RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Ja sam se zezao sa tim senzorima, i sto sam primetio da se upale kad recimo prepumpas gumu, preko 2.5 bar, ako si preterao oni samo nastavljaju da blinkaju. Inace, baterija ne moze da se menja, moras da pazaris senzor.

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Imao sam slicno iskustvo sa senzorima , kad sam pazario kola. Prednji desni mi uopste nije radio, tj nije ga uopste registrovao na displeju. Pitao sam u zvanicnom servisu da mi to pogledaju, receno mi je da mogu, ili da ga instalirtaju preko softvera, ili ako je crko' da ga promene i to za nekih 4000 din za senzor, plus dijagnostika.
      Posto mi je prvi servis na 30km , nisam otisao. Bio sam na pumpi da tocim gorivo i ajde da proverim pritisam u gumama. Prednja desna guma mi je bila naduvana na 3 bara. lepo sam ispustio na 2,2 pa tako redom i ostale. Kad sam upalio kola, vidi cuda, proradio i desni senzor. Eto tako sam iz nehata ustedeo 50e!
      Inace baterije se ne mogu menjati nego se kupuje komplet ventil sa senzorom. Pogledajte ovaj link:

http://www.tyre-equipment.co.uk/acatalo ... alves.html
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• minge
        CBC Član
        • 17.09.2009
        • 59
        • RS

Ljudi, resio sam problem sa senzorima, i to na neverovatan nacin..... naduvao sam gume
        Displej mi je pokazivao da prednja leva guma nije naduvana i ja sam nju bezuspesno duvao. Medjutim, senzori izgleda nisu bili na pravim mestima, tako da je ustvari bila izduvana prednja desna (bila je na 1.9). Kada sam naduvao i nju sve je bilo OK.
        Hvala svima na savetima.

Comment

• shush
          CBC Početnik
          • 05.12.2009
          • 2
          • jagodina

Pozdrav Lagunaši. Kupio sam Lagunu II pre 2 meseca, 2002 godište. Imam problem sa automatskom dvozonskom klimom. Kada sam uzeo auto klima(ventilacija) je radila OK.
          Problem se prvo javio na vozačevoj strani: koliku god da temperaturu zadam ona je hladila, dok je desna strana - suvozačeva duvala OK. Sve jedno je da li uključim A.C.(klimu) ili pustim samo ventilaciju. Nakon nedelju dana problem se rotirao-vozačeva strana radi dobro a desna suvozačeva konstantno hladi.
          I tako bogme (ne)radi već mesec dana. Ako neko nešto zna ili je imao slično iskustvo neka napiše šta je bio problem i naravno koliko ga je koštala popravka.

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

HITNO:
            viewtopic.php?f=345&t=47048

Hvala svima unapred!

Comment

• mgruji
              CBC Početnik
              • 27.12.2009
              • 1
              • Pancevo

Zdravo prvi put se javljam jer nisam ni znao za ovaj forum do skoro. Vlasnik sam lagune II 19 dci 107 ks . Pre dva dana desilo mi se da nije htela da upali (posle 5 meseci) . Svetli mi lampica sa pumpom iako ima pola tanka goriva . Vergla na prazno . Do tada uredno isla bez vecih problema . Ako neko zna sta je . Ptocitao sam malopre na sajtu za tu pumpu niskog pritiska . Dal neko zna simptome za kvar iste ,ako je uopste to u pitanju .

Comment

• nmarkoni
                CBC Član
                • 13.09.2009
                • 46
                • Topola

Iskreno, žao mi je šta ti se dogodilo!

Negde sam pročitao za ovaj kontakt: Dejan iz Mladelovca / delovi za Lagunu / 064/4103613

Comment

• SerbianHero
                  CBC Senator
                  • 10.10.2009
                  • 259
                  • Beograd

Originally posted by mgruji
                  Zdravo prvi put se javljam jer nisam ni znao za ovaj forum do skoro. Vlasnik sam lagune II 19 dci 107 ks . Pre dva dana desilo mi se da nije htela da upali (posle 5 meseci) . Svetli mi lampica sa pumpom iako ima pola tanka goriva . Vergla na prazno . Do tada uredno isla bez vecih problema . Ako neko zna sta je . Ptocitao sam malopre na sajtu za tu pumpu niskog pritiska . Dal neko zna simptome za kvar iste ,ako je uopste to u pitanju .

