F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Marussia: Ovo je bila losa trka za nas

Vozači tima nisu uspeli da prikažu dobar tempo na trci.

"Mislili smo da ćemo imati dobar tempo, jer smo juče napravili značajan korak napred na kvalifikacijama. Balans bolida nije bio onakav koji smo očekivali i jedva sam uspevao da zadržim priključak sa Caterhamom. Moramo da naparvimo dobru analizu trke kako bi rešili ove probleme", kazao je Bianchi.

"Ovo je bila teška trka za nas. Naparvili smo napredak tokom ovog vikenda ali nismo uspeli da ga materijalizujemo. Tokom trke imao sam loš balans bolida što je puno uticalo na naš tempo. Završio sam još jednu trku i tako sam nastavio sa pozitivnim rezultatima", dodao je Chilton.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Quantum: Ugovor sa Lotusom je gotov

Quantum Motorsports saopštio je da je ugovor sa timom iz Enstona gotov.

Lotusova sudbina je već dugo vremena bila pod znakom upitnika, jer su se odužili pregovori sa investitorima Quantum Motorsports. Zato se tim okrenuo i pregovorima sa Pastorom Maldonadom koji bi zajedno sa svojim sponzorem mogao da zameni Kimija Raikkonena.

Mansoor Ijaz, koji je na čelu ove kompanije, kazao je da su oni prihvatili ponudjene uslove i da sada čekaju da Genii odobri saradnju. Oni bi trebalo da preuzmu 35% akcija tima kao i da će novac biti usmeren na otplatu dugova i Kimija Raikkonena.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hulkenberg uskoro u Lotusu

Vodeći ljudi Quantum Motorsports dali su dozvolu Lotusu da dovede Nica Hulkenberga.

Ugovor izmedju Quantum Motorsports i tima Lotusa je već potpisan a očekuje da u narednim danima taj dogovor bude potvrdjen. Ovi investitori kupili su 35% akcije tima a deo dogovora je da se u Lotus dovede trenutni vozač Saubera Nico Hulkenberg.

"Ono što vam mogu reći jeste da je ugovor sa Hulkenberga spreman i čeka se potpisivanje sa obe strane. Pitanje je vremena kada će se to desiti ali očekuje da će to biti što pre", kazao je Mansoor Ijaz.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Magnussen menja Pereza u McLarenu?

McLaren se razmišlja da šansu pruži Kevinu Magnussenu.

Veruje se da je tim iz Vokinga bio spreman da objavi da nastavlja saradnju sa Sergiom Perezom, ali je novinar Telegrapha, Tom Cary, kazao da se to možda ipak neće deseiti. Navodno, Pereza u timu trebao bi da ga zameni još jedan debitant Kevin Magnussen.

Ovaj Danac se u poslednjem trenutku povukao sa GP2 testa, koji je dobio kao nagradu za osvojenu titulu u Renault Seriji. McLaren se jako trudi da nadje mesto za svog vozača u F1 karavanu, pa se tako spominju Marussija i Force Indija.
          "Veći je rizik kada se u Formuli 1 nadjete u većem timu jer onda morate da ostavrite tražene razultate", kazao je Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Williams nije kontaktirao Rossa Brawna

Sir Frank Williams potvrdio je da nije kontaktirao sadašnjeg šefa Mercedesa.

Brawn je svoju karijeru u Formuli 1 počeo u Williamsu još davne 1978. godine i već se poslednje vreme dosta priča da bi po napuštanju Mercedesa mogao ponovo da se vrati u ovaj tim. Pored Williamsa, Brawn je bio povezivan i sa McLarenom ali ni Mercedes još nije ozvaničaio mogući razlazak sa sadašnjim šefom.

"Istina je da ja nisam bio svestan da je on slobodan. Nisam pokušao da ga kontaktiram i više od toga vam ne mogu reći. Ross ima puno iskustva i sigurno da bi bio lepo pojačanje za naš tim. Mislim da je veoma teško da mi možemo da priuštimo Brawna", kazao je Sir Frank Williams.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Chilton ocekuje da osane sa Marussijom

Max Chilton očekuje da ostane sa ruskim timom i naredne sezone.

Chilton je ove sezone debitovao za ovaj tim i 14. mesto u Monaku je najbolji razultat u dosadašnjoj sezoni. Marussija je već potvdila da će sledeće godine nastaviti saradnju sa Julesom Bianchijem.

