RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

@savke
    Znas li mozda gde se tacno nalazi taj otvor, gledao sam uputstvo za auto i nisam nasao!? Pitam iz razloga sto na tehnickom mozda nece znati, a ja bih da ako vec idem podesim farove.

@mobbdeepqb
    Ja ipak nosim drugacije iskustvo i mislim da je kokpit kvalitetnije uradjen kod WV-a. Mada posto svi vozimo polovna vozila verovatno da su razlike individualne.

@laguna157
    @djops

Kod kog osiguravajuceg drustva imate osiguranje stakala i da li ste do sada koristili tu polisu!? Ja u petak idem da registrujem auto, a tamo idem vec godinama nazad i imaju samo Sava osiguranje. Danas sam im poslao mail da mi daju detaljnu ponudu o tome pa cemo videti sta kazu. Soferka 23000din nesto mi mnogo malo ali bih ipak isao na osiguranu sumu koja je duplo veca. Nego sad se setih neceg sto sam zaboravio da pitam ove iz Sava osiguranja kada sam im slao mail...ako na primer soferka kosta 23000din, a moja osigurana suma je 50000din i ja zamenim soferku da li imam pravo i na joj jednu stetu na staklu obzirom da nisam ispucao osiguranu sumu!? Drugim recima, da li se se racuna boj naplata ili osigurana suma!?
    Kad smo vec kod toga kako resavaju skidanje retrovizora tj. kod mene je retrovizor sa senzorima za klimu kao celina i zalepljen je na soferku!? I koje su uopste najkvalitetnije soferke, jel postoje tonirane u raznim bojama!? Vidjao sam da imaju neke koje vuku na plavo, neke na ljubicasto, neke kao moja na neku nijansu zelene boje!? Da li postoje one koje sprecavaju Uv zracenje itd. itd.!?

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Te koje sprecavaju uv zracenje su plavkaste boje tj njihova nijansa se razlikuje od nijanse odtalih stakala na vozilu. Naravno ta "plavkasta nijansa" se vidi pod odredjenim uglom .

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

[quote=

@mobbdeepqb
        Ja ipak nosim drugacije iskustvo i mislim da je kokpit kvalitetnije uradjen kod WV-a. Mada posto svi vozimo polovna vozila verovatno da su razlike individualne.

Jeste,dosta je kvalitetnija zavrsna obrada od lagune,medjitim posle nekoliko km na nasim putevima i to ode,cak i na novijima.Primer,ortak ima B6 2009 god. 45 000 km presao,kada predje preko rupe zveci i lupa samo tako,a auto utegnut,nov....
        Naravno nisu svi takvi

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Dobio sam odgovor od Sava osiguranja, a u vezi delimicnog kasja, odnosno osiguranja stakala. Minimalna suma na koju mogu zakljuciti osiguranje iznosi 30000din, a cena osiguranja na tu sumu je 3600din + porez na nezivotna osiguranja (5%) od 180din. Takodje, obavezno je osiguranje putnika, a cena zavisi od namene vozila i sume na koju putnike zelim osigurati. Minimalan iznos za vozaca amatera + 4 putnika je 600din. Sto ce reci da osiguranje stakala nije vise jeftino ali opet daleko isplativije ako pukne vatrobran. Da napomenem jos da imaju sklopljene ugovore sa: GLASS SERVIS, ENL GLASS i CAR GLASS.

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kada sam pre jedno mesec i po registrovao platio sam nekih 1500 din sa tim osiguranjem putnika a iznos na koji su osigurana stakla je 25000. U pitanju je UNIQUA osiguranje.

Ako stignem danas slikacu ti tacno koji otvor za stelovanje farova je u pitanju....
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Jbg, ja cu morati kod Save
              Ako stignes baci sliku i hvala ti onapred!

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Levi far:

Desni far:

Stelovanje:

Znaci provuces imbus(ne znam napamet koji, premeri) kroz onu donju rupu i okretanjem tog srafa stelujes visinu fara.
                Ne znam da li je identicno i kod faze 1 ali princip je isti.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Druze, veliko hvala za ovo! Jel i ti imas xenone!?
                  Na netu i po nekim forumima sam bas trazio gde se steluju farovi ali svi su pominjali da su xenon farovi samostelujuci. Ok jesu u voznji ali kad se far na primer skine i ponovo stavi ili zameni ne moze on sam da se nasteluje na normalnu vrednost. Pogledacu kasnije kod mene, pa ti javljam da li je i koliko isto!

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Malopre sam prolazio pored Glass Servisa i svratio da pitam za cenu vetrobrana za Lagunu. Postoji vetrobran koji je samo toniran bez UV zastite, kakav je i moj (vuce na zelenkastu boju) i onaj sa Uv zastitom koji vuce na ljubicastu. Ako imate senzor za kisu i digitalnu klimu cena jeftinije varijante je 19000, a skuplje sa UV zastitom 30000din.

Comment

• ivca
                      CBC Član
                      • 20.02.2009
                      • 83
                      • Negotin

Originally posted by markofpi
                      Druze, veliko hvala za ovo! Jel i ti imas xenone!?
                      Na netu i po nekim forumima sam bas trazio gde se steluju farovi ali svi su pominjali da su xenon farovi samostelujuci. Ok jesu u voznji ali kad se far na primer skine i ponovo stavi ili zameni ne moze on sam da se nasteluje na normalnu vrednost. Pogledacu kasnije kod mene, pa ti javljam da li je i koliko isto!
                      Isto se steluje i sa ksenon svetlima, bar je kod mene tako.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da kod mene su fabricki xenoni sa socivima.

Sa ovim ti podesavas far da baca kako treba, a automatska regulacija sluzi samo da koriguje u zavisnosti od opterecenja auta.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Ma jasno kao dan! Nego jel postoji neki kranicnik da ne zapnem ko sivonja ako nece pa ne odvrnem far!?
                          Ja nemam sociva vec klasicno ogledalo i mislim da xenon sijalica na takvom faru ne moze da pokaze sve svoje moci. Ti verovatno imas jasan snop svetla, hiruski presecen linijom!?

Comment

• SHMEXY
                            CBC Član
                            • 30.03.2010
                            • 18
                            • beograd

ljudi pomagajte..treba mi protokomer..lej ima neko nekog da prodaje..treba mi najhitnije...

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Neko je skoro kacio poduzi spisak radnji sa delovima za Renault, ako moze nek da smernicu gde s etacno nalazi. Vrti telefone i gde je najjeftinije kupi, a i raspitaj se da li na Lagunu pase protokomer sa nekog drugog auta, mozda nadjes jeftinije. Javi sta si na kraju uradio!

Comment

• tvico sarajevo
                                CBC Početnik
                                • 03.03.2010
                                • 4
                                • sarajevo

Pozdrav momci....
                                Imam sljedeci problem... U zadnji par dana sam se vozikao po gradu i primjetio sam da mi strasno puno trosi auto.. juce pogledam na bordu kad pise 10,5l/100km!!!
                                Iznenadjen sam , jer prije dva mjeseca nije prelazilo 8 ,mozda i 8,5 gradsku. nedavno sam radio servis... da li je moguce da su dizne?? pomozite
                                P.S. auto je preslo 207000 i tacna je kilometraza 100%

Comment

Working...
                                X