F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Sebastian Vettel-vladar Indije

Nemacki vozac je u Red Bullu dominirao na trci za Veliku Nagradu Indije i tako dosao do cetvrte uzastopne pobede.

U prvom krugu nije bilo vecih problema u plasmanu, a samo su Button i Fernando Alonso uspeli da nadoknade po poziciju do kraja kruga posto su obojica presli Lewisa Hamilltona.Vettel je imao nesto slabiji start i delovalo je da ce Webber preuzeti prvo mesto u prvoj krivini, ali je na kraju ipak odustao od napada.
    U cetvrtom krugu Alonso je iskoristio prednost DRS-a i lako prosao Jensona Buttona na zanjem pravcu a isto je ucinio i Lewis Hamillton dva kruga kasnije.Vozaci Red Bulla su za to vreme stvorili prednost od punih sest sekundi, a Alonso je nakon prelaska na trece mesto jedini uspevao da prati njihov tempo.
    Kako je prvi stint odmicao , situacija na stazi se stabilizovala.Nioco Hulkenberg je imao odlican uvodni deo trke posto se probio na osmu poziciju i imao je identican tempo kao Button, Massa i Raikonen koji su vodili duel za peto mesto, ali bez ozbiljnih napada.
    Prvi od vodecih je na zamenu pneumatika otisao Jenson Button u 26. krugu, dok je Raikonen promenu napravio dva kruga kasnije.Masa je gume romenio u 29. krugu i nakon kraceg fuela sa Fincem je povratio svoju poziciju.U naredna dva kruga su gume promenili Alonso i Webber.
    U 33. krugu je i Hamillton otisao u boks, ali je i pored guma morao da promeni i volan zbog problema sa radiom.Ipak to ga nije kostalo mnogo vremena i vratio se bez problema na cetvrtu poziciju.Vettel je bio od poslednjih koji je menjao gume.I on je to ucinio krug nakon Britanca.
    U 48. krugu je Alonso nakon serije dobrih krugova sustigao Webbera.On je iskoristio veliku prednost koju Ferrari ima u maksimalnoj brzini i lako zauzeo drugo mesto u DRS zoni.Pored toga, Webber je imao i problema sa KERS-om pa je i njegova prednost u odnosu na cetvoroplasiranog Hamiltona pocela da se topi.
    Sedam krugova pre kraja Vettelov prednji deo poda je poceo da varnici zbog cega je Nemac poceo da gubi vreme, ali je njegova prednost u tom trenutku bila dovoljno velika da Alonso nije mogao ozbiljnije da ga ugrozi.
    U samom finisu trke je postojala ozbiljnija sansa za duel izmedju Webbera i Hamiltona za trece mesto, ali su Britanca na kraju izdale gume, pa je morao da se zadovolji cetvrtom pozicijom.Peti je na kraju bio Button, a Massa je nakon velikog pritiska Raikonena tokom cele druge polovine trke zadrzao sesto mesto.Osmi je bio Hulkenberg, deveti Grosjean, a deseti Sena.
    Sledeca trka je za nedelju dana u Abu Dabiju.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Caterham zadovoljan trkom

Oba vozača imala su dobru trku u Indiji.

"Imao sam dobar start i bio sam dosta brz i uspeo sam da zadržim Hikkija iza mene. Tempo i
      nivo degradacije guma je bio dosta dobar na prvom setu, pa samo se odlučili da taj stint malo
      produžimo. Posle pit-stopa izašao sam iza mog timskog kolege, ali sam ga obišao jer je on
      imao problema sa KERS-om. Uspeo sam da se popnem na 15. poziciju, ali me je par bržih
      bolida preteklo pa sam pao na 17. mesto. Bolid se ponašao dosta dobro, a za sledeću trku
      imaćemo neke nove delove", izjavio je Vitaly Petrov.
      "Moj start je bio dobar. Bio sam na 17. mestu posle prvog kruga i uspeo sam da držim
      Kobayashijev tempo. Planirali smo da idemo na dva pit-stopa, ali smo produžili prvi stint i tako
      samo samo jednom svraćali do boksa. Posle toga sam imao problema sa KERS-om gde me je
      pritom Vitaly obišao. Ipak, uspeo sam da kasnije odmaknem bolidima iza mene", kazao je
      Heikki Kovalainen.

