RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Drugari, ja bih opet apelovao , ako neko zna, da li negde iamju da se kupe prednje caure(gumeni nosaci na sankama) ili ih pak neki privatnik proizvodi , neka mi pod hitno javi jer mi prednji trap lupa a u servisu kazu da moraju da se menjaju cele sanke cifra novih sanki je 510 eura.....
    Takodje su rekli da te delove renault namerno ne proizvodi do tek nakon sto auto prestane sa proizvodnjom i da ocekuju da ce to poceti svakog trenutka.... ako neko zna da li je uopste krenulo nek me obazno cimene,
    P.S Takodje mi Nesa rece da kako prolazi vreme taj problem na lagunama sve aktuelni-cesci pocevsi od naj starijih, moja je 2002, predpostavljam da ce problem biti sve cesci i na forumu.

Comment

• Brance78
      CBC Početnik
      • 21.06.2010
      • 8
      • Vrsac

Evo druze probaj u SIGURNOST ZRENJANIN. Rade razne stvari od gume i gumice za kočione sisteme svih vozila.Kompletne garniture.Probaj nazovi ih pa im iznesi problem.Ako nerade to mozda te mogu posavetovati.Broj je 023527442. Nebi bilo lose i da proveris dali mozes naci polovno.Javi sta si uradio pa ako nema da ti posaljem neki broj pa zovi za polovno.

Comment

• Laganica
        CBC Početnik
        • 29.04.2010
        • 9
        • Banja Luka

Originally posted by SDSd
        Hvala na informacijama rmilenko.Korisno.

Danas sam otišao do prodavnice u Dimitrija Tucovića 29 za sijalice za podizače (adresu sam pokupio na ovom forumu) i kupio jedinih 5 komada ali nažalost u ŽUTOJ boji. Uzeh ih čisto da probam kako če izgledati, možda i bude ok. Prodavac mi reče da imaju još samo 25 komada u zelenoj boji ali u prodavnici u Subotici a bele nije ni imao do sada.

Juče sam u Hit autu kupio ogledalo vozačevog retrovizora za 4700 dinara jer sam u poslednjih 20 dana okrenuo više od 15 telefona radnji sa Reno delovima ( a bio sam i do 2 otpada na Zrenjaninskom putu ali oni prodaju samo ceo retrovizor i to od engleza) i nisam ga našao. Danas mi drugar reče da mi je našao neku radnju koja ga ima po ceni od 1250 dinara.

Sutra idem ponovo do Hit auta da uzmem prekidače podizača prednjih prozora sa vozačevih vrata. Cena oko 2900-3000 dinara (na otpadima mi traže 20eura za to, a jedan lik iz Boleča probao da me izvaćari za 40 e-kao po 20e je jedan ali ih ima 2(za vozačev i za suvozačev prozor)te je to 40e. Strašno kakvih dileja ima. Zato ako neko zna za jeftiniju varijantu kupovine novih prekidača, neka mi dojavi.

E druga znas li jesu li im ti prekidaci impulsni ili su obicni? Hvala, pozdrav..

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

Hvala @Brance78 , zovem od sutra pa javljam sta sam uradio. Sto se tice polovnog, ove delove nije mudro kupovati polovne, jer su trosni, jedino ako nadjem nko mladje godiste na otpadu , da oprobam srecu, mada malo je verovatno.

Comment

• hope
            CBC Senator
            • 03.06.2010
            • 212
            • ca

koliko te izasla zamena soferke?

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

ako si mene pitao , a cini se da jesi 29000,00
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SDSd
                CBC Član
                • 23.06.2010
                • 49
                • Beograd
                • VW touran 1.9 tdi

Prekidač je impulsni i košta 3022 dinara. Pozdrav.

