RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dmlakic
    CBC Član
    • 03.10.2009
    • 14
    • bih

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by ivca
    Moze jedan savet:

Meni je Laguna stigla sa 17" alu felnama i gumama 215/45/ R17, dvoumim se na koliko da ih pumpam, nisam nigde nasao podatako o tome?

I jos nesto, na koliko bari senzor javlja da je guma ispustila?
    E ovako ako imas senzor trebao bi ti pokazivati na displeju na koliko su ti naduvane gume bez obzira koliko imaju bara,
    u mene je 2,1bar 215/50/R17
    Jesi li kad skidao felge sa auta?

Comment

• ivca
      CBC Član
      • 20.02.2009
      • 83
      • Negotin

Jesam, kod vulkanizera i pitao me da li imam senzore, ja sam mu rekao da ne znam,on je onda polako skinuo gume da ih ne osteti, pa mi je rekao da ima senzore. Ventili su onako malo nabudzeni, ali ja to nisam video na ekranu nigde.

Comment

• dmlakic
        CBC Član
        • 03.10.2009
        • 14
        • bih

Jesam, kod vulkanizera i pitao me da li imam senzore, ja sam mu rekao da ne znam,on je onda polako skinuo gume da ih ne osteti, pa mi je rekao da ima senzore. Ventili su onako malo nabudzeni, ali ja to nisam video na ekranu nigde.
        A kada prlistavas one sve programe da li ima?
        A pitat cu ja ovog svog majstora kada je meni skidao sta je radio,ja se nemogu sjetiti tacno!!!

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

Ivice, neki modeli laguna, kao npr moja nemaju senzor sa digitalnom skalom pritiska vec samo pocrveni na displeju tocak, kad je pritisak ispod 2 bara. Te senzore ako ih ne zelis, mogu se iskljuciti, ali za to moras kod nekog ko ima dijagnostiku(pc). P.S. Ako vec ides kod vulkanizera idi kod nekog koji zna da skine gumu a da ne osteti senzor(jel je od plastike i masina koja svlaci gimu sa felne svuce i njega pri skidanju). Meni su razni vulkanizeri lomili 3-4 puta senzore(do duse i nadoknadili, ali pri svakoj promeni senzora, moraju se uskladiti sa senzorom u kolima, za sta moras u servis i to je nekih 500din do 1000din preko). Na kraju sam nasao resenje kod ADAMA u tosinom bunaru, tamo su PRO, i vise o tome ne razmisljam. :-)

Comment

• djera
            CBC Član
            • 13.05.2008
            • 27
            • DOBOJ

Re. SerbianHero
            Mislim da nema potreba za bilo kakvim usklađivanjem. U stvari ja ga nisam nikada radio, redovno mijenjam zimske i letnje gume. Bitno je samo da svaki točak vratiš na svoje mjesto kako bih ih comp ispravno prepoznao. Svaki od senzora ima svoju boju, a na vratima (kod mene na vratima od vozača) ima naljepnica sa rasporedom gdje koja boja/senzor treba da ide.

Comment

• dmlakic
              CBC Član
              • 03.10.2009
              • 14
              • bih

Originally posted by djera
              Re. SerbianHero
              Mislim da nema potreba za bilo kakvim usklađivanjem. U stvari ja ga nisam nikada radio, redovno mijenjam zimske i letnje gume. Bitno je samo da svaki točak vratiš na svoje mjesto kako bih ih comp ispravno prepoznao. Svaki od senzora ima svoju boju, a na vratima (kod mene na vratima od vozača) ima naljepnica sa rasporedom gdje koja boja/senzor treba da ide.
              E to si u pravu tako je i kod mene

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Moze jedan savet:

Meni je Laguna stigla sa 17" alu felnama i gumama 215/45/ R17, dvoumim se na koliko da ih pumpam, nisam nigde nasao podatako o tome?

I jos nesto, na koliko bari senzor javlja da je guma ispustila?
                Default pritisak imaš na vozačkim vratima (nalepnica). Ja držim 2.0 bar po gradu i 2.1 kad idem na dalji put. Ne treba preterivati s pritiskom, Niskoprofilne su gume i po našim rupama više se haba vešanje ako je pritisak prevelik.

Kada pritisak padne ispod 1.8 bar kompjuter prijavljuje problem (narandžasta guma na displeju, s tim što se dešava i da nekad svetli i na 1.8), a ispod 1.4 (nisam siguran, jednom mi se desilo) prijavljuje "puncture", tj. crveni točak na displeju. Ovo sa bojama važi pod uslovom da imaš grafički displej na instrument tabli.

