RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivca
    CBC Član
    • 20.02.2009
    • 83
    • Negotin

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Znaci to je sarzes u gepeku, ok. Pokusacu sutra ponovo da ga otvorim. Mene najvise brine sto na CD playeru nece da prihvati disk (znaci ne u kaseti gde se ubacuje cd za navigaciju) nego na uredjaju, a ima neka rupa kao hehe, al nece kao da nesto ima unutra. Pokusao da sam na netu nesto da iskopam, ali nista posebno nisam nasao.

Comment

• ivca
      CBC Član
      • 20.02.2009
      • 83
      • Negotin

Evo i moje Lagune

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Svidja mi se! Standardna boja ali jako zahvalna za odrzavanje. Cini mi se da ti branik nigde nije ni ogreban, moj recimo ima tackica od kamencica i par cesanja na jednoj strani. Jel su felne 16 ili 17!?
        E sad sto se cd-a tice imaj strpljenja, kad tad ce ti biti jasno sta zeza. Ionako taj cd mislim da ne cita mp3 pa mi licno nije zanimljiv mada priznajem da kad nesto ne radi, pogotovo sto ne znas razlog da to mnogo kopka i ne da ti mira dok ne saznas sta je u pitanju.
        Inace danas sam bio u servisu, stiglo crevo turbine (valjda se tako zove), sa zamenom 4300din.

Comment

• daniboy
          CBC Član
          • 16.06.2009
          • 16
          • Beograd

Koliko je tebe koštala Laguna na kraju?

Comment

• ivca
            CBC Član
            • 20.02.2009
            • 83
            • Negotin

Da da boja je extra. Ja sam imao teget Astru i ona je bila smrt za prljanje, ovo se nista ne vidi nedeljama hehe, zato sam bas trazio svetlu boju, a i ne upali se na suncu kao teget ili crna. Felne i gume su 225/45/17" jbg lepo izgleda, ali ima svoju cenu. Opasno me nervira nesto zvecka u tockovima kao da vozim karuce, a ne auto. Mora da su ispali oni osiguraci na paknovima, nisam bas siguran.

Jeste izgreban branik, ali to nije nesto, nece da me bude zao ako ga i ja izgrebem, nisam prvi hehe, hauba nije.

Sto se tice CD, ja se nesto razmisljam da uguram neki drugi mp3 player, ali me zao zbog komandi na volanu, bas je smekerski. Nisam jos otvarao ovaj cd player da vidi sto nece da primi disk, nadam se da mi neko odgovori ovde, mozda se vec sretao sa tim.

Inace, ja sam zupcasti kajs, spanel, kanalni kajs, sve filtere i ulje Elf sintetiku, uzeo iz Nemacke i sve me je kostalo 155 eura, a kum mi je zamenio, posto radi u Peugeot servisu, tako da nisam skupo prosao sa tim zamenama :-) + vecera hehe
            prijatno sam se iznenadio da delovi nisu toliko skupi, toliko mi je kostalo i za Astru, mozda i malo vise a ona je '99 god.

A cemu sluzi onaj taster na volanu, sa leve strane je za tempomat, a sa desne ima nesto cini mi se R i O ili tako nesto, to prvi put vidim i nemam pojma sta radi to (da nije za katapult) :-)

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Originally posted by daniboy
              Koliko je tebe koštala Laguna na kraju?
              Ako se pitanje odnosilo na mene Lagunu sam platio 6800eur i ulozio oko 1000eur ne racunajuci registraciju. Otprilike koliko sam planirao za ulog toliko sam potrosio, jedino mi remont turbine ispao neplaniran trosak ali se uklopio u zamisljeni ulog.

Sto se tice CD, ja se nesto razmisljam da uguram neki drugi mp3 player, ali me zao zbog komandi na volanu, bas je smekerski. Nisam jos otvarao ovaj cd player da vidi sto nece da primi disk, nadam se da mi neko odgovori ovde, mozda se vec sretao sa tim.

Inace, ja sam zupcasti kajs, spanel, kanalni kajs, sve filtere i ulje Elf sintetiku, uzeo iz Nemacke i sve me je kostalo 155 eura, a kum mi je zamenio, posto radi u Peugeot servisu, tako da nisam skupo prosao sa tim zamenama :-) + vecera hehe
              prijatno sam se iznenadio da delovi nisu toliko skupi, toliko mi je kostalo i za Astru, mozda i malo vise a ona je '99 god.

A cemu sluzi onaj taster na volanu, sa leve strane je za tempomat, a sa desne ima nesto cini mi se R i O ili tako nesto, to prvi put vidim i nemam pojma sta radi to (da nije za katapult) :-)
              Ti uvek mozes nekako naci original polovan radio cd, mozda cak i sa neke novije lagune koja mozda cita mp3, sve ostalo po meni kvari estetiku.
              Sto se servisa motora tice extra povoljno si prosao, a to da li su delovi skupi ili nisu veruj sve je to danas isto. Svi motori ko preslikani, a u obzir ne uzimam ono gde ti vise uzme za ruke nego za sam deo jer je to vec neka druga prica.
              Sto se tempomata tice jos nijednom ga nisam probao, morao bih cak da vidim kako radi tako da ne znam ni sta znace te oznake R i O pa ako saznas ti javi.

Comment

• daniboy
                CBC Član
                • 16.06.2009
                • 16
                • Beograd

Pa i nije te skupo koštala Laguna, kada se sve sabere...

