F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Grosjean se nada duelu sa Williamsima

Lotus je na slobodnim treninzima pokazao tempo koji je u nekim momentima bio i bolji od Williamsovog.

„Malo sam bio iznenađen trećim mestom jutros, a popodnevna sesija je potvrdila da smo u dobroj formi. Bolid se dobro ponaša. U Monaku smo napravili korak napred i taj trend se nastavlja i ovde. Mislim da bi smo mogli da zakomplikujemo trku Williamsu i možda ih čak i pobedimo. Siguran sam da će Mercedesi Ferrari biti nedostižni i biće dobro ako budemo bili u duelu sa Williamsom“, izjavio je Grosjean.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Bottas očekuje povratak u formu iz Španije

Finac smatra da Williams može da pokaže više od onoga sa slobodnih treninga.

„Kiša nam je pokvarila planove na drugom treningu, ali znali smo da će je biti i uspeli smo da odradimo jedan deo posla. Imao sam jedan duži stint sa više goriva i dobili smo konkretne informacije o kočnicama, performansama motora, temperaturama guma i balansu bolida. Danas je bio standardan dan za nas i očekujem da ćemo se vratiti u formu iz Barselone. Kvalifikacije ovde mogu biti jako neizvesne i zato ćemo morati da budemo potpuno skoncentrisani“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ricciardo: Fali nam tempa

Australijanac je priznao da je Red Bull još uvek u potrazi za optimalnim podešavanjima bolida u Kanadi.

„Bilo bi korisnije da smo uspeli da vozimo više krugova. Jutros smo probali da vozimo sa novim podešavanjima, ali osećaj nije bio dobar i vratili smo se na staro. Situacija je potom bila nešto bolja, ali na drugom treningu je pala kiša i nismo imali prilike da testiramo onoliko koliko smo želeli. Danas nam je falilo tempa, ali probali smo četiri različita podešavanja sa oba bolida i pronaći ćemo neki kompromis“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Alonso: Teško nadoknađujemo pozicije

Španac smatra da McLaren mora da napravi korak napred u smislu startne pozicije u Kanadi, pošto karakteristike staze nikako neće odgovarati njihovom bolidu u trci.

„Probali smo nekoliko stvari na prvom treningu, i sve je prošlo prema planu. Zadovoljan sam balansom i performansama motora, ali karakteristike staze nikako ne odgovaraju našem paketu. Još uvek nam fali nekoliko desetinki da budemo tamo gde želimo u smislu pozicija. Moramo da napravimo još jedan korak, ali to će biti jako teško ovde. Zato očekujem da ćemo kvalifikacije završiti negde u sredini“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Vettel: Danas ni malo nismo štedeli novi motor

Nemac je rekao da je Ferrari sa svojim unapređenim motorom išao do maksimuma.

„Nismo išli lagano od početka sa novim motorom. Odmah smo pritiskali pošto nije bilo mnogo vremena zbog kiše. Želeli smo da odmah dobijemo konkretne informacije i čini se da je sve prošlo kako treba. Danas smo odradili odličan posao i sada ćemo videti kako da dodatno optimizujemo performanse za naredna dva dana. Mislim da nove stvari koje imamo na bolidu rade kako treba i to je važno. Jutros smo radili pripremu za trku, dok popodne nije bilo vremena zbog kiše. Vremena nisu toliko bitna petkom koliko sam osećaj u bolidu. Imamo prostora za napredak i nadam se da ćemo večeras doneti ispravne odluke“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Sainz frustriran nedostatkom krugova

Španac je propustio dosta vremena na treninzima ne samo zbog kiše, već i zbog problema na bolidu.

