RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by lancia_k
    tako je Draganne. Pravac kod majstora i pravi to sto pre!
    Radna temperatura ne sme da opada nikako. Mora uvek da bude konstantna!!!! zato se i zove RADNA TEMPERATURA. Svima kojima ona opada a misle da to tako treba nisu u pravu.
    ...
    Resavajte problem svi kojima laguna ne drzi konstantnu radnu temperaturu !!!!!
    Veruj mi, imao sam prilike da probam desetine novih automobila sa raznim motorima. Dizelima, skoro na svim, na leru pada temperatura rashladne tečnosti. Pričam o potpuno novim automobilima, sa max. trocifrenom pređenom kilometražom. Dakle, teško je zamisliti da su baš svi bili neispravni. Opet, svi ovi automobili u vožnji drže temperaturu, bez obzira na način vožnje.

Što se lagune tiče, moja, a i neke 1.9 i 2.0 dCi koje sam probao, drže temperaturu. Renoov 1.5 dCi u cliu III se hladi skoro do minimuma kad radi na leru, a napolju je minus, a 1.3 multijet u zastavinom puntu takođe gubi radnu temperaturu, ali ne tako drastično kao clio.

Comment

• lancia_k
      CBC Član
      • 09.01.2010
      • 78
      • Sombor

za to opadanje na leru ne znam buraz. Ne bih da se raspravljamo. Ja sam iskljucivo mislio na NEodrzavanje temperature u toku voznje. Svaki koji gubi radnu temp preko 1O% ima kvar na termostatu. Verujem ti za ovo na leru. Pozdrav
      Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• soviet
        CBC Član
        • 27.02.2010
        • 31
        • Beograd

Originally posted by Djinons021
        Zdravo drugari,jel zna neko okvirne cene zadnjih diskova I plocica za lagunu? A I homokineticki je poceo da krcka.
        E i ja sam počeo da čujem to krckanje u prednjem desnom točku, ali ne uvek. Da li neko zna koliko košta taj homokinetički ako je to to što krcka.
        Verujem da i u tom kvaru veliki udeo čine dobri putevi u Srbiji

Comment

• Djinons021
          CBC Početnik
          • 21.02.2010
          • 6
          • Novi Sad

Pa da,ni ja ga necujem stalno,ali mislim da je homokineticki.isto je u pitanju desni tocak.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Homokinetički se menja sa poluosovinom (ako sam dobro zapamtio kad sam pitao u servisu), tako da nije nimalo jeftino. Ja sam pomislio pre par godina da je kod mene to problem, a u stvari su bile šolje amortizera.

Comment

• dragann
              CBC Član
              • 24.02.2010
              • 18
              • Banja Luka

Originally posted by minge
              @dragann: Dragane, gde servisiras Lagunu, vidim da si iz Banjaluke? Imas li neki dobar servis da preporucis?
              Zavisi sta treba raditi, nekada u Union autu a nekada kod momka koji radi u Unionu a ima svoju garazu u Lazarevu(budzak)!

Originally posted by Laguna 2002
              U kom opsegu vam obično stoji kazaljka na radnoj temperaturi ( na kojoj crtici )?
              Meni je do skoro stajala na ovoj crvenoj crti sto sam stavio (mada sam ja sumnjao i za to da nije u redu medjutim majstor mi kaze da je to ok) a otkako mi se ovo desava varira pa je recimo ovo na slici u voznji a napolju je bilo mozda nekih par stepeni u minusu a zna pasti i jos dosta nize kada vozim po gradu i malo jace ukljucim grijanje(zato sto ga dodatno hladi preko sistema za grijanje).

Originally posted by mupe
              Veruj mi, imao sam prilike da probam desetine novih automobila sa raznim motorima. Dizelima, skoro na svim, na leru pada temperatura rashladne tečnosti. Pričam o potpuno novim automobilima, sa max. trocifrenom pređenom kilometražom. Dakle, teško je zamisliti da su baš svi bili neispravni. Opet, svi ovi automobili u vožnji drže temperaturu, bez obzira na način vožnje.

Što se lagune tiče, moja, a i neke 1.9 i 2.0 dCi koje sam probao, drže temperaturu. Renoov 1.5 dCi u cliu III se hladi skoro do minimuma kad radi na leru, a napolju je minus, a 1.3 multijet u zastavinom puntu takođe gubi radnu temperaturu, ali ne tako drastično kao clio.
              Ja sam do sad zaduzio tri nova automobila sa dizel motorima i par polovnih sa kojima sam presao mnogo km i ni na jednom nije opadala temperatura cak ni u mjestu kada radi a pogotovo u voznji, i slazem se sa misljenjem da nebi smjela da opada i da je to znak nekakvog kvara to jeste u 99% slucajeva termostata. Moguce je da kod nekih dolazi do toga da kada radi u mjestu opada temp. ali to je onda lose rjesenje motora po meni jer to nije u redu, motor treba da drzi konstantno radnu temperaturu.

Originally posted by soviet
              E i ja sam počeo da čujem to krckanje u prednjem desnom točku, ali ne uvek. Da li neko zna koliko košta taj homokinetički ako je to to što krcka.
              Verujem da i u tom kvaru veliki udeo čine dobri putevi u Srbiji
              To "krckanje" je vjerovatno homokineticki ako ti se cuje prilikom skretanja a on ne odlazi zbog loseg puta nego je glavni razlog pucanje mandzetne i onda iscuri grafitna mast koja podmazuje zglob. Neka me neko ispravi ako grijesim!
              BRATE SESTRO, CALE SI KEVE MI!