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Znate li da l' ima negde da se pogleda repriza trke?

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Dvojac Saubera ostao praznih ruku

Vozači Saubera su bili veoma razočarani nakon trke u Indiji pošto na kraju nisu uspeli da
          osvoje ni bod.

„Ovo nije bio naš vikend. Ni u jednom trenutku nisam bio sam na stazi, ali kada god sam
          sustazao nekoga, nisam imao dovoljno dobru brzinu na pravcu da pretičem. Bio sam zaglavljen
          iza Ricciarda i ništa nisam mogao da uradim. Incident sa Maldonadom je bio čudan. On me je
          pretekao, a onda se odjednom vratio na moju liniju i nisam mogao da izbegnem kontakt. Nadam
          se da će vikend u Abu Dabiju biti bolji, a ovu trku moramo što pre da zaboravimo“, izjavio je
          Kamui Kobayashi.
          „Danas smo razočarali. Prvo sam morao u boks već nakon četrnaest krugova zbog oštećenja
          prednje leve gume. Još uvek nam nije jasno kako se to dogodilo. Želeo sam da nadoknadim
          pozicije i imao sam kontakt sa Ricciardom. Tom prilikom mi je pukla guma, ali je i došlo do
          oštećenja na zadnjem delu bolida zbog čega smo morali da odustanemo“, rekao je Sergio
          Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Senna zadovoljan finišom u prvih deset

Brazilcu su ovo prvi bodovi od trke u Monci.

“Imali smo dobar bolid danas nakon slabih kvalifikacija. Zadovoljan sam osvojenim bodom, ali i
            performansama. Trka je bila zanimljiva pošto sam imao duele sa vozačima koji su imali sličan
            tempo, tako da sam morao dobro da se potrudim. Bolid je danas bio mnogo bolji, i to nam uliva
            samopouzdanje pred trku u Abu Dabiju”, izjavio je Senna.
            Njegov timski kolega Pastor Malodnado je ostao bez bodova nakon što mu je pukla guma
            tokom duela sa Kamuijem Kobayashijem.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Vozačima Toro Rossa propala dobra prilika za poene

Oba vozača imala su incidente tokom trke.

Jean-Eric Vergne je bio umešan u incident sa Michaelom Schumacherom u prvom krugu, dok je
              Daniel Ricciardo imao malih problema sa Sergiom Perezom.
              "Bio sam u velikom sendviču na startu trke pa sam morao da kočim jače i ranije nego li što sam
              želeo. Tako sam zablokirao moje točkove i napravio kontakt sa Schumacherom. Tako sam
              polomio moje prednje krilo pa sam otišao u boks na dodatnu zamenu, što je manje-više značilo
              da je moja trka bila ranije završena", izjavio je Vergne.
              "Imao sam baš zanimljiv prvi krug. Bio sam na prljavoj strani staze pa sam uradio najbolje što
              sam mogao sa količninom prijanjanja koju sam imao. U četvrtom krugu obišao sam di Restu i
              Sennu. Posle prvog pit-stopa bolid je bio puno bolji i imao sam dobar tempo. Kasnije imao sam
              problem sa Perezom koji me je koštao prednjeg krila, što je donekle upropastilo moju trku", izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Alonso: Ne predajem se

Fernando Alonso kaže da se nikada neće predati u borbi sa Sebastianom Vettelom.

Španac nakon ove trke zaostaje trinaest bodova, a u igri je još sedamdeset pet.
                “Trenutno nije lako boriti se sa Red Bullom, ali nema predaje. Zadovoljni smo današnjim
                rezultatom i moramo da čestitamo našim rivalima.”
                “Žeimo da budemo srećni i želimo da uživamo u Brazilu i mislim da može tako da bude na kraju.
                Ponovo smo izgubili par bodova, ali to smo imali u planu. Nismo bili dovoljno brzi da se borimo
                sa Red Bullom ovog vikenda, ali biće boljih trka”, rekao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Vettel: Idemo korak po korak

Sebastian Vettel se neće opustiti iako je pobedom na VN Indije dodatno uvećao prednost
                  u šampionatu vozača.