„Bio je ovo jako težak dan. Jutros smo imali probleme sa elektronikom i nismo vozili onoliko koliko smo planirali. To je jako frustrirajuće pošto je ovo potpuno nova staza za mene i bilo mi je važno da je odmah što bolje savladam. Na drugom treningu nije bilo kvarova, ali je ceo program bio maksimalno ubrzan zbog kiše. Osećao sam da je bolid sve bolji iz kruga u krug, ali kiša je stigla taman u trenutku kada smo došli do zadovoljavajućeg nivoa. Nadam se da u subotu neće biti problema i da ćemo se adekvatno pripremiti za kvalifikacije i trku“, izjavio je Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Sauberovi vozači zadovoljni

Ericsson i Nasr nisu imali preterano impresivan tempo na prva dva treninga, ali su oni i pored toga bili zadovoljni.

Na prvom treningu smo radili na podešavanjima bolida, ali rezultati nisu bili zadovoljavajući na obe komponente guma. Ipak, prikupili smo još podataka tokom popodneva, kada smo se vratili na jedno od starijih podešavanja koje je pružilo bolji osećaj tokom vožnje. Generalno sam zadovoljan, i sada nastavljamo da se spremamo za kvalifikacije“, izjavio je Ericsson.

„Dan je bio pozitivan i pored toga što nisam vozio previše krugova. Ovo je nova staza za mene i bilo mi je važno da pređem dobru kilometražu. Tokom pre podneva je sve prošlo prema planu, a tokom drugog treninga smo napravili određene promene koje su po meni bile dobre. Imali smo manjih problema sa kočnicama, ali sam siguran da će to biti rešeno do trećeg treninga“, rekao je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Manor: Oba vozača odradila su dobar posao

I ovaj tim morao je da redukuje svoj program zbog kiše koja je pala na drugoj sesiji.

"Bilo je teško uhvatiti ritam danas, jer je popdne padala kiša dok sam tokom jutra imao manjih problema. Dan smo iskoristili da testiramo neke delove i uspeli smo da sakupimo veliku količinu podataka. Veoma mi se sviđa staza i jedva čekam da krene i treći trening. Moraćemo da u subotu nadoknadimo izgubljeno." kazao je Will Stevens.

"Veoma sam uživao vozeći na ovoj stazi i prava je šteta što su se vremenski uslovi iskvarili. Uspeli smo da odradimo veći deo planiranog programa i zadovoljan sam načinom na koji smo napredovali. Našao sam dobar ritam i nadam se da mogu da ga održim tokom vikenda." rekao je Roberto Merhi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Force Indija: Fokusirali smo se na male stvari

Oba vozača tima zadovoljna su učinkom.

"Osećan se dosta pozitivno. Bolid se ponašao dobro i srećan sam balansom i prikazanim performansama. Od prvog kruga sve je išlo kako treba. Popodnevna sesija je prekinuta zbog kiše, za koju smo znali da dolazi pa smo ubrzali naš rad. Očekujem da možemo da zabeležimo dobar rezultat." rekao je Nico Hulkenberg.

"Uradili smo puno posla na prvom treningu, gde smo isprobavali različite nivoe prijanjanja. Zbog kiše ranije smo morali da isprobamo super mene gume kada je staza još bila klizava. Ipak, ovo je za sve nas bio dosta pozitivan dan." izjavio je Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Rosbergu pripao treći trening u Kanadi

Nico Rosberg zabeležio je najbolje vreme na trećem treningu gde smo ujedno imali još dve crvene zastave.

Pred sam početak treninga vreme u Kanadi bio je sunčano ali prohladno. Temperatura staze bila je 27 a vazduha samo 13 stepeni.

