RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rmilenko
    CBC Član
    • 05.01.2010
    • 42
    • Novi Sad

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Jos jedno pitanjce:

Da li sve restyled Lagune II imaju ESP?
    I kako da na prvi pogled zakljucim da li neka ima ESP ili ga nema?

Ronjajuci po http://mobile.de i gledajuci slike primetio sam dugme/prekidac na tabli sa leve strane volana, na kome pise ESP OFF.
    E sad, da li to znaci da ako takvo dugme/prekidac NE POSTOJI na tabli, da lagunica NEMA ESP? Ili je to samo extra mogucnost kontrole istog?

Poz,
    Milenko

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

Originally posted by Guru
      Zdravo " Novi clan".
      Neka je sa srecom pazar.
      Menjao sam silen blokove ili tzv. biksne na zadnjem trapu pre otprilike mesec dana i u ovlascenom servisu sam platio 6.500din.
      Poz
      Da li je to cena silen blokova ili kompletne usluge ( sa rukama ).
      Originally posted by mupe

Osim toga, turbina bi trebalo da počne da vuče već od 1800, a ne od 2500 obrtaja. To je definitivno previše.
      Ne znam na koliko obrtaja se pali ( imam je tek nekoliko dana ), ali osetim da počne dosta bolje da vuče negde oko 2500. Na sreću evo "već dva dana" greška se nije ponavljala. Videću, ako se ponovo pojavi sigurno ću oterati na dijagnostiku. Ima li neko predlog za dobrog majstora u Novom Sadu i okolini.

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

@gogi11 - Naravno da uopšte nije normalno da laguna prijavljuje grešku sama od sebe. Ne znam odakle ti takva informacija, ali bilo bi bolje da je ne širiš jer, jednostavno, nije tačna.
        Pa druze Nije normalno ali se to mnogima desava to je cinjenica , a to da li je tacna ili ne uveri se ti malo bolje listajuci forum-e.
        Paljba.

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by rmilenko
          Jos jedno pitanjce:

Da li sve restyled Lagune II imaju ESP?
          I kako da na prvi pogled zakljucim da li neka ima ESP ili ga nema?

Ronjajuci po http://mobile.de i gledajuci slike primetio sam dugme/prekidac na tabli sa leve strane volana, na kome pise ESP OFF.
          E sad, da li to znaci da ako takvo dugme/prekidac NE POSTOJI na tabli, da lagunica NEMA ESP? Ili je to samo extra mogucnost kontrole istog?

Poz,
          Milenko
          Milenko vecina laguna ima esp tj zavisi koji paket je u pitanju priviledz elegans ... moja je recimo priviledz (bogatiji paket) ali nemam esp. U pravu si za dugme, to ti je najsigurnije ako ima dugme onda ima i esp, za moju lagunu su mi pre prodaje rekli da ima esp medjutim se ispostavilo da nema jer kako esp aktivirati??? Ne moze biti non-stop aktivan.
          Tako da, sam si postavio pitanje a i sam odgovorio ja ti potvrdjujem samo. 100% si u pravu ako ima dugme za aktivaciju ima i esp

Comment

• modesti
            CBC Senator
            • 26.08.2009
            • 239
            • novi sad
            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Laguna koja ima ESP, kao i svi ostali modeli automobila sa istim, imaju dugme da se ESP iskljuci, znaci uvek je uključen, jer koja svrha ako ću ga ja po potrebi uključivati. Jedno pitanje za sve clanove. Koliko je normalno da između 2 servisa ( servis na 10000), laguna potroši ulja? Do sada nisam vozio dizele.
            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by gogi11
              Pa druze Nije normalno ali se to mnogima desava to je cinjenica , a to da li je tacna ili ne uveri se ti malo bolje listajuci forum-e.
              Paljba.
              Ne, možda je tačno da se mnogima dešava, ali nije tačan razlog koji si naveo. Napisao si da se "pobrka elektronika" i da se greška zbog toga pojavi i auto pređe u "limp-home". Ja ti samo kažem da se greške ne pojavljuju zato što se pobrka elektronika, nego zato što zaista postoji neka greška. To što se greška obriše kada isključiš i uključiš motor, ne znači da problem ne postoji i da ga treba ignorisati. Naravno, pojedine greške mogu da budu prolazne (loše gorivo, na primer), ali je bolje ipak proveriti šta je bio uzrok, a pošto svaka greška ostaje memorisana, to nije problem.

Osim toga, na forumima ima puno ljudi koji nisu stručni oko automobila (takva je, naravno, većina) i ne treba sve uzimati kao činjenicu, bez rezerve.

Comment

• laguna157
                CBC Član
                • 29.12.2009
                • 21
                • ns

Reno laguna 1.9 dci neće da upali na prvo paljenje, kasnije u toku dana pali bez problema. Znači hladni start neće,grejači su novi.znači palio bez problema i jedno jutro samo vergla a neće da upali. Zna li neko uzrok problema i jel imao slična iskustva? Unapred hvala.

