F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Lowdon i Booth na kraju sezone napuštaju Manor Marussiju

Direktor ovog tima Graeme Lowdon potvrdio je da na kraju sezone napušta Manor Marussiju.

"Abu Dabi biće moja poslednja trka sa timom." kazao je Lowdon odmah po dolasku u Brazil. "Iz mog ugla gledanja ovo za nas je bila teška sezona, ali najbitnije je da će tim nastaviti da radi i funkcioniše."

Još od VN Meksika priča se da istu sudbinu očekuje i Johna Bootha koji je sa ovom timom od osnivanja. Graeme Lowdon koji još obavlja funkciju sportskog direktora je na ovom mestu još od 2010. i najzaslužniji je za njegov povratak posle stečajnog postupka koji je zadesio ovu ekipu pred kraj prošle godine.
    Tavo Hellmund, jedan od najzaslužnijih ljudi za dovođenje Formule 1 u Meksiku je zainteresovan za kupovinu Manor Marussije.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Rosberg došao do pete pol pozicije za redom

Nemački vozač osvojio je pol poziciju pred trku za VN Brazila.

Vremenski uslovi pred početak kvalifikacija bili su dosta topli. Temperatura vazduha dostigla je 29 stepeni dok se temperatura staze zaustavila na 46. podeljku.

Kao i po običaju prvi deo kvalifikacija startovao je sa gužvom na stazi. Max Verstappen je bio prvi koji je zabeležio najbolje vreme ali su se odmah ispred njega našli Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen. Ipak, Rosberg je u ranoj fazi postavio najbrži krug od 1m11.746s, ali je Hamilton bio još brži jer je štopericu zaustavio na 1m11.682s. Već na polovini sesije ostali smo bez Fernanda Alonsa koji je morao da parkira bolid pored staze.
      Do kraja sesije samo su mirni bili vozači Mercedesa i Sebastian Vettel dok su svi ostali morali da još jednom izađu na stazu. Ipak, na kraju u drugi deo kvalifikacija nisu prošli Pastor Maldonado, Jenson Button, Alexander Rossi, Will Stevens i Fernando Alonso.
      Na početku drugog dela vozači Mercedesa iskoristili su praznu stazu i tako zebeležili krugove na mekim gumama. Hamilton je u ovoj situaciji bio brži od timskog kolega za oko 6 desetinki. Vettel je uspeo da razdvoji dvojac Merecdesa dok su se u opasnojj zoni nalazili Ericcson, Nasr, Massa i Verstappen. Roman Grosjean je zbog prevelike želje da zabeleži bolje vreme imao jedno okretanje u trećem sektoru. Na kraju Hamilton je imao najbolje krug u drugom delu dok se u Q3 nisu plasirali Felipe Nasr, Carlos sainz, Sergio Perez, Marcus Ericsson i Roman Grosjean.
      Odmah na početku trećeg dela svi vozači su izašli na stazu. Prvo vreme zabeležio je Nico Rosberg od 1m11.461s a iza njega našli su se Lewis Hamilton i Sebastian Vettel. U finalnim pokušajima Hamilton nije uspeo da izveze dovoljno dobar krug da pobedi svoj timskog kolegu, koji je osvojio petu pol poziciju za redom. Iza njega našao se Sebastian Vettel pa Finski duo u formaciji Bottas-Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ricciardo: Novi motor nije doneo pomak

Australijanac veruje da je korišćenje unapređenog Renaultovog motora u Interlagosu neuspešan eksperiment za Red Bull.

“Nije vredelo donositi novi motor na ovu trku. Kasnije ću pregledati sve podatke, ali iz onoga što sam video se može zaključiti da nismo mnogo dobili. Uradili smo šta smo mogli. Startujemo sa 19. pozicije zbog kazni i svakako nas očekuje zabavna trka dok se budemo probijali ka vrhu. Nadam se da će pasti kiša, ali su male šanse za tako nešto”, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Rosberg: Želim novu pobedu

Šampionat je možda već rešen, ali Rosberg želi da pobeđuje na trkama do kraja sezone.

„Još uvek moram da se borim za treće mesto u šampionatu. Svakako je pozitivno ako sezonu završim sa pobedničkim nizom. Zadovoljan sam današnjim danom. Startujem sa najbolje pozicije i u kvalifikacijama je skoro sve bilo savršeno. Možda sam u jednom trenutku malo jurio tempo, ali je Q3 bio savršen. U poslednjem krugu sam bio na apsolutnom limitu i jako sam srećan što sam dodatno popravio vreme“, izjavio je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Bottas zadovoljan rezultatom

Finac je zadovoljan što je uspeo da u kvalifikacijama pobedi sunarodnika u Ferrariju.