Imas sa leve strane motora, zastitnu plastiku koja lezi na bidonu za servo i prskalice, skini je i videces malu gumenu rucnu pumpu,sa crevima na oba kraja, ona sluzi da dovedes gorivo do motora, kada nestane, nadrukaj je i probaj da upalis, moguce je da pumpa niskog pritiska samo zalepi i posle toga proradi, to se kod mene desava sa vremena na vreme. Srecno.

P.S. Kad crkene pumpa niskog pritiska ,imas da pazaris kineski ulozak za nju, kosta 5500din i zavrsava posao.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Originally posted by nmarkoni
                    Iskreno, žao mi je šta ti se dogodilo!

Negde sam pročitao za ovaj kontakt: Dejan iz Mladelovca / delovi za Lagunu / 064/4103613
                    Ah sta sad, sta je tu je! Mala nepaznja eto sta ucini. Jos nisam vozio ja nego moj otac koji iza sebe ima decenije vozackog staza i nikad nikog nije udario ili bio kriv za sudar ali eto, kazu da za sve postoji prvi put. Okacicu sutra sliku da vidite invalida ako stignem. Hvala za kontakt ovog Dejana. Ne znam sta sve potencijalno moze da strada u unutrasnkosti motora ali ako je steta samo ova koja se spolja vidi far ce biti najskuplji pa cu probati sa nekim polovnim. Svaka pomoc i informacija dobro dosla.

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Originally posted by mgruji
                      Ptocitao sam malopre na sajtu za tu pumpu niskog pritiska . Dal neko zna simptome za kvar iste ,ako je uopste to u pitanju .
                      Pumpa treba da zuji kad ubaciš karticu, otvori haubu i poslušaj - ako ne radi, u 99% slučajeva pomaže da je malo zvekneš nekim ključem, šrafcigerom, ili tako nečim. Mene su čak zezali i kontakti na njoj, tako da možeš i kablove da protreseš... Ako je to uopšte problem kod tebe.

@markofpi
                      Baš bedak.
                      Ako nešto znači informacija... dugo već stoji jedna crvena laguna II, rasturena, na otpadu na Zrenjaninskom putu - kad se prođe skretanje za Kotež (gledano iz pravca grada), s leve strane je otpad. Vidi se sa puta (tako sam je i video). Ne znam detalje, samo sam video da stoji auto, pa možda ima neki deo što tebi fali, ako već nije do kraja očerupana. Za takve situacije je dobro imati kasko.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Jbg kasko se nema, a koliko znaci tek sad se vidi. Probacu preko Dejana iz Mladenovca da nadjem neke stvari, a za ostalo ne gine kupovina. Ovo sam nasao na netu:

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... unu_xenon/

Da li neko moze da mi kaze sta sve i da li jos nesto dolazi uz far (zice, prikljucci itd.), da znam sta da pitam kad budem zvao coveka!?

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Ko god moze da pomogne, i dalje aktuelno
                          viewtopic.php?f=345&t=47048

Hvala svima unapred!

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Onu lagunu sa zrenjaninskog puta, što sam pomenuo, možeš slobodno da otpišeš, danas sam malo bolje pogledao, i već je skinuto sve živo, tako da nema to što tebi treba.

Inače, nije nešto strašno udarena tvoja laguna, lako ćeš srediti ovo.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Nije, ali mi se srce cepa!

Sto se tice fara koji sam nasao i gore pomenuo. Zvao sam servis i Nesa mi rece da ako je far proizveden zakljucno sa 2003god. da moze na moju Lagunu. Onda sam zvao Reno Sava da vidim mogu li nekako na osnovu kataloskog broja fara da proverim kad je far proizveden. Rekli su da ne mogu ali kad sam im diktirao kataloski broj saznao sam jednu stvar, a to je da po tom broju far nije ni levi ni desni tj. broj koji je meni lik izdiktirao je: 7701474500, dok su mi u servisu rekli da kataloski broj fara koji se zavrsava na 501 jeste desni far, a onaj koji na kraju ima 502 jeste levi. E onda ja opet zovem onog lika da ga pitam da mi ponovo procita broj jer ko zna mozda je pogresno procitao ili sta vec, kad ono opet isto! I sad sta raditi??

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

A koja je uopšte cena tog fara u Reno Savi?

Comment

Working...
                                X