Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Kod mene svetli samo jedna tacka na samom dugmetu. Treba li jos nesto da svetli? Zna li neko?
Pricao sam sa jednim likom koji ima cipovanu lagunu 2.0 IDE (Benzinac) i kaze da je taj kod koga je on cipovao radio to na oko 30-ak laguna 1.9 dci i da niko nema problema. Naime jedna je od zahvalnijih za taj posao(kao vecina dizela sa turbinom). Postoje dve varijante. Jedna je podizanje sa 120 na 150ks i tu se nista ne menja samo se radi cipovanje i nije neophodno da turbina bude idealna. Naravno ucinak nece biti potpun ako ona ne puni kako treba. Potrosnja se malo drugacije krece. Ako se vozi "normalno" potrosnja opada a ako se divlja, potrosnja jos vise skace nego pre cipovanja. Druga varijanta je dosta skuplja, ali se dobija mislim oko 50-ak ks. Nisam se puno raspitivao za ovu varijantu, ali za nju sam siguran da se menjaju neka creva, interkuler i jos neke stvari a turbina za ovu varijantu mora da je skroz OK. Kada resim problem koji imam sa common rail pumpom (cuje se neki cudan zvuk iz nje) otici cu kod tog lika da mi uradi cipovanje. Ako mi se ne svidi uvek moze da se vrati na staro.
Promenu jezika mozes da odradis na dijagnostici, a sto se tice navigacije, potrazi na netu renault carminat v30. Kod mene je DVD u pitanju. Skinuo sam ga torrentom. Uz V30 dobija se, pored mapa 33 zemlje i CD sa update softvera za navigaciju. Update nisam probao zato sto necu da se igram sa CD-R diskom, a nesto u zadnje vreme ne mogu da nadjem CD+R, posto izgleda samo njih cita. Nisam probao da narezem to na DVD+R, pa da probam ali ako ne uspem da nadjem CD+R moracu da probam.
Originally posted by SDSd
Originally posted by SerbianHero
Originally posted by Laguna GT techno
Comment