RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savidsi
    CBC Član
    • 12.01.2010
    • 90
    • km

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

krelac,
    Na 76. strani imas link koji sam postavio mislim da ce ti pomoci u vezi podizaca.

Comment

• Laganica
      CBC Početnik
      • 29.04.2010
      • 9
      • Banja Luka

Drugari moji, potrebna mi je pomoć.. Kada upalim grijanje sve do 25.5 stepeni duva istu temeraturu, blago toplu, a na 26 hoće da se izgori ..Znate li možda do čega bi moglo biti???

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Narode carminat V30 pored mapa sadrzi i Update softvera. Upravo ga skidam, pa me interesuje da li je neko radio tako nesto? Mozda prilikom update moze da se promeni na hrvatski jezik, posto od dodavanja hrvatske, nije bilo update softvera....
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Laganica
          CBC Početnik
          • 29.04.2010
          • 9
          • Banja Luka

I da zaboravi da napišem u prethodnom postu.. Pokupio sam jedan mali stubić koji je prošao ispod branika tako da njega nisam ni zakačio al' sam zato otkinuo zadnje saće od kondenzatora klime i naravno ostao bez iste u ove vrele dane, pa me interesuje da li se mora skidati komplet branik, vezni lim i ostalo kao kad se skida interkooler ili se može malo "bezbolnije" samo on demontirati???Ako je neko radio bilo šta slično bilo bi mi od pomoći..

Comment

• rmilenko
            CBC Član
            • 05.01.2010
            • 42
            • Novi Sad

Originally posted by SDSd
            Evo fotke nalepnice sa oznakama auta, ne vide se sva slova najjasnije te sam ih napisao u tekstu ispod slike.

KG1V 5764752
            EA2 EXC ECONF
            NV676 DRAP11 HARMOG
            TITAL ACHK NRTW.

A evo i fotke ekrana navigacije sa famoznom porukom.

Ako neko zna gde se u Bgdu može popraviti fabrička dvd navigacija (ne prima disk), neka da adresu.

Daklem, 'vako:

Uz malo ronjanja po netu, uspeo sam da sakupim sledece podatke (malo enlgeski, malo francuski):

Confort Carminat (Série Spéciale) (EXC ECONF)
            Upholstery fabrics Dark Carbon / Carbon Harmony Dark (sedista / enterijer)
            [Sellerie tissus Carbone foncé / Harmonie Carbone Foncé] (DRAP11 HARM06) (mislim da ne postoji HARM0G)

NV676 Black Pearl (boja automobila) [Noir Nacré]

TL ITAL - za IT trziste
            ACHK NRTW

Letter 1: Type of suspension (A = normal (not enhanced) - B = enhanced)
            Letter 2: type climate of the country (C = temperate) - (D = cold)
            Letter 3: Type of air conditioning (AC H = auto) - (G = Clim normal) - (F = Not AC)
            Letter 4: Type of Engine Filtration (K = without pre-filter)

Letter 5: Type of management (N = Steering normal) (P = parameter)
            Letter 6: Type of shock absorbers (dampers R = non-variable)
            Letter 7: correction of the base (T = without correction)
            Letter 8: Type of braking (ABS = W) (V = without ABS)

DRAP11 HARM06

A na ovom linku http://www.lagunaclub.ru/forum/showt...t=2254&page=95 opali search za 'EA2 EXC ECONF ',
            pa tekst ispod provuci kroz http://translate.google.com i dobices otprilike neku sliku sta imas od opreme.

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

Originally posted by Laganica
              I da zaboravi da napišem u prethodnom postu.. Pokupio sam jedan mali stubić koji je prošao ispod branika tako da njega nisam ni zakačio al' sam zato otkinuo zadnje saće od kondenzatora klime i naravno ostao bez iste u ove vrele dane, pa me interesuje da li se mora skidati komplet branik, vezni lim i ostalo kao kad se skida interkooler ili se može malo "bezbolnije" samo on demontirati???Ako je neko radio bilo šta slično bilo bi mi od pomoći..
              Kada su meni menjali interkuler skidali su branik

Comment

• SDSd
                CBC Član
                • 23.06.2010
                • 49
                • Beograd
                • VW touran 1.9 tdi

Hvala na informacijama rmilenko.Korisno.

