RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djops
    CBC Član
    • 02.03.2010
    • 14
    • krusevac

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

@lancia k
    probaj malo da pomeris lajsnu levo - desno, kao sto si na vratima i onda je vuci prema sebi. ja sam ih sa branika i skidao, i ne boj se neces ih polomiti, dosta su elasticne!

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

Nije kod nese, ukenjao me je poslednji u tom trenutku po toj ceni u hit autu, sto je i meni bilo neverovatno, s obzirom na njihovu politiku cena.

Comment

• slobo35
        CBC Član
        • 05.03.2010
        • 16
        • kraljevo

pozzz.. za sve lagunase..dobili ste jos jednog clana ..imam lagunu 1.9dci,88kw,2003 karavan dinamique.vozim je vec 2 meseca ali tek pre neki dan sam isao na put od 1200km (900km autoput)gde je moja laguna pokazala svoje pravo lice ..ovaj automobil je prava drumska krstarica ,inace ovaj put sam odvezao za nesto manje od 15h a od umora ni traga ,svaki put kada bi napravio pauzu nisam mogao da docekam da ponovo pocnem da vozim,auto je fantastican i za svaku preporuku...uz vasu pomoc resio sam problem paljenja a da ne drzim dugme start ...forum je fantastican ...

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Slobo dobro dosao. E pa to je to sto ja kazem da se kvalitet ovakvih auta vide najbolje na duzim putovanjima. I sta kazes za potrosnju ?? dizelka ko upaljac.
          Ajde baci koju sliku a mozes i da otvoris tvoju temu sa slikama pa da parimo oci

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

@rmilenko meni su tako prestala da rade zadnja svetla za maglu. Osigurac dobar, struje do osiguraca ima, a kod svetala za maglu nema.
            Raspitao sam se pa mi rekose da je verovatno neka zica u prekidu, ali da ne vredi da trazim nego da sprovedem novi kabel. Posto su svetla za maglu nije mi hitno, videcu kad otopli.
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• maguna18
              CBC Član
              • 04.03.2010
              • 12
              • Šabac

Juče su mi u servisu u Šapcu rekli da oni menjaju samo komplet podizač za staklo i on košta 270 e. Moj radi ali se nešto čuje i malo koči. Ako nije problem da mi kažete gde se to u Novom Sadu vrši remont podizača. Pošto vidim da su pojedine kolege "Lagunaši" to uspešno i relativno jeftino uradili. Unapred hvala.

Comment

• NesaZa
                CBC Početnik
                • 28.02.2010
                • 6
                • Zajecar

kao sto ste trazili, evo slike lagunice...

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

@maguna18
                  Pogledaj unazad koji post ima u pdf-u, kako se skida tapacirumg i podizaci. Pogledaj pa mozda samo trebas da isprskas sa WD 40 ,ako su sajle malo zardjale. Majstora ne mogu da ti preporucim ja sam svoje popravio po sistemu uradi sam.
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• rmilenko
                    CBC Član
                    • 05.01.2010
                    • 42
                    • Novi Sad

Originally posted by rmilenko
                    Veceras primetim da mi ne rade stop svetla. Ni jedno (oba sa strane i jedno na vrhu vrata od gepeka).
                    Sva ostala svetla rade (prednja kratka & duga, zadnja obicna i za maglu, rikverc, migavci).
                    Ajde, dobro, rekoh sebi, mozda je riknuo osigurac.
                    Zamenim osigurac, a stop svetla i dalje mrtva.

Gde b' mog'o da bidne problem?
                    Nekako mi je neverovatno da vrisnu sve tri sijalice odjednom.
                    Elem, da se zahvalim cale-tu i nadovezem na svoj post:

Cim sam dosao u servis i rekao simptome majstoru, on se blago nasmejao i rekao da je vrisnuo prekidac kod pedale kocnice.
                    Zamenio ga u roku od 10 minuta i sad mi auto svetli ki Bozicna jelkica

Cijena prekidaca? Prava sitnica 1.460 din u Renault Malcolm (Novi Sad). BTW, pored prodavnice je i servis pa sam tamo sve odradio.

Eto.

Comment

• lancia_k
                      CBC Član
                      • 09.01.2010
                      • 78
                      • Sombor

Ja sam ofarbao sve zastitne lajsne. Sutra cu okaciti slike, bio je sumrak kad sam zavrsio pa ne bi doslo do izrazaja da sam slikao tada.
                      Mnogo dobro izgleda
                      Kostalo me sve zajedno 1028 dinara. Cena prava sitnica naspram toga koliko sam bio zadovoljan, a auto mnogo ozbiljnije izgleda
                      Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

Nemam nista protiv da se prica o drugim automobilima i sta je ko vozio, ali ovo je ipak tema o laguni II 1,9 dci , nemojmo sad to razvodnjavati. Ako hocete da pisete o tome sta je ko vozio i iskustvima o tim automobilima otvorite novu temu.
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

uze mi reci iz usta

off premesten na neko bolje mesto.

novi clanovi, vasa vozila mozete predstavljati OVDE

hvala na razumevanju.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• soviet
                            CBC Član
                            • 27.02.2010
                            • 31
                            • Beograd

Pozdrav svima... večeras sam primetio da mi se levi zadnji migavac čudno ponaša...
                            oslabljena je svetlost i zajedno sa njime mi treperi zadnje svetlo i pomalo srednje stop svetlo na gepeku...
                            A u autu se ne čuje onaj zvuk (tik-tak, tik-tak, ...). Da li je neko imao sličan problem?

Comment

• lancia_k
                              CBC Član
                              • 09.01.2010
                              • 78
                              • Sombor

ja sam imao taj problem. Problem nije veliki. Kontaktori na svetlosnoj grupi ti se dodiruju. Skines tu grupu, ocistis je cetkicom za zube, ocistis sijalice, malo wd40 i to je to. Ako i dalje bude zezalo, moraces da promenis komplet tu plastiku na kojoj stoji svetlosna grupa.

Comment

• lancia_k
                                CBC Član
                                • 09.01.2010
                                • 78
                                • Sombor

Ljudi ja sam definitvno izgubio onaj delic sto se odlomi na citacu kartice. Sad vise ne pali na dodir
                                Da li postoji neka zamena za taj jezicak? Ima li neko iskustva? Help please?

Comment

Working...
                                X