F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Grosjean i Maldonado u različitim raspoloženjima

Francuz je bio zadovoljan svojim učinkom, dok Venecuelac smatra da je mogao da ostvari bolji plasman.

„Kvalifikaciona sesija je bila prilično dobra. Znali smo da možemo da budemo među prvih deset ako sve prođe po planu. Dan je bio težak i nismo imali puno podataka, tako da smo morali da donesemo neke odluke na slepo pre početka kvalifikacija. Na kraju je sve bilo u redu. Zadovoljan sam osmim mestom i imamo dobre šanse u trci. Drago mi je da je Sainz dobio zeleno svetlo da se trka nakon onog ružnog incidenta na trećem treningu“, izjavio je Grosjean.

„Na trećem treningu se bolid mnogo bolje ponašao i moramo da vidimo zašto je to bilo tako. Jednostavno nismo mogli da izvučemo tempo na super-mekim gumama. Bolid nije bio tako loš, ali u ključnim trenucima nije bilo brzine. Očekivali smo više danas, ali je najvažnije da je sa Carlosom sve u redu“, rekao je Maldonado.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Red Bullovi vozači veruju u trkački tempo

Ricciardo i Sainz sutra kreću sa devete i jedanaeste pozicije.

„Bili smo sporiji sa podešavanjima za Q3, ali bar znamo u kom pravcu treba da idemo sutra i to je pozitivno. Čak i sa dobrim krugom ne bi mogli da budemo bolji od devetog mesta, tako da nismo mnogo izgubili. Daćemo svoj maksimum sutra. Oko nas ima dosta dobrih timova, ali bićemo agresivni“, izjavio je Ricciardo.

„Mislim da sam danas vozio najbolje što sam mogao. Imali smo samo jedan pokušaj u finišu i izašli smo na stazu nešto kasnije nego što je bilo planirano. U prvom krugu, gume nisu bile spremne i tako je bilo kod svih timova. Međutim, mi nismo imali vremena za drugi krug i zato krećem sa tek jedanaestog mesta. Makar sutra imamo šansu da biramo gume na startu. Nadam se da ćemo doći do novih bodova“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Pomešana osećanja u Sauberu posle kvalifikacija u Rusiji

Felipe Nasr zadovoljan je svojim učinkom dok to nije slučaj i sa Marcusom Ericssonom.

"Ove kvalifikacije su za nas bile put u nepoznato, jer smo na trećem treningu bili ograničeni sa vremenom. Kvalifikacije nisu prošle na planiran način. U prvom pokušaju imao sam žutu zastavu na stazi dok u drugom sam imao problema sa senzorom za gume koji nije davao tačnu temperaturu. Sve u svemu ovo je bila razočaravajuća sesija za mene." kazao je Marcus Ericsson.

"Za mene ovo je bila dobra sesija. Nisam imao prilike da izvezem krug na super mekim gumama na trećem treningu pa mu je u kvalifikacijama trebalo vremena da se naviknem. Uspeo sam da gume održavam na pravi način pa sam tako zadovoljan rezultatom." rekao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Hamilton dominantan i u Rusiji

Lewis Hamilton pobedio je na VN Rusije ispred Sebastiana Vettela.

Vremenski uslovi pred početak VN Rusije bili su malo hladniji nego što je slučaj sa ostalim stazama. Temperatura asfalta bila je 27 a vazduha 18 stepeni.

