RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

@djops,

a kako da sprecimo nastajenje tih rupica? I kako su ti se manifestovali problemi sa interkulerom, kada si ga morao promeniti(opisi nam malo vise taj problem i kako da ga eventualno sprecimo)?
    Moja je 2002 i hvala bogu do sada nisam imao problema sa interkulerom, naj vece ulaganja su mi bila EGR 220e i brava vozaca 100e, ne racunam potrosne delove.

@lancia, ze ovo grejanje ne znam sta moze da bude, rezervisao sam termin u sredu kod Nese, pa ce da vidimo, on mi rece da imaju neki motorcici koji odredjuju kolicinu toplog vazduga i da je moguce da su oni crkli, ali opet, da su crkli, ne bi posle hladnog starta opet proradili, predpostavljam da dok se ne otvori ,necemo znati sta je.

Comment

• tvico sarajevo
      CBC Početnik
      • 03.03.2010
      • 4
      • sarajevo

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by ivca
      Koju dimenziju i marku zimskih guma koristite i kako ste zadovoljni?

Ja imam faricke 225/45 17, na alu felgama.. sad sam stavio 205/55 16 na celicnim sava eskimo s3... prezadovoljan na skijanje kad idem ljudi proklizavaju ja ih samo zaobidjem.. nema stajanja...

Comment

• djops
        CBC Član
        • 02.03.2010
        • 14
        • krusevac

@SerbianHero Rupice na hladnjaku interkulera izazivaju onu turbo rupu, dim na auspuhu a i cuje se ono sustanje vazduha (probaj u voznji npr. da izbacis glavu napolju i da ga malo pritisnes u drugoj brzini). Ako ti je hladnjak jos uvek dobar, tj. nije se naduo od velikog pritiska, cuo sam da neko u bg-u radi ojacanja. Vrlo je jednostavno ojacati ga, stave se tri metalne sine na gornjoj i donjoj ivici hladnjaka, tako su i novi odradjeni, jedini je problem sto se dosta tesko skida (branik, farovi, vezni lim, hladnjak motora...).

@lancia k ako nisu u boji auta, onda su verovatno sive (kao na sve lagune privilege i initiale), moj savet ti je da ih onda ne farbas, ali ako si vec resio, uzmes najsitniju vodenu smirglu, nakvasis lajsne i smirglu i blago ih izmatiras (ne puno, jer imaju one sitne bobice), osusis ih, prebrises ih nekom krpom koja ne ostavlja cestice prasine, i farbas! ja sam moje tako farbao na prednjem braniku, jer su bile izgrebane.

@SerbianHero Evo i slike, ove tri trakice (crne) po sredini su ojacanje, na starim toga nema i dolazi do onog naduvanja i samim tim i otvaranja rupica.

http://www.bachecaannunci.it/adpics/int ... _ii23.jpeg

Comment

• soviet
          CBC Član
          • 27.02.2010
          • 31
          • Beograd

Toyo SnowProx 952... dimenzije 205/55 R16, čelične felne... od nedavno i ratkapne
          Kuda sam sve prolazio na -14C... Saputnici su pravili i video snimke...

Comment

• djops
            CBC Član
            • 02.03.2010
            • 14
            • krusevac

@ SerbianHero

Nastajanje rupica mozes spreciti ojacavanjem hladnjaka (ako se vec nije deformisao i naduo od pritiska) postavljanjem tri metalne sine koje se kace na donjoj i gornjoj ivici hladnjaka. Meni se manifestovalo dimom na ausupuhu, turbo rupa i sustanje vazduha kad se motor optereti (u sustini nista strasno, ja sam tako vozio auto skoro godinu dana, ali moze izazvati problem sa turbinom). Meni su preporucivali reparaciju i ojacanje tog hladnjaka (mislim da to radi neki lik u bg-u), ali mi to nije delovalo dobro s obzirom u kakvom je stanju bio moj hladnjak. Vrlo je tesko doci do njega i skinuti ga, mora se skinuti branik, farovi, vezni lim, hladnjak motora...! Evo i link, pa pogledaj kako izgledaju ta ojacanja (tri male metalne trakice koje se kace na gornjoj i donjoj ivici) .... na novijim modelima je to ispravljeno ali na prethodnim je isti hladnjak, samo bez ojacanja.

http://www.bachecaannunci.it/adpics/int ... _ii23.jpeg

@ Lancia K

Lajsne su ti verovatno sive, ka i svima nama koji imaju modele privilege i initiale, moja preporuka je da ih ne diras, ali ako si vec resio, nakvasis lajsne i uzmes najsitniju vodenu smirglu koja se koristi za matiranje, mozes i nju da nakvasis, blago izmatiras lajsne da dobiju mat boju (nemoj preterivati jer na lajsnama ima one sitne bobice), operes ih, ostavis da se osuse, prebrises krpom koja ne ostavlja cestice prasine, i mozes da farbas!

