RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Navlake se nalaze na sijalicama za osvetljenje prekidaca i start dugmeta da promene boju svetlosti. Posto sijalice sijaju recimo narandzasto-zuto, kada se preko stavi plava navlaka kao kod mene, izgleda kao da sijaju plavkasto-belo. Zelena lampica na start dugmetu nema navlaku vec preko nje dolazi zeleno staklo koje ima slicnu funkcjiu.

Znaci sijalice su 12V, 50mA, to sam zakljucio sa fiskalnog racuna, a otpor im je oko 25 - 35oma kada se mere unimerom.

Precnik im je 3mm a duzina od 5mm pa do 7mm. Duzina nemojte da vas buni posto ima mesta i za duze.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

savke smeker si.. hvala ti mnogo... poz

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by gogi11
        11 mesec 2001 eventualno 10 ali bice da je ipak ona prva opcija . Dakle bas ta prva "napljuvana" serija.
        Da, definitivno je sa samog početka proizvodnje. Ja sam lagunu II prvi put vozio (bila je na testu) krajem oktobra 2001. Sad se više ne sećam 100%, ali mislim da je proizvodnja počela mesec-dva pre toga.

Comment

• gokkon
          CBC Član
          • 31.01.2010
          • 63
          • Subotica
          • Renault Laguna II 1.9 dCi

Dali je neko od Vas menjao sijalicu u pepeljari? Kako se to menja?

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Nisam ni znao da ima sijalica u pepljari!?

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

Prosto ko pasulj! Izvadis pepeljaru i vidis ima jedan plasticni deo sa strane koji pazljivo otkacis i tu je sijalica. To je najobicnija ubodna sijalica za kontrolnu tablu ima je u svakoj podavnici auto delova, 10-15 dinara kosta. I ova sijalica ima onu plavu plasticnu navlaku i polako je treba skinuti da ne pukne, da bi je stavio na novu. Sve u svemu 10 min posla.
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gokkon
                CBC Član
                • 31.01.2010
                • 63
                • Subotica

Originally posted by cale
                Prosto ko pasulj! Izvadis pepeljaru i vidis ima jedan plasticni deo sa strane koji pazljivo otkacis i tu je sijalica. To je najobicnija ubodna sijalica za kontrolnu tablu ima je u svakoj podavnici auto delova, 10-15 dinara kosta. I ova sijalica ima onu plavu plasticnu navlaku i polako je treba skinuti da ne pukne, da bi je stavio na novu. Sve u svemu 10 min posla.

Na koji plasticni deo mislis, na onaj beli u kojoj je sijalica? Jer sam pokusavao taj, al nekako nece. Dali ga svuces, okrenes, il' sta? Jer mi nekako nece, a ne bih da ga slomim

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by cale
                  Kod mene je izgleda malo drugaciji sistem. Poprilicno sam se napatio da je promenim. Cak sam morao da slomim jedan komadic plastike sto drzi sijalicu, jer nije bilo sanse da se skine. Nije neka steta posto se i ovako jedva uglavi. Inace i kod megana 1 ph2 koji sam ranije vozio je bio potpuno isti sistem. I tamo sam se napatio za ovo.

Comment

• gokkon
                    CBC Član
                    • 31.01.2010
                    • 63
                    • Subotica

Evo vreme bas kisovito, ko stvoreno za sitne poslice, kao sto su zamena sijalica u podizacima...

Sad sam bio u gradu, prosetao, trazio sijalice, one od 12V, 50 mA, na nekim mestima uopste nema, a na jednom mestu sam naisao gde ih ima, cak i u bojama. Belo tj. providno, plave, zute, zelene i crvene... Zamislite staviti u bojama... Ko jelka
                    Kupio sam ove providne, a i dve plave, da probam, mozda mi se i svidi
                    Inace su 12 din komad....pa da i ja prionem

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pa da subotica je uvek bila jeftinija.....ovaj lik sto ima radnju u kojoj ja kupujem poceo je prodavajuci komponente na buvljaku u subotici, jos kad sam ja isao u osnovnu skolu...

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

E kada smo vec kod Subotice i Subiticana sinoc sam svratio do majstor Slobe u Rumenku da mi ofradi jedan tehnicki pregled na autu (posto putujem uskoro) i kaze mi da ima dosta njih koji mu dolaze iz Su na servisiranje Laguna a prica mi da neka dva brata rodjena od kojih je jedan poznati fudbaler iz Su a igra u Madjarskoj dolaze samo uje da im zameni i sta ce covek nema srca ni da im naplati ruke , Inace na tehnickom kod majstor slobe prodjoh bez problema a posle i zavrsismo na tehnickom pregledu lokalnog kafica ... sta ces, moralo se lose vreme pa nemamo kud ...ajd u kafanu onda

Comment

• gokkon
                          CBC Član
                          • 31.01.2010
                          • 63
                          • Subotica

Originally posted by savke
                          Pa da subotica je uvek bila jeftinija.....ovaj lik sto ima radnju u kojoj ja kupujem poceo je prodavajuci komponente na buvljaku u subotici, jos kad sam ja isao u osnovnu skolu...
                          Lunar electronic, prodavnica u kojoj sam kupio ove sijalice ima tezgu i na buvljaku

Inace, operacija je uspesno izvrsena, sve sijaju. Probao sam ove plave, al ne bih preporucio, jer kad ih stavim bez onog plavog "kurtona" onda kad se stavi u prekidac, sigurno zbog debele plastike koja nije tako providna, sija nekako zelenkasto, bas ruzno po meni. Tako da sam ostao pri originalu

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Jesi imao nekih poteskoca mozda!? Jel sve islo glatko, kako se otvara sam prekidac za prozore!?
                            E da, kako da skinem pepeljaru!?

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

Originally posted by gokkon
                              Na koji plasticni deo mislis, na onaj beli u kojoj je sijalica?
                              Da bas taj beli deo, jeste malo se ne da skinuti, ima zabice sa strane, cini mi se da su pri vrhu gore,davno sam menjao. Polako probaj da otkacis jednu, pa onda drugu, jer ako vuces moze se slomiti. Na zalost ne mogu drugacije da ti objasnim.
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gokkon
                                CBC Član
                                • 31.01.2010
                                • 63
                                • Subotica

Originally posted by markofpi
                                Jesi imao nekih poteskoca mozda!? Jel sve islo glatko, kako se otvara sam prekidac za prozore!?
                                E da, kako da skinem pepeljaru!?
                                Nista lakse, samo sam pratio uputstva od savke-a, ( 80-ta strana ovog foruma ) svaka mu cast
                                Pepeljaru, samo izvuces. nego posle....

@cale,

Au, pokusavao sam, mrdam dole gore, nikako, svetlim tamo sa nekom lampicom, ne vidim nista sto bih trebao da otkopcam, cak mi je nesto i puklo, cuo sam da mi se nesto slomilo, a jos uvek ne mrda, ponecu neko malo ogledalo da stavim unutra....pa da vidim nekako bolje, majku mu, nece da izadje

Comment

Working...
                                X