RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mazzy
    CBC Veteran
    • 25.07.2010
    • 164
    • Sarajevo

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

E ljudi . Imam problem sa onim " Fuel injection system fault " ili kako vec... Citao sam ovamo da je korisnik imao isti problem, i bio je cini mi se taj prokomoter u pitanju ... E pa meni je samo jednom "gubilo" gas i otad nije vise. Ali ponekad se upali taj error na bordcompu . Citao sam na renault forumu da mogu biti u pitanju i neki kablovi da se otkace ili slicno ... Pa sta vi mislite ? Pitam jer u mene nije slucaj da konstantno pise upozorenje i gas je normalan sada . Pomoc !

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by mupe
      Originally posted by modesti
      kupio sam turtle wax u jednoj od prodavnica u Temerinskoj i posle par dana hauba je izgledala katastrofa,
      Jesi li polirao ili voskirao? Ja koristim Turtle Wax metallic car wax i rezultati su uvek odlični. Kad njega potrošim, kupiću novi PTFE, sa teflonom, da probam i njega. Koju pastu si ti koristio?

Nikad ni sa jednim TW proizvodom nisam imao problem, a koristim ih baš odavno...
      Ja sam polirao sa TW-om koji je u nekoj zelenoj kutiji. a pre toga sam voskirao sa sonax-om. Sonax i TW koji sam ja kupio su nebo i zemlja.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Po meni je SONAX jedan od najboljih proizvodjaca za lickanje automobila u kucnoj reziji mada imaju i odlicne stvari za profesionalce.
        Trenutno koristim SONAX vosak za voskiranje i zastitu kompletnog auta od UV zraka , kamencica sitnih ogrebotinica i soli.
        Inace neka pravila se moraju ispostovati pri voskiranju ili poliranju a to je pre svega da auto mora biti u hladovini
        i limarija mora biti hladna !!! koliko to uslovi mogu da dopuste.
        Ja sam prosle nedelje treci put ove godine voskirao auto sa prvim pakovanjem sjajnog Sonax voska i efekat je SJAJAN
        tako da preporucujem svima , kosta do 1000 dinara a ja sam ga kupio u Uradi sam.

e sada:
        Originally posted by mazzy
        E ljudi . Imam problem sa onim " Fuel injection system fault " ili kako vec... Citao sam ovamo da je korisnik imao isti problem, i bio je cini mi se taj prokomoter u pitanju ... E pa meni je samo jednom "gubilo" gas i otad nije vise. Ali ponekad se upali taj error na bordcompu . Citao sam na renault forumu da mogu biti u pitanju i neki kablovi da se otkace ili slicno ... Pa sta vi mislite ? Pitam jer u mene nije slucaj da konstantno pise upozorenje i gas je normalan sada . Pomoc !
        Ako je benzinac u pitanju problem prave dva slota kablova od leptira do kompjutera cuveni SLOT 1 i SLOT 2 tako ih na dijagnostici prijavljuje kao greske.
        Inace problem moze biti i u Elektronskoj klapni ili leptiru koji sam ja menjao prosle nedelje i vise nemam problema
        klapna je od 150-200e polovna a u ovlascenim servivima od 400-450e plus ruke.
        Treba ti dobar servis za dijagnostiku pa ces cuti rec majstora.

Comment

• mazzy
          CBC Veteran
          • 25.07.2010
          • 164
          • Sarajevo

E nisam bio u servisu, al jedan prijatelj mi je prikopcao na nekakav racunar... I prikazivalo je "pritisak u turbini" kao problem , i u medjuvremenu je nestao eror sa bordompa i isto tako i na racunaru . Inache laguna je 1.9 Dci , nije benzin . Evo bas maloprije sam vozio , ne prikazuje nista.... Citao sam po forumima, spominju taj neki prokomotor i neke kablove ... Gas mi je uredu i ne prikazuje nista,ali ne bih da prepustam slucaju ....

