RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

E pa trebao sam slikati kad sam radio, ovako ne mogu nista ni ja da ti kazem. Ja sam malo cimao i otkacilo se. Samo strpljivo kad skines videces da i nije tako komplikovano, ali kad to uradis slikaj da i drugi vide gde su te zabice na tom malom delu.
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cikajowa
      CBC Veteran
      • 12.11.2009
      • 153
      • svugde

Juce se ja vracam iz Loznice, klima na 23C.. sve ok,kada odjednom poce da duva hladno.. Reko izbagovalo se nesto i iskljucim,pogledam temperaturu motora normalna.. posle par km poce temperatura motora da raste Stanem, pogledam nemam vode , naspem stane 3 l Skontam negde pusta,neko crevo sta li vec .. dadodjem kuci samo pa cu videti.. pratim temperaturu motora, posle 40 km opet klima hladno i temp poce da raste.. stanem,opet naspem 3l vode Skontam da opasno pusta negde.. Dodjem kuci i danas u servis.. konstatuju mi da pusta na onoj racvi gde je termostat.. ona izgleda ovako valjda http://img.bolha.com/images/image/31136 ... be1f41.jpg
      na sastavu gde naleze na metal. Termosta je integrisan u ovu budzu tako da se menja sve zajedno Majstor kaze da se navodno deformisalo vremenom od toplote pa zato.. sta znam. Cekam da mi javi cenu, pa da porucim .Ako je ispod 100e placam pivo Sreca da sam na vreme primetio kada je tem motora krenula malo iznad horizontalne linije i stao..
      Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• gokkon
        CBC Član
        • 31.01.2010
        • 63
        • Subotica
        • Renault Laguna II 1.9 dCi

@cale,

Sutra ne radim, imam ceo dan da se igram s tim, sutra ima da ga rastavim po svaku cenu

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

@cikajowa,
          zar nemozes nekako da ga zakrpis, mozda nekom selnom? Meni je slicno tome puko, do duse gumeni deo creva, koji mi je majstor zakrpio dodatkom creva koji je vazao selnama i to sljaka kako treba.

Comment

• cikajowa
            CBC Veteran
            • 12.11.2009
            • 153
            • svugde

Ne moze druze selna kod mene, meni pusta na sastavu plastike i metala.Nije kod mene crevo puklo vec ova plastika se deformisala pa ne naleze na metal dobro valjda.
            Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

@gokkon

Pepeljaru, samo izvuces. nego posle....
              Sta posle!?

Comment

• gokkon
                CBC Član
                • 31.01.2010
                • 63
                • Subotica

Pa posle hocu da izvucem sijalicu, al nisam mogao, probacu sutra...

@cikajowa

loctite gasket sealant, al koji broj to ne znam, rastavi se, namaze, sastavi, i posle ne curi jer izdrzi visoke temperature
                Treba se raspitati, ima raznih proizvodjaca, nesto kao silikon, samo izdrzi visoke temperature. Cak sam i video jednom da se koristi, plave je boje bio ovaj proizvod i gustine bas kao silikon

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

@gokkon kupio sam sijalice u Lunar electronic. Hvala na informaciji. Ja sutra krecem u "operaciju" zamene sijalica.
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gokkon
                    CBC Član
                    • 31.01.2010
                    • 63
                    • Subotica

Originally posted by cale
                    @gokkon kupio sam sijalice u Lunar electronic. Hvala na informaciji. Ja sutra krecem u "operaciju" zamene sijalica.
                    Nema na cemu, odlicno rade sijalice

Comment

• dci Šabac
                      CBC Član
                      • 16.10.2009
                      • 60
                      • Šabac

Pozdrav svima,
                      nego i nama ostalima nije preostalo nista nego da se dohvatimo zamene neispravnih sijalica, kojih ima uvek...

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Originally posted by cale
                        I ti da javis iskustva jesi cuo!?
                        Nego, kako svetle te nove sijalice tj. kakav je intenzitet, jel isto onako slab kao sa starim ili se bas vidi?

Comment

• gokkon
                          CBC Član
                          • 31.01.2010
                          • 63
                          • Subotica

Jos u vezi ovih sijalica da ja mislim da su ti plavi kurtoni navuceni na sijalice da smanje intenzitet osvetljenja, jer kad su navuceni svetle onako, bas kao fabricki, na dnevnom svetlu se ni ne primeti, al ako ne navuces tu plavu gumicu onda sija da ti bode oci nocu, cak se i na dnevnom svetlu jako primeti. Jer kad sam menjao sijalice, i u onom dugmetu za zakljucavanje zadnjih vrata, tamo se ta plava gumica jako zapekla i nisam je mogao svuci, samo u komadima , pa sad tamo nema gumice, i nocu bas sija jako. Tako da mislim ako neko zeli da mu se bas vidi, onda ne mora navuci te gumice

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

E onda resen problem sa kapicama tj. ako neka pukne. Nego koje ti boje svetli sijalica bez kapice!? Ako je klasicno belo onda je malo bzvz, zar ne!?

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

jel kupio neko te sijalice u bg-u i gde... e a jel za start dugme ona zelena ista kao ova u prozorima na prekidacima....

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd
                                • Renault LagunaII 1.8 16v

zanima me iskreno koliko imate cesto problema sa bilo cim do sad koliko ko vozi... znaci ja sam je relativno skoro kupio i malo sam se razocarao...

Comment

Working...
                                X