Kataloska vrednost je malo veca nego sto vi mislite. Kataloska vrednost za golfa 2 se ne poklapa sa trzisnom vrednoscu. Kataloska vrednost mog auta je 7000eura i na osnovu toga sam platio porez kada sam prebacivao auto na mene. Ja sam upisao 2000e da sam platio a oni su ga procenili na 7000e u dinarskoj protivvrednosti. Njegov auto ce se dosta vise proceniti. U tu procenu ulazi pocetna cena, onda to da li je coupe ili ne, da li je 100+- kw itd... onda to provuku kroz formulu i dobiju trenutno stanje cifre vozila. Tako da skyline nemoj da brines oko procene!
@Zverko chini mi se 97'
A shto se tiche kataloshke vrednosti mislim da nije ista kad placash porez i kad ti isplacuju shtetu.Tj koriste razlichite kataloge.
e ovako, sad sam izdvojio jedno pola sata vremena da bi sve ischitao i nije mi drago sto je udaren auto ali sad je to gotovo i poslusaj me dobro, s' obzirom da vozim starije "krntije" imao sam iskustva sa totalnim stetama na par automobila i nije to nista strasno... stvar je u tome da svaki auto, po nemackom katalogu koji prepisuje AMSS i pravi svoje izdanje ima svoju trzisnu vrednost, ako delovi i majstori(radni sati) za popravku tvog auta kostaju preko 80% vrednosti tvog auta, isplacuje ti se totalna steta a svoj auto ZADRZAVAS. U svemu ovome je dosta bitna stavka da je auto jedan segment naplate stete a postoji ih jos dosta, moj predlog je da kontaktiras jednu od onih firmi koja potazuju obestecenja NE MATERIJALNE STETE i sa njima sklopis dil da utuze osiguranje za odredjenu sumu koju ti oni predloze i naplatis nematerijalnu stetu koja moze da izadje, u slucaju da nema tezih povreda oko 1000 evra po OSOBI u automobilu s'tim da vozac dobija najvise jer se pominje i psiholoski strah od upravljanja motornim vozilom itd... znaci nije fora i do sada sam uvek izvlacio DUPLO!!! nemoj da se brines da ce se odugovlaciti jer tebi cim se proceni steta na autu odmah mozes poceti sa popravkom istog u NAJBLIZEM OVLASCENOM SERVISU a ako auto nije u voznom stanju, a nije onda ce ti platiti shlepanje do PRVOG OVLASCENOG SERVISA koji je naravno u Beogradu, ja mislim da nemas blizi... potrazi firme koje to rade uz naplatu provizije po zavrsetku postupka ili advokata u slicnoj varijanti, slobodno se oputi i nista ne potpisuj jer uvek, uz malo neslaganja mozes dobiti vise i oni su ti obavezni isplatu
E vidish dobra ti ova fora sa nematerijalnom shtetom
Jel ti tu tuzhish osiguranje ili ovog shto te zveknuo?Jel osiguranje pokriva i taj "zdravstveni" deo?
Comment