F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Bottas očekuje da se bori za podijum

Finac je kvalifikacije završio kao četvrti i u dobroj je poziciji da ugrozi rivale ispred sebe.

„Voleo bih da sam bio ispred Ferrarija, ali ipak su još uvek malo brži od nas. Četvrto mesto je ipak dobar plasman i odavno nismo bili ovako blizu podijuma tako da bi trebalo da bude zabavno. Staza nam odgovara, ali je teško reći kakav će trkački tempo biti. Ako bude dobar, bićemo u prilici da se borimo sa ljudima oko sebe“, izjavio je Bottas.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ricciardo razočaran stagnacijom Red Bulla

Australijanac je rekao da je razočaravajuće što Red Bull nikako ne može da smanji zaostatak za vodećima.

„Ovaj vikend je do sada bio težak i mučili smo se tokom većeg dela. Ovo je staza na kojoj snaga motora dolazi do izražaja. Pokušali smo da pronađemo neka rešenja sa gumama, ali ni jedno nije dalo rezultat. Čini se da trenutno uopšte ne smanjujemo zaostatak i to je razočaravajuće. Daćemo svoj maksimum sutra. Ekipa vredno radi i moramo da nastavimo da budemo agresivni“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Verstappen se nada pomoći vozila bezbednosti

Holanđanin se našalio i rekao da će jedinu šansu za bodove imati ako se u trku umeša vozilo bezbednosti.

„Znao sam da će biti kazni, ali nije bilo vremena da se razmišlja previše o tome. Sada ću imati i kaznu od 10 sekundi na trci i moraćemo da pretičemo. Nadam se da će i vozilo bezbednosti malo pomoći pa ćemo videti šta i kako dalje. Sve je moguće, ali biće teško preticati na pravcima. Ipak, nadam se da će naš trkački tempo biti dobar“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Stevens se nada da će Manor imati svoje prilike

Britanac je rekao da ekipa mora da bude spremna da iskoristi svaku priliku koja joj se ukaže na VN Kanade.

„Kvalifikacije nisu bile loše. Možda je balans malo gori u odnosu na neke prethodne trke. Pokušao sam da se fokusiram na trkački tempo i zato mislim da je bolid dobro pripremljen za nedelju. Zaradićemo nekoliko pozicija na gridu zbog kazni, ali ćemo imati i interesantno društvo iza sebe u vidu Buttona, Verstappena i Vettela. Ovo je trka na kojoj vozilo bezbednosti često izlazi na stazu i moraćemo da budemo spremni da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže“, rekao je Stevens.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Vettel kažnjen pomeranjem za pet mesta na startu

Ferrarijev vozač dobio je kaznu pomeranjem za pet mesta zbog nepoštovanja crvenih zastava.

Sebastian Vettel je zbog problema sa pogonskom jedinicom u kvalifikacijama uspeo da zabeleži 15. mesto koji je i posle toga bilo pod znakom pitanja. Naime, Nemac je u trećem treningu obišao vozača Manora pod crvenom zastavom koja je bila istaknuta zbog uklanjanja Buttonovog bolida pored staze. Pored toga vozač Ferrarija dobio je i tri kaznena poena.

Pored njega i mladi Max Verstappen je bio na listi kažnjenih. Holanđanin je upisao 12. startno mesto ali je dobio kaznu od 15. mesta (5 mesta zbog udesa sa Grosjeanom na VN Monaka i 10 pozicija zbog zamene motora), pa će tako vozač Toro Rossa morati da odsluži kaznu stajanja u trci od 10 sekundi.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hamilton zabeležio pobedu u Kanadi

Lewis Hamilton uspeo je da iskoristi svoju pol poziciju i pobedi na trci održanu u Motrealu.

Za razliku od predhodnih dana, vremenski uslovi na dan trke bili su topli. Temperatura staze iznosila je 40 a vazduha 20 stepeni.

