F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Ecclestone: Dennis blokira Hondinu saradnju sa Red Bullom

Prema rečima prvog čoveka karavana McLaren za sada ne želi da deli Hondine usluge.

Tokom VN SAD pojavila se informacija da bi Red Bull mogao da naredne sezone koristi Hondine motore, ali da ovaj ugovor blokira McLaren. To znači da bi tim iz Vokinga i dalje želi ekskluzivnu saradnju sa japanskim proizvođačem i da u bliskoj budućnosti ne želi da vidi još neki tim sa ovim motorima.

Ipak, Ecclestone kaže da su se sada stvari promenile i da Honda hoće da svoje motore ugradi u još neki bolid.
    "U ovom momentu Honda bi bila srećna da da svoje motore Red Bullu, ali Gospodin Dennis misli da to ne treba da se desi. Pored toga Honda ima ugovor sa FOM-om i FIA-om o snadbevanju motorima, odnosno da u prvoj godini može da svoje agregate da jednom timu, u drugoj godini na dva a u trećoj godini na tri tima. Nekako, Japanci i Dennis su napravili neki dogovor i sada Ron ima pravo veta na davanje agregata." kazao je Ecclestone.
    "Ron ne želi da vidi Red Bull sa Hondom. Veruje da oni mogu lako da postanu njihovi neprijatelji i sada ima prava na veto. Honda želi da da motore, ali ih oni neće dobiti jer ih Dennis lako može tužiti." dodao je on.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Alonso: Poboljšani Hondin motor nije mnogo bolji od predhodnog

Fernando Alonso nije bio zadovoljan poboljšanjima na motoru.

Španac je bio jedini vozač McLarena koji je na trci za VN SAD imao prilike da koristi novi unapređeni Hondin motor.

"Da sam završio na petom mestu, ti bi svakako bila najbolja trka u mojoj karijeri." kazao je Alonso. On je dodao da se puno borio na poslednjoj trci, ali da Honda sprema sasvim nešto novo za narednu sezonu.
      "Tačno je da je novi motor koji sam koristio nešto bolji, ali kada izađem na pravc bio sam samo za desetinku brži. Na trci sam posle sudara sa Massom imao problema da sustignem ostale. Mi svakako moramo nastaviti da poboljšamo stanje stvari."

Alosno je ujedno prokomentarisao i osvajanje Hamiltonove treće titule: "Hamilton je bio na sasvim drugom nivou ove godine. Dominirao je od početka do kraja. I prošle godine Rosberg je pružio značajan otpor ali je Lewis titulu najviše zaslužio. Nadam se da će mu naredne godine biti dosta teže."

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Red Bull potvrdio da radi na novom bolidu

Tim iz Milton Kinsa uveliko radi na svom novom bolidu.

Bivši šampionski tim, koji se trenutno nalazi u krizi jer nema agregat za narednu sezonu, ali se trudi kako bi što bolje pripremio novi bolid za sve izazove. Paul Monaghan, jedan od glavnih inženjera u Red Bullu kazao je da to neće puno uticati na razvoj bolida jer je većina delova spremna za novi RB12.

"Mi moramo da budemo stpljivi. Jedino ostaje nepoznanica oko hlađenja, ali se pogonske jedinice u konstrukciji ne razlikuju puno. Sve to biće izazov za nas ali mi smo spremni." kazao je Monaghan.
        On je kazao da će novi bolid biti evolucija ovogodišnjeg, kao i da se najviše radi na aerodinamici, dinamici fluida i da je prvi model već u vazdušnom tunelu.
        "Naša najveća prednost je to što smo mi tim koji radi sa velikim entuzijazmom, pa se tako držimo našeg plana razvoja."

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Raikkonen: Naredne godine pokušaćemo da pobedimo Hamiltona

Kimi Raikkonen na ovaj način najavio je kandidaturu za titulu šampiona naredne godine.

Iako je Lewis Hamilton debitovao u godini kada je Kimi Raikkonen osvojio titulu šampiona, Finac idalje na svom kontu ima jednu dok Britanac sada ima tri titule.

"Lewis i njegov tim su ove godine bili dosta jaki. Oni su svakako zaslužili ovu titulu. Ali, naredne godine pokušaću da ga pobedim. Ove godine konstantno smo razvijali bolid u pravom smeru i to želimo da nastavimo do kraja sezone. Nadam se da naredne godine možemo biti spremni." kazao je Raikkonen.
          Ipak, njegov sunarodnik Mika Hakkinen kazao je da će naredna sezona biti teška za Raikkonena.
          "Sadašnja situacija za Kimija izgleda dosta negativno. Najverovatnije zbog toga što ga njegov timski kolega stalno pobeđuje."

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

McLaren: Mi smo doveli Hondu u F1 i ne želimo da je delimo

Tim iz Vokinga i zvanično je potvrdio da ne želi da vidi Hondine motore u bolidima Red Bulla.