„Bila je ovo dobra kvalifikaciona sesija. Osećao sam se sve sigurnije u bolidu kako je vreme odmicalo. Uvek je lep osećaj kada znate da ste izvukli maksimum iz bolida. Takođe je pozitivno što sam uspeo da ostavim i jedan brži bolid iza sebe. Startujem kao sedmi zbog kazne i mislim da odatle možemo da napravimo neke dobre stvari“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Alonso priznao da je mnogo frustriran

Španac je izjavio da je bio jako iznerviran nakon što je zbog tehničkog problema morao da odustane sa kvalifikacija za VN Brazila.

„Na žalost, ima mnogo frustracije pošto nisam mogao da učestvujem na trci u Meksiku, a sada ni u kvalifikacijama ovde u Brazilu. Imamo mnogo problema koje moramo da rešimo i nadam se da ću sutra imati normalnu trku. Sledeće godine ćemo morati da naučimo lekcije iz svih ovih problema kako se oni ne bi ponovili“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vettel: Malo sam se ponadao nakon Q2

Nemac je nakon odličnog rezultata u Q2 mislio da će možda moći da razdvoji Mercedese.

„Rezultat iz Q2 nam je dao nadu, ali sam video da je Nico napravio nekoliko grešaka i shvatio sam da će biti teško u Q3. Definitivno smo napravili napredak od petka i današnji rezultat je bio naš maksimum. Mislim da bi sutra moglo da bude zanimljivo i nadam se da ću moći da izvršim pritisak na Mercedese.“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Honda Alonsu montirala 12. motor u ovoj sezoni za VN Brazila

McLarenov vozač je posle problema u kvalifikacijama morao da montira još jednu pogonsku jedinicu.

Fernando Alonso je odmah na početku kvalifikacija dobio poruku od inženjera da pod hitno zaustavi bolid, što je Španac i učinio. Vozač McLarena je prvi deo treninga proveo gledajući sa mesta gde se nalaze redari, što je izazvalo veliko interesovanje kamera a kasnije i javnosti na društvenim mrežama.

Tim je posle pregleda bolida utvrdio da je došlo do defekta motora, što je značilo da je Honda morala da montira svoju 12. pogonsku jedinicu ove sezone.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Rosberg pobedio Hamiltona i u Brazilu

Nemac je u direktnom duelu bio bolji od Hamiltona, a pobedom je obezbedio i drugo mesto u šampionatu vozača.

Timove je u nedelju dočekalo delimično oblačno vreme, ali padavina nije bilo, tako da start mogao da protekne po planu.

Sam start je protekao bez većih promena u vrhu, a najbolje je kranuo Bottas koji se sa sedme pozicije odmah probio iza dva Ferrarija.
                    Situacija je u uvodnim krugovima bila mirna, a jedina stvar vredna pomena je bio Ricciardov odlazak na promenu guma već u 4. krugu.
                    Prvi pit stopovi su krenuli ranije nego što se očekivalo. Već u 11. krugu su počele promene i u naredna tri kruga su svi prešli na srednje tvrdu koonentu, a promena u plasmanu nije bilo.
                    Mercedesi su otvorili prednost od oko 6 sekundi nad Vettelom do 20. kruga i bili su priločno blizu jedan drugoga. Hamilton je čak imao mogućnost da koristi DRS, ali nije uspevao da se dovoljno približi Rosbergu na glavnom pravcu.
                    Vettel je u 33. krugu prvi otišao na drugu promenu guma i on je prešao na meke gume. U sledeća dva kruga su gume promenili i Rosberg i Hamilton, a oni su ostali na srednje tvrdim.
                    Rastojanje između prve trojice je ostalo isto, dok je Raikkonen ostao na stazi i prešao na drugu strategiju.
                    Rastojanje između dva Mercedesa je ostalo oko tri sekunde, dok je Vettel bio još šest iza Hamiltona, a jedini problem koji su imali je bilo to što je ispred njih bilo dosta saobraćaja.
                    Vettel je u 48. krugu otišao na poslednju promenu guma, a Mercedes ga je ponovo ispratio u narednim krugovima.
                    Hamilton je nakon ovog stajanja krenuo u napad i ubrzo je smanjio zaostatak za timskim kolegom, ali je bilo jako teško napasti zbog velikog broja vozača koji su zaostajali za ceo krug. Britanac je u tom periodu i prilično trošio gume i na kraju nije mogao da odgovori na Rosbergov tempo pa je morao da se zadovolji drugim mestom.
                    Rosberg je tako došao do još jedne važne pobede kojom je obezbedio drugo mesto u šampionatu vozača. Iza drugoplasiranog Hamiltona je bio Vettel, četvrti Raikkonen, peti Bottas, šesti Hulkenberg, sedmi Kvyat, osmi Massa, deveti Grosjean, a deseti Verstappen koji je vozio fantastičnu trku i u direktnom duelu sa Maldonadom obezbedio jedan bod.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Massa: Tempo nam je bio užasan

Oba vozača Williamsa su današnju trku završila sa krugom zaostatka.