Comment

• firearms
                  CBC Član
                  • 08.06.2009
                  • 32
                  • Beograd

Ima li neko iskustva i zna li nesto o kvarovima na podizacima prednjih stakala? Nece da spusta i podize prednje levo staklo na laguni 1.9dci 2004.god.
                  cuje se samo neko zujanje kada se pritisne prekidac na poziciji za podizanje stakla a na poziciji za spustanje ne reaguje. ima li neko neku ideju ili informaciju kako bi to moglo da se popravi u stilu ovih plastika za startovanje ili letovanja klime?
                  ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Podizac uglavnom moze da se remontuje, jer nov je besmisleno skup. Pitaj u servisu gde odrzavas auto, mozda rade oni ili znaju nekoga ko to radi. Ako ne, znam sigurno za dva servisa ( Renault Sava i MM Rajkovic) da skinu podizac i nose nekome da to remontuje. Obicno izadje oko 3-4000 dinara.

Comment

• ivca
                      CBC Član
                      • 20.02.2009
                      • 83
                      • Negotin

Na kom od ova dva ekrana treba da pokaze?

Stvar je u tome sto sam video ventile i sigurno su sa senzorom, a ne rade. Danas sam video na netu da u njima ima baterija kao u satu, mozda nisu bili Lagunini.

Comment

• ivca
                        CBC Član
                        • 20.02.2009
                        • 83
                        • Negotin

Originally posted by firearms
                        Ima li neko iskustva i zna li nesto o kvarovima na podizacima prednjih stakala? Nece da spusta i podize prednje levo staklo na laguni 1.9dci 2004.god.
                        cuje se samo neko zujanje kada se pritisne prekidac na poziciji za podizanje stakla a na poziciji za spustanje ne reaguje. ima li neko neku ideju ili informaciju kako bi to moglo da se popravi u stilu ovih plastika za startovanje ili letovanja klime?
                        Ako hoces u tom stilu, razmontiraj tapacir vrata i vidi mozda je nesto ispalo ili se odkacilo, mozda je oko motora, pa slikaj i posalji, naravno ako imas vremena da se zezas, mozda ustedis tih 3-4 hiljada, mozda i ne. Sigurno ti se 100 puta desilo da nesto otvoris i sklopis i da proradi. Ja sam uvek optimista :-)

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Mozda ti je deaktivirana opcija merenja pritiska? Ako to moze uopste, cini mi se da sam pre jedno dve godine u servisu video da su to radili nekome, jer se nesto zalio da mu brljavi. Mozda sam i lupio.

Comment

• ivca
                            CBC Član
                            • 20.02.2009
                            • 83
                            • Negotin

Sada sam pokusao da uguram disk u CD na tabli (cabasse ) i disk nece da udje... a i nista ne izlazi iz njega, na ekranu pise NO CD, a disk nece nikako da prihvati. Sta li je problem
                            E, evo da citiram sam sebe. CD nije bio pokvaren, nego sam ja glup i nisam znao kako da ih uguram. Inace u CD rack nekako staje 6 diskova! Nije mi jasno gde ih nagura, majke mi.

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Ivice, treba da ti pokaze na donjem na instrument tabli i na navigaciji, mislim da su ti iskljuceni senzori, idi kod nekoga ko radi sa renoima nek ti ih ukljuci.P.S. Obicno ih ljudi isljucuju kad im crkene jedan senzor pa kad ne zele da ih kupiju ponovo, oni ih sve iskljuce de ne bi blikala instrument tabla.

P.S. Senzori moraju da se bazdare sa glavnim kompijuterom kad su novi, jel ih komp ne prepoznaje, radio sam to kao sto rekoh 4 puta, tj svaki pot kad su mi vulkanizeri kupili novi!

Comment

• nmarkoni
                                CBC Član
                                • 13.09.2009
                                • 46
                                • Topola

Izadjem malopre iz kola, i kad sam zaključao auto, vidim da mi i dalje radi veliki displej (od navigacije). Udjem - upalim - ugasim - izadjem - zaključ - otključ - upali - ugasi .... i dalje radi i ne mogu ga ugasiti ni pomoću trikova. Jel neko zna šta je u pitanju?!!!???

Mislim, padala je kiša i ranije ko večeras pa se ovo nije dešavalo, valjda nije od kiše Šta da radim?

Comment

Working...
                                X