"U Formulu 1 došao sam spreman, ali mi je trebalo još neko vreme da se potpuno naviknem. Posle letnje pauze osećao sam se bez pritiska, pa sam bio u mogućnosti da zabeležim dobre rezultate. U Indiji smo pogrešili na kvalifikacijama ali sam ja ipak uspeo da izvezem dobru trku. Mislim da imam velike šanse da i naredne sezone ostanem sa Marussijom", kazao je Chilton.
              On se nada da na poslednje dve trke zajedno sa timskim kolegom mogu da odbrane deseto mesto u konkurenciji konstruktora.
              "Tim ima dobar potencijal i veoma je bitno da ostanemo ispred Caterhama, jer bi tako dobili više novca da popunimo naš budžet", kazao je Britanac.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hamilton: Mozda vise nikada ne osvojim titulu

Vozač Mercedesa priznao je da možda nikada više ne osvoji šampionat posle dobrih performansi Sebastiana Vettela i Red Bulla.

Vettel je i na trci u Abu Dabiju produžio svoj pobednički niz a gde je pritom na VN Indije overio novu titulu šampiona. Sa druge strane Hamilton je i pored velikih problema na kvalifikacijama na stazi u Yas Marina uspeo da startuje iz drugog reda ali je trku završio na sedmom mestu.

"Imam uverenje da ćemo biti dovoljno konkurentni sa ostalima naredne sezone, ali nikada se ne zna. Možda neke okolnosti mi nikada ne dozvole da ponovo budem šampion. Imao sam momente kada sam razmišljao o tome ali iako se to ne bude ponovilo neće biti smak sveta. Prirodno sam strastven za trkanjem, volim da se takmičim i znam kako je kada u karijeri imate uspone i padove. Želim da pobedim na što više trka", kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Domenicali se nada da Ferrari moze do drugog mesta

Ferrari je u Abu Dabiju imao još jedan težak vikend, što ga je udaljilo od drugog mesta u konkurenciji konstruktora.

Vozači Ferrarija su na trci voženoj na Yas Marini završili na petom i osmom mestu i tako omogućili Mercedesu da pobegne za 11 poena u šampionatu konstruktora. I pored lošeg rezultata u Abu Dabiju, šef Ferrarija nada se da tim može da popravi svoju formu i da povrati drugo mesto od Mercedesa.

"Poslednja trka za nas je bila samo ograničenje štete. Znali smo da ćemo imati težak vikend, što je najbolje pokazao naš tempo na kvalifikacijama. Zadovoljan sam učinkom Masse i Alonsa, ali ne bih rekao da samo izgubili bitku sa Mercedesom. Sada nam ostaju poslednje dve trke, koje su potpuno različite. Motivacija nam je na visokom novou i nadamo se da možemo da zabeležimo puno poena", kazao je Stefano Domenicali.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Kobayashi pusi

Kamui Kobayashi usnimljen sa cigaretom

Kamui Kobayashi je zadao još jedan kontraudarac svom povratku Formuli 1 kada su se pojavile fotografije na kojima se vidi da bivši Sauberov vozač-puši.

Koračajući pored neimenovane lepotice, Ferrarijev GT vozač, je uslikan sa cigaretom, a tu fotografiju je objavio japanski trač magazin – Friday.

Navodno, lepotica i Kamui nisu u romantičnoj vezi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Ojjeh na oporavku

Mansour Ojjeha se dobro oporavlja nakon duple transplatacije pluća

McLaren je objavio da se njihov akcionar Mansour Ojjeha oporavlja nakon duple transplatacije pluća.

Preduzetnik poreklom iz Saudijske Arabije patio je od IPF bolesti pluća protekle četiri godine, ali nakon operacije je na dobrom putu da se potpuno oporavi i nastavi obilazak sveta sa timom iz Wokinga u 2014.

''Moja porodica i ja smo prošli kroz veoma izazovan period u našim životima,'' prokomentarisao je Ojjeha u saopštenju koje je izadao McLaren. ''Međutim, veoma sam zahvalan na vrhunskoj medicinskoj pomoći koju sam dobio, ujedno sam i oduševljen i osećam olakšanje što sam sada na putu potpunog oporavka.''

''Nedostajali su mi moji veliki prijatelji na padoku, kao i lična uzbuđenja izbliza u F1, ali smo verno gledali svaku trku na televiziji i sada se više radujemo u uživanju zajedničkom uživanju na stazi ponovo sledeće sezone.''

Ojjeh je direktor TAG-a, koji je vlasnik 21% McLarane Group-a.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Ricciardu Marquez inspiracija

Daniel Ricciardo priznao da mu je ispiracija vozač MotoGP-a Marc Marquez

Toro Rossov vozač Daniel Ricciardo kaže da mu zvezda MotoGP-a i ujedno ruki Marc Marquez služi kao ''uzor'' pred njegov korak dalje i odlazak u Red Bull sledeće sezone, gde će mu budući timski kolega biti Sebastian Vettel.

