Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Mozda je najbolje da na netu izguglas brojeve reno servisa u Bg-u sto ovlascenih sto ovih "privatnih" pa lepo okrenes desetak i znaces sta ti je ciniti.
Cesto pominju Reno servis Nesa cini mi se Zemun ? prelistaj poslednjih 20 strana naleteces na broj neko je vec postavljao .
Ako dodjes za Ns da kupis auto onda me cimni na p.p. pa cu ti proslediti kontakt za proverenog majstora i kostace par hiljada dinara -2-3 hiljade... da ne nagadjam sada.
Kao sto ti je gogi11 vec rekao,a posto si iz Beograda, ja ti takodje preporucujem Nesu iz Zemuna. Ne znam koliko moze da izadje takav pregled ali je definitivno jeftiniji nego u nekom ovlascenom servisu. Po ko zna koji put cu ostaviti njegov kontakt.
Autoservis Nesa
Pregrevica 182, Zemun
011-2617-365
065-2617-365
Pokusao sam da izmenim svoj prethodni post ali nisam uspeo, izgleda da je isteklo vreme za editovanje posto sam se bas raspisao.
Uspeo sam da ga kopiram pa cu ovde da ga prekopiram ( al' sam slozio recenicu ali mislim da me kapirate sta sam hteo reci)
Takodje da se nadovezem na gogijev post, pored sve ga sto je naveo ja bih ti preporucio i da proveris:
-kakve su gume, da nebi morao skoro da ulazes u njih
-proveri obavezno da li rade svi podizaci prozora, i obavezno na svim vratima proveri to.
-sedi u auto i dok ga budes vozio proveri da li sedista 'krckaju', tj. da li nema nekih cudnih zvukova iz njih, proveri da li auto vuce u neku stranu,izaberi neki pravac gde je ravno pusti ruke sa volana i pocni da kocis i prati da li vuce u neku stranu.
-obavezno ponesi baterijsku lampu i kljuc 10 (okasti ili viljuskasti), lepo skines poklopac plasticni na motoru (3 zavrtnja) i pogledas lepo turbinu, EGR ventil, vidis da li negde na motoru curi ulje,...
-kad vec gledas motor obavezno baci pogled i na donji poklopac motora i vidi da li ima ulja na njemu, mada ti ovo nece biti neki znak. Meni je taj poklopac bio suv ali kad sam radio mali servis majstor je stavio taj poklopac a da nije stavio filter za ulje i obrisao tragove ulja pa na njemu sad imam mrlju od ulja.
-vidi da li sve radi, brisaci,svetla,...
-obavezno vidi sta ima i od opreme, posto i na tu stavku mozes da spustis cenu
-kad budes vozio auto obavezno neka neko iza tebe ide sa drugim autom, malo zesci gas daj u 1,2, i 3 brzini, menjaj brzine preko 3000 obrtaja, gas do poda, da vidis da ne baca crni dim. Ja sam danas isao do grada i pored mene prodje jedna laguna karavan, kao da je parna lokomotiva prosla.
-zavuci se ispod auta, koliko mozes i proveri da neki amortizer nije procureo, mada ne mora da znaci ako nema ulja da je ispravan,zaljuljaj auto i oslusni da li se cuju neki zvukovi, lupkanje. Takodje u toku voznje obavezno iskljuci radio i oslusni da li nesto udara i lupka.
-oslusni kako radi motor, ne bi trebao da se cuje zvuk udara 'metal o metal', proveri brojeve obrtaja na leru, nebi trebalo da variraju, negde oko 800 obrtaja je kod mene ler. Vidi stanje kanalnog kaisa, on se odmah vidi sa gornje strane, nebi trebao da ima prskotina na sebi.
-ako kupis auto bez obzira sto te ubedjivao prodavac da je 'skoro' uradio veliki servis obavezno to odradi, cena je oko 300-350 evra maximalno.
-a da znas da na cenu koju ces dati za auto trebas jos bar 700 evra dati za njega (veliki servis 300 evra+porez na prenos apsolutnih prava oko 130 evra+registracija i nove tablice oko 260 evra), ovo je gruba racunica bez da imas ostale izdatke u vezi auta.