Oba Mercedesa imala su dobar start kao i Raikkonen i Bottas. Grosjean je uspeo da zadrži peto mesto a Nico Hulkenberg je uspeo da obiđe Pastora Maldonada. Posle dva kruga Sebastian Vettel je došao do 15. mesta dok je Jenson Button morao da odradi kaznu "prođi kroz".
              U osmom krugu Vettel odlazi na svoj prvi servis, dok je Massa u drugoj krivini uspeo da obiđe Ericssona. Hamilton je u tim trenucima imao prednost od od skoro 3 sekunde u odnosu na Rosberga dok je Raikkonen imao zaostatk od 5 sekundi. Felipe Massa je par krugova kasnije uspeo da se nađe na 9. mestu dok je Hamilton bivao sve brži i brži.
              U 20. krugu zanimljivu borbu vodili su Fernando Alonso i Sebastian Vettel, ali je koji trenutak kasnije Nemac uspeo da postavi svoj Ferrari ispred McLarena u kome je bio Španac. Četiri kruga kasnije Daniel Ricciardo je otišao na svoju zamenu pneumatika kao i Nico Hulkenberg. 27. krug je bio taj u kome je Kimi Raikkonen otišao na svoj redovan servis i kada se u izlaznom krugu okrenuo na desetoj krivini. Finac se brzo vratio u trkački ritam pa je zbog toga izgubio treću poziciju od Valtterija Bottasa.
              Hamilton je u 30. krugu posetio svoje mehaničare a odmah posle njega to je učinio i Rosberg. Na polovini trke Vettel ide na svoj novi servis kao i Massa koji je u tim momentima otišao na svoju prvu zamenu pneumatika. Rosberg se polako približavao Hamiltonu a Raikkonen je u 40. krugu zamenio svoje meke za super meke pneumatike. Vettel i Hulkenberg su se upustili u jednu veoma zanimljivu borbu kada se Nico u paralelnom duelu okrenu na poslednjoj krivini.
              Fernando Alonso nije uspeo da završi ni ovu trku jer je 47. krugu Španac garažirao svoj bolid. Roman Grosjean je iznenadio svoje mehaničare kada je pred ulazak u poslednju krivini zakačio Stevensovo prednje krilo, što je izazvalo defekt gume na Lotusu. Sebastian Vettel se na 14. krugova do kraja probio na 5. poziciju iza svog timskog kolege a Jenson Button morao je da kao i svoj timski kolega odustane od trke.
              Hamilton je u samom finišu dodao gas i tako odmakao Rosbergu, dok je Bottas zadržavao prednost u odnosu na Raikkonena i Vettela. Na ovaj način Britanac u Merecdesu došao je do nove pobede ispred svog timskog kolege a pored njih na podjum popeo se i Valtteri Bottas. Dvojac Ferrarija zauzeo je četvrto i peto mesto a i Felipe Massa je uspeo da dođe do novih bodova. Spisak prvih deset vozača zaključali su još i Maldonado, Hulkenberg, Kvyat i Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hamilton zadovoljan pobedom, Rosberg tempom

Mercedesi su i današnju trku u potpunosti imali pod svojom kontrolom.

“Vikend je bio fantastičan i sjajno je ponovo biti na najvišem stepeniku podijuma. Nisam osećao preveliki pritisak. Nico je bio brz, ali sam sve vreme osećao da imam kontrolu. Trka je bila odlična. Ne znam kako je bilo za gledanje, ali u bolidu je bilo napreto i uživao sam”, izjavio je Hamilton.

“Trka sa Lewisom je bila dobra. Pritiskao sam do maksimuma, ali on nije napravio ni jednu grešku i svaka mu čast. Trka je bila teška pošto smo morali da kontrolišemo gorivo i kočnice. Na žalost, na kraju nisam uspeo da pobedim, ali sam zadovoljan. Na kraju su me malo koštale kvalifikacije, ali je trkački tempo bio tu”, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ferrari: Mogli smo bolje

Italijanski tim u Kanadi nije uspeo da pokaže svoju punu snagu.

„Ovo svakako nije rezultat koji smo želeli. Gume su manje više radile kako treba, ali smo morali da štedimo dosta goriva i to nas je dosta usporilo. U krivini sam se nakon pit stopa izvrteo na identičan način kao prošle godine. Na treninzima nije bilo problema, ali tokom oba kruga po izlasku iz boksa se dešavalo nešto čudno pošto je bilo nemoguće kontrolisati gas. Bio sam ubeđen da smo to popravili još prošle godine“, izjavio je Raikkonen.

„Ovo je danas bio maksimum. Šteta je što nismo mogli bolje, ali mislim da bi bez one kazne od pet mesta mogli da se borimo za podijum. Ali to je potpuno nebitno. Situacija je takva kakva je. Mislim da sam dobro ograničio štetu. Zadovoljan sam bolidom i tempo je konstantno bio tu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Bottas: Trebao nam je ovaj podijum

Finac je rekao da je rezultat iz Kanade od velike važnosti za Williams.

„Srećan sam zbog celog tima. Kimijeva greška nam je omogućila da zaradimo ovu poziciju, a tokom trke smo promenili i strategiju. Ekipa je obavila odličan posao, a ja sam vozio najbolje što sam mogao. Trebao nam je ovaj rezultat. Prošle godine smo videli koliko podijum može da nam podigne samopouzdanje i sada ponovo znamo da smo među najboljima i da možemo da se borimo za podijum. U Austriji dobijamo novi paket i mislim da ćemo biti u prilici da ponovimo ovakav rezultat“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Alonso objasnio svoju radio komunikaciju sa timom

Španac je svoju čudnu radio komunikacijom sredinom trke opisao kao neslaganje sa timom.