Odmah na startu do druge krivine Nico Rosberg je uspeo da se odbrani od napada Lewisa Hamiltona, dok je Kimi Raikkonen pretekao Valterija Bottasa u borbi za treće mesto. U tim momentima desio se incident kada se Nico Hulkenberg okrenuo na drugoj krivini a na njega naleteo je Marcuss Ericsson, zbog čega je na stazi izbačen sigurnosni automobil.
          U trećem krugu trka je ponovo puštena a Bottas je na pravcu uspeo da obiđe Raikkonena i tako povrati svoje treće mesto. Tri kruga kasnije u borbu su se usputili oba vozača Ferrarija, ali je Raikkonen uspeo da zadrži Vettela iza sebe. U tim trenucima Nico Rsoberg je napravio grešku na drugoj krivini, zbog određenih problema sa papučicom gasa, pa je tako Hamilton preuzeo vodeću poziciju. Nemački vozač je zbog toga odmah morao da boksa gde se bukvalno dovukao do svoje garaže i na kraju odustao.
          U 12. krugu Roman Grosjean doživeo je jedan težak udes na četvrtoj krivini, pa se tako sigurnosni auto našao ponovo na stazi. Zbog toga je većina vozača požurila na zamenu guma, dok su se prvoplasirana šestorica odlučila da ostanu. Četiri kruga kasnije na stazi je zavladala zelena zastava a Sebastian Vettel je uspeo da obiđe Kimija Raikkonena posle jedne velike i duže borbe, dok je Hamilton dodao gas i polako pravio razliku u odnosu na Valtterija Bottasa. U nastavku Vettel je polako smanjivao zaostatak za Bottasom, pa se tako Finac odlučio da u 27. krugu ode na zamenu pneumatika. Četiri kuga kasnije Nemac u Ferrariju je otišao do svojih mehaničara, što je dalo rezultata pa se tako Vettel po porvatku na stazu našao ispred Finca u Williamsu. Koji trenutak kasnije istu stvar čini i Kimi Raikkonen ali Bottas uspeo da zadrži svoju poziciju ispred sunarodnika. Vodeći Hamilton je u 33. krugu je svratio do boksa na redovan servis.
          Raikkonen i Bottas su se od tog trenutka upustili u brobu a vozač Ferrarija je od tada par puta pokušavao da obiđe svog sunarodnika. Bottas je na osam krugova do kraja obišao Daniela Ricciarda i tako krenuo u poteru za Sergiom Perezom koji je pokušavao da održi svoje gume što duže u životu. Isti scenario pokušao je da izvede i Raikkonen ali je otišao preširoko na drugoj krivini i morao je da vrati poziciju Danielu Ricciardu.
          U tim trenicima Carlos Sainz je izleteo na 13. krivini a Raikkonen je uspeo da tada obiđe Ricciarda, koji je samo nekoliko momenata kasnije takođe odustao od trke. U samom finišu borbu za poslednje mesto na podijumu vodili su Perez, Bottas i Raikkonen, ali je Meksikanac u 13. krivini izgubio poziciju čak od oba Finca. U finalnom krugu Bottas i Raikkonen su imali konktak na stazi, posle čega je Bottas završio u ogradi a Raikkonen sa oštećenim bolidom nastavio trku.
          Hamilton je u tim trenucima prešao starno-ciljnu liniju ispred Sebastiana Vettela dok je treće mesto pripalo Sergiju Perezu. Četvrti je bio Massa ispred "oštećenog" Raikkonena a spisak prvih deset vozača zaključili su još i Kvyat, Nasr, Maldonado, Button i Alonso.

Last edited by Pro FX-Sniper; 11.10.2015, 15:31.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Hamilton: Želeo sam duel sa Rosbergom

Britanac je priznao da je odustajanje Nica Rosberga učinilo trku manje izazovnom.

„Bio sam uzbuđen pošto smo Nico i ja bili blizu na početku i verovao sam da će duel biti dobar. Šteta je za tim što smo tako izgubili jedan bolid. Želeo bih da je i Sebastian bio bliže i onda bi smo sigurno priredili zabavu fanovima. Ali ja ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Ovo je poseban momenat za mene pošto sam prestigao Sennu po broju pobeda i to ne bih mogao da ostvarim bez ovog fantastičnog tima. Jako sam ponosan što sam član Mercedesa“, izjavio je Hamilton koji već na sledećoj trci može da postane šampion ako pobedi, a Vettel ne završi više od trećeg mesta.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Perez presrećan nakon fantastičnog rezultata u Sočiju

Meksikanac je danas došao do prvog podijuma od Bahreina prošle godine.

„Ovo je neverovatna stvar. Tim, ljudi koje imamo, nivo inženjeringa – sve je na jako visokom nivou. Sa budžetom koji imamo, radimo sjajan posao. Imali smo samo dva dana testiranja pre početka sezone i jako sam ponosan na tim. Jako sam se nervirao kada sam izgubio treće, a potom i četvrto mesto u finišu. Peto mesto bi bilo dobar rezultat, ali se onda dogodio kontakt između Bottasa i Raikkonena i to je bila dobra prilika koju smo i iskoristili“, izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vettel: Tim je ispravno postupio kada je pustio Kimija i mene da se borimo

Nemac je rekao da je Ferrari doneo ispravnu odluku što je na početku trke dozvolio borbu između njega i Raikkonena.

„Mislim da smo oboje mogli da uživamo u tom duelu. Mislim da bi bilo pogrešno da su nam preko radija rekli da se razdvojimo i oduzmu nam tu zabavu. Pokušavao sam da pronađem dobru priliku i znao sam da ću je imati kada je na stazu po drugi put izašlo vozilo bezbednosti. Bilo je blizu, ali on je bio fer i ostavio je taman dovoljno prostora. Bila je dobra borba. Lewis je kontrolisao situaciju napred i nije bilo svrhe da razmišljamo mnogo o njemu“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Bottas: Sav naš rad je pao u vodu

Vallteri Bottas nije uspeo da završi trku za VN Rusije zbog incidenta sa Kimijem Raikkonenom.

U samom finišu trke veliku borbu za poslednje mesto na podijumu vodili su Sergio Perez, Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen, kada su međusobni incident imali vozači Williamsa i Ferrarija. Raikkonen je pokušao da obiđe Bottasa na 13. krivini ali to niuje prošlo bez kontakta.

