F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Grosjean dobio dva mesta kazne

Sudije su rekle da je Francuz krenuo da nepropisno obilazi red na kraju pit lane-a u Q2.

On će na taj način sutra trku umesto sa osmog početi sa desetog mesta.

„Nismo ni jednom isprobali ovaj bolid u kišnim uslovima. Nismo znali šta da očekujemo, ali bilo je u redu. Kvalifikacije nisu bile jednostavne, ali je ekipa donela ispravne odluke. U Q3 smo hteli da probamo sa full wet gumama na početku. Prešli smo na intermedijum komponentu, ali nije bilo dovoljno vremena, pa smo otišli na još jednu promenu. Imali smo samo jedan mereni krug i dao sam sve od sebe. Oko nas je zanimljiv raspored, ali trka je duga i zahtevna i videćemo šta će biti na kraju“, rekao je Grosjean.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

McLaren zadovoljan kvalifikacijama

Vozači McLarena smatraju da je tim napravio veliki napredak i pored eliminacije u Q1.

„Bilo je teško zagrejati gume i mnogo sam se mučio u prvom sektoru. Ipak situacija se popravljala u drugom i trećem. Pre kvalifikacija smo se nadali da ćemo možda biti malo bliže ljudima ispred nas, ali smo tokom ovog vikenda definitivno napravili veliki pomak. Mislim da nam ni trkački tempo nije loš i možda ćemo moći da se približimo ljudima koji su ispred“, rekao je Button.

„Naša današnja forma je bila očekivana, ali mislim da su performanse bile možda malo bolje nego što smo očekivali. Mislim da je napravljen fantastičan napredak od Australije, ali još uvek ozbiljno zaostajemo. Ipak, konstantno napredujemo i verujem da neću još dugo završavati kvalifikacije već nakon Q1“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Red Bull: Bolje od ovoga nije moglo

Ricciardo i Kvyat su bili zadovoljni svojim plasmanom u kvalifikacijama.

„Naš bolid je uvek dobro radio po kiši, postoje neke stvari koje možemo da popravimo, ali zadovoljan sam. Mercedes i Ferrari su ispred nas, ali smo zato ispred Williamsa i mislim da idemo u dobrom pravcu. Degradacija guma će biti visoka i verovatno nas očekuju tri pit stopa. Ako uspemo da završimo među prvih četiri, biće dobro“, izjavio je Ricciardo.

„Kvalifikacije su bile prilično dobre i mislim da smo izvukli maksimum. Ipak, mislim da smo možda malo prerano postavili vreme, ali nikada ne možete predvideti kakvo će vreme biti. Ukupno gledano, ima dosta pozitivnih stvari i dobro smo krenuli“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Verstappen prezadovoljan prvim plasmanom u Q3

Mladi Holanđanin je danas kvalifikacije završio na fantastičnom šestom mestu.

„Veoma sam srećan. Popodne je bilo odlično, pogotovo Q3. U prva dva dela kvalifikacija se nisam osećao preterano udobno u bolidu, ali kada je krenula kiša sam se oraspoložio pošto obožavam takve uslove. Šesto mesto je jako dobra pozicija za start sutra. Jedva čekam i pored toga što je delovalo da smo se mučili u dugim stintovima. Nisam zabrinut i nadam se da ćemo možda moći da osvojimo koji bod“, izjavio je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Ericsson prezadovoljan rezultatom

Šveđanin je danas bio deseti, ali će zbog kazne Grosjeana u trku krenuti kao deveti.

„Ovo je do sada bio fantastičan vikend. Završio sam kvalifikacije u prvih deset i mislim da možemo biti zadovoljni tim rezultatom. Dobro sam se osećao u bolidu i na kraju Q3 smo bili blizu naših konkurenata. Mislim da ćemo sutra ponovo imati odličnu priliku da se domognemo bodova“, rekao je Ericsson.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Williams: I dalje imamo probleme u kišnim uslovima

Ekipa od prošle godine nije uspela da reši probleme i pronađe pravi balans u kišnim uslovima.

„Ovo nije bio lak dan i mislim da bi smo po suvom oboje bili među prvih pet. Još uvek imamo neke probleme po kiši koji su se preneli od prošle godine i nadam se da ćemo ih rešiti. Sutra će izgleda biti suvo tako da se nadamo boljoj trci“, izjavio je Massa.