Pošto su ih Mercedes i Ferrari odbili, čelnici Red Bulla u daljoj potrazi za agregatom obratili su se i Hondi. Kako navode pojedini izvori Japanci su bili zainteresovani za saradnju ali na tom putu stao je McLaren, odnosno Ron Dennis.

Bernie Ecclestone je potvrdio ovu informaciju, jer je prvi čovek McLarena iskoristio pravo na veto, pa je tako blokirao dogovor između ovih dveju strana. Sada, Eric Boullier kazao je da su svi u Vokingu zadovoljni ovim stanjem stvari.

"To je istina, želimo da radimo sa Hondom, oni takođe žele da rade sa nama na ekskluzivnom partnerstvu i to je jedini način kako možemo postati šampioni. To je ta privilegija koja nam je potrebna. Mi smo uveli Hondu u Formulu 1 i ne želimo da je delimo. To je to." kazao je šef McLarena.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Verstappen najbrži na prvom treningu

Mladi vozač Toro Rossa zabeležio je prvo vreme na uvodnom treningu za VN Meksika.

Holanđanin se veoma brzo adaptirao na stazu, ali je u svom brzom krugu isekao šikanu na šta sudije još nisu reagovale. Ipak, i pored toga ostaje utisak da je Verstappen zabeležio najbolje vreme od 1:25.990s pored mnogo iskusnijih kolega uprkos tome što je sama površina staze bila klizava.

Iza njega našao se Danil Kvyat pa zatim Kimi Raikkonen i Daniel Ricciardo. Sebastian Vettel je bio peti a ispred Nica Rosberga koji je imao velikih problema sa kočnicama. Valtteri Bottas je bio samo jedsan u nizu vozača koji je imao problema sa klizavom stazom, pa je tako iskoristio intermidijat gume na samom početku treninga. Carlos Sainz se plasirao na osmom mestu a spisak prvih deset kompletirali su još i Sergio Perez i Felipe Massa.
              Lewis Hamilton je trening okončao na 11. poziciji.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Rosberg najbrži na drugom treningu u Meksiku

Nemački vozač zabeležio je najbolje vreme na drugoj popodnevnoj sesiji.

Pre početka treninga stazu Herman Rodrigez prekrili su crni oblaci i jak vetar. Kiša još nije počela da pada a temperatura vazduha bila je 21 a staze 41 stepen.

Prvo vreme zabeležio je Kimi Raikkonen, koji je stazu obišao za 1m25.820s. Max Verstappen koji je na prvom treningu postavio najbrže vreme, je posle samo par minuta završio u ogradi i tako izazvao prvu crvenu zastavu. Posle 10 minuta sesija je nastavljena a publika je bolide pozdravljala svojim domaćim meksičkim talasima.
                Odmah zatim Nico Rosberg je postavio najbrže vreme, ali ga začas pestigao Sebastian Vettel krugom od 1m24.016s. U tim trenucima Valtteri Bottas je imao incident na prvoj krivini kada je ostao bez prednjeg krila. Ipak, Hamilton je po izalsku na stazu došao na prvo mesto sa vremenom od 1m24.016s, posle čega se čak i okrenuo na stazi. Sergio Perez je bio prvi vozač koji je montirao meke gume, ali je Nico Hulkenberg uspeo da zabeleži najbolje vreme sa ovim pneumaticima (1m23.290s). Istu formulu primenio je i Nico Rosberg pa je tako izbio na prvo mesto 1m21.531s.
                Na pola sata do kraja na stazi je izbačena još jedna crvena zastava, jer je Roman Grosjean stao pored staze, ali je ubrzo ova situacija rešena. U samom finišu kiša je počela da prska, koja je kasnije postajala sve jača i jača.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Rosberg zadovoljan početkom vikenda u Meksiku

Nemac je na drugoj sesiji imao najbolje vreme.

„Zanimljivo je kada učite novu stazu. Organizatori su obavili odličan posao. Staza je dobra za vožnju i jedinstvena je. Podseća me malo na moje dane iz mladosti pošto zbog uskih krivina deluje kao karting staza. Moj trenutni motiv nije samo da budem drugi u šampionatu, već da pobedim onoga pored sebe“, izjavio je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Kvyat se nada dobrom rezultatu u Meksiku

Rus se nada da Red Bull može da se uključi u borbu za visok plasman.

Iskreno se nadam da je naš zaostatak smanjen na ovoj stazi i da ćemo biti u borbi za vrh. Trenutno su vremena prilično blizu i nadam se da ćemo već sutra moći da se uključimo u borbu sa Ferrarijem i Mercedesom“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Verstapen: Nisam bio potpuno skoncentrisan pre udesa

Holanđanin kaže da nije bio u ritmu, pa je dekoncentracija dovela do njegovog izletanja na drugom treningu.

