RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nmarkoni
    CBC Član
    • 13.09.2009
    • 46
    • Topola

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Ja baš i nisam iz velikog Belog grada ali sam bar jednom nedeljno u BGD-u. Potrošnja mi se zasniva na otvorenim putevima 60%, autoput 20% i grad/ovi 20%. Umeren sam vozač relativno poštujem ograničenja (vozim 10-20km/h brže nego li je na znaku napisano - da bih imao kad da kočim ako panduri rengenišu). Pre par dana sam prešao 10.000 km od avgusta od kad sam kupio auto. Auto pokušavam da punim od pola do čepa. Ne vozim puno ljudi niti sam pod teretom. Prosečna brzina mi je 40-50km/h na displeju . Obzirom da mi se relacije zasnivaju na vožnji ibarskom od BGD-a do Užica i autoputem BGD-Topola-Kragujevac i BGD-Zrenjanin gde su vožnje umereno spore, meni je prosek na dospleju 4,9-5,5 l/100km kako kad. Ukoliko se desi da nekoliko dana zvrndam po gradu/gradovima potrošnja dođe 5,9-6,5l/100km.
    Jedno vreme sam mislio da taj merač i ne radi. Medjutim, kad se uporedi dolivena količina na pumpi i ono što piše na satu (uslov je praćenje kilometraže od čepa i dolivanje do čepa) razlika je nikad veća od 1 litra ili 0,1-0,2 l/100km što je zanemarljivo.

Comment

• Annoy
      CBC Član
      • 28.08.2009
      • 19
      • Kanjiza

Originally posted by markofpi
      Nego sto se tice onog mog problema sa paljenjem lampice za acu. Danas dok sam cekao moje u kolima pritisnuo sam dugme za bord i tako drzeci ga pritisnutog ubacio karticu. Iscitao mi je gresku na tom grafikonu koji mi se povremeno pali za acu, na poslednjem mestu je slovo 'h'. Znaci jedno 4 donje crte pa slovo 'h'. Zna li neko sta znaci!?
      Bilo je o tome reci na prethodnim postovima.Imao sam isti problem,ali resetovao sam racunar i od onda mi se ne javlja greska.Resetujes ga na taj nacin sto dok si u tom test modu,stisnes ono dugme na instrument tabli sa kojim nuliras kilometrazu.Ako ti se ponovo javi greska ovo su ti sledece greske koje mogu da budu:

ako vam se pojavi slovo "t" imate problema kod "Einspritzunga" i to onog koji je min 4 sekunde bio javljen kao greska.
      ako vam se pojavi slovo "J" pokazuje problem kod dostave goriva tj napajanje gotivom (obicno je to problem kontakta tj kada je vrednost otpora duze od 100s izvan 6-350 Ohma)
      ako vam se pojavi slovo "d" imate problema kod "Einspritzanlage"
      ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj meracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Originally posted by cikajowa
        Originally posted by StudentBGD
        Meni npr meri potrosnju i kada auto stoji u mestu i radi, sto zna da potraje i satima...
        Kako to sada? Meni u laguni ne meri ispod 35 km/h potrosnju, jel 1.9 kod tebe? Jel jos nekom meri u mestu potrosnju?
        Ne pokazuje ni meni trenutnu potrosnju ispod odredjene brzine (na oba Renault-a).
        Auto meri potrosnju uvek kada auto radi, bez obzira da li ti stojis u mestu ili vozis, posle uporedjuje sa predjenom kilometrazom pa izracunava prosecnu potrosnju...
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

Ne bih rekao da je to bas u svakom slucaju tako,, znam provereno kad naprimer zaglavim Brankov most u spicu, i putujem tih 500 tinak metara 30 min, nemam sta da radim pa gledam potrosnju, broj potrosenih litara se povecava dok auto stoji, samim tim i prosecna potrosnja se povecava a prosecna brzina smanjuje, to sam proverio xxx puta, drugo je trenutna portosnja pri rezimu rada, koja se ne meri ispod 35km/h.

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Upravo tako, ali sam ja primetio da se nekada dešava, samo kada auto radi na mestu, da se nakon gašenja motora i ponovnog pokretanja posle nekog vremena, prosečna potrošnja volšebno spusti za 0,1 i vrati na onu koja je pisala pre prethodnog rada na mestu. Čini mi se da najveće odstupanje od realne potrošnje nastaje baš kada auto radi na mestu. Što se ovo češće dešava, to je greška veća.

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj meracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)
              Ali meni se ova greska javlja kad je na donjem deli displeja iscrtan acupa mi sad nije jasno kakve veze ima merac ulja sa tim!?

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Šta napisa ti ovde? Ako te zanima šta je tačno ta greška, idi u servis na dijagnostiku.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Izvini, tastatura mi pobrkala loncice
                  Evo i slike:

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ To nema veze jedno sa drugim. Donji deo displeja testira belo, narandžasto i crveno osvetljenje kada pritiskaš dugme. Na svakoj laguni u test modu se istovremeno sa pregledom grešaka memorisanim u kompujteru na gornjem displeju pojavljuje crveno osvetljena greška na alternatoru na donjem displeju.

Dakle, ako sam bio konfuzan, a jesam - donji displej u ovom režimu ne pokazuje korisne informacije.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Ja sam mislio da u tom test modu postoji povezanost izmedju gornjeg i donjeg display-a ali po tvojim recima izgleda ipak ne. mada mi je opet cudno kako se ta greska pojavi bas kad se testira crvena boja tj. kad je naslikan acu, dok recimo kad se testira ona zuto narandzasta gde je nacrtana pumpa tu ispisuje koliko goriva ima u rezervoaru....ma resicu vec prvim odlaskom u servis

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Kod mene treba da se menjaju šolje amortizera napred... Izdržale su tačno 91.000 km (sad sam pogledao u servisnju knjižicu) što i nije baš neki rezultat s obzirom da je stavljen originalni deo. Mislim da su tad plaćene oko 30 evra komad, ne znam kako sad stoji stvar.
                        Eto, čisto da napišem, ne može da škodi.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

A koji su simpromi u voznji kad ode solja?

Zna li neko gde imaju da se kupe normalni i kvalitetni ramovi za tablice!? Jedan me pre neki dan poljubio pozadi i polomio ram za tablicu, a po prodavnicama svi od krute plastike i sa reklamom. Trazim nesto skroz crno ili sa nekim natpisom tipa Renault i sl.

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Lupka na neravninama, a i kad digneš plastiku vidi se u kakvom su stanju. Npr. kad sam prvi put imao taj problem, nisam ni imao pojma šta lupka - majstor podigao plastiku, i na oko se vidi kako su popucale i raspale se.
                            Ne znam neki stručan naziv, meni tad rekoše da su to šolje.
                            Kad su menjani amortizeri pre 40 000km, tad su još uvek bile dobre, i nisu hteli da ih menjaju.

Za ramove za tablice, ne znam.

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Da li te solje imaju i pozadi ili samo napred i, da li lupkaju u velikim razmacima (bas lupkaju) ili pak u bas malim razmacima, pa onda Bruje? Meni nesto bruji pozadi u poslednje vreme kad idem po kaldrmi...

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Evo jos par pitanja

Ovo je izgleda neko nekad otvarao i nikako ne mogu da vratim, a i plasim se da nesto mozda ne polomim, pa ako je neko nekad skidao nek kaze foru

Onda cemu sluzi ovaj resetkasti prorez izmedju vizira za sunce:

, a cemu ovo dugme pozadi, ako je uopste dugme jer nisam primetio da ima ikakav hod ili se bilo sta desava kada ga pritisnem:

Comment

Working...
                                X