Comment

• Guru
                  CBC Član
                  • 15.01.2010
                  • 57
                  • NIS

Da li je to cena silen blokova ili kompletne usluge ( sa rukama ).
                  da ovo je cena u koju ulaze i "ruke"

ZA laguna 157:
                  Probaj da zadrzis dugme za start, npr 2 sec.
                  Ako tada upali onda mozes da budes siguran da akumulator crkava. Naravno proveri okce za svezinu akumulatora
                  Ako tada ne upali onda moze da se desi da ti je stradala pumpa za gorivo. Ona se sastoji od motora jednosmerne struje (tj. od rotora i cetkica tj. kolektora ) pa u slucaju da su se spojila polja na kolektoru onda ponekad upali zavisno od polozja u kome se nasla ili zavisno od temeprature. Za slucaj da ne upali iz prve otvori haubu, ova pumpa se nalazi na suvozacevoj strani u gonjem delu haube pokusaj da je protreses ili lupnes kljucem, na taj nacin ces mozda cetkice dovesti u zeljeni polozaj i ako tada upali onda je pumpa(14000din ). Cuo sam da seneko bavi reparacijom ali ne zavaravaj se ne moze da traje dugo.

Originally posted by Car
                  Ja koliko znam, dci motor će upaliti i s neispravnim grejačima, posebno dok su ovakve temperature...
                  U 90% slučajeva kad neće da upali, to jest samo vergla, u pitanju je pumpa niskog pritiska.
                  laguna 157
                  u potpunosti se slazem sa carevom konstatacijom

Comment

• laguna157
                    CBC Član
                    • 29.12.2009
                    • 21
                    • ns

Pumpa niskog pritiska je pod garancijom a i kad je bila stala nije zujala dok je nečim nekucnem, sad zuji.Jutros u 4 sata sam ga dovezao ispred zgrade i ugasio i onda oko pola 10 ga uz verglanje 5-6 sekundi upalio i primetio da mi obrtaji stoje na 900 a tek kad sam posle 100 metara stao na semafor ler gas se povećao na 1ooo. imam utisak da pri paljenju mi neuključuje saug pa zato kad je ladan neće da pali.

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

Sto se tice pumpi niskog pritiska originali su skupi, ali mi majstor rece da ima da se kupi ulozak za staru pumpu(kuneski) i kosta 5000din, sto nije mnogo, isti covek kaze(iz jednog velikog servisa), da se niko nije zalio na njih da li neko ima iskustva sa tim kinekim uloscima (pod uloskom, predpostavljam da misli na sam elektro motor) za pumpu?

I jos jedna, zivotna cinjenica, ali je mozemo nazvati i temom za razmisljanje a to je , zabog cega prodavnice delova i servisi, ne smanjuju cene(marze) delova za lagune, nego ih drze na nivoima od pre 3-4 god, kad su lagune bile izmednju 8-10000e, a sada su od 5-7000. prosek cene, gomile nekih delova, koji su poznati ,po cestim kvarovima, drze po meni bas visoke cene, koje se mnogo i ne razlikuju u odnosu na cene delova potonjeg modela lagune, npr, brave, pumpe, visokog, niskog pritiska, kartice, citaci kartica, egr... itd.

Jednostavno u krajnjoj liniji, zar sa padom cena automobila na trzistu, ne bi trebale paralelno da se spuste icene delova(barem u nekom generalnom procentu).

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

ma to nema veze. pa moj auto na trzistu ne vredi puno. dovoljno da kupim hladnjake i amortizere i premasio sam vrednost samog vozila.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• cikajowa
                          CBC Veteran
                          • 12.11.2009
                          • 153
                          • svugde

Originally posted by modesti
                          Koliko je normalno da između 2 servisa ( servis na 10000), laguna potroši ulja? Do sada nisam vozio dizele.
                          Ovo i mene zanima. Da li je normalna do nekih 700 ml na 12 000 km ?
                          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• lancia_k
                            CBC Član
                            • 09.01.2010
                            • 78
                            • Sombor

Ne bi smeo vise od pola litre na 10000 km, ako je masina ok
                            Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• Guru
                              CBC Član
                              • 15.01.2010
                              • 57
                              • NIS

Ovo je tacno i provereno vise puta.
                              Ako trosi vise proveriti turbinu i dovode i sam motor. Takodje u posledenje vreme stavljaju i Wurth sintetiku za koju tvrde da ima bolje kakakteristike mada ja ne mislim tako.

Comment

• lancia_k
                                CBC Član
                                • 09.01.2010
                                • 78
                                • Sombor

Originally posted by gogi11
                                Paljba.
                                Napisao si da se "pobrka elektronika" i da se greška zbog toga pojavi i auto pređe u "limp-home". Ja ti samo kažem da se greške ne pojavljuju zato što se pobrka elektronika, nego zato što zaista postoji neka greška.

Mupe je u pravu. Elektronika ne moze da "pobrka". Ona belezi nepravilan rad bilo kojeg dela u sistemu. Manimo se nasih srpskih obicaja "teraj care, nije mu nista"
                                Za svaku gresku koju kompjuter procita, trebalo bi otici na dijagnostiku da ne bi bilo "ko ne plati na mostu, platice na cupriji"
                                Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

Working...
                                X