„Staza je bila klizava na drugom treningu. Moje gume nisu bile potpuno zagrejane, a ni ja nisam bio potpuno skoncentrisan. To je bio moj prvi krug u kome nisam ni pritiskao već sam grejao gume. Onda sam od jednom izgubio kontrolu. Sutra bi trebalo da sve bude u redu. Videli smo da je tempo bio dobar na prvoj sesiji i ne vidim ni jedan razlog zašto bi se stvari od jednom značajno pogoršale“, izjavio je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Raikkonen: Kao da sam vozio reli

Finac kaže da su ga klizavi uslovi na stazi pomalo podsetili na dane iz svetskog šampionata u reliju.

„Bilo je veoma nezgodno. Konfiguracija staze je dobra, ali je nova podloga jako klizava. Bolidi su leteli na sve strane i na momente je delovalo kao da vozimo reli. Izbor guma je nešto konzervativniji, ali situacija je ista za sve. Uslovi na stazi će naravno biti sve bolji kako vreme bude odmicalo, ali mislim da će biti izazovnije nego na drugim stazama. U dugim stintovima nisam hteo da rizikujem zbog manjih padavina, pa nisam pritiskao do maksimuma. Sutra ima još posla i pokušaćemo da se pripremimo najbolje što možemo“ izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Button: Naš tempo je bio neočekivano dobar

Britanac je rekao da je bio iznenađen koliko je njegov bolid dobro išao na stazi u Meksiku.

„Ovo je bilo pomalo neočekivano. Čekaju nas kazne zbog promene motora pošto smo mislili da ćemo se mučiti ovde i verovali smo da ne bi bilo loše da iskoristimo trku da uvedemo neke nove stvari. Situacija je slična kao u Sočiju i Ostinu i čini se da bolid dobro ide u uslovima kada ima malo prijanjanja. Što se snage tiče, još uvek mnogo zaostajemo za konkurencijom, ali trenutno je najvažnije da budemo pouzdani“, izjavio je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Problem sa DRS-om izazvao Bottasov udes

Finac kaže da se izvrteo na kočenju za krivinu 1 zbog problema sa zadnjim krilom.

„Kada sam kočio, a DRS bio zatvoren, osećaj je bio kao da je još uvek otvoren. Napravili smo neke modifikacije u garaži i posle je sve bilo u redu. Staza je lepa, ali je jako klizava. Pored toga, na ovim nadmorskim visinama gubimo i prijanjanje. Bilo je jako teško zagrejati gume, ali svi se muče. Imamo vremena da popravimo stvari. Poboljšanje vremena na mekim gumama je ogromno, uslovi se poboljšavaju ali to nije dovoljno, pa će biti neophodna intervencija na podešavanjima bolida“, rekao je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Pirelli: Po tri različite slik komponente na trkama od 2016.

Timovi će na svakoj trci umesto dve imati tri različite komponente.

O ovome se pričalo već neko vreme, a konačna potvrda je stigla juče tokom trkačkog dana u Meksiku.

Svaki tim će tokom vikenda na raspolaganju imati 13 setova guma po vozaču. Takođe je moguć scenario da jedan vozač tokom trke iskoristi sve tri dostupne komponente guma.
                              „Još uvek radimo na detaljima, ali je jasno da ćemo od sledeće godine videti drugačije strategije“, izjavio je Mario Isola iz Pirellija. On je takođe potvrdio da će sledeće godine biti uvedena i peta komponenta koja će biti najmekša i navodno će se zvati „Ultra soft“. Takođe se veruje da će Pitellijev logo na njima biti ljubičaste boje.
                              „Ta boja me podseća na boju najbržeg kruga na ekranima za merenje vremena. Zato mislim da je ta poja prikladna uz novu gumu“, dodao je Isola.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Guttierez potvrđen kao drugi vozač Haas F1 tima

Haas je potvrdio da će Ferrarijev treći vozač Esteban Gutierrez voziti za njih u 2016.

Meksikanac je 2013. i 2014. vozio za Sauber, a jedini finiš među prvih deset u karijeri je imao u Japanu 2013.

„Ovo je odlična prilika za mene i nameravam da je iskoristim. Gene Haas veruje u mene, a ja verujem u njegov projekat. Verujem da ćemo zajedno postići velike stvari.“, rekao je Gutierrez.
                                Gene Haas sa druge strane veruje da imao odličnu vozačku postavu za sledeću sezonu.
                                „Imao sam priliku da dobro upoznam Estebana kroz našu saradnju sa Ferrarijem. Mislim da je on dobar izbor za nas. Mlad je i gladan uspeha, ali nije neiskusan. Vozio je dve sezone, a ove godine je imao priliku da bude sa Ferrarijem i vidi kako stvari funkcionišu u tako velikom timu. Jako sam zadovoljan što imamo Estebana i Romaina u našem timu. Verujem da će pomoći oko razvoja bolida i mislim da je realno da osvojimo i koji bod u svojoj debitantskoj sezoni“, izjavio je Haas.

Comment

Working...
                                X