„Malo sam razočaran ishodom kvalifikacija. Mislio sam da je moj krug dobar, ali sam se iznenadio kada sam video da sam tek deveti. Ciljao sam da poslednji prođem liniju finiša i to mi je i uspelo, međutim moramo da poradimo na podešavanjima bolida za kišu. Nadam se da će sutra biti suvo, ali nas svakako čeka velika vrućina i neće biti lako“, rekao je Botttas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Ferrari povećao budžet za 100 miliona evra

Italijanski mediji navode da je Ferrari upumpao dodat novac u svoj F1 tim.

Od ove sezone vidno je primetno da je tim iz Maranela značajno popravio svoju formu, gde je uspeo da na prvoj trci pobedi Red Bull i Williams.

"Ferrari odlično izgleda." primetio je i Lewis Hamilton.
                Sada La Gazzetta dello Sport navodi da je Ferrarijev F1 tim dobio finansijsku inekciju gde je povećao budžet za ovu sezonu za 100 miliona evra, sa 270 na 370 miliona.
                "Mi smo sada u igri sa Red Bullom i Williamsom, odnosno želimo da ih pobedimo. Sa druge strane moramo misliti na sebe kao i da želimo da smanjimo zaostatak za Merecdesom." kazao je šef tima Maurizio Arrivabene.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Vettel i Ferrari pobedili Mercedes u Maleziji

Sebastian Vettel bio je brži od Lewisa Hamiltona i Nica Rosberga.

Ono što odlikuje trku za VN Malezije je kiša, visoka temperatura i vlažnost vazduha a pred sam početak temperatura staze iznosila je 33 a staze 62 stepeni. Ipak, na startu se neće naći Will Stevens jor njegov tim nije uspeo da na vreme popravi sistem za gorivo. Prvih deset vozača se odlučilo da u trku krene sa medijum komponentom dok su Alonso i Button rešii da startuju sa tvrđom gumom.

Odmah po gašenju crvenih svetala Lewis Hamilton je poveo trku ispred Sebastiana Vettela i Nica Rosberga, četvrti posle prvog kruga bio je Daniel Riccirado, dok su Pastor Maldonado i Kimi Raikkonen doživeli pucanje pneumatika. Felipe Nasr koji je umešan u incident sa Fincem u Ferrariju je već u trećem krugu otišao na servis baš u isto vreme sa Kimijem Raikkonenom. Četvrti krug nam na stazu donosi sigurnosni automobil, jer je Marcus Ericsson završio u pesku na prvoj krivini.
                  Hamilton, Rosberg, Massa, oba vozača Red Bulla kao i McLarena su se odlučili da u petom krugu dok je na snazi sigurnosni automobil odu na zamenu pneumatika dok su se Vettel i Sainz odlučili da ostanu na stazi. U sedmom krugu trka je ponovo puštena a Ferrari je poveo kolonu, dok se Hamilton nalazio na šestom a Rosberg na devetom mestu. Tri kruga kasnije Hamilton je došao do trećeg mesta dok je Rosberg zauzimao šestu poziciju ali je Vettel imao oko 9 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Hulkenberga.
                  Britanac u Mercedesu je ubrzo uklonio i Nemca u Force Indiji pa je tako krenuo u lov na Sebastiana Vettela. U 15. krugu Kimi Raikkonen je još jednom otišao na zamenu pneumatika a Pastor Maldonado dobio je kaznu 10 sekundi zbog nepoštovanja vremenskog ograničenja tokom stanja virtuelnog sigurnosnog automobila. Tri kruga kasnije Vettel odlazi na svoj prvi servis i na stazu se vraća na trećoj poziciji gde je ponovo montirao mekšu komponentu. Nemac je odmah krenuo da spušta zaostatak za Rosbergom kojeg je pretekao u 22. krugu, ali je zbog problema sa bolidom Fernando Alonso morao da se povuče.
                  Hamilton je par krugova kasnije otišao na zamenu pneumatika baš u trenucima kada je Vettel preuzeo vodeću poziciju. Aktuelni šampion se na stazu vratio sa medijum gumama dok su Danil Kvyat i Nico Hulkenberg imali incident na drugoj krivini. Nico Rosberg se odlučio da promeni taktiku pa je u poslednju fazu trke ušao sa tvrđim pneumaticima. Borbu za deseto mesto vodili su Kvyat, Perez i Grosjean koji su pokušavali da obiđu Nica Hulkenberga. Kvyat je uspeo da posle duge borbe obiđe Nemca ali su incident imali Roman Grosjean i Sergio Parez gde se posle toga Francuz okrenuo na stazi a Meksikanac dobio kaznu zaustavljanjem 10 sekundi u boksu.
                  Kimi je na 20 krugova do kraja otišao na poslednji redovan servis dok je Vettel to učinio 2 kruga kasnije i na stazu izašao ispred Nica Rosberga. Hamilton se odlučio da koji trenutak kasnije ponovo ode na servis i stavi tvrdu gumu isto kao što ima Sebastian Vettel i Nico Rosberg. Nemac u Mercedesu je u 42. krugu otišao na zamenu pneumatika i ovom prilikom se odlučio za medijum gumu. Ipak, u tim trenucima Jenson Button je usporio na stazi, otišao do boksa gde je parkirao svoj bolid.
                  U poslednjih deset krugova Hamilton je krenuo u pohod za Vettelom a razlika je kostantno padala. U samom finišu Pastor Maldonado postao je četvrti vozač koji je odustao sa VN Malezije. Bottas je posle uzbudljive borbe pretekao Massu a Sebastian Vettel je uspeo da održi razliku i tako pobedi isperd Lewisa Hamiltona i Nica Rosberga. Kimi Raikkonen je i pored velikih problema uspeo da stigne do četvrtog mesta ispred Williamsovog dvojca.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Mercedes: Ferrari je danas bio brži

Hamilton i Rosberg su bili pomalo iznenađeni činjenicom da nisu mogli adekvatno da odgovore na Ferrarijev tempo.

„Sve čestitke Ferrariju i Sebastianu. Imali su jako dobar tempo danas. Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Znali smo da će Ferrari na ovoj trci napraviti napredak, ali nismo znali koliki. Oni su danas bili prebrzi. Mislim da sada moramo da se regrupišemo i analiziramo situaciju. Definitivno postoje stvari koje možemo da popravimo“, izjavio je Hamilton.

„Sve što mogu da kažem u svoje i u ime ekipe je – Ferrari, utakmica je počela. Nisam siguran koji su tačno bili detalji naše strategije pošto je na stazi bilo veoma komplikovano. Siguran sam da smo obavili najbolji mogući posao. Čestitke Sebastianu, a mi ćemo se vratiti na sledećoj trci“, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Vettel: Pošteno smo pobedili Mercedes

Sebastian Vettel je u Maleziji zabeležio svoju prvu pobedu za Ferrari.

Nemac je odličnom taktikom i fantastičnim tempom pobedio Lewisa Hamiltona i Nica Rosberga. Ovo je Vettelu bila prva pobeda još od 2013. goodine.

"Prošlo je puno vremena od kada sam uspeo da se nađem na najvišem stepeniku na pobedničkom postolju. Ovo je moja prva pobeda za Ferrari i prosto sam ostao bez teksta. Za mene je bilo puno promena preko zime a atmosfera u timu je odlična. Veoma sam ponosan na današnji dan, pobedili smo Mercedes fer i pošteno. Hvala celom timu i ovaj dan će ostati urezan u mom srcu do kraja života."
                      "Prošla godina nije bila najbolja za mene, ali ove sezone imamo dobar auto koji mi odgovara. Od prvog dana sam imao podršku tima a kada su mi se kapije Maranela otvorile to je za mene bilo ostvarenje sna. Poslednji put kada sam bio tamo gledao sam preko ograde test Michaela Schumachera." izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Ricciardo očekivao više od veoma teške trke

Australijanac kaže da je u trci očekivao više i da uopšte nije zadovoljan sa svojim plasmanom.

Ricciardo je trku počeo sa četvrtog mesta, ali je odmah u prvom krugu zadobio oštećenje prednjeg krila a čitavu trku odavao je utisak problema sa kočnicama na njegovom bolidu:

"Bilo je definitivno teško i ne baš zabavno. Imao sam dosta viša očekivanja u trci i zaista sam bio spreman za borbu. Ipak, trka je bila sve za mene, samo ne posebna. U većini situacija nisam imao priliku da se borim i kad god bih pokušao, gubio sam kontakt sa podlogom. Jednostavno, na kraju dana bio sam samo putnik" izjavio je razočarani Ricciardo.

Daniil Kvyat je bio deveti, nakon kontakta sa Hulkenbergom:
                        "Mislim da je to bio samo trkački incident i ništa više od toga. Nisam se naljutio na njega, jer mislim da uopšte nema razloga. Što se tiče bolida, treba nam više tempa. Danas smo se borili sa njegovim nedostatkom. Kočnice su takođe bile malo pipkave, ali ništa grandiozno,"rekao je mladi Rus.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Kazne onemogućile vozače Force Indije da se bore za bodove

Oba vozača su zbog kazni tokom trke izgubila dosta vremena.

„Znali smo pre trke da će borba za bodove biti žestoka. Dosta sam se mučio sa degradacijom u prvom stintu i to me je koštalo dosta vremena nakon izlaska bezbednosnog vozila na stazu. Imali smo nešto bolji tempo na tvrdim gumama, ali na kraju nije bilo dovoljno da se vratimo u borbu. Kazna nam takođe nije pomogla. Nisam imao gde da skrenem i kontakt sa Romainom je bio neizbežan. Mislim da je to bio trkački incident i kazna nas je mnogo koštala. Ipak, naučili smo dosta danas i to će nam pomoći u narednim trkama“, izjavio je Perez.

„Dobio sam kaznu za kontakt sa Kvyatom i zbog toga sam ispao iz konkurencije za bodove. Malo sam otišao preširoko u krivini 1 i odlučio sam da u krivinu 2 krenem sa unutrašnje strane. Bio sam odmah do njega, ali mislim da nije očekivao da ću pokušati odmah da ga napadnem i povratim mesto“, rekao je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Alonso i Button iznenađeni McLarenovim tempom

Oba vozača tim bila su donekle zadovoljna učinkom na VN Malezije.

Ipak i Fernando Alonso i Jenson Button nisu uspeli da završe trku na stazi Sepang. Španac je odustao zbog problema na ERS sistemu dok je Britancu otkazao turbo pogon.

"Uživao sam u trci dok je ona trajala. Lepo je biti u mogućnosti da se trkate. Pohvalno je to što smo ovoga puta bili u prilici da vidimo Red Bull. Oni su bili uhvaćeni u gust saobraćaj, ali sve u svemu napravili smo korak napred. Nažalost, zbog problema trku sam morao ranije da završim." rekao je Jenson Button.
                            "Nije bilo tako loše. Ispred sebe sam imao Red Bull i Toro Rosso i već sam ih sustizao od momenta kada sam obišao Pereza, što nas je sve iznenadilo." dodao je Fernando Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Max Verstappen – najmlađi osvajač bodova u Formuli 1

Fantastični Holanđanin je danas došao do sedme pozicije i na taj način postavio rekord koji će zbog novih pravilima oko dobijanja superlicence teško biti oboren.

„Bio je ovo jako dobar dan. Prvih nekoliko krugova su se stvari malo zakomplikovale pošto sam se mučio sa kočnicama i gumama. Međutim, kada sam prešao na tvrde gume, sve je bilo mnogo bolje. Pronašao sam pravi balans, uhvatio ritam i krenuo da pritiskam. Uživao sam. Jako sam srećan što sam došao do svojih prvih bodova u Formuli 1. Ekipa je obavila sjajnu pripremu i odluke koje smo danas doneli su bile ispravne. Ovo je veliki podstrek za ekipu i mislim da nismo mogli mnogo bolje od ovoga“, izjavio je sedamnaestogodišnji Max Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Ericsson prihvatio krivicu za izletanje sa staze

Šveđanin je u ranoj fazi izleteo i trku završio u pesku.

Pošto je obišao Maxa Verstappena u prvom krugu, Marcus Ericsson je preambiciozno napao Nica Hulkenberga i tom prilikom izgubio je kontrolu nad bolidom i trku završio u zaustavnoj zoni.

"Ovo je veoma frustrirajuće, jer sam upropastio dobar vikned. Osećao sam se dobro u bolidu a imao sam i solidan start. Nico me je obišao u prvim metrima i ja sam želeo da mu uzvratim. Znao sam da je na tom mesto moguće preticanje, ali sam izgubio zadnji kraj posle čega sam se zaglavio u pesku." rekao je Ericsson.

Njegov timski kolega Felipe Nasr kroz cilj je prošao kao dvanaesti i ovom prilikom izvinio se za raniji kontakt sa Kimijem Raikkonenom.
                                "Moramo da utvrdimo zašto nismo imali dovoljno tempa. Trka nije bila laka i ja sam imao kontakt sa Kimijem. Trebao sam da laganije uđem u ovaj duel, ali ovo se ponekad događa." dodao je Nasr.

Comment

Working...
                                X