RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

mazzy ne moz poredis sa passatom koji kosta ko 3 lagune... ali auto je skroz fin i unutrasnjost je skroz dobra... ne znam sta ti ocekujes od kola, lepa su, lep enterijer, kvalitetan je, sedista su dobra, sve je dobro, muzika fabricka je odlicna, lepo svetli, pa sad iskreno ti kazem, moji a i ja ceo zivot vozimo francuze, tako da znam da kod njih uvek ima sitnih kvarova, ali bolje to nego krupnih, inace nema tog auta koji se ne kvari...

Comment

• mazzy
      CBC Veteran
      • 25.07.2010
      • 164
      • Sarajevo

Passat ko tri lagune ? odkud ti to ? pasat godinu stariji od moje lagune je bio skuplji za nekih 700e . U mene je privilege , automatska dvozonska klima, polukozna sjedista ,alu felge, xenon farovi ,tabla u noci svijetli plavom bojom .Daleko od toga da ne valja auto . Naravno da valja ...Nego eto ipak te neke sitnice me nerviraju , ne razumijem sto su to tako odradili .. Pogotovo unutra u autu ... Npr.oni podizaci za stakla, tako slabo uradjeni da ne mogu da vjerujem . Ali najbitnije je da on dobro ide, a ide pravo Eto sad mi prikazivalo ono " Fuel Injection System Fault ". PA eto nek mi se javi neko ko je imao problem i ko ga je rijesio .

Comment

• vlaves2000
        CBC Član
        • 28.03.2010
        • 95
        • srbija

kako se koristi tempomat tj. oni dugmici na volanu sa desne i sa leve strane
        https://t.me/pump_upp

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

pa passat 2001 godiste kosta oko 7500 evra, ja sam lagunu platio 5000 pa ti vidi.. to je u polovnim, a novi svi vageni su precenjeni... kostaju jos malo ko mecke... inace svi francuzi su jeftiniji polovni od drugih kola, zato im delovi nisu.. heheh... a stakla su toliko jadna da sam i ja to pricao, ma da to je patent od valea, to su italijani, a ceo zivot su vezani za PCR...

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

e ja imam isti volan kao ti i taj tempomat, prosto je gurnes ono dugme levo od volana na gore i svetlece ti lampica na tabli... kad stisnes ono R na volanu on pamti tu brzinu i odrzava je, na + i - dodajes i oduzimas a na nulu gasis... eto to je sve, na dole kad stisnes je ogranicenje brzine, da ne mozes predjes ne znam ni ja koliko...

Comment

• vlaves2000
              CBC Član
              • 28.03.2010
              • 95
              • srbija

hvala za tempomat
              https://t.me/pump_upp

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

sve sto znam a to nije mnogo pomoci cu ..hheeh..

Comment

• mazzy
                  CBC Veteran
                  • 25.07.2010
                  • 164
                  • Sarajevo

Pa dobro ja sam svoju malo vise platio , dosla iz njemacke sa predjenih 56000km . Kada skontas kakve su ceste u NJemackoj , to ti dodje kao nova . Prekidaci za stakla su samo dobri na suvozacevim vratima. A od vozaca i nazad , skroz slabo . U mene je crna, pa je unutra sve sivo ...

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

Znam kakve su ceste, tj. putevi u nemackoj tata mi radi tamo, i bio sam, i nisu savrsene, a obisao sam sve vece gradove, samo sto se kod njih non stop radi, krpi se stalno, nema ko kod nas dok neko ne pogine pa onda krpe, inace tamo voze kola bas bas brzo...

Comment

• Laguna GT techno
                      CBC Član
                      • 21.06.2010
                      • 35
                      • Beograd

Pozdrav ljudi,zna li neko sta je ovo gde mi curi ulje,jel' ima veze sa turbinom...? Mada meni auto vuce super,ali kad drzim onaj taster za bord na rucici brisaca i ubacim karticu,prijavljuje mi ovo "anomalia pressione olio" tako nesto...

Comment

• mobbdeepqb
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2009
                        • 383
                        • beograd

Nema to veze sa turbinom,a mislim da nema kome ne curi tu ulje ali ako puno curi i prijavluje gresku onda nije dobro

Comment

• Laguna GT techno
                          CBC Član
                          • 21.06.2010
                          • 35
                          • Beograd

A meni u servisu kazu da je to turbina,mada ja mislim da je turbina iza,malo dublje,kazu mi "vidi tu na turbini ti curi ulje,mora turbina na remont'',i kazu mi da u ovim crevima ima ulja,a trebalo bi da bude samo vazduha...,sad ja ne znam sta bi tu trebalo da bude od ta dva...?

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad
                            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

A da nije to kojim slucajem na EGR ventilu?
                            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Laguna GT techno
                              A meni u servisu kazu da je to turbina,mada ja mislim da je turbina iza,malo dublje,
                              Turbina je ispod tog mesta koje je tebi masno, ali nije bitno gde se ona nalazi, nego je bitno to da je ulje na mesto koje si fotografisao moglo da dođe samo kroz turbinu. Proveri da li imaš ulja na ulasku u interkuler, na spoju creva i metalne cevi interkulera. Ako ima, gledaj da središ turbinu što pre, da ti ne bi napravila veću štetu.

Originally posted by Laguna GT techno
                              ali kad drzim onaj taster za bord na rucici brisaca i ubacim karticu,prijavljuje mi ovo "anomalia pressione olio" tako nesto
                              Po stoti put u ovoj temi - greške koje se pojavljuju u test modu su samo test i ništa više od toga! Ako ti izbaci tu grešku u vožnji, sasvim sigurno će se upaliti i STOP i preporučujem ti da ga poslušaš.

Comment

• makinus
                                CBC Član
                                • 17.06.2010
                                • 62
                                • Beograd

Zdravo drugari,

jel moze neko da slika taj spoj interkulera ili cega vec?

Comment

Working...
                                X