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

Originally posted by cale
                  ako si mene pitao , a cini se da jesi 29000,00

hvala na informaciji,zaboravio sam na napisem da je moja bez senzora pa se nadam da cu proci jeftinije

Comment

• debeli73
                    CBC Član
                    • 16.05.2010
                    • 75
                    • Kragujevac

Vlasnik sam Lagune 1.9 dci 110KS PH2, 2007 godište. Zanimaju me dve stvari ako može neko da me savetuje

1. Pri prelasku preko pružnih prelaza, većih rupa, neravnina...atuto se ponaša fantastično. Nema onog karakterističnog lupanja, škljocanja, treskanja u kabini, itd.. Ipak. ili mi se čini da kada vozim npr 80km/k i naiđem pre svega zadnjim točkovima (blaži je dosta osećaj na prednjim) na neko ispupčenje na putu čini mise kao da zadnji kraj malo " poskoči" ako je ovo pravi izraz. Osećaj je kao da su prepumpane gume. E sad za zadnje gume javlja da su na 2.1, i one su se Dunlop i prešle su prema fakturi koji sam našao u kolima oko 50000km (prednje su prešle 35000km Michelin saver). Pitanje je šta da radim i kako da ustanovim da li da menjam amortizere, šolje ili samo gume, ili je to sve normalno..
                    2. Kod servo pumpe se po nekad pri malim obrtajima čuje neki karakterističan zvuk blagog "škripuckanja"-sve više sebi ličim na Stevu Žigona iz Majstorske radionice...Majstor kaže da to nema veze, ali ja ipak pitam da li je neko imao sličnih iskustava.

Hvala i pozdrav

Comment

• Brance78
                      CBC Početnik
                      • 21.06.2010
                      • 8
                      • Vrsac

debeli sto se tice zadnjeg dela tvoga auta proveri silan blok.To im je mana.Naravno moguce je i da su gume u pitanju.Ali silan blok je u vecini slucajeva taj uzrok pre amortizera.

Comment

• debeli73
                        CBC Član
                        • 16.05.2010
                        • 75
                        • Kragujevac

ne citiraj post koji cini redovan tok diskusije

E hvala Brance 78 na brzom odgovoru. Pitanje je pošto ne znam da li su šolje i silan blokovi jedno te isto i naravno koliko koštaju. Takođe pretpostavljam da ima smisla menjati i prednje kada radiš zadnje..

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Suvise mlad auto da bi amorti tek tako otisli no sve je moguce , a i nekako mi bas lose zvuci to sto su miksovane gume a auto astar jedva 3 godine !!! Inace 50.000km za gume je vec znak da su iste poodavno za menjanje !!

Comment

• Brance78
                            CBC Početnik
                            • 21.06.2010
                            • 8
                            • Vrsac

Bas i ja menjam silan blok.Cena je 6000 din +4000 ugradnja.I da ti kazem da silan blok ne moze da ti menja bilo ko.Potreban je alat.Kao sto gogi rece menjaj i gume jer one vremenom gube svoje svojstvo bez obzira kakva im je sara.

Comment

• debeli73
                              CBC Član
                              • 16.05.2010
                              • 75
                              • Kragujevac

Hvala ljudi, problem nije drastično izražen i pojavljuje se samo na većim brzinama. Moguće je i da pošto ga vozim tek nekoliko dana da i preterujem. U svakom slučaju pretpostavljam da je problem naći pravog majstora koji može da kaže realno da li je potrebna promena ili ne. A što se tiče guma u paipirima od automobila sam našao dve fakture da su dve zadnje menjane na 80000km a dve prednje na 95000. E sad ako je problem silan blok a cena je 10000 hiljada onda ok ali ako nije silan za te pare može da se kupi vrhunska Continetal guma iz Premijum segmenta pa treba odlučiti šta raditi.
                              Inače auto je bar po svi proverama koje sam uradio u odličnom stanju , redovno servisiran na 15000km. Da, još nešto i ja se slažem da nisu amortizeri oni se ipak drugačije pokazuju

Comment

• debeli73
                                CBC Član
                                • 16.05.2010
                                • 75
                                • Kragujevac

Izvinjavam se , vidi se da sam nov. Zvao sam servis i zamena oba silan bloka pozadi je 11000 i naravno za te pare ne mogu da se dobiju dve vrhunske gume.

Comment

Working...
                                X