Yugo 1.1 EFI Power

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Nastavak radova. Zaboravio sam prosli put da prijavim, ubacene caure umesto slicovanih rupa na amortizeru i namontirani BMR ekscentricni srafovi za podesavanje nagiba:

I jedna slika dok sam menjao lezaj na drugoj strani:

I presli nazad, sredjeni brezoni na zadnjim glavcinama:

Posto su mi gume ocajne, trebalo bi ih zameniti ali nisam bas u finansijskoj situaciji da sredim karoseriju i prosirim rubove pa sam malo ispitivao situaciju da li bi nekako moglo da se progura na fabricki rub. Prvobitan plan da stavim 175/55 gume bi prosao, ali moj novi sa 195/50 ima problema da stane cak i bez distancera:

Last edited by YUgisa; 20.04.2015, 21:57.
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Posle samo dve godine, stigao pehar kod mene Nove "sportske" ( ) luftirnice za kocnice i sastavljen komplet od 4 ispravne dizne za buducu probu.
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• YUgisa
        CBC Senator XXL
        • 05.06.2008
        • 793
        • Subotica
        • Yugo 1.1 EFI

Radilo se malo danas, 215mm vs 180mm:

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Vracena centralna guma na gibnju i zamenjeni nosaci gibnja:

I ofarbana lamela i korpa:

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

Kazu ljudi da se auto najvise kvari kad stoji ali ovo je smesno, ne mogu da stignem da ga popravim da bi ga vozio Pre dva meseca procuri benzin u karter, sad pomesao ulje i vodu, ako je za bilo kakvu utehu, cini mi se da sam imao koliko toliko srece da je problem u usisno/izduvnom dihtungu. Ovaj put sam odlucio i da probam i drugo ulje, pa sam se odlucio za Motul umesto dosadasnjeg Mobila. Sledece ce verovatno da bude Liqui Moly i onda cu da odlucim sta cu da koristim od ova tri proizvodjaca. Naravno, ono sto cu da gledam je najmanja degradacija posle voznje na stazi, za sad znam da se Valvoline toliko razlozi da ga motor potrosi, Mobil nema potrosnju ali se razlozi u odredjenoj meri, videcemo jos ova dva. Naravno znam da postoje razna Racing/Sport i slicna ulja ovih proizvodjaca, ali to cu da sipam kad vidim ko pravi najbolja "osnovna".

Takodje se razmisljam da mozda modifikujem usisno/izduvni dihtung tako da budu razdvojeni delovi za usis i izduv sto bi olaksalo bilo kakvu zamenu dihtunga u slucaju skidanja usisine grane i eventualno izduvne (sto cu verovatno da skidam samo ako budem pravio 4-2 kolektor), tj da ih presecem tu gde je obelezeno:

Usput kupio i osigurace plocica za zadnja klesta da mi ne klaparaju i malo sam stajlingovao sa kapicama ventila u boji auta.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Mislim da ćeš teško sprečiti curenje vode ako presečeš zaptivač kako si obeležio....
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• YUgisa
                  CBC Senator XXL
                  • 05.06.2008
                  • 793
                  • Subotica
                  • Yugo 1.1 EFI

Ma ja bih to samo ono da bude lakse zameniti dihtung kad skidam usisinu i ovo je procurilo verovatno jer sam skidao i probao onu Zastava Sport pa nisam menjao dihtung Svakako su kanali od vode tu:

Da mi je znati sto ih nisu uopste zapusili kad nicemu ne koriste, pravili su posebnu glavu za ovaj motor sa ubrizgavanjem i ostavili te kanale koji sluze za grejanje karba. Najradije bih ih zapusio da se vise ne razmisljam

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Tesko da ti je voda u ulju zbog dihtunga usisne i izduvne grane.

Odatle moze samo da trosi vodu.

Comment

• YUgisa
                      CBC Senator XXL
                      • 05.06.2008
                      • 793
                      • Subotica
                      • Yugo 1.1 EFI

Pa posto sam uzeo moment kljuc i stegao prakticno 2.5 puta vise od predvidjenog, prestalo je da curi, tako da se nadam da je tu problem. Ni ja nisam siguran na koju foru tako horizontalno ode, ali desilo mi se isto jednom, skidao sam usisinu i nisam dovoljno rashladne tecnosti ispustio i isto ode pravo u usisini kanal na neku foru... Jedino sto mi pada na pamet da usisina ne stoji bas 100% paralelno sa glavom, nego je dole malo vise stisnuta, posto se kaci i gore za kuciste bregaste.

Comment

• b_samardzic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 1557
                        • Smederevo

Jesi li proveravao glavu i usisnu da nisu krive? Nisam siguran da te razumem za to curenje.

Ti kazes da ti u stanju mirovanja voda curi u usisnu granu pa u ulje? Ili ja nesto ne razumem?

Comment

• YUgisa
                          CBC Senator XXL
                          • 05.06.2008
                          • 793
                          • Subotica
                          • Yugo 1.1 EFI

Da, tako je curilo, auto nije vozen jedno 3-4 nedelje i ja reko ajd da proverim situaciju kad odjednom nema vode a ima viska ulja

Comment

• YUgisa
                            CBC Senator XXL
                            • 05.06.2008
                            • 793
                            • Subotica
                            • Yugo 1.1 EFI

Posle visegodisnje potrage za razuman novac, napokon uzet hladnjak ulja:

Sad jos da se uredi, naprave potrebne sitnice i nosaci pa ide na auto

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Ocisceno:

Comment

• b_samardzic
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2005
                                • 1557
                                • Smederevo

Imas li termostat u tom sistemu? Ako ga nemas veca steta nego korist od hladnjaka za ulje.

Comment

Working...
                                X