RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DarkoP
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 18
    • Sombor

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by makinus
    He he, imam ja WD-40, pise da ima silikona, ali nemam gde da prskam. Moracu da skinem tapacirung pa mozda nesto i bude...
    Nemoj sa wd-om, uzmi bas silikon sprey (slicno je kao ono za prskanje instrument table) i naprskaj gume oko prozora (mozes i po prozoru pa kasnije obrisi).

Comment

• hope
      CBC Senator
      • 03.06.2010
      • 212
      • ca

video sam na prethodnim stranama da se drzanjem 5 sec prebacuje na automatsko podizanje/spustanje prozora ,ali mene zanima koja fora vazi za suvozacev jer kod mene to moze samo na vozacevom prozoru

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

nema fore samo je vozacev impulsni tako je i kod mene

Comment

• igogitar
          CBC Član
          • 14.07.2010
          • 93
          • R.Srpska,Gradiška

Pozdrav svima! Nov sam na forumu. Takodje sam vlasnik Lagune2 1.9dci ,74KW,g.p. 2004. Kupio sam je polovnu i vozim je vec skoro 2 godine i presao sam nekih 30000 Km. Do sad nisam imao nikakvih kvarova ali evo sad imam prvi-ona pumpa niskog pritiska. Sutra cu u servis da naruce novu. Evo i slicica moje Lagune.

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by hope
            video sam na prethodnim stranama da se drzanjem 5 sec prebacuje na automatsko podizanje/spustanje prozora ,ali mene zanima koja fora vazi za suvozacev jer kod mene to moze samo na vozacevom prozoru
            Pa kod mene je recimo moguce podesiti i na vozacevom i suvozacevom prozoru 2 opcije od mogucih 3 .

1-podizanje i spustanje u cugu
            2-podizanje i spustanje u prekidima (drzis dugme a on podize i spusta po (oko) 5cm)
            3-podizanje i spustanje automatski samo stisnes do kraja dugme (jer dugme-prekidac ima 2 nivoa ) -spusti do dole i podigne (varijanta koja najvise godi na naplatnim rampama)

Za podizace pozadi nisam siguran ali mi se cini da isto tako radi ali bih mogao da provrim pa da potvrdim ili demantujem a za napred oba podizaca 100% tako rade znam da sam u prvim danima exploatacije lagune bio vidno nadrkan sto mi se desni prozor otvara i zatvara na 5 cm pa dok ga ne spustis ispizdis posteno

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Meni su impulsni na sva 4 prozora, ali ima ih dosta koji imaju samo na prednjim ili samo na vozacevim...

Originally posted by Laguna 2002
              Kada smo kod zaštite, pre mesec dana čoveku u komšiluku nestao auto. Igrom slučaja venčani kum radi u policiji i on bio na intervenciji.
              Nazvali mt-s i cura kaže idite na sever 3 km, sada levo 500m, gore-dole i sada u krugu od par 100m je vaš auto. Oni provere ko u tom kraju ima dosije i odu kod dvojice, kada kod ovog drugog auto pod šupom u "donjem dvorištu ".
              Naime, čovek ( vlasnik auta ) ugradio nokiu iza instrument table i dovuko napajanje sa akumulatora. U slučaju skidanja akumulatora autonomija mu je još sedam dana. Kaže da mu je ugradio neki lik u NS za 20 eura.
              Jeftino a pouzdano.
              Sve je to lepo ako neki kreten hoce da ti makne auto, ali ozbiljni lopovi ce koristiti ometace koji ne dozvoljavaju ni gps ni gsm signal da prodju do auta. Mada opet ako ne koriste ometac moze da bude poprilicno korisno. Pogotovo sto kod mts-a imas opciju ortak lokator pa kada prohvatis opciju na tom telefonu mozes sam da posaljes upit i da dobijes odgovor gde se nalazi u odnosu na tebe. To sam koristio sa predhodnim autom (uvek znam gde mi je zena he he ...)

Originally posted by dmlakic
              POZDRAV!!!
              Da li netko zna tacno za klimu koliko treba freona R-134a za lagunu 2000g (mislim u gramima)ima naljepnica i pise samo koji je freon ali nepise koliko treba da se napuni?
              Hvala
              Ne znam bas da li da ides kod mastora koji to ne zna. Po auto dati za lagunu 2000g sa npr. motorom F9Q 718 (1.9dci) ide 700+/-30g R134a gasa a ulje je SP10 135+/-15 cmi, viskoziteta ISO:46 ......sta god to sve znacilo za ulje.....