„Nije bilo frustracije, već se nismo slagali kada treba da štedimo gorivo. Različite faze trke zahtevaju različite stilove vožnje. Kada ste u duelima, onda štednja goriva nije prioritet. Nekoliko puta su me podsetili da štedim gorivo, a ja sam želeo da se trkam i malo uživam. Danas su neki bolidi bili po 35km/č brži od nas na pravcu. Delovalo je kao da su druga kategorija. Kada vas tako obilaze, izgledate kao amater i to nije dobro. Imamo mnogo posla, kako oko tempa, tako i oko pouzdanosti“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Grosjean se izvinio za incident sa Stevensom

Francuz je posle trke priznao da je greška bila samo njegova u incidentu sa vozačem Manora.

„U Kanadi ume da bude nezgodno kada obilazite sporije vozače čak i pored plavih zastava. Mislio sam da sam obišao Manor, ali sam ubrzo na teži način shvatio da nisam. Greška je bila u potpunosti moja i izvinjavam se zbog toga. Kao vozač nikada ne prestajete da učite“, izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Ricciarda iznenadio očajan trkački tempo Red Bulla

Prošlogodišnji pobednik VN Kanade na ovogodišnjoj trci nije imao tempo da završi u bodovima.

„Bio je ovo jako čudan vikend za mene i malo sam zbunjen današnjom trkom. Nisam imao tempo i nije nam jasno šta je bio uzrok. Nisam osetio da postoji neki problem sa bolidom, ali jednostavno nisam mogao da izvučem tempo. Napravio sam nekoliko promena u podešavanjima bolida u odnosu na Daniila, ali to ne objašnjava ovakav tempo. Analiziraćemo trku i pokušaćemo da otkrijemo šta se desilo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hulkenberg: Force India je sve bolja

Nemac je nakon osmog mesta u Kanadi izjavio da je bolid Force Indije sve bolji za vožnju.

„Jako sam srećan što odlazim iz Kanade sa četiri poena. To su definitivno pozitivne vesti. Sama trka nije bila preterano zanimljiva pošto sam veći deo vremena bio usamljen. Imao sam duel sa Vettelom i verovatno nisam trebao toliko da se trudim da ga zadržim, ali kada ste za volanom, ne razmišljate na taj način“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

McLaren najverovatnije neće menjati svoju vozačku postavu

I pored toga što je dosta promena potrebno na bolidu iz Vokinga, izgleda da novih izmena u postavi tima neće biti.

Prošle nedelje novinari su se dosta bavili o mogućem ostanku Jensona Buttona u McLarenu koji sa timom ima ugovor do kraja sezone. Jonathan Neale, glavni menadžer McLarena, kazao je da se oni trenutno nalaze u nezavidnoj situaciji jer pored ovog dvojca tim ima pod ugovorima i Kevina Magnussena i talentovanog Stoffela Vandoornea.

"Znamo šta ćemo raditi naredne godine. Moj lični pogled na ovu situaciju je da će i Fernando i Jenson ostati sa nama, jer nemamo razlog da nešto menjamo." kazao je Neale.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Raikkonen: Ne želim se vraćati nakon oproštaja

Ferrarijev vozač ovih dana je pod velikim pritiskom, zbog greške u svom do tada pristojnom nastupu u Montrealu.

Kimi se nada da će osvojiti bar jednu trku u toku ove tekuće sezone, a priznaje i da je malo verovatno da će opet posetiti padok jednom kad se povuče iz ovog sporta.

Šef Ferrarija Mauruzio Arrivabene bio je jako ljut, u prvim izjavama radi Finčevog okretanja u nedeljnoj trci u Montrealu, ali je posle izjavio:

"Sve ukazuje na to da je problem ipak bio tehničke prirode i parametri su nam ukazali na brutalno ponašanje samog gasa pogonske jedinice u toj situaciji." kategoričan je bio Italijan.
                                "Kimijev tempo u trci je bio odličan."rekao je u nastavku Arrivabene.
                                Međutim, izjave Ferrarijevih insajdera govore drugačije:
                                "Čak i ako tehnologija jeste faktor, Kimijeva greška je došla u jako nezgodno vreme po njega. Zadnjih dana se mnogo razmišlja o drugom vozaču u Ferrariju."

Sa svog aspekta Kimi bi bio zadovoljan makar jednom pobedom u sezoni:

"Bio bih srećan i sa jednim trijumfom. Mi možemo biti konkurentni i uhvatiti Mercedes, ali za to treba i vremena."
                                Na kraju razgovora, Kimi je rekao da se nada da će njegov petomesečni sin Robin izabrati neku drugu karijeru sem trkačke:
                                "Zašto? Jer kad odem u penziju, ja se ne želim vraćati u padok. Ne osećam nikakvu simpatiju prema tome."

Comment

Working...
                                X