Comment

• tvico sarajevo
                CBC Početnik
                • 03.03.2010
                • 4
                • sarajevo

Pozdrav moji forumasi imam dva pitanja..
                1. Da li da stavljam naprijed 224/45 r 17 a nazad 235/45 r17, (dao mi je prijatelj gume dunlop kao nove),???
                2. U prijedjelu prednjeg suvozacevog tocka imam cudan zvuk, na rupe lupa al pravo, i kad stojim u mjestu a okrecem volan cuje se taj zvuk kao "gum gum"?
                Pa ako ste imali slicni problema da mi kazete sta bi to moglo da bude... hvala vam i pozzz jos jednom

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

Originally posted by Djinons021
                  Zdravo drugari,jel zna neko okvirne cene zadnjih diskova I plocica za lagunu? A I homokineticki je poceo da krcka.
                  Proveri sigurno da li je homokineticki..
                  Ako ti se cuje kada u mestu motas kada auto stoji pun levi pun desni onda je 99% solja amortizeta .Ja sam menjao desnu solju pre mesec dana, cena sitnica 10400 din komad, original naravno),
                  Ako ti se cuje kada u voznji namotas pun levi ili desni,i ides u krug sa autom, i dajes gas onda je homokineticki. Za lagunu ne znam cenu ali je brat menjao na Reno twingu pre mesec dana homokineticki sa poluosivinom cena je bila 250 e
                  Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• cikajowa
                    CBC Veteran
                    • 12.11.2009
                    • 153
                    • svugde

Originally posted by tvico sarajevo
                    Pozdrav moji forumasi imam dva pitanja..
                    1. Da li da stavljam naprijed 224/45 r 17 a nazad 235/45 r17, (dao mi je prijatelj gume dunlop kao nove),???
                    2. U prijedjelu prednjeg suvozacevog tocka imam cudan zvuk, na rupe lupa al pravo, i kad stojim u mjestu a okrecem volan cuje se taj zvuk kao "gum gum"?
                    Pa ako ste imali slicni problema da mi kazete sta bi to moglo da bude... hvala vam i pozzz jos jednom
                    2. Ovo je tipican simptom solje amortizera, bar je kod mene tako bilo

Comment

• Djinons021
                      CBC Početnik
                      • 21.02.2010
                      • 6
                      • Novi Sad

Onda je sigurno homokineticki,jer krcka pri skretanju,a na pravcu kao da je sve ok.ako je za twinga 250€,za lagunu je verovatno vise...

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

To je baš jaka cena za šolju, toliko skoro košta "original" amortizer Za te pare možeš da kupiš 2 "neoriginal" amortizera.

Čudno mi da toliko košta, ja sam ih menjao pre nekih 3 godine uz amortizere, i jedna je koštala možda 30ak evra - isto mi rekoše da je original. Još uvek su dobre, a prešle su preko 100 hiljada. U međuvremenu ponovo menjao amortizere, ali šolje ne jer su bile ok.

Comment

• cikajowa
                          CBC Veteran
                          • 12.11.2009
                          • 153
                          • svugde

HIt auto i Reno sava, cena komplet solje amortizera je ~10.400. Mozda seu tebi menjali odvojeno, imas lezaj i neku gumu u solji i moze da se menja odvojeno..

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Šta znam, moguće... Mada sećam se da se na jednoj strani ta guma raspala (ako je to ono što se vidi prvo kad se maknu plastični poklopci), pa je i to menjano.
                            Inače, sad gledam knjižicu - tad, pre nešto više od 3 godine, u MMRajkovic dva prednja amortizera (nisu original, već "record" - http://www.record-france.fr) i šolje za koje su rekli da su original renault, koštalo je tačno 230 evra.
                            Amortizeri propali posle 60 000km (a u Reno Savi mi rekoše da ni original ne traju puno duže, a koštaju tri puta više), a šolje teraju dalje sa novim amortizerima.

Comment

• ZeXiMiX
                              CBC Početnik
                              • 13.03.2010
                              • 8
                              • Pozarevac

POZDRAV SVIMA.
                              Ima li neko neke podatke o Renault Traficu 1,9dci,101ks, 6 brzina, 2005godina.
                              Vozio sam do pre dva meseca Lagunu II 1,9dci, 120 ks i i zadovoljan sam sa tim tipom automobila. Sada posedujem Renault Trafica i potrebni su mi podaci o tome koliko Trosi u Gradu a koliko na otvorenom putu, kolika je maksimalna brzina tog kombija i koliki je maksimalni broj obrtaja u minuti motora u prvoj, drugoj, trecoj, cetvrtoj, petoj i sestoj brzini.
                              Mislim da moj kombi slabije ide tj. 150km/h maksimum i trosi oko 9 na otvorenom i oko 11 po gradu a pritom u prve tri brzine maksimalno izvuce 3,800 o/min dok je u sestoj brzini maksimum 3,100 o/min i brzina od 150km/h.
                              Hvala Vam.

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Uhhh druze samo lagano, jemo li mi u konfuziji ili ne ??!! Pravis poredjenje lagune (putnickog auta) i trafika (teretnjaka) ??!! . Mislim da ne mozes porediti kombi i lagunu pa i da imaju potpuno ali potpuno identican motor i menjac a ovo drugo sigurno nije isto i zato je i manja brzina navlacenje , saltanje do xxxx obrtaja....
                                Ne znam sta tj koju brzinu ocekujes od Trafika ali tih 150 km/h su ok brzina za njega i potrosnja od 9l je ok , verovatno je i tezi a ima 100 i neku ks ali se zato to nadomesti menjacem koji moze da iznese sav teret koji je planiran za takvo vozilo.
                                Dakle manjak ks se koliko toliko nadomesti menjacem tj transmisijom koja je prilagodjena "teretnjacima" i ne ocekuj velike brzine zato. A i manji ortaji su (koliko toliko) spas za motor ali ajd sad.... sta bi bilo kad bi bilo.

Comment

Working...
                                X