Marquez, koji je iz Moto2 prešao u premier klasu, nalazi se na vrhu tabele pred ovonedeljno finale u Valensiji, i Ricciardo se nada da i on takođe može ostaviti značajan utisak posle što se pokaže u F1.

''Marc Marquez je najbolji uzor trenutno,'' rekao je Ricciardo tokom razgovora za američku televiziju NBC.

''Samo menjam timove, i dalje ostajem u Formuli 1, on je promenio kategoriju. Stvarno je mnogima zatvorio usta. Tako da je sve moguće.''

''Neću staviti svu težinu na svoja ramena sada i reci 'Uradiću ovo', ali imam veru i ubeđenje. Podgrejaću atmosferu, to je sigurno.''

Iako Ricciardo potpuno razume izazov koji je pred njim, 24-godišnjak je rekao da je njegova krajnja ambicija da izgradi tim oko sebe.

''To nije ništa lično, ali trebate da izgradite tim oko sebe,'' objasnio je Ricciardo. ''Imati priliku sa vrhunskim timom, i definitivno trebam da dobijem ono što želim.''

''To je sport, želite da se uverite da dobijate najmanje jednaki tretman i uvek pokušavate da nađete prednost. Očigledno da dolazim sa puno respekta za momke oko sebe, uključujući i Seba, ali dolazim i sa vizijom, ciljem i motivom.''

Ricciardo, šampion iz britanske F3 2009., napravio je korak napred jer ide u Red Bull nakon što je proveo dve sezone u Toro Rossu, i pola godine sa HRT-om, timom koji trenutno nije u F1.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Kobayashi se izvinio zbog cigara

Bivši vozač se izvinio nakon što su ga fotografi slikali kako puši

Bivši vozač Toyote i Saubera, koji se nada povratku na grid, sada vozi sportske GT automobile za Ferrari.

Međutim njegova mogućnost za povratak na F1 grid se zakomplikovala kada je popularni japanski trač magazin 'Friday' objavio slike gde Kobayashi šeta noću sa nekom neindetifikovanom lepoticom i cigarom u ruci.

27-godišnjak je priznao da je njegovo ponašanje bilo ''neprikladno za sportistu''.

''Iskreno se izvinjavam onima koji su mi pružili podršku i svim mojim navijačima koji su bili zabrinuti,'' citiran je.

Kobayashi je priznao da je pušenje bilo ''veoma nepromišljen čin'' za nekoga ko ''radi a povratku u F1''.

''Garantujem da se ova situacija neće ponovo desiti,'' obećao je.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Wolff i Coultard zajedno na ROC-u

Susie Wolff i David Choultard će predstavljati britanski tim ove godine na ROC-u

Williamsov rezervni vozač Susie Wolff će se pridružiti bivšem vozaču F1 David Choultardu u formiranju tima Velike Britanije za ROC.

Wolffova će postati prvi ženski vozač koji se takmiči na ovom događaju, koji će se održati u Bangkoku u decemrbu, i pridružiti se vozačima poput Michael Schumachera, Tom Kristensena, Sebastiana Ogiera i Jamie Whincupa koji su potvrdili svoje učešće na ovom dešavanju.

''Svaki vozač bi voleo da bude pozvan da učestvuje na Trci Šampiona,'' rekla je.

''To je događaj koji pratim još od kada znam za sebe. Ono što je uzbudljivo je da se automobili voze jedan pored drugog i da možeš videti koliko je blizu: uvek se svodi na stotinke. Ulazak i izlazak iz različitih automobila će biti pravi izazov. Morate da se uverite da je vaša kontrola nad automobilom dobra onoliko koliko može da bude jer nemate vremena da stvorite odgovarajući osećaj za automobil, samo sednete i krenete.''

''Tu je onda i ROC kup nacija, gde sam svakako odgovorna da se uverim da radimo dobro kao nacija. Znam Davida iz našeg vremena u DTM-u i visoko ga rangiram tako da me moje prisustvo kao deo tima sa njim čini veoma ponosnom. Naravno, borićemo se sa vozačima koji su apsolutno na samom vrhu svoje igre. Tako da znam da neće biti lako, ali uživam u izazovu.''

Choultard je bivši finalista ROC-a i rekao je da mu je drago što može da potvrdi svoje učešće ponovo.

''Uvek je zadovoljstvo učestvovati u Trci Šampiona – i ovoga puta neće biti izuzetka sa mojim novim timskim kolegom Susie,'' rekao je.

''Naši putevi su se već ukrstili na stazi u DTM-u i sada imamo šansu da vozimo zajedno za tim Velike Britanije, ili bi trebao biti tim Škotske.''