Što se cd-a tiče, moj je cabasse i čita mp3. Možda može da se nađe u inostranstvu to ozvučenje, ali ovde je malo teže. Ja nisam uspeo da nađem zadnju dasku za Lagunu, pošto sam je kupio bez nje. Za Lagunu II i nije problem naći dasku, ali je moja restiling i enterijer je drugačiji, tako da ništa nisam moga da uradim, a u ovlašćenom servisu mi traže 25.000 za dasku sa zavesicom

Tempomat. Dugmad R i O su vezana za funkcij tempomata. Kada upališ tempomat i podesiš ga na određenu brzinu, on je naravno i održava. Pritiskom na neku od pedala, on se automatski deaktivira, ali se ne gasi. Onog trenutka, kada želiš da se vratiš na brzinu kojom si se pre toga kretao, samo pritisneš R i on se vraća na tu brzinu. To je memorija poslednje brzine podešene na tempomatu... O nisam siguran šta znači, samo znam da sa njim možeš da smanjuješ brzinu, ali stvarno ne znam koja je tačna funkcija. Inače, ovo je jako korisna funkcija, jer na auto putu uključiš tempomat i možeš da dremaš

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Videcemo, ako se dobro pokaze znaci nije me skupo kostala!
                  Jbt, 25000din za zadnju policu , sto je mnogo mnogo je! Imaj strpljenja, naci ces vec negde na otpadu ili vec gde po povoljnijoj ceni.

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by daniboy
                    Pa i nije te skupo koštala Laguna, kada se sve sabere...
                    ... O nisam siguran šta znači, samo znam da sa njim možeš da smanjuješ brzinu,
                    Ne možeš sa O da smanjuješ brzinu. O radi upravo isto što i pipanje pedale - isključuje cruise control uz zadržavanje podešene brzine. Na R se odmah ponovo aktivira, na toj brzini. Brzina se povećava i smanjuje na - i +. Sjajna stvar, upravo sam se dovezao iz Sombora bez pipanja pedale za gas! Prosečna potrošnja 5,3!

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

E sad utvrdjivaje gradiva
                      Znaci izadjem na auto put, vozim nekom brzinom, zelim d aukljucim tempomat i gde stisnem!? jasno mi je gde smanjujem i povecavam, takodje da na ) iskljucujem tempomat tj. deaktiviram ga, a na R aktiviram na poslednju zadatu brzinu.
                      E samo mi jos jedno nije jasno, ako je poslednja zadata brzina na tempomatu 120km/h, a ja recimo pritisnem R pri brzini od 80km/h da li on sam povecava do tih 120 ili prvo ja moram rucno tj. nozno da dodjem do 120 pa tek onda pritisnem R!??

Comment

• ivca
                        CBC Član
                        • 20.02.2009
                        • 83
                        • Negotin

Recite mi da li ima nesto pametno na sajtu www.renaultklubsrbija.com

Ovaj admin sajta se izivljava kao da su neka masonska organizacija, treba da pises molbu da ti prihvari user i pass.

Svasta to prvi put vidim na netu.

Comment

• StudentBGD
                          CBC Senator XXL
                          • 18.12.2007
                          • 1027
                          • Beograd

ne treba da pises molbu, samo malo strpljenja. i treba da imas neki registrovani email tipa eunet, beotel i sl. a ne gmail, yahoo. hotmail... a da li ima nesto pametno to ces morati sam da procenis
                          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
                            E sad utvrdjivaje gradiva
                            Znaci izadjem na auto put, vozim nekom brzinom, zelim d aukljucim tempomat i gde stisnem!? jasno mi je gde smanjujem i povecavam, takodje da na ) iskljucujem tempomat tj. deaktiviram ga, a na R aktiviram na poslednju zadatu brzinu.
                            E samo mi jos jedno nije jasno, ako je poslednja zadata brzina na tempomatu 120km/h, a ja recimo pritisnem R pri brzini od 80km/h da li on sam povecava do tih 120 ili prvo ja moram rucno tj. nozno da dodjem do 120 pa tek onda pritisnem R!??
                            1. Voziš i želiš da uključiš cruise control - pritisneš + ili - i on označi tvoju trenutnu brzinu koju onda možeš da dodatno podesiš.
                            2. Ako na 80km/h pritisneš R a zadata brzina je 120 km/h auto će sam ubrzati do te brzine i to prilično agresivno.

Comment

• daniboy
                              CBC Član
                              • 16.06.2009
                              • 16
                              • Beograd

[quote="markofpi"]E sad utvrdjivaje gradiva

Imaš prekidač sa leve strane. Na gore je ograničenje brzine, a na donjem je cruisse control. Voziš, pritisneš prekidač i onda pritisneš + ili - da podesiš brzinu. Poprilično je jednostavno.

O je znači za trenutnu deaktivaciju. Hvala na uputstvu. Mada, kod mene možeš i da smanjuješ brzinu kada više puta pritisneš O. Da li znate kako može da se aktivira handsfree mode, to je kada se približiš sa karticom, a auto se sam otključa...

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Znaci tempomat mogu da ukljucim na dva nacina: prvi da pritisnem + ili -, a drugi da pritisnem taster na instrument tabli (ne znam tacno koji je po redu, mislim da je prvi)!?
                                Btw kakva su vam misljenja oko cipovanja!? Na forumu sam saznao da se cipovanjem moze dobiti dosta ks i Nm.

Comment

Working...
                                X