Yugo 1.1 EFI Power
Collapse
X
-
Idealan sistem jedino primenjen u KG zastavi jedan gibanj za dva tocka.
Napravljeno kao klackalica za sto vecu nestabilnost i onda sjebu reglazu i maknu
jedno platno da bi dobio na stabilnosti. Inace je FIAT 128 imao nezavisne opruge za
svaki tocak pozadi. Nije mi jasno kome je ovako nesto uopste palo na pamet.
U krivini spolasnji tocak gura unutrasnji da se prevrne auto.
Comment
-
-
Nisam siguran o cemu ti tacno pricas tu, sve Fiat 128mice koje sam ja video su imale isto ovako resenje sa gibnjem, mozda ako nisu ovi Argentinci nesto smislili na njihovim varijacijama, ali kod Italijana ja nisam video nikad opruge. Resenje je korisceno i na nekim drugim Fiatovim modelima, kao sto su 127, Ritmo pa cak i neke verzije Una su imale isto takvo vesanje. Ova prica za reglazu trapa mi nije najjasnija, kao ni ova poslednja recenica. Radio sam merenja i dokazao nekim osobama da iako je jedan gibanj, nezavisno deluje na levi i desni tocak po nacinu ugibanja, tako da nema nikakvog guranja tockova i prevrtanja auta...
EDIT:
Last edited by YUgisa; 26.08.2015, 22:25.Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Comment
-
-
Originally posted by YUgisa View PostNisam siguran o cemu ti tacno pricas tu, sve Fiat 128mice koje sam ja video su imale isto ovako resenje sa gibnjem, mozda ako nisu ovi Argentinci nesto smislili na njihovim varijacijama, ali kod Italijana ja nisam video nikad opruge. Resenje je korisceno i na nekim drugim Fiatovim modelima, kao sto su 127, Ritmo pa cak i neke verzije Una su imale isto takvo vesanje. Ova prica za reglazu trapa mi nije najjasnija, kao ni ova poslednja recenica. Radio sam merenja i dokazao nekim osobama da iako je jedan gibanj, nezavisno deluje na levi i desni tocak po nacinu ugibanja, tako da nema nikakvog guranja tockova i prevrtanja auta...
EDIT:
http://www.carsfromitaly.net/fiat/popups/128susr.html
sa spiralnim oprugama pozadi. Bio sam ubedjen da su fabricke.
Comment
-
-
A gde su te spiralne opruge bile ugradjene? Preko amortizera ili posebno? Imas ovu foru sa pomocnim oprugama sto je pravila firma Felna...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Comment
-
-
Što bi rekli picajzla ali pozitivna
Comment
-
Comment