„Moj tempo je bio katastrofalan. Ceo vikend je bio težak i stvarno ne znam u čemu je bio problem. Ovo je staza na kojoj sam obično konkurentan i ne znam odakle potiču ovi problemi. Svakako nismo imali bolid za podijum, ali smo definitivno mogli da budemo koju poziciju više. Ja u samom bolidu nisam osećao ništa drugačije u odnosu na prethodne trke, tako da će ekipa morati da utvrdi šta je danas bio problem“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Vettel: Nije bilo moguće boriti se sa Mercedesima

Nemac smatra da je Ferrari smanjio zaostatak za Mercedesom u Brazilu, ali priznaje da to i dalje nije bilo dovoljno.

„Mislim da je trka bila dobra za nas. Nadao sam se da bi možda na startu mogli da napravimo nešto, ali to nije bilo moguće. Moj start je bio u redu, ali nije bio ništa bolji od Nicovog i Lewisovog. Sredinom prvog stinta sam pomislio da bi možda mogli da ih pratimo, ali su se oni onda odvojili. Generalno, mislim da smo nešto brži nego ranije i čini mi se da smo im prišli malo bliže“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Alonso se žalio na čudno isporuku snage motora

Španac je rekao da se njegov motor danas čudno ponašao, ali je zadovoljan što je uspeo da završi trku.

„Bilo nam je važno da završimo trku nakon nekoliko odustajanja. Bolid na žalost nije radio kako valja i motor je čudno isporučivao snagu u različitim brzinama. Nadam se da će nam podaci sa trke pomoći da razumemo šta je bio problem. Danas sam imao novi motor i nismo imali vremena da ga podesimo. Ali barem smo završili trku. Svaki krug nam je važan u pripremi za sledeću sezonu“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hamilton razočaran jer nije mogao da rizikuje

Vozač Mercedesa bio je frustriran posle trke jer nije dobio dozvolu da promeni ranije dogovorenu timsku taktiku.

Lewis Hamilton je trku u Brazilu završio odmah iza svog timskog kolege, u kojoj je uspeo da se u par navrata približi Nicu Rosbergu ali ne i da ga pretekne. Britanac je u toku trke tražio odobrenje od tima da promeni ranije dogovorenu strategiju ali mu ipak nije dozvoljeno.

"Imao sam dobar tempo ali nisam uspeo da obiđem Nica. Bio sam iza njega dok je vladala gužva na stazi, što je ubilo moje gume. Šteta jer je interlagos tako dobra staza, ali nisam uspeo da nađem bolju priliku. Bilo bi lepo da samo imali više preticanja, ali sam želeo da napravim određen rizik, jer nisam mogao da se približim i bilo je dosadno da još više budem u njegovoj zavetrini." kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Hulkenberg zadovoljan nakon osvajanja šestog mesta

Force Indija je bodovima Nemca obezbedila i peto mesto u šampionatu konstruktora.

„Moj start je bio jako loš. Zadnji točkovi su odmah krenuli da proklizavaju i mislim da je problem bio do podešavanja kvačila. Odmah smo izgubili jednu poziciju, a potom i drugu od Red Bulla koju smo kasnije povratili zahvaljujući strategiji. Nakon toga sam održavao tempo. Imao sam duži stint na srednje tvrdim gumama i to je bio pravi izazov. Ipak, na kraju se sve dobro završilo. Obezbedili smo i peto mesto u šampionatu konstruktora, što je sjajna vest za nas. To pokazuje da pravimo napredak. Sledeće godine ćemo imati preduslove da budemo još bolji i idemo u dobrom pravcu“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Verstappen zadovoljan bodom nakon teške trke

Mladi Holanđanin je odvezao još jednu fenomenalnu trku koju je zaokružio još jednim finišem među prvih deset.

„Jedina šansa za mene je bila da se probijem u krivini pošto nismo imali dobru maksimalnu brzinu. Imao sam dobar izlaz iz poslednje krivine gotovo u svakom krugu, napao sam Pereza sa spoljne strane, bilo je dovoljno mesta i prošao sam. Trka je bila jako teška. Jurili su me ljudi sa jačim motorima i stalno sam bio na maksimumu“, izjavio je Verstappen.

Comment

Working...
                                X