RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by SDSd
    Da li vama svetli prostor oko dugmeta za podešavanje retrovizora. Meni ne svetli, a mrzi me da skidam tapacirung i rukohnat da bi do njega došao i video ima li ili ne neku diodu za osvetljenje .
    Pozdrav
    Kod mene svetli samo jedna tacka na samom dugmetu. Treba li jos nesto da svetli? Zna li neko?

Originally posted by SerbianHero
    Ja sam isao da pitam za cipovanje u BMW servisu Curcic i baja mi je rekao da lagune mogu da se cipuju i da se dobije nekih 30 ak konja, na mojih postojecih 120, medjutim, takodje je dodao da bi to trebalo da se uradi na ili novoj ili repariranoj turbini, zatim je rekao da mora da se promeni komplet nekih creva oko turbine i interkulera i na kraju da se interkuler ojaca, sve mu to dodje preskupa rabota. Sve u svemu kaze da ima losa iskustva sa cipovanjem laguni i da to ne preporucije.... jbg..... ali bas dobro zvuci onih 30 ks vise.....
    Pricao sam sa jednim likom koji ima cipovanu lagunu 2.0 IDE (Benzinac) i kaze da je taj kod koga je on cipovao radio to na oko 30-ak laguna 1.9 dci i da niko nema problema. Naime jedna je od zahvalnijih za taj posao(kao vecina dizela sa turbinom). Postoje dve varijante. Jedna je podizanje sa 120 na 150ks i tu se nista ne menja samo se radi cipovanje i nije neophodno da turbina bude idealna. Naravno ucinak nece biti potpun ako ona ne puni kako treba. Potrosnja se malo drugacije krece. Ako se vozi "normalno" potrosnja opada a ako se divlja, potrosnja jos vise skace nego pre cipovanja. Druga varijanta je dosta skuplja, ali se dobija mislim oko 50-ak ks. Nisam se puno raspitivao za ovu varijantu, ali za nju sam siguran da se menjaju neka creva, interkuler i jos neke stvari a turbina za ovu varijantu mora da je skroz OK. Kada resim problem koji imam sa common rail pumpom (cuje se neki cudan zvuk iz nje) otici cu kod tog lika da mi uradi cipovanje. Ako mi se ne svidi uvek moze da se vrati na staro.

Originally posted by Laguna GT techno
    Jel zna neko gde mogu da skinem CD za navigaciju,LAGUNA 2005? Posto mi je LAGUNA uvezena iz Italije,i sve mi je na italijanskom,i imam samo neke drzave,voleo bih da imam celu evropu,i da,kako mogu da promenim jezik,i proverim koju opremu ima auto?
    Promenu jezika mozes da odradis na dijagnostici, a sto se tice navigacije, potrazi na netu renault carminat v30. Kod mene je DVD u pitanju. Skinuo sam ga torrentom. Uz V30 dobija se, pored mapa 33 zemlje i CD sa update softvera za navigaciju. Update nisam probao zato sto necu da se igram sa CD-R diskom, a nesto u zadnje vreme ne mogu da nadjem CD+R, posto izgleda samo njih cita. Nisam probao da narezem to na DVD+R, pa da probam ali ako ne uspem da nadjem CD+R moracu da probam.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• DarkoP
      CBC Član
      • 28.03.2010
      • 18
      • Sombor

Originally posted by Laguna 2002
      Da li je neko možda imao vremena pa proverio dužinu merača nivoa ulja u motoru ( Laguna 1.9 dci, 88 kw, 2002. ) ? Trebao bih ovih dana uzeti, a ne bih da pogrešim u dužini ( znam da može original preko broja šasije, ali je dosta skuplji ).
      Pozdrav i hvala.
      Merac ulja Laguna 1.9dci, 88kw, 2001. Oznaka motora F9Q 750.Dimenzija meraca 54cm. Javi gde moze da se kupi i po kojoj ceni.

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Samo pazite od koje do koje tacke se meri. DarkoP je odlicno uradio sto je i slikao da ne bude zabune bas kod ovoga.

Comment

• cikajowa
          CBC Veteran
          • 12.11.2009
          • 153
          • svugde

Cao ljudi,imam Lagunu 2005 1.9dci ''GT techno'' i imam problem,neznam gde mogu da nabavim fabricki CD sanzer,da li neko zna?
          Možeš da probaš na auto otpadu na Zrenjaninskom putu, pored samog škodinog salona. Misli da se zove ARČI. Ali znaj da je gazda jako neljubazan i u fazonu-najpametniji sam na svetu . Ima nekoliko restilizovanih laguna na placu(englezi) i čini mi se da jedna svetlo plave boje ima šaršer. Proveri. Rade od 8 do 17. Pozdrav.
          Ja isto imam ovaj restaylin model lagune i cita mi samo obican audio cd, jel problem povezati taj sarser i jel on pusta MP3?
          SdSd ako nadjes javi cenu ..
          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• Krema
            CBC Član
            • 26.04.2010
            • 77
            • Novi Beograd
            • Laguna II 1.9 dCi

@markofpi
            Ja sam skoro radio mali servis i mislim da izadje oko 7000 din (materijal + ruke). Ne znam tacnu cenu jer sam radio jos neke stvari.
            A mislim da ti je kraj spone oko 25 evra. Naravno sve kod Nese. mozda sam i pogresio za koji evro ali otprilike je ta cena.