''Biće nekih jakih partnerstva u Bangkoku ali na ovom događaju jedna mala greška može uništiti sve. Nikada ne želite da spustite svog timskog kolegu, tako da ćemo dati sve od sebe kako bismo Škotsku vratili u centar mape motor sporta. Moje godine pomalo počinju da sustižu moje trkanje ali moja vožnja u individualnom polufinalu prošle godine me je uverila da je iskustvo i dalje isplativo...''

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Kumho potvrdjuje test F1 pneumatika

Kumho će očigledno sprovesti test koristeći pneumatike sa specifikacijama za F1

Čak i kada, zbog pretnje opstanka, Pirelli pokušava da zapečati produženje sadašnjeg F1 ugovora, potencijalna zamena – ili rival – stavlja svoje prototipe na snagu.

Prema tyrepress.com, koji tvrdi da je zvaničnik samog proizvođača, Kumho je testirao svoju sopstvenu F1 specifikaciju pneumatika, iako još uvek nisu predoređene za timove poput Ferrarija, Red Bulla i McLarena.

Iako je Kumho svoje interese za F1 predstavio još davno 2004., i bio krišom posmatran kao potencijalna zamena za bilo kog rivala koji je u tom trenu bio na snazi, nove gume su ustvari namenjene za Auto GP.

Prema citatu koji se pripisuje Kumhou, trodnevni test u Barseloninoj Circuit de Catalunya je bio dizajniran da 'potvrdi tehnologiju za buduće poslovanje sa F1 i da zapravo testira tehnologiju akumuluiranu tokom motor sporta od 1990-ih za F1'.

Kumho nije stranac mlađim formulama, pošto je bio jedini dobavljač u F3 euroserijama u prošlosti, i vidi motor sport na svim nivoima kao sredstvo za razvoj svojih proizvoda i poboljšavanje imidža.

''Pošto smo relativno novi, sa najkraćom istorijom među prvih deset dobavljača, moramo da se takmičimo na svetskom tržištu sa našom tehničkom snagom, i motor sport je oblast u kojoj možemo da pokažemo naše mogućnosti,'' rekao je izvšni direktor Jong-Ho Kim za magazin Tyres and Accessories 2010.

''Već smo završili razvoj F1 pneumatika u 2007. godini i sada gledamo mogućnosti da uđemo na F1 tržište.''

Pirelli je otkrio da, uprkos tome što nije sklopljen novu ugovor, će svoje pneumatike za 2014. predstaviti na VN Brazila tako što će timovima dati šansu da ih isprobaju uoči naredne sezone.

Vozačima će biti data šansa da koriste prototip pneumatika tokom prvih trening sesija na Interlagosu, i Pirelli se nada da će odraditi niz drugih testova tokom zimskog perioda. Italijanska kompanija će takođe imati test sa McLarenom na Vallelungau, koristeći stariju verziju bolida, kako bi nastavila posao sa novim pneumaticima koji bi takođe mogli biti tema rasprave tokom vikenda u Austinu.

''Zaista je urađen (ugovor),'' rekao je Paul Hembery uoči VN Abu Dhabija. ''Postoji samo poslednji deo koji treba da se uradi sa FIA-om. Advokati se time bave – kada su advokati uključeni u sve to potrebno je dodatno vreme za sve što radite. Dakle, to je samo kretanje napred.''

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Nijedan Caterhamov vozac nije siguran

Nijedan od trenutnih Caterhamovih vozača nije potvrđen za sledeću sezonu

Giedo van der Garde i Charles Pic, obojica sa dobrim sponzorima, su bili novu u timu ove sezone, ali Caterham se borio s' vremena na vreme tako da je iskusni Heikki Kovalainen ponovo na radaru za povratak u 2014.

Smatra se da je sigurniji Francuz Pic, koji ima solidnu podršku Lagardere Groupa i veruje se da je njegov ugovor duži.

Ali Picov menadžer Olivier Panis je priznao za francusku televiziju Canal Plus: ''Nikada niste 100% sigurni.''

''U svakom slučaju, stabilnost je važnija za Charlesa, ali su nam se javili i drugi timovi.''

''Mislim da će se ta odluka donositi duže nego prošle godine, tako da neće biti pre kraja sezone, nećemo znati da li će Charles biti u F1 sledeće godine,'' dodao je bivši vozač F1.

Drugi vozač Caterhama ove godine je Holanđanin van der Garde.

Njegov menadžer Jan Paul ten Hoopen je rekao za list De Telegraaf: ''Pregovarali smo sa četiri tima koja su ozbiljno zainteresovana za Gieda.''

Veruje sa da su ti timovi Caterham, Williams, Force India i Sauber, a ten Hoopen je rekao da će se završni sastanak definitivno održati.

''Mislim da su svi videli njegov napredak,'' rekao je ten Hoopen u Abu Dhabiju, ''ali muzičke stolice u F1 su kao igranje u kazinu.''

Comment

Working...
                                X