RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by cale
    @markofpi ti si zapoceo ovu temu i svaka cast na tome, ali mislim da laguna I i lagina II stvarno nemaju istih problema, tj ima velikih razlika u resavanju istih, a ako neko zeli da govori o laguni I neka otvori novu temu. To kazem zbog lakseg snalazenja, jer ako dodamo i lagunu I bice tesko snaci se i prelistati forum .Mozda gresim ali to je moje misljenje.
    Nisam se dobro izrazio...mislio sam ph1 i ph2 Vidim vec je ime promenjeno i mogu samo reci I LIKE IT!!

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@markofpi sve je ok. nisam nista lose mislio .
      Sto se tice tih impulsivnih podizaca, SVAKI put kad se skida akumulator, mora se izvrsiti inicijalizacija istih. Kad izgube napajanje oni rade tako sto se krecu po 5-6 sm gore ili dole, e zato ih treba podici do gore i drzati dugme 4-5 sec. ,onda spustiti dole i isito to odraditi, i onda su inicijalizovani i rade normalno.
      Zaboravio sam da kazem da sam proverio onu elektroniku kojom od obicnih podizaca postaju impulsivni, ali na zalost samo za modele Logan i Sandero.
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

E pa cestitam nam Novo ime, ziveliii

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Originally posted by cale
          Uputstvo je odlicno ,inace sam ga ja okacio, i po njemu sam i radio,meni je pukla jedna sajla i zameno sam je, a montaza podizaca nazad nije nista komplikovanija od skidanja ide brzo. Inace, ne znam odakle si, cuo sam da i u N. Sadu neko radi reparaciju podizaca , jos nisam saznao ko ali ima vremena, nadam se da mi nece trebati u skorije vreme.
          U Novom Sadu podizace remontuje "Zotin" u Lozionickoj ulici br. 15, korektan momak sa kojim saradjujem.
          Inace u Nisu ja to radim, ali da se ne reklamiram...

Inace, to sto se desava da vam "secka" podizac posle remonta ili skidanja akomulatora nije nista strasno, posle par podizanja se resi...

Skidanje tapacira i mehanizma takodje nije komplikovano, samo treba proveriti da li ste skinuli sve srafove, i onda polako odvojiti zabice... Ide lako, samo dok se pocne

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

@milannik Hvala na adresi
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gboban
              CBC Član
              • 26.11.2009
              • 14
              • Kula-NS

Kad vec radis to, mozes li da mi pojasnis onda ovo sto se desava sa mojim podizacem? Kada spustam, a sad vec ponekad i kad dizem prozor cuje se skripanje. E sad rekose mi da je do sajle. Sta treba da uradim? Da ne diram nista dok radi, da menjam tu sajlu ako je samo do nje, da li moze nesto dodatno da pogorsa ako ovako koristim?

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

Verovatno je tvoja sajla pocela da truli i da strada, a mozda je i samo "suva" tj. nepodmazana.
                Ako je prva varijanta i nastavis da ga koristis, pored neminovnog stradanja sajle takodje moze doci do pucanja plasticnih klizaca (vodjica) i ukopavanja, izlizavanja plasticnog kotura na koji se mota sajla, odnosno kasnija popravka ce te mozda kostati od 500 do 1500 dinara skuplje...

Comment

• zbane
                  CBC Član
                  • 04.04.2010
                  • 34
                  • va

Skidanje tapacira i mehanizma takodje nije komplikovano, samo treba proveriti da li ste skinuli sve srafove, i onda polako odvojiti zabice... Ide lako, samo dok se pocne [/quote]

Da li moze neko detaljnije uputstvo oko skidanja tapacira (koliko ima tacno srafova) i kvake na vozacevim vratima jer bih skinuo bravu radi ciscenja mikroprekidaca, koji zeza maksimalno (uglavnom ne radi, al kad proradi sve normalno funkcionise, sto ukazuje da nije problem sa sijalicom kako je neko ranije naveo), i jos problem oko skripanja pri podizanju i spustanju vozacevog prozora, koje se javlja samo kada je toplo vreme. Predpostavljam da je u pitanju guma pa me interesuje i da li neko zna za kakav preparat koji bi to sredio.
                  I jos nesto, pre desetak dana sam ovde postavio pitanje vezano za oprugu na papucici kvacila na koje niko nije odgovorio, ali sam ga brzo resio, pacisto da pomenem mozda nekome bude informacija od koristi: opruga 1000 din., namestanje 1 sat rada - 800din. ukupno 1800 din. nije strasno samo da traje.