“Ove i prošle godine je bilo neverovatno. Ostvarili smo i pol poziciju i pobedu i veoma sam
                  srećan zbog toga. Sviđa mi se ova staza i moram da se zahvalim svima u timu pošto su oni ti
                  koji su mi omogućili da budem tu gde jesam”, izjavio je Vettel.
                  Kada je upitan da li misli da jednom rukom već trži šampionski pehar, Vettel je rekao: “Druga
                  ruka na preharu je Fernandova, a tu su i još neki vozači. Ima još dosta vremena. Videli smo
                  kako stvari mogu brzo da se promene ove godine. Sjajno je kada vam sve funkcioniše kako
                  trebai i zato sam veoma ponosan. Ipak, već sada se okrećemo Abu Dabiju i moramo da idemo
                  korak po korak.”

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Pomešana osećanja u Marussiji

Za Pica ovo je bila dobra trka, ali ne i za Glocka.

"Bila ja ovo dobra trka za mene, posebno posle jučerašnjih loših kvalifikacija. Pokazali smo da
                    imamo tempa i veoma sam srećan zbog toga. Imao sam dobar start gde sam nadoknadio pet
                    mesta, ali su neki uspeli da me obidju zbog KERS-a. Kasnije sam uspeo da se držim sa
                    vozačima Caterhama. U finišu trke morao sam malo da popustim zbog plavih zastava pa tako
                    nisam mogao da se približim Heikkiju", izjavio je Charles Pic.
                    "Ovo je bila dosta čudna trka za mene. Bio sam na lošem mestu u krivini 1 i izgubio sam
                    pozicije od oba vozača HRT-a. Posle sam imao problema da obiđem Petrova. Tokom celog
                    vikenda sam se mučio sa tempom. Tokom petka, bolid je bio mnogo bolji na dužim stintovima,
                    ali to nismo uspeli da danas ponovimo", izjavio je Timo Glock.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Mercedes nastavlja da posrće

Nico Rosberg je danas bio jedanaesti, dok je Michael Schumacher nakon puno problema
                      morao da odustane.

„Osećaj je veoma loš kada vam za jedno mesto izmakne bod. Bio je ovo težak dan za nas.
                      Nadao sam se da će mi start sa svežim gumama omoguućiti da napredujem, ali to nije bio
                      slučaj. Nisam imao tempo i sve vreme sam se borio sa vozačima koji su bili iza mene. Teška
                      trka, ali bar učimo za sledeću sezonu“, izjavio je Rosberg.
                      „Ovo je bila nezadovoljavajuća trka. Za mene se završila praktično na startu pošto sam izgubio
                      mnogo vremena vraćajući se u boks nakon pucanja gume. Tempo nije bio tako loš, ali je moj
                      zaostatak bio jednostavno preveliki. Na kraju smo morali da odustanemo iz tehničkih razloga“,
                      rekao je Schumacher.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

McLaren se nadao boljem rezultatu u Indiji

Svi iz tima su očekivali bolji rezultat posebno posle jučerašnjih kvalifikacija.

"Ne razumem zašto sam imao tako loš start jer sam izgubio prijanjanje i svi ostali su me lako
                        obišli. Tokom prvog kruga fokusirao sam se da se ne napravim neki incident sa Buttonom, a
                        posle i sa Alonsom. Tokom prvog stinta imao sam problema sa menjačem u šiftovanju naniže,
                        pa sam zato morao da u boksu promenim volan. U zadnjim trenucima trke pokušavao sam da
                        obidjem Webbera, ali nije bilo više vremena da se uradi nešto značajnije. Trudio sam se i vozio
                        sam na granici svojih mogućnosti", izjavio je Lewis Hamilton.
                        "Start trke je bilo najbolji deo za mene. Milimetri su delili mene, Lewisa i Fernanda. Posle toga
                        trka za mene nije bila baš za uživanje. Moj prvi stint bio je razočaravajući, gde sam se dosta
                        mučio na opcijonim gumama. Pit-stop sam uradio malo ranije pa sam imamo bolji balans na
                        tvrđim gumama, ali sam se zaglavio iza Grosjeana. Postavljanje najbržeg kruga u trci je bila
                        odlična stvar i dosta očekujem od trke u Abu Dhabiju sledeće nedelje", izjavio je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vozačima Lotusa falila brzina na pravcima

Finac je imao najviše primedbi oko set-upa bolida.

