Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
kompresor smanjuje intezitet ili ventilator smanji brzinu?
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
gogi , uzeo sam na temerinskom putu , kad se ide prema centru neposredno pre raskrsnice sa ul Jovana Cvijica sa desne strane. jbg bacio sam racun tako da ne mogu tacno da ti kazem koja je radnja u pitanju. a postupak ti je i opisan na kutiji ali mogu reci i ja.
upalis auto , pustis klimu da duva najjace i pri tome namestis da ti je cirkulacija samo u kabini!!! pomeris sediste suvozaca napred koliko moze i oboris ga napred koliko moze. sprej stavis iza sedista suvozaca, aktiviras je (pri tome ona ostaje aktivirana i izlazi iz nje sadrzaj). zatvoris vrata i sacekas da se sprej isprazni. nakon toga ugasis auto.najbolje bi bilo ne koristiti ga nakon ovog postupka bar 1-2 sata , da taj "neutralizator" odradi svoje na celijama hladnjaka. imaces malo cudan miris "hemijskog sredstva" u kolima naravno pomesan sa (u mom slucaju) sa narandzom-posto sam takav sprej uzeo.
Savke, ako redovno menjas polen filter te ne stigne "momacki" da se isprlja i da se namnoze razni mikrobacili i sta vec, onda je najbolje resenje. Kod onih nesavesnih ni filter ