RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by max3m87
    ja kad sam kupio lagunu, pukla mi u putu do kuce sajla, u bobanu kosta 1500 rsd da oni stave nove sajle, tako su mi rekli, ja sam kupio u ovlascenoj prodavnici delova renault ceo valeo komplet bez motora, i kostalo me 6500 al tu odvrnes ona 4 srafa i zavrnes novu i cao... nije bilo muke.. poz ljudi
    Ima se moze se!!!
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Ili ne zna se mora se!

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

heheh... nije bilo ni jedno ni drugo, bila u bobanu neka guzva i zakazali tek za ned dana fazon, a meni prozor otpada hehehe, a kod mene lopov do lopova a nikaku zastitu nisam imao, pa je moralo brzo da se resi.. realno..

Comment

• makinus
          CBC Član
          • 17.06.2010
          • 62
          • Beograd

Meni vozacki prozor skripi u spustanju, cvili, place... Ono sto je interesantno je da se to desava samo kad je toplo (imam senzor izgleda koji skripi na 23'C i vise ). Da li je neko imao slican problem?

Sto se sigurnosti tice jutros sam ugradio najpoznatiju zastitu, max profesionalno za sat vremena gotovo. Na to me je naveo komsija koji mi je prijavio da se neko vrzmao oko auta sinoc oko 10. Kada je komsija naisao svojim kolima ovaj je kulturno i hitro okrenuo ledja i izgubio se u nepoznatom pravcu.

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Meni se ponekad cuje suvozacev. Da li ima neka preventiva pre nogo sto crkne? Nesto tipa bolje spreciti nego leciti?

Sto se tice zastite, najbolja je ona za koju niko ne zna. Izuzev mozda dobermana na zadnjem sedistu ali nije bas estetski....
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• makinus
              CBC Član
              • 17.06.2010
              • 62
              • Beograd

Planiram da uradim i zastitu koju cu znati samo ja, ali auto vozi i moja zena tako da... salim se, nije mi zena tracara. Samo mi treba elektro sema i malo vremena.
              Blokada volana je ipak za miran san, nocas sam razmisljao cak i da skinem akumulator.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

biseru jedan . Posto je karavan (cek cek je l karavan ne vidim najbolje ) najbolje je da rasklopis sedista i lepo preneses krevet u lagunu i udriii

Inace danas bi trebao da odem do majstor SLOBE pa ako neko ima neko pitanje neki problem neka pise pa cu coveku preneti
                i zatim vama sutra ovde saopstiti. !!

Comment

• Laguna 2002
                  CBC Senator
                  • 13.12.2009
                  • 297
                  • Bačka Palanka

Kada smo kod zaštite, pre mesec dana čoveku u komšiluku nestao auto. Igrom slučaja venčani kum radi u policiji i on bio na intervenciji.
                  Nazvali mt-s i cura kaže idite na sever 3 km, sada levo 500m, gore-dole i sada u krugu od par 100m je vaš auto. Oni provere ko u tom kraju ima dosije i odu kod dvojice, kada kod ovog drugog auto pod šupom u "donjem dvorištu ".
                  Naime, čovek ( vlasnik auta ) ugradio nokiu iza instrument table i dovuko napajanje sa akumulatora. U slučaju skidanja akumulatora autonomija mu je još sedam dana. Kaže da mu je ugradio neki lik u NS za 20 eura.
                  Jeftino a pouzdano.

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Pa da znas da nije lose ali zna se za ono pravilo ako neko resi da ti podigne auto nema tog sistema koji ce ti zadrzati auto na parkingu. U svakom slucaju sjajan predlog za one koji nisu nista uradili po tom pitanju.

Comment

• DarkoP
                      CBC Član
                      • 28.03.2010
                      • 18
                      • Sombor

Originally posted by makinus
                      Meni vozacki prozor skripi u spustanju, cvili, place... Ono sto je interesantno je da se to desava samo kad je toplo (imam senzor izgleda koji skripi na 23'C i vise ). Da li je neko imao slican problem?
                      Uzmi silikon sprej u prdavnici auto delova ili kozmetike.

Comment

• makinus
                        CBC Član
                        • 17.06.2010
                        • 62
                        • Beograd

He he, imam ja WD-40, pise da ima silikona, ali nemam gde da prskam. Moracu da skinem tapacirung pa mozda nesto i bude...

Comment

• CDanijel76
                          CBC Veteran
                          • 11.01.2010
                          • 144
                          • Novi Sad

gogi danas sam i ja trebao ici do Slobe al mi ne da vreme, tako da cu neki drugi dan posetiti majstora..
                          i meni skripi ponekad prozor kod vozaca ali kad spustam i malo pritisnem zvuk prestaje ,.. tako da je prizveden trenjem stakla a ne unutar vrata ...cviljenjem mehanizma i slicno ,...
                          resenje - optvaram suvozacev prozor
                          a sto se tice zastite , nije losa varijanta ono sa mts karticom , ali kako se to odrzava u "zivotu" posto svaka kartica ako se ne koristi istice za odredjeno vreme ... pa prema tome moje pitanje je da li mozes da se raspitas kod komsije u vezi takve zastite kako funkcionise , gde je ugradio, ... posto mi deluje prilicno dobro pracenje kola ...
                          --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

A ja ne znam hocu li stici od obaveza ali bih trebao otici ako nista sutra popodne pa se mozda i vidimo

Comment

• Laguna 2002
                              CBC Senator
                              • 13.12.2009
                              • 297
                              • Bačka Palanka

a sto se tice zastite , nije losa varijanta ono sa mts karticom , ali kako se to odrzava u "zivotu" posto svaka kartica ako se ne koristi istice za odredjeno vreme ... pa prema tome moje pitanje je da li mozes da se raspitas kod komsije u vezi takve zastite kako funkcionise , gde je ugradio, ... posto mi deluje prilicno dobro pracenje kola ...
                              To u vezi kartica sam i ja prvo pitao, pa sam dobio sledeći odgovor:
                              Imao je prvo postpejd karticu gde mu je pretplata bila 50 din, redovno plaćao račun i nije imao problem. Kasnije je morao da uzme skuplji paket ( jer su predhodni paket ugasili ), pa sada koristi taj telefon samo za plaćanje parkinga ( nije teško doći do telefona , ali samo ako znaš gde je ) da ne bi propadalo 250 dinara svaki mesec . Razmišljao je da pređe na pripejd jer može uplaćivati i po 100 dinara , ali se boji da će zaboraviti da uplati pa će ugasiti karticu, ovako dobija račun svaki mesec.
                              Kum mi rekao i ime majstora u NS ali sam zaboravio ( jer imam već dve zaštite ), proveriću sa njim ako se seća pa javljam.

Mislim da to nije problem uraditi u kućnoj varijanti. Kupiš auto punjač za mobilni prikačiš na akumulator, ubodeš u mobilni, zavučeš mobilni negde iza kasete kod suvozača i kraj.

Comment

• dmlakic
                                CBC Član
                                • 03.10.2009
                                • 14
                                • bih

POZDRAV!!!
                                Da li netko zna tacno za klimu koliko treba freona R-134a za lagunu 2000g (mislim u gramima)ima naljepnica i pise samo koji je freon ali nepise koliko treba da se napuni?
                                Hvala

Comment

Working...
                                X