Rutinskom kontrolom mehaničari McLarena utvrdili su kvar na Hondinom agregatu koji se nalazio u Alonsovom bolidu, pa se tako Španac od samog početka našao u nezavidnoj situaciji. Prvo značajnije mereno vreme postavio je Kimi Raikkonen koji je stazu obišao za 1m17.879s. Ipak, Sebastian Vettel je u svom prvom naletu bio brži od timskog kolege za jednu desetinku u momentima kada je većina bolida bila na stazi.
                      Posle 20 minuta na stazu pojavio se Nico Rosberg koji je iskoristio ovu priliku da zabeleži novo najbolje vreme od 1m16.783s. Nemački vozač i pobednik iz Monaka uspeo je da svoj krug poboljša na 1m16.762, dok je su mehaničari radili na bolidu Lewisa Hamiltona. Ipak, Kimi Raikkonen je u svom drugom izlasku na stazu zabeležio novo najbolje vreme (1m16.761s) u trenucima kada je izbačena crvena zastava zbog udesa Felipea Nasra. Brazilac je na zadnjem pravcu izgubio kontrolu nad bolidom u trenucima kada je pokušavao da zagreje gume.
                      Na 10 minuta do kraja sesija je ponovo puštena u trkački ritam a na stazu pojavio se i Feranando Alonso. Nico Rosberg je na super mekim gumam izbio na prvo mesto krugom od 1m15.660s u trenutku kada je Jenson Button stao na stazi pa zbog toga je izbačena još jedna crvena zastava. Ova situacija je ujedno označila i kraj trećeg treninga.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hamiltonu pripala pol pozicija u Kanadi

Vozač Mercedesa zabeležio je svoju novu pol poziciju ovoga puta na stazi u Montrealu.

Još pre kvalifikacija McLaren je objavio da Jenson Button neće učestvovati zbog zamene motora posle trećeg treninga. Vremenski uslovi se nisu nešto puno poboljšali u odnosu na treći trening, pa je tako temperatura vazduha bila "mršavih" 16 a staze 42 stepena.

Zbog loših vremenskih uslova u petak i crvenih zastava koje su preovladale na trećem treningu, odmah po početku kvalifikacija stvorila se gužva na stazi. Prvo značajnije vreme beleži Lewis Hamilton od 1m6.395s a u stopu ga prati Nico Rosberg. Kimi Raikkonen nalazio se omah iza Merecdesovog dvojca ispred Bottasa i Grosjana. Na prvoj krivini na trenutak bila je istaknuta lokalna žuta zastva zvog okretanja Francuza u Lotusu kome su redari pomogli da se vrati na stazu, dok Rosberg uspeva da za 2 hiljaditinke bude brži od svog timskog kolege.
                        U poslednjih pet minuta na stazu je izašao i Sebastian Vettel koji je na početku sesije prijavio problem sa elektronikom. Nemac u Ferrariju je na super mekim pneumaticima uspeo da dođe samo da 16. mesta ispred Felipea Masse koji je takođe imao problema sa motorom. Pored njih u Q2 nisu se plasirali još i Roberto Merhi i Will Stevens.
                        Drugi deo kvalifikacija otvorio je Roman Grosjean svojim krugom od 1m15.916s, dok je Kimi Raikkonen odličnim krugom preuzeo prvu poziciju (1m15.602s). Ipak, Lewis Hamilton nije želeo da ništa prepusti slučaju pa je uštopovao vreme od 1m14.661, dok je Bottas uspeo da se probije na treće mesto. U poslednjim minutima borbu za Q3 vodili su vozači Force Indije, Toro Rossa, Saubera i Red Bulla a "vizu" za nastavak nisu izborili Carlos Sainz, Max Verstappen, Marcus Ericsson, Fernando Alonso i Felipe Nasr.
                        Kimi Raikkonen je otvorio završi deo kvalifikacija krugom od 1m15.126s, ali je Lewis Hamilton odmah prionuo na posao i upisao vreme od 1m14.393s. Iza njega našao se Rosberg sa zaostatkom od tri desetinke a četvrtu i petu poziciju u tom trenutku zauzimali su vozači Lotusa. U finalnom okršaju Hamilton je uspeo da zadrži pol poziciju ispred Rosberga dok je Raikkonen uspeo da pobedi Bottasa u okršaju za treće mesto. Iza njega našli su se Grosjean i Maldonado a spisak top 10 zaključili su Hulkenberg, Kvyat, Ricciardo i Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Hamilton prezadovoljan pol pozicijom, Rosberg razočaran

Vozači Mercedesa su ponovo osvojili prve dve pozicije u kvalifikacijama, ali su na kraju bili veoma različitog raspoloženja.