Comment

• lancia_k
              CBC Član
              • 09.01.2010
              • 78
              • Sombor

hvala djops
              Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• lancia_k
                CBC Član
                • 09.01.2010
                • 78
                • Sombor

Djops skinuo sam lajsne sa vrata ali sa branika mi tesko ide. Bojim se da nesto ne polomim. Povlacio sam ali ne da se...
                Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• modesti
                  CBC Senator
                  • 26.08.2009
                  • 239
                  • novi sad
                  • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by lancia_k
                  pardon, sad sam tek video da si iz NS. Ali nije velika razlika u deranju NS-BG.
                  ako ne daj Boze budes imao neki veci problem na laguni, ti me kontaktiraj kod koga da te posaljem u Sombor. Radi se o jednom coveku koji zna Renault u dusu (radio u Renault Slovenia pre rata). On je pre 4 godine dobio licencu za Renault i Daciu, a cene odrzavanja su mu maksimalno korektne. Ima 6 stalno zaposlenih radnika, profesionalnost na nivou. Toplo ga preporucujem svima u blizini Sombora
                  Da se javim posle malo vise vremena...Obavio sam servis u Renault servisu u Budisavi, vezano za trokiranje pri određenom broju obrtaja...zamenjen regulator protoka vazduha za turbinu koji je odradio svoje i silen blokovi za koje me "CUDI" da su sahranjeni, imamo extra puteve,i to me sve sa dijagnostikom izašlo 12000 dinara...auto ide i peva sada, u svakom slučaju hvala na savetima i pomoći. Ima jedna stvar koja me je zabrinula a vezana je za automobil koji svi mi vozimo. Citam na jednom od nasih foruma kako je u poslednjih nekoliko meseci naglo porasla kradja, citaj potraznja, za lagunama i meganom zog enormno velikog broja Engleza na nasim ulicama, a s obzirom da nemam zastitu adekvatnu prijatelj moj koji je ovlasceni serviser za GT i Cobru mi ponudio jedan od modela Coobre bas za lagunu sa dodatnom alarm karticom bez koje auto ne moze da se pokrene , blokadom motora...kakva su vasa iskustva? Pozdrav svima iz Novog Sada
                  It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

@djops,
                    hvala matori, kod mene nista ne bruji ne svira i nedimi, nema nikakvog sustanja(hvala bogu), samo se malo cuje se blagi zvuk turbine ( za razliku recimo turbine sa Fiata Stila, koja se cuje sa 100 metara) kad se ukljuci na 1.800 obrt a nakon sto pustim gas(sto mislim da je normalno), ali sem toga nista, turbo rupa je skoro neprimetna.

Bas cu kad odem kod majstora , da ga zamolim da pogleda cooler.

Comment

• laguna157
                      CBC Član
                      • 29.12.2009
                      • 21
                      • ns

modesti jel znaš koliko te je izašao samo regulator protoka vazduha jer je i meni na dijagnostici očitan manjak u**** vazduha?

Comment

• modesti
                        CBC Senator
                        • 26.08.2009
                        • 239
                        • novi sad

Samo regulator 3500, dijagnostika 1500, silen blokovi 5000 par i 2000 ruke za sve...

Comment

• laguna157
                          CBC Član
                          • 29.12.2009
                          • 21
                          • ns

hvala za cene a jel znaš gde se taj regulator tačno nalazi .

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad

Ne znam...ali znam da nije veci od paklice 100 S cigareta. U svakom slucaju njegovom zamenom svi moji problemi su nestali.

Comment

• rmilenko
                              CBC Član
                              • 05.01.2010
                              • 42
                              • Novi Sad

Veceras primetim da mi ne rade stop svetla. Ni jedno (oba sa strane i jedno na vrhu vrata od gepeka).
                              Sva ostala svetla rade (prednja kratka & duga, zadnja obicna i za maglu, rikverc, migavci).
                              Ajde, dobro, rekoh sebi, mozda je riknuo osigurac.
                              Zamenim osigurac, a stop svetla i dalje mrtva.

Gde b' mog'o da bidne problem?
                              Nekako mi je neverovatno da vrisnu sve tri sijalice odjednom.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Originally posted by SerbianHero
                                @djops,

a kako da sprecimo nastajenje tih rupica? I kako su ti se manifestovali problemi sa interkulerom, kada si ga morao promeniti(opisi nam malo vise taj problem i kako da ga eventualno sprecimo)?
                                Moja je 2002 i hvala bogu do sada nisam imao problema sa interkulerom, naj vece ulaganja su mi bila EGR 220e i brava vozaca 100e, ne racunam potrosne delove.

@lancia, ze ovo grejanje ne znam sta moze da bude, rezervisao sam termin u sredu kod Nese, pa ce da vidimo, on mi rece da imaju neki motorcici koji odredjuju kolicinu toplog vazduga i da je moguce da su oni crkli, ali opet, da su crkli, ne bi posle hladnog starta opet proradili, predpostavljam da dok se ne otvori ,necemo znati sta je.

Kada si menjao EGR i jel to bila cena kod Nese ili ne!?

Comment

Working...
                                X