Kimi je trku završio na sedmom mestu gde je tokom cele trke vodio tešku borbu sa Felipeom
                          Massom.
                          "Imao sam dosta dobar bolid danas, ali nisam mogao ništa značajnije da uradim jer je moja
                          brzina na pravcu bila je očajna. U tu poziciju samo se stavili još juče kada smo birali set-up za
                          kvalifikacije, što je platilo danak u trci. Imali smo brzinu ali nedovoljnu na pravcima. Nadam se
                          da će trka u Abu Dabiju biti bolja za nas", izjavio je Raikkonen.
                          Roman Grosjean je uspeo da trku završi na 9. mestu i tako donese dva boda svom timu.
                          "Startovao sam sa 12, pozicije a trku sam završio kao deveti pa zato imam gorak ukus jer sam
                          mislio da mogu bolje. Ipak, ovo je bila dobra trka za nas i svi smo dali naše maksimume. Falila
                          nam je brzina na pravcima i zato nismo mogli da pretičemo, ali ja sam tokom cele trke dao sve
                          od sebe", izjavio je Francuz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Force India uglavnom zadovoljna ishodom trke

Force Indija je danas osvojila važne bodove na svojoj domaćoj trci.

“Zadovoljan sam rezultatom I mislim da je osmo mesto bilo maksimum. Tim je obavio odličan
                            posao i to me čini srećnim. Nisam imao baš najbolji start, ali je prvi krug bio dobar i uspeo sam
                            da obiđem Rosberga i Maldonada. Tokom srednjeg dela trke sam bio usamljen, ali mi se pred
                            kraj trke približio gorsjean. Ipak, uspeo sam da zadržim poziciju i strategija sa jednim
                            zaustavljanjem je na kraju bila ispravna. Podrška sa tribina je bila sjajna I ove bodove
                            posvećujem navijačima”, izjavio je Hulkenberg.
                            “Ovo je bila prilično teška trka za mene, ali mislim da nisam mogao bolje od ovoga. Pritiskao
                            sam sve vreme, mogli smo da se borimo sa Sennom i Rosbergom, ali na kraju nismo mogli da
                            ih ugrozimo. Iskreno, dosta sam se mučio da pronađem balans ovog vikenda. Pronašli smo
                            uzrok problema I verujem da ćemo razrešiti situaciju do trke u Abu Dabiju”, rekao je di Resta.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Raikkonen produžio ugovor sa Lotusom i za narednu sezonu

Finac će i naredne godine ostati u Formuli 1.

Šampion iz 2007. godine koji se na početku ove sezone vratio u Formulu 1 posle dve sezone
                              provedene u reli šampionatu, odlučio je da ostane tu gde jeste.
                              Svi su očekivali od Kimija da ostane sa ovim timom, jer je on u ugovoru imao klauzulu da može
                              da napusti tim ukoliko rezultati ne budu zadovoljavajući. Kimi je u dosadašnjoj sezoni zabeležio
                              šest podijuma i poene na svakoj trci osim na VN Kine, pa je produžetak saradnje bio logičan
                              izbor.
                              Evo i video klipa koji je objavio tim Lotusa o nastavku saradnje sa Kimijem Raikkonenom.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Schumacher dobija na poklon ovogodišnji bolid

Nemac će posle trke u Brazilu zadržati MGP W03.

Novine Bild am Sonntag su prenele da će Michael Schumacher na kraju sezone moći da zadrži
                                ovogodišnju srebrnu strelu, kao poklon tima za njegov dosadašnji doprinos. Ove novine su
                                prenele da je vrednost ovog bolida oko milion evra.
                                Na pitanje koju verziju bolida bi voleo da zadrži Schumacher je odgovrio: "Definitvno onu iz
                                Monaka".
                                Takodje, on je dodao da ne misli da je ovaj bolid ružan zbog izgleda nosa, kao i da se on već
                                navikao na to.

Comment

Working...
                                X