„Sjajno se osećam danas. Ovde sam ostvario svoju prvu pobedu u karijeri i stvarno je poseban osećaj što sam ovde danas došao i do svoje 44. pol pozicije. Ekipa je ponovo odlično obavila posao i oba bolida su na samom vrhu. Ferrari je pojačao pritisak ovog vikenda, ali smo mi kao timu uspeli da zadržimo prednost i popravimo se u nekim oblastima. Videli smo juče da oni imaju odličan trkački tempo, ali i možda malo veću degradaciju. Sutra je sve otvoreno, ali ovo je dobra osnova pred trku i verujem da ćemo pružiti dobar otpor Ferrariju“, izjavio je Hamilton.

„Moje kvalifikacije su se odvijale sasvim dobro, ali se onda sve raspalo u Q3. Imao sam znatno manje prijanjanja pozadi i gubio sam vreme. Ekipa misli da zna u čemu je bio problem i sprovešćemo istragu. Moj prvi krug u Q3 čak i nije bio tako loš, ali je vreme izostalo. Razočaran sam, ali Lewis je odradio odličan posao. Trka je sutra i ova staza dozvoljava preticanja, tako da još ništa nije gotovo“, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Raikkonen nije potpuno zadovoljan trećim mestom

Finac je rekao da je zadovoljan dosadašnjim tokom vikenda, ali i da su kvalifikacije možda mogle da budu i bolje.

„Još uvek imamo posla pred sobom i nismo zadovoljni trećim mestom. Ipak, trka je pred nama i pokušaćemo da budemo bolji. Teško je reći kako će sutra biti, ali barem smo bliži vrhu što nas automatski dovodi i u bolju poziciju za trku. Bolid se dobro ponašao tokom vikenda. Nije bilo problema, osim ovog Sebastianovog u kvalifikacijama. Nemam primedbi na dosadašnji tok vikenda, a sutra nas čeka veliki dan. Očekujem da ćemo biti jači i konkurentniji“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Alonso: Moraćemo da budemo lukavi ako želimo do bodova

McLaren se ponovo nalazi u težoj poziciji nakon kvalifikacija za VN Kanade.

„Zadovoljan sam svojim krugom i mislim da bolje od ovoga danas nije moglo. Dan nije počeo dobro pošto smo na mome bolidu morali da menjamo motor tokom trećeg treninga, dok je Jenson doživeo ozbiljan kvar krajem sesije. Mislim da je trinaesto mesto najbolja stvar danas. Trka u Montrealu uvek nudi dosta akcije, obično ima perioda u kojima vozilo bezbednosti izlazi na stazu, a ozbiljno se testira i pouzdanost bolida. Morate ostati skoncentrisani do samog kraja. Naša maksimalna brzina na pravcima je briga pred sutrašnju trku i ako želimo do bodova, moraćemo da budemo lukavi i pametni kada su strategija i čuvanje guma u pitanju“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Grosjean cilja finiš među prvih pet

Francuz veruje da lotus ima tempo da zadrži pozicije iz kvalifikacija.

„Ovo je sjajan rezultat za tim. Bili smo konkurentni od samog početka vikenda i sve vreme smo bili među prvih sedam. Bolid je danas bio odličan i dobro je što smo sa oba bolida pokazali svoj potencijal. Sutra će trka biti teška za kočnice, ali situacija je ista za sve. Finiš na podijumu bi bio fantastičan i tome možemo samo da se nadamo. Ipak, i plasman među prvih pet će biti veliki uspeh. Daćemo sve od sebe i videćemo kako će se situacija odvijati“, izjavio je Grosjean.

Comment

Working...
                                X