"Obišao sam Pereza pred ulazak u krivini četriri kada me je neko udario u zadnji deo. To je za mene veoma razočaravajuće, jer mi je ovo upropastilo dan. Možda bi Raikkonen za ovo dobio kaznu, ali nisam siguran još nisam video snimak. Osećam se teško, jer smo puno radili i na kraju dana nismo upisali poene." kazao je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Alonso zadovoljan nakon novih bodova

Oba vozača McLarena su danas došla do bodova.

„Bio je ovo pozitivan vikend za nas. Po prvi put smo i ja i Jenson u bodovima i to je lep rezultat s obzirom da nismo očekivali da ćemo biti konkurentni. Čini se da idemo u dobrom pravcu i pravimo konstantan napredak. Nadam se da ćemo pronaći još performansi u Americi. Bolid je bio prilično dobar na trci i izgleda da smo čuvali gume bolje od drugih. Zadovoljan sam ovim vikendom“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Grosjean: Propustili smo šansu za poene

Roman Grosjean doživeo je ozbiljan udes na četvrtoj krivini tokom VN Rusije.

Zbog ovog incidenta na stazi se takođe pojavio sigurnosni automobil, kada je zbog problema sa preupravljanjem Francuz izgubio kontrolu nad svojim bolidom.

"Izgubio sam zadnji kraj i to pri velikoj brzini. Mislio sam da mogu da se izvučem ali nisam uspeo. Još ne znamo šta se tačno dogodilo. Moramo da proverimo sve, da li je to moja greška ili je u pitanju tehnički kvar. Žao mi je za momke, koji će morati puno da rade kako bi popravili bolid. Šteta, propustili smo priliku za dobre poene." kazao je Roman Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Raikkonen kažnjen, Mercedes i zvanično šampion

Kimi Raikkonen je zbog incidenta sa Bottasom dobio 30 sekundi kazne zbog čega je pao na osmo mesto.

Ova kazna za Raikkonena znači da je Mercedes i zvanično van domašaja u šampionatu konstruktora do kraja sezone. Zahvaljujući Raikkonenovoj kazni, peta pozicija je pripala Kvyatu, šesta Nasru, a sedma Maldonadu.

Kaznu je nakon trke dobio i Fernando Alonso. Na njegovo konačno vreme je dodato 5 sekundi zbog nepoštovanja granica staze u krivini 16. On je zbog ove vremenske kazne pao na jedanaesto mesto iza Verstappena i tako ostao bez bodova.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Razočaravajuća trka za Toro Rosso u Rusiji

Oba vozača tima nisu zadovoljna svojim rezultatima na ovoj trci.

"Veoma sam razočaran. Nisam imao najbolji start, jer su bolidi ispred mene napravili incident pa sam morao da usporim. Moj bolid je bio oštećen i nije se ponašao kao je trebalo. Bio je težak za vožnju, nadao sam se nekim poenima ali to nije bilo moguće." kazao je Max Verstappen. (ova izjava je data pre nego što su sudije izrekle određene kazne posle čega je Holanđanin došao do boda).

"Tako loš kraj jedne dobre trke. Mada mogu reći da sam srećan ako pogledam udes i od juče. Dao sam sve od sebe. Kerenuo sam sa 20. mesta posle čega sam u jednom mometu trke bio i šesti. Kasnije moje kočnice su se dosta grejale, pa mi je to stvaralo određene probleme. Na kraju su me one izadale na 13. krivini. Zahvalio bih se čitavnom timu na velikom radu i podršci." rekao je Carlos Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Ricciardo: Sramota što nismo uzeli bodove

U Red Bullu neraspoloženje završnim razvojem situacije, koji im baš i nije išao u korist.

Daniil Kvyat je završio kao šesti, ali je zbog kazne za Raikonena pomaknut za jedno mjesto unapred:

"Danas sam iscrpio sve svoje mogućnosti. Vrlo komplikovana trka i shodno tome, zadovoljavajući bodovi."
                            "Gledajući unazad, naša strategija sigurno nije bila savršena, ali u ovakvim situacijama sa izlascima vozila bezbednosti, nikad ne možete znati. Bilo je lepo videti sve te ljude koji su došli da me podrže danas."
                            Ricciardo nije bio baš pod impresijama kao njegov timski kolega:
                            "Zadovoljan sam vožnjom, ali je prava sramota ne osvojiti bodove posle takve vožnje. Nisam siguran šta se dogodilo, mislim da je u pitanju ogibljenje. Tim će istražiti slučaj, ali sa obzirom da nismo previše očekivali od ove staze, na kraju možemo biti zadovoljni što smo toliko dugo uspeli da se držimo iza Williamsa i Ferrarija i što smo bili konkurentni većinu trke."

Comment

• comi 1342
                              Moderator
                              • 28.09.2005
                              • 1126
                              • NS
                              • Giulietta ,PUG 106,

Alonso je kralj...
                              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Boki Ar
                                CBC Senator XXL
                                • 11.11.2004
                                • 2827
                                • Aranđelovac
                                • Vektra

Comment

Working...
                                X