-potrosnja u gradu ce ti biti preko 7 litara bez obzira na stil voznje, dok na otvorenom putu nebi trebala 6 da predje,najcesce oko 5.5 litara (meni je prosecna potrosnja 6.5 litara sa 2000 predjenih km i oko 800 km autoputa i 1200 km grad, prosecna brzina je oko 47 km/h).
Ima jos dosta toga verovatno ali meni ne pada na pamet, mozda zato sto sam 4 piva popio.
U svakom slucaju, po meni, bilo bi pametno da odvezes auto kod majstora,a ako nisi u mogucnosti onda bar povedi jednog ili dva drugara sa tobom, po mogucstvu one koji se iole razumeju u auta a najbolje bi bilo ko ima renoa.
Zelim ti da kupis odlican auto i da ga vozis u zdravlju bez izdataka.
Ako nađeš takav auto, da mu je sve od navedenog ispravno, javi meni ja ću ga uzeti.
Istina, to su stvari na koje treba obratiti pažnju i nemoj da se razočaraš ako nije sve tip-top. Jer sigurno neće biti, ipak nije to nov auto, ali zato iskoristi to da spustiš cenu. Normalno je da i pređeš preko nekih stvari ( sitnica ), ali nemoj sada da je više od 50% navedenih stvari problematično. Neka ti u ovlašćenom servisu prilikom pregleda naprave procenu ulaganja i za toliko probaj da oboriš cenu, a posle toga pravac kod nekog od majstora koje su ti predložile kolege sa foruma i pola tih para će ti sigurno ostati u džepu ( tako sam ja uradio ).
PS Da se još jednom zahvalim svim kolegam na poslatim brojevima tel majstora za podizače. Trebalo bih sutra to da rešim.
Originally posted by Laguna 2002
Da li je neko možda imao vremena pa proverio dužinu merača nivoa ulja u motoru ( Laguna 1.9 dci, 88 kw, 2002. ) ? Trebao bih ovih dana uzeti, a ne bih da pogrešim u dužini ( znam da može original preko broja šasije, ali je dosta skuplji ).
Pozdrav i hvala.
Ovaj što mi je obećao da će mi nabaviti za 900 dinara me je zavlačio tri nedelje, da bi mi na kraju rekao da je stigao ali je cena 1500 dinara.Krenem posle dva dana da preuzmem ( radio sam od 06 - 18 ), nazvao sam da proverim, javi se kolega koji je došao sa godišnjeg i kaže da je to merač za 1.5 dci . Sutra idem do Malkoma imaju metalni ( stari je bio plastični ) za 2190. Ne vredi više da se zezam, svi obećavaju a na kraju Kada kupim onda će reći mogao si jeftinije proći.
Originally posted by Laguna 2002
Ovaj što mi je obećao da će mi nabaviti za 900 dinara me je zavlačio tri nedelje, da bi mi na kraju rekao da je stigao ali je cena 1500 dinara.Krenem posle dva dana da preuzmem ( radio sam od 06 - 18 ), nazvao sam da proverim, javi se kolega koji je došao sa godišnjeg i kaže da je to merač za 1.5 dci . Sutra idem do Malkoma imaju metalni ( stari je bio plastični ) za 2190. Ne vredi više da se zezam, svi obećavaju a na kraju Kada kupim onda će reći mogao si jeftinije proći.
Uvek je tako nema igde a kad kupis pojavi se na sve strane......
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
e ljudi vec se 20 min mucim da skinem onu sijalicicu u pepeljari... skinem ona 2 donja zljeba ali gde se to belo drzi gore nije mi jasno... jel zna neko tacno kako se skida
Originally posted by max3m87
e ljudi vec se 20 min mucim da skinem onu sijalicicu u pepeljari... skinem ona 2 donja zljeba ali gde se to belo drzi gore nije mi jasno... jel zna neko tacno kako se skida
Pa pisali su da se lako skidaju ali ja sam se bas napatio. Nisam uspeo dok nisam polomio jednu kopcicu i to namerno posto nije bilo sanse drugacije.
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
heheh, ne znam ko je tamo stavio slike, ali rasturio pola kola da skine, ja to necu, mislim znam gde su zljebovi video sam ali ima one plastike sa strane nemam sa cim da ubodem... nema mesta...
Comment