F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Kazne za Buttona i Merhija

Jenson Button kažnjen je zbog incidenta sa Pastorom Maldonadom.

Britanac i Venecuelanac bili su umešani u incident pre kraja trke, kada je Button u prvoj krivini udario u zadnji deo Lotusovog bolida. Maldonado je zbog ovoga morao da odustane, dok je Button uspeo da završi trku. Ovaj incident je bio istražen od strane sudija, gde je vozaču McLarena dodatno još pet sekundi na konačno vreme i dva kaznena poena. Sa druge strane istu kaznu dobio je i Roberto Merhi zbog nepoštovanja pravila o virtuelnom sigurnosnom automobilu.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Vettel: Treći podijum je odličan uspeh

Nemac je nastavio da prikazuje dobru formu u Ferrariju, ali je priznao da je Mercedes danas bio nedostižan.

„Trka je bila dobra. Na mekim gumama smo bili bliži Mercedesima i mogli smo malo da ih pritisnemo. Pokušali smo da pojačamo pritisak ranijim prelaskom na srednje-tvrdu gumu, ali su oni na toj komponenti bili malo brži i mogli su da se odvoje. Do kraja smo samo kontrolisali tempo kako bi smo bezbedno stigli do još jednog podijuma što je odličan uspeh za nas. Veoma sam zadovoljan i želim da se zahvalim ekipi i svim navijačima“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Sauber zadovoljan povratkom u poene

Ova vozača tim uspela su da se nađu među osvajača bodova.

"Ovo je bio dobar dan za nas, jer su oba bolida došla do poena. Srećan sam zbog tima. Trka nije bila laka za nas, borili smo se sa Lotusem i Toro Rossom i činilo nam se da oni imaju bolji tempo od nas. Iskoristili smo sve pogodnosti naše strategije što nam je dalo ovako povoljan rezultat." kazao je Felipe Nasr.

"Još jedan lep rezultat za tim. Naš cilj je bio da oba bolida dođu do poena što smo i učinili. Moja trka je bila teška i nadao sam se da ćemo možda imati bolji trkački tempo. Na kraju smo se mučili da održimo gume u radnom stanju ali se na kraju sve dobro završilo." dodao je Marcus Ericsson.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Massa: Konačan plasman odgovara našem tempu

Brazilac kaže da Williams danas nije mogao bolje od pete pozicije.

„Imali smo dobru trku i mislim da sam izvukao maksimum iz bolida. Ekipa je dobro odradila trku, ali jednostavno nismo imali brzinu da se borimo sa bolidima ispred nas. Moraću malo da poradim na svojim startovima pošto je to jedina stvar koja danas nije valjala. Uzeli smo najviše bodova što smo mogli danas i konačne pozicije odgovaraju našem tempu“, rekao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Ricciardo: Podbacili smo u Kini

Red Bull nije bio zadovoljan prikazanim performansama na VN Kine.

"Ja sam imao loš start, jer nisam na vreme krenuo a to nam se ranije nije dešavalo pa ćemo morati da ispitamo celu stvar. To je bilo frustrirajuće za sve nas i kasnije sam se dosta mučio da obiđem ostale bolide. Ipak, izvukli smo neke pozitvine strane iz ovog vikenda. Imao sam jedan duel na stazi sa Danilom, ne znam koliko je pametno bilo da ga obiđem ali ćemo to rešiti na našem timskom sastanku." kazao je Daniel Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Stevens zadovoljan svojom prvom trkom u Manoru

Britanac je nakon propuštanja prve dve runde danas odvezao trku u Kini bez većih problema.

„Odlična trka za mene i ekipu i mislim da smo pokazali koliko smo napredovali u kratkom vremenskom periodu. Odličan je osećaj, pogotovo što su oba bolida došla do cilja, a i važno je iz perspektive daljeg razvoja. Znali smo od početka da ćemo imati pouzdan problem čim uspemo da preskočimo sve prepreke. Moj start danas nije bio najbolji, ali takvi problemi se daju rešiti i siguran sam da ćemo još napredovati na sledećim trkama“, izjavio je Stevens.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Razočaravajuća trka za Toro Rosso

Vozači Toro Rossa su danas imali brojne probleme koji su ih sprečili da ostvare bolji plasman.

„Današnja trka je bila prilično teška. Počeli smo na srednje-tvrdoj komponenti, ali je staza bila jako prljava na startu i nismo imali prijanjanje. U jurnjavi za bolidima Force Indije sam napravio grešku koja me je mnogo koštala. Balans se poboljšao nakon prelaska na meke gume, međutim onda smo imali problem sa menjačem koji tek treba da ispitamo. Da nije bilo tog problema, mislim da bi smo uzeli bodove“, izjavio je Sainz.

„Šteta je što se moja trka završila ovako. Bio sam u bodovima i u finišu trke, a onda sam izgubio sve. Jasno je da nisam zadovoljan plasmanom, ali mislim da kao tim možemo biti zadovoljni performansama. Malo nam je nedostajalo maksimalne brzine, ali bilo je u redu i pored toga. Imao sam priliku i da prestižem ljude tako da je bilo zabavno“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

McLaren: Pozitivan vikend za sve nas

Tim iz Vokinga zadovoljan je što su se oba bolida dočekala kariranu zastavu.

"Trka nije baš bila najlakša za mene. Na početku nismo bili nešto konkurentni, imali smo par problema sa aerodinamikom što me je usporilo u srednjem stintu. Uspeli smo još puno toga da naučimo o bolidu gde smo prikupili još podataka. Polako sve ide na bolje, jer sam tokom zime odradio samo stint od 12, u Maleziji smo izvezeo 22 a ovde 57 krugova. Nadam se da će u Bahreinu biti još bolje." izjavio je Fernando Alonso.

"Moj srednji stint na tvrđoj gumi i nije bio tako loš. Ne msilim da je naš tempo loš, ali smo imali dosta problema sa plavim zastavama i gužvom na stazi. Žao mi je zbog udesa sa Pastorom, mislio sam da imam mesta da ga obiđem sa spoljašnje strane ali nisam bio u pravu. Nadam se da će u Bahreinu stvari biti mnogo bolje." dodao je Jenson Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Mercedes pomogao Williamsu da sustigne Ferrari?

Pojedini izvori navode da svi Mercedesovi klijneti ne dobijaju jednako snažan motor.

Španski magazin El Pais navodi da Williams, Lotus i Force India godišnje uplaćuju po 25 miliona evra nemačkom proizvođaču motora za V6 pogonske jedinice, ali da jednostavno nisu svi jednaki.

Iako se ova informacije poriče se svih strana, Felipe Massa kazao je da Williams trenutno nema poslednju verziju Mercedesovog motora.
                    "Williams je trenutno dobija za stepenicu niže slabije motore od fabričkog tima a situacija za Lotus i Force Indiju je drugačija." piše El Pais.
                    Takođe, ovde se navodi da je u Kini tim iz Grova dobio dodatna unapređenja na agregatu kako bi uspeo da sustigne Ferrari i Mercedes oslobodi pritiska. Neimanovani izvor je za ovaj list dodao da ostali timovi nemaju prava da se bune oko ove situacije zbog određenih klauzula u ugovoru.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Arrivabene: Ostvarili smo planirano u Kini

Italijan priznaje da nije bilo moguće više od trećeg i četvrtog mjesta za njegove vozače ovaj put jer je Mercedes bio perfektan.

Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene kaže da je njegov tim ostvario svoje ciljeve u Šangaju.Treće i četvrto mjesto,po njemu,bili su maksimum,jer tim Mercedesa je u ovoj trci bio prebrz za njih:
                      "Završili smo tamo gdje smo trebali biti, tako da možemo reći da smo ostvarili naš cilj." kaže on. "Nikad nikom nisam obećao da ćemo stvarati čuda. Naša strategija je takva da se što više približimo Mercedesu i čekamo bilo kakvu njihovu grešku. Tako moramo raditi."
                      "Ne treba se čuditi kad se vidi koliko su jaki. Temperature na stazi su im odgovarale, posebno na dugim stintovima i to je pozitivno uticalo na ponašanje njihovih pneumatika."
                      Arrivabene je takođe pozdravio zalaganje kompletnog tima:
                      "Jako sam sretan zbog Kimija,a naročito zbog Vettelovog trećeg podijuma u nizu. Momci u garaži su napravili sjajan posao, jer je danas puno lakše pogriješiti, nego napraviti dobar izbor. Nemam kristalnu kuglu, tako da ne mogu reći šta će naši konkurenti učiniti u narednih par trka. Mogu vam kazati da ćemo mi dati sve najbolje od sebe, da ostvarimo najveći cilj."

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Honda u Bahreinu donosi nova poboljšanja na motoru

Eric Boullier kazao je da će japanski proizvođač pojačati svoj agregat na narednoj trci.

McLaren je tek na VN Kine uspeo da sa oba bolida završi trku ali to nije bilo dovoljno timu da stigne do prvih bodova. Fernando Alonso uspeo je da zabeleži svoj prvi finiš ove sezone na 12. mestu dok je Jenson Button posle kolizije sa Pastorom Maldonadom i dobijene kazne dospeo na 14. poziciju.

"Nismo frustrirani zbog trke u Kini, jer nismo imali nikakve probleme sa bolidom. Ostvarili smo veliki korak napred što se tiče pouzdanosti i sada možemo da oslobodimo više snage u motoru. Baza je ista samo što smo sada u prilici da izvučemo više potencijala iz pogonske jedinice."
                        "I ostali proizvođači koriste drugačije mape motora za kvalifikacije i trku. Idemo korak po korak u pravom smeru. Pouzdanost nam je bila veliki problem i ostavrili smo lepo dostignuće i sada sve naše komponante rade dobro. U Bahreinu pokušaćemo da izvučemo više iz agregata dok nam u Barseloni stiže nova specifikacija." kazao je šef tima Eric Boullier.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Peščana oluja pogodila stazu Sakir

Meteorolozi idalje upozoravaju na moguće jake vetrove koji nanose velike količine peska na ovoj stazi.

Tokom jučerašnjeg dana vidljivost oko staze i na njoj bila je dosta slaba, pa su tako padok i pomoćni putevi bili pokriveni peskom. Zbog ovakve situacije ne veruje se da bi došlo do otkazivanja pojedinih letova u trenucima kada se karavan seli u ovu zemlju iz daleke Kine.

Da podsetimo, vozače GP2 serije koji su ranije ovog meseca imali test u Bahreinu, bili su prinuđeni da prekinu testiranje zbog upravo pomenutih peščanih oluja.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Alonso:U McLarenu završavam F1 karijeru

Španac je demantovao određene glasine i tvrdi da se ulogom u timu iz Wokinga ujedno završava i njegova vozačka karijera

Dvostruki svetski prvak, Fernando Alonso, izjavio je danas da je tim McLarena poslednji u njegovoj karijeri za koji će aktivno voziti u F1.
                            On ima 33 godine, a ova sezona mu je 15 u F1 ako računamo i onu koju je proveo kao test vozač Renaulta, 2002. godine.
                            Alonso veruje da ove sezone ima ugovor koji će biti i višegodisnji i insistira da će britanski tim biti poslednji za koji će voziti. On je takođe odbacio i mogućnost menadžerske karijere posle vozačkog penzionisanja sa tvrdnjom da je ipak posle F1 izabrao miran život:
                            "Ne, mislim da neću izabrati taj poziv" odgovorio je Fernando na pitanje novinara da li će u budućnosti raditi kao menadžer.
                            "Smatram da je 15, 16 ili 17 godina u F1 sasvim dovoljno da zasiti bilo koga. To je isti primer kao i sa Ferrarijem i ja ću jednostavno zatvoriti taj deo mog života."
                            "Počeo sam sa replikom McLaren-Honda koju mi je kupio moj otac kad mi je bilo tri godine. Danas, moja odluka je takva i da završim moju karijeru u McLaren-Hondi, ali ovaj put-pravoj. Bez obzira na sve u ovom sportu sam proveo veliki deo života i odatle imam sjajne uspomene i sjajna prijateljstva."
                            "Mogu reći još da će ostatak mog normalnog života započeti prvog dana moje penzije i ne postoji nikakve indicije da ostanem u ovom sportu radeći kao menadžer "kaže Fernando Alonso, dvostruki svetski prvak, aktuelni vozač McLarena.

Last edited by Pro FX-Sniper; 14.04.2015, 14:14.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Bianchijeva borba za život traje: Kao da trči maraton svaki dan

Vozač Formule 1 Jules Bianchi i dalje vodi borbu za život koju je njegov otac Philip objasnio kao svakodnevno trčanje maratona.

Nesrećni 25-godišnji Francuz nalazi se u komi od 5. oktobra prošle godine kada je tokom trke u Japanu podleteo pod kran koji je odnosio bolid Adrijana Sutila koji je izleteo sa klizave staze "Suzuka".

"Naš svet se srušio tog dana. Jedino što mogu da kažem je da se bori kao i što je uvek radio pre i posle incidenta. Sa medicinske tačke gledišta, njegovo stanje je stabilo", rekao je Philip Bianchi za francuski nicematin.com.

Vozač Marusie zadobio je višestruke povrede glave i nalaze se na neurohirurškom odeljenju bonice u rodnoj Nici pod stalnim nadzorom.

"Bol je beskonačna, svakodnevna tortura i to je veći šok u ovakvoj vrsti nesreće od same smrti. Jules svaki dan kao da trči maraton. Svi organi mu rade bez pomoći, ali za sada je bez svesti. Ipak, njegovo stanje napreduje i nadamo se novom koraku - izlasku iz kome", ne napušta optimizam Philipa Biancia.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Ferrari ne planira uvođenje timskih naredbi

Prema rečima Maurizia Arrivabenea, Ferrari nema planove da favorizuje Sebastiana Vettela.

Ferrari je pokazao da bi mogao da bude eventualna pretnja Mercedesu ovde godine, a Vettel je na sve tri trke bio na podijumu i trenutno je drugi u šampionatu, trinaest bodova iza Lewisa Hamiltona.

Kimi Raikkonen sa druge strane za sada nije uspeo da isprati Vettelove rezultate, pre svega zbog slabih kvalifikacija, zbog čega trenutno ima duplo manje bodova od svog timskog kolege.
                                “Pružićemo svu neophodnu podršku Raikkonenu. Ne želim da slušam bilo šta o timskim naredbama”, rekao je Arrivabene.
                                Ferrari je ranije bio poznat po timskim naredbama, ali novi šef tima kaže da one nisu u njegovom stilu.
                                “Kada sam došao u Maranello, zatekao sam stara pravila. Napravio sam promene u prisustvu vozača i inženjerea, tako da su svi bili informisani. Vettel i Raikkonen svakako imaju odrešene ruke i mogu da se međusobno bore”, dodao je Arrivabene.

Comment

Working...
                                X