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

E onda postoji sansa da je u pitanju cuveni EGR ventil koji moze da se ocisti ali ciscenje ne daje uvek odlicne rezultate
            a zamena je od 70-100e . No tu ce vec najbolje da ti kazu kolege dizelashi

Comment

• vlaves2000
              CBC Član
              • 28.03.2010
              • 95
              • srbija

Pozdrav kupih i ja lagunu 1.9 dci 2004 godiste evo i slike, medjutim imam jedan

problem auto sam odmah odvezao kod majstora auto mi je prokuvao a na instrument tabli kazaljka nije pokazivala da je podignuta temperatura cak je i padala medjutim u jednom treenutku mi se upalilo na displeju upozorenje o pregrejanosti a kazaljka je i dalje pokazivala normalnu temperaturu i odmah sam stao. kada sam digao haubu para nadam se samo da se nije iskrivila glava. ako ima neko ovakvo iskustvo pomagaj te
              https://t.me/pump_upp

Comment

• vlaves2000
                CBC Član
                • 28.03.2010
                • 95
                • srbija

inace auto je u ekstra stanju izuzetno ocuvan sto je odusevilo i majstore jedino sto treba da se menja su zadnji silen blokovi oprema je ful fulova

Comment

• vlaves2000
                  CBC Član
                  • 28.03.2010
                  • 95
                  • srbija

toplo bih preporucio svim forumasima koji poseduju vozila novijih godista gde je nase znanje oko popravki uglavnom ne upotrebljivo da se uclane u auto moto savez i ustede sebi desetine evra koje bi dali za slepanje do majstora

Comment

• mazzy
                    CBC Veteran
                    • 25.07.2010
                    • 164
                    • Sarajevo

U mene je laguna 2004 , 1.9 DCI . Kupio je prije dvije godine, presla bila 56 000 , iz Njemacke uvezena Ev zgazio s njom 30 000 , h.
                    Ali iskren da budem , nisam zadovoljan. Puno se nekih problemcica javlja ... Do sada nije bio neki veliki kvar, ali non stop nesto. Daleko najvise me nerviraju senzori za pritisak na gumama . Unutra je dosta nekvalitetno odradjena, npr. s passatom se ne moze mjeriti . Ali nebitno to sada, da li iko zna sha je problem ono " Fuel injection system fault" . Prikazivalo mi to par dana ... Jedan mi je mehanicar preporucio da naspem litar nekog ulja u rezervoar ( pun ) . I citavo jutro sam se vozao ne prikazuje nista...

Comment

• mobbdeepqb
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2009
                      • 383
                      • beograd

Prelepa je...oprema je koliko vidim privilege tako da nije full fulova kao sto kazes ali moze da posluzi Mozda ti je otisao dihtung glave ali opet moze i glava,a sto ti nije pokazala da dize temp.i mene cudi

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd
                        • Renault LagunaII 1.8 16v

Odlican je auto, nek te sa srecom sluzi....
                        koliko sam primetio sa slika, mislim da ga je neki pop vozio

Comment

• vlaves2000
                          CBC Član
                          • 28.03.2010
                          • 95
                          • srbija

pa ni meni nije jasno majstor sumnja na termostat onaj sto je u plasticnom kucistu pa kada zameni njega videce a kaze da je glava kod lagune osetljiva pa ga ne bi cudilo da mora i da se ravna glava i da se menja dihtung a ako to bude moralo onda ce usput da proveri ventile i sve sta treba. a to sto sam rekapo da je ful fulova mislio sam na dodatnu opremu koja je bila u njemu, pionir cd, dva dvd lcd plejera, alarm sa pejdzerom, blokada menjaca, blokada dzeka za dijagnostiku ksenoni itd

Comment

• vlaves2000
                            CBC Član
                            • 28.03.2010
                            • 95
                            • srbija

nije pop samo je covek veliki vernik, i ja sam ali to ne pokazujem ali dobro ima nas raznih meni ne smeta

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

salio sam se za to... nego ima 1000 krstova... covek nek je sa srecom i da uzivas..

Comment

• vlaves2000
                                CBC Član
                                • 28.03.2010
                                • 95
                                • srbija

bas me interesuje kolikao ce majstor da me cepi ako je dihtung glave, mada sam pitao za dihtung glave kosta 2500, a termostat isto toliko, ventili su od 300 - 400 dinara e sad koliko je ravnanje to ne znam, ako je vec moralo da se desi bolje blizu kuce. mada mi je nesa u zemunu pregledao auto i bilo je sve uredu sem zadnjih silen blokova mogu jos da trce ne moze kaze da ostavi na putu ali blizu je zamena, nasao sam par original za 70 evra i ugradnja 30

Comment

Working...
                                X