Originally posted by DarkoP
              He he, imam ja WD-40, pise da ima silikona, ali nemam gde da prskam. Moracu da skinem tapacirung pa mozda nesto i bude...
              Nemoj sa wd-om, uzmi bas silikon sprey (slicno je kao ono za prskanje instrument table) i naprskaj gume oko prozora (mozes i po prozoru pa kasnije obrisi).
              Zar silikon sprej nece malo zamastiti stakla pa ce ti magliti.....
              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• DarkoP
                CBC Član
                • 28.03.2010
                • 18
                • Sombor

Silikon sprej nije masan

Comment

• makinus
                  CBC Član
                  • 17.06.2010
                  • 62
                  • Beograd

Originally posted by savke
                  Zar silikon sprej nece malo zamastiti stakla pa ce ti magliti.....
                  Meni se cini kao interesantna varijanta jer se skripanje cuje kao "guma o staklo", a ne "sajla o plastiku" ili sta vec. Silikon ne bi trebalo da zamascuje.

Da li neko zna gde bih mogao da pazarim polovni prednji branik za restajling verziju? U zvanicnom servisu cena je od 440-470 e samo za branik, a gde je farbanje, gde su ruke...

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Na prodaju delovi limarije za Lagunu II

063/10 35 935 Nemanja

Ovo je sa jednog foruma pa eto mozda je restajling u pitanju pozovi i pitaj , oglas je relativno svez (postavljen 5.7.)

Comment

• makinus
                      CBC Član
                      • 17.06.2010
                      • 62
                      • Beograd

Hvala gogi11.
                      Zvao sam decka, vrlo ljubazan za razliku od onog na zrenjaninskom putu (covek mi je spustio slusalicu dok sam mu postavljao pitanja )

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Nema na cemu.

Ajde danas bi otisao do majstora pa cu ga pitati jel ima negde da se nabavi polovan za restajling i cena pa cu ti javiti (ako odem i danas u opste)

Comment

• CDanijel76
                          CBC Veteran
                          • 11.01.2010
                          • 144
                          • Novi Sad

o gogi pa ti imas veze kod majstora kad ides kad hoces ,,...
                          meni , kad sam zvao zakazao za pet dana
                          salim se naravno ,..pozz
                          --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

Ma neeee ja to zakazao jos pre mesec dana

Salu na stranu znas kako a verovatno si i video da je covek pretrpan uvek kola koji cekaju non stop pozivi ... nekad ne moze ni da radi na miru .Ja sam jednom dosao na servis
                            kad na dizalici jedan reno ispod dizalice jos jedan klio iza klia twingo pa iza njega laguna 1 i onda tek prava makina tj moja laguna ali dobro brzo nas je rastociljao (za sat i po) i odradio sve i svi zadovoljni .

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Silikon sprej nije masan
                              Da li je to nesto bas za te stvari? Posto, kada su mi u jednoj perionici, isprskali slucajno staklo sa onim sprejom za kokpit na bazi silikona imao sam poteskoca da dovedem stakla u normalu. Verovatno je koristio neko kinesko djubre......

Postoji cak i tecnost koja se zove antisilikon i sluzi recimo farbarima da odmaste povrsine pre farbanja da bi bili sigurni da ne bi ostale rupice u farbi. Znaci cak ni razredjivac ne moze da odmasti sto antisikon uspe. Sa tim sam uspeo da odmastim staklo, dok ni jedano drugo sredstvo nije pomoglo. Zato obratite paznju da ako koristite nesto sto ce biti u dodiru sa staklom obratite paznju da bude BAS za te stvari.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• DarkoP
                                CBC Član
                                • 28.03.2010
                                • 18
                                • Sombor

Originally posted by savke
                                Silikon sprej nije masan
                                Da li je to nesto bas za te stvari? Posto, kada su mi u jednoj perionici, isprskali slucajno staklo sa onim sprejom za kokpit na bazi silikona imao sam poteskoca da dovedem stakla u normalu. Verovatno je koristio neko kinesko djubre......

Postoji cak i tecnost koja se zove antisilikon i sluzi recimo farbarima da odmaste povrsine pre farbanja da bi bili sigurni da ne bi ostale rupice u farbi. Znaci cak ni razredjivac ne moze da odmasti sto antisikon uspe. Sa tim sam uspeo da odmastim staklo, dok ni jedano drugo sredstvo nije pomoglo. Zato obratite paznju da ako koristite nesto sto ce biti u dodiru sa staklom obratite paznju da bude BAS za te stvari.

Comment

Working...
                                X