Danas sam otišao do prodavnice u Dimitrija Tucovića 29 za sijalice za podizače (adresu sam pokupio na ovom forumu) i kupio jedinih 5 komada ali nažalost u ŽUTOJ boji. Uzeh ih čisto da probam kako če izgledati, možda i bude ok. Prodavac mi reče da imaju još samo 25 komada u zelenoj boji ali u prodavnici u Subotici a bele nije ni imao do sada.

Juče sam u Hit autu kupio ogledalo vozačevog retrovizora za 4700 dinara jer sam u poslednjih 20 dana okrenuo više od 15 telefona radnji sa Reno delovima ( a bio sam i do 2 otpada na Zrenjaninskom putu ali oni prodaju samo ceo retrovizor i to od engleza) i nisam ga našao. Danas mi drugar reče da mi je našao neku radnju koja ga ima po ceni od 1250 dinara.

Sutra idem ponovo do Hit auta da uzmem prekidače podizača prednjih prozora sa vozačevih vrata. Cena oko 2900-3000 dinara (na otpadima mi traže 20eura za to, a jedan lik iz Boleča probao da me izvaćari za 40 e-kao po 20e je jedan ali ih ima 2(za vozačev i za suvozačev prozor)te je to 40e. Strašno kakvih dileja ima. Zato ako neko zna za jeftiniju varijantu kupovine novih prekidača, neka mi dojavi.

Comment

• Brance78
                  CBC Početnik
                  • 21.06.2010
                  • 8
                  • Vrsac

Auto je u Rumenci turbina skinuta i poslata na remont.Po mojoj pretpostavci kostace do 30000din remont turbine.Glavu je skinuo i verovatno cu sutra saznati sta se sve treba menjati i koliko ce me to kostati.Gogi tebe su pozdravili momci iz Rumenke.Javicu sta sam uradio i koliko sta kosta.Nadam se da ce to sve majstor Sloba sa ekipom dovesti u pravo stanje i da cu imato dobar auto.Nije mi bilo tesko da ga dovezem 160km na prikolici do Rumenke pa se nadam da ce se taj trud i muka isplatiti.

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

Ne brini nista bice ti sve sredjeno dobri su oni momci a i majstori . Hvala na pozdravu, ajde pa se mozda i vidimo od nedelje kod njega.

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

@Brance78
                      Znaci on bas nije bio u voznom stanju kada si morao da ga dovozis prikolicom?

Comment

• Brance78
                        CBC Početnik
                        • 21.06.2010
                        • 8
                        • Vrsac

Pa i ja mislim da ce biti sve ok.Ja sam malo dalje od Rumenke nekih 160 km ali se nadam da ce sve biti gotovo do srede.Informisem se preko telefona sa njim.Ko zna mozda se i pogodimo sa vremenom pa se sretnemo.Iskreno ja bih voleo.Ja cu pisati sta se sve odradilo pa cete eto imati neki okvir.Pozdrav svima

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

Vrata ne mogu lepo da se zatvore,nego da se jako lupe
                          zato sto je ona guma na donjem delu ''nabubrila''

u Reno Savi su trazili po katoloskom broju tu gumu i nema je pa nisu mogli da je naruce.Da li zna neko gde ima da se kupi i da li mogu da je skinem sa neke druge Lagune na otpadu pa da je stvaim?Koji majstor se bavi tim stvarima posto se i ovo odlepilo

i da li imaju one nalepnice za air-bag da se uzmu negde.Neki pametnjakovic je skinuo i napravio njesra

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ova kod soferke bi trebalo da moze da se ponovo ugura unutra, pod uslovom da soferka nije menjana.

Da nije ovaj keder kod vrata negde busan pa da se u njega nakupilo nekog smeca pa da ono ne smeta.

Za nealepnicu sumnjam da ces naci negde. Odstampaj sam nesto pa zalepi....

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

@mobbdeepqb ja sam nedavno menjao soferku i ova guma se samo ugura unutra ne lepi se.
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mobbdeepqb
                                CBC Senator XXL
                                • 19.07.2009
                                • 383
                                • beograd

Kod soferke je ugurano,nego sam ja izvadio da bi pokazao posto mi je delovalo da se odlepilo,ali posto kazes da se ne lepi necu dirati vise.Keder je masan,pun prljavstine,a u servisu su mi rekli da je tu neko stavio silikon pa je guma nabubrila i sad viri ispod vrata pa ne mogu lepo da se zatvore...

Comment

Working...
                                X