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Ajd budite ljubazni i dajte neku sliku tapacira pa da obelezimo srafove. Neznam ovako napamet

Comment

• zbane
                      CBC Član
                      • 04.04.2010
                      • 34
                      • va

Mislim da nema potrebe za slikom, znam za dva srafa pri dnu tapacira, i jos jedan iza same kvake, ali me interesuje da li nema jos kakva caka oko skidanja kvake tj. da li se ona otkacuje pre ili pole skidanja tapacira?

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

Na fazi 2 ima jedan srafcic sa strane
                        Nebi bilo lose skinuti onaj trouglic kod retrovizora (povuci ga ka sebi).
                        Kvaka ostaje na tapaciru, kada se malo odvoji od vrata 10tak cm, gurnes ruku i otkacis sajlicu koja pokrece kvaku. To se radi tako sto je povuces za buzir povuces nezno ka spoljnom delu (prema zadnjem sedistu) i onda zaokrenes celu sajlu ka napolje. Neumem recima da objasnim....

Comment

• zbane
                          CBC Član
                          • 04.04.2010
                          • 34
                          • va

Hvala, moram probati sutra, javljam rezultat.

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

Pogledaj ovde viewtopic.php?t=31408&p=740729#p740729
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savidsi
                              CBC Član
                              • 12.01.2010
                              • 90
                              • km

Moja Laguna je ph2 i ja taj sraf sa strane nisam imao, samo ona tri iz uputstva. Mozda je neko ranije skidao tapacir pa nije vracen. Kada stigne vozacev podizac sa popravke uporedicu taj motor i motor u suvozacevim vratima i ako su isti tj. br. pinova onda su u pitanju samo prekidaci da bi automatski zatvarao-otvarao prozor. Pretpostavljam da je instalacija odradjena jer sve je stvar proizvodjaca kako bi naplatio dodatnu opremu, nisu valjda ludi da za svaki paket opreme vuku razlicitu instalaciju. To potvrdjuje i uputstvo koje je gokkon okacio na rapidshare gde tip dodaje tempomat, a nije ga imao fabricki.
                              milannik, pitanje za tebe, cime podmazati sajle podizaca za vodjice pretpostavljam da koristis mast ali koju grafitnu ili...........

Comment

• CDanijel76
                                CBC Veteran
                                • 11.01.2010
                                • 144
                                • Novi Sad

kod mene su isto ti impulsivni prekidaci na sva 4 prozora. kod mene za sada nema problema.
                                jedino imam problem sa vratima iza vozaca, naime ne radi svetlo u vratima, ne reaguje pokazivac na displeju kad se vrata otvore, kada se vrata zakljucaju automatski pri pokretanju vozila zakljucaju se-to je ok, medjitim kad se otvore ta vrata ne otkljucavaju mi se ostala vrata kao npr kod drugih, kada otvorim vozaceva ili suvozaceva onda se sva vrata otkljucavaju. mislim da je to do tog mikroprekidaca u bravi kako sam shvatio, posto sam isprobao sijalicu u vratima i ispravna je.cak sam i promenio iz vozacevih vrata al nista. jedino nisam obracao paznju da li se svetlo u kabini pali kad se otvore ta "pokvarena" vrata.(ali mislim da se ne pale)
                                a sto se tice tog mikroprekidaca procitah da se ne menja, nego ide nova brava koja je malo mikimaus za dzep. sad sam zvao mog drugara koji mi rece da je narucivao polovne brave za oko 60 eur.
                                Toliko od mene za ovaj mesec, iskoristite lepe dane i praznike za doterivanje i otklanjanje sitnih kvarova svojih ljubimaca!
                                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

Working...
                                X