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

ima li ko broj telefona od tog lika na Zrenjaninskom putu?

Comment

• Laguna GT techno
                CBC Član
                • 21.06.2010
                • 35
                • Beograd

Hvala Savke!

Comment

• SDSd
                  CBC Član
                  • 23.06.2010
                  • 49
                  • Beograd
                  • VW touran 1.9 tdi

Originally posted by cikajowa
                  Cao ljudi,imam Lagunu 2005 1.9dci ''GT techno'' i imam problem,neznam gde mogu da nabavim fabricki CD sanzer,da li neko zna?
                  Možeš da probaš na auto otpadu na Zrenjaninskom putu, pored samog škodinog salona. Misli da se zove ARČI. Ali znaj da je gazda jako neljubazan i u fazonu-najpametniji sam na svetu . Ima nekoliko restilizovanih laguna na placu(englezi) i čini mi se da jedna svetlo plave boje ima šaršer. Proveri. Rade od 8 do 17. Pozdrav.
                  Ja isto imam ovaj restaylin model lagune i cita mi samo obican audio cd, jel problem povezati taj sarser i jel on pusta MP3?
                  SdSd ako nadjes javi cenu ..
                  Moja laguna ima fabrički cd šaržer i dvd navigaciju tako da se nisam raspitivao za šaržer, već mi se čini da sam ga video na jednoj laguni na tom otpadu, kada sam tražio prekidač podizača prozora.

Comment

• cikajowa
                    CBC Veteran
                    • 12.11.2009
                    • 153
                    • svugde

ne kontam,stace ti onda ako imas??
                    Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• SDSd
                      CBC Član
                      • 23.06.2010
                      • 49
                      • Beograd
                      • VW touran 1.9 tdi

U test modu (kada držim pritisnuto dugme bord kompjutera na ručici brisača i ubacim karticu) na donjem ekranu pored pored podataka o verziji softvera, količini preostalog goriva, stoji i poruka "CHECK OIL PRESSURE " i ispod toga slika kantice za ulje (sve je to u crvenoj boji. Interesuje me da li neko zna šta to znači - da li je to upozorenje da nešto nije u redu sa pritiskom ulja u motoru ili je to poruka da komjuter proverava pritisak ulja.
                      Ovo mi je važno jer za 3 dana putujem sa porodicom u Grčku pa bi da predupredim eventualne probleme posetom servisu ukoliko je to potrebno !!!

Zna li neko ima li gde da se kupi pasta za poliranje farova jer su delimično prekriveni nekom patinom, tj kamencem. Nervira me jer jako ružno izgleda. Na sajtu polovni automobili bio sam našao tipa iz BG koji to radi za po 20 eura po faru, ali mi je to nešto mnogo.

Što se tiče otpada "ARČI" na Zrenjaninskom putu br 97, fon je 011/2712-363 i 064-171-98-35 (nađoh vizit kartu).

Pozdrav.

Comment

• SDSd
                        CBC Član
                        • 23.06.2010
                        • 49
                        • Beograd
                        • VW touran 1.9 tdi

Originally posted by cikajowa
                        ne kapiram,stace ti onda ako imas??
                        Pa i ne treba mi i nisam ga ni tražio. Na tom otpadu sam bio zbog prekidača podizača prozora jer mi se suvozačev prozor nije otvarao i kada je lik skidao prekidač sa te plave lagune engleza da bi probao da li radi na mom autu, čini mi se da sam video da ona ima cd šaržer ali nisam siguran.

Comment

• desone
                          CBC Početnik
                          • 08.07.2010
                          • 1
                          • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II, 2001, 1.6 - ABS kompjuter

Postovanje svima.
                          Vec danima citam i uzivam u moru saveta i iskustava.

Elem, kupio sam Laguna II, 2001 godiste, 1.6 benzinac. Prezadovoljan sam.
                          Redovno ga servisiram kod majstora Nese u Zemunu.

Ali imam problem od prvog dana. Ne radi mi ABS kompjuter i svetli mi zbog toga i ESP i STOP i !.
                          Kako mogu da stavim ABS u funkciju?
                          Navodno novi kompjuter kosta 1.000 EUR. Ne mili mi se toliko dati.

Da li postoji majstor za ABS kompjuter? Majstor Nesa se stvarno trudio i nosio ga kod nekog lika u Surcin koji to poporavlja, ali nista.

Navodno, mora se staviti samo novi kompjuter i to ima neki rok od 40 minuta od kad se zapocne proces montiranja, itd. itd.

Svaki savet je dobrodosao.

Hvala.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

U test modu (kada držim pritisnuto dugme bord kompjutera na ručici brisača i ubacim karticu) na donjem ekranu pored pored podataka o verziji softvera, količini preostalog goriva, stoji i poruka "CHECK OIL PRESSURE " i ispod toga slika kantice za ulje (sve je to u crvenoj boji. Interesuje me da li neko zna šta to znači - da li je to upozorenje da nešto nije u redu sa pritiskom ulja u motoru ili je to poruka da komjuter proverava pritisak ulja.
                            Ovo mi je važno jer za 3 dana putujem sa porodicom u Grčku pa bi da predupredim eventualne probleme posetom servisu ukoliko je to potrebno !!!

Zna li neko ima li gde da se kupi pasta za poliranje farova jer su delimično prekriveni nekom patinom, tj kamencem. Nervira me jer jako ružno izgleda. Na sajtu polovni automobili bio sam našao tipa iz BG koji to radi za po 20 eura po faru, ali mi je to nešto mnogo.

Što se tiče otpada "ARČI" na Zrenjaninskom putu br 97, fon je 011/2712-363 i 064-171-98-35 (nađoh vizit kartu).

Pozdrav.
                            Nista se ne sekiraj. To samo testira da li su to ok boje na displeju. Bela ti je ono magneti mareli, narandzasta je ...ne mogu da se setim sta, a crvena je ta kantica za ulje. Sve je to OK. Ako ti u voznji nesto prikazuje onda je problem, ali ovo je samo test...

Sto se tice paste za poliranje farova, nije bas jeftina. Meni su pre nedelju dana polirani farovi, ali radio mi je drugar pa nije hteo nista da uzme. On radi prvo one najostecenije delove sa smirglom 1500, ali takozvani trizac disk. Znaci nije klasicna smirgla sa zrncima, vec smirgla na filmu i jedna rotacija kosta nekih 500din. Zatim ponovi isto sa trizac diskom granulacije 3000. Zatim ide masinsko poliranje jednom pastom, malo grubljom, a zatim malo finijom. Na kraju bi trebalo jos jednom pastom za kraj ali nije je imao, ali i ovako je odlicno ispalo. On koristi 3M paste, a one su samo u litarskim pakovanjima. Najjeftinija je preko 2000din. Prva je bila sa belim cepom, druga sa plavim a ta treca bi trebala biti sa rozim. Naravno ne iskoristi celu pastu za jedno poliranje, vec samo malo ali sustina je da sve to treba imati ako hoces da uradis posao....

Na zalost nisam stigao da slikam farove pre poliranja, ali ubedjen sam da imam negde neku sliku na kojoj se bas vidi da su losi.

Ipak mislim da je 20e po faru malo previse....

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

Posto jos niko nije postavio slike menjanja sijalice u prekidacu podizaca prozora na suvozacevim vratima, evo ja sam "imao srece" da istu menjam pa sam napravio fotografije . Prvo se treba skinuti tapacirung{to smo vec doktorirali}sl1, zatim se odvrnu srafovi na unutrasnoj strani tapacirunga 2 gore sl 2, i jedan dole {u beloj plastici} sl3. Rucka se zatim rastavi, to ide relativno lako, samo malo otpora daju dva plasicna cepa ,sl4, ali sa strpljenjem i srafcigerom i to se brzo resi, kao i jedna metalna zabica na gornjem delu poklopca sl5. O postupku zamene sijalice necu da pisem, to je isto kao i kod drugih prekidaca , i vec je slikano i opisano.

NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SDSd
                                CBC Član
                                • 23.06.2010
                                • 49
                                • Beograd
                                • VW touran 1.9 tdi

Hvala SAVKE, prilično si me umirio sa ovim bojama u test modu. Taman sam počeo da se tripujem da je to uvod u nešto loše.
                                Ovo poliranje ispade komplikovano,ali verujem da je tako. Pročitao sam u SAT reviji nedavno da se mogu poslužiti i najfinijom vodenom šmirglom( koja prethodno odstoji nekoliko sati u vodi) i tekućom vodom koja stalno kvasi far, a nakon toga ispolirati farove pastom za poliranje auta. Ne usuđujem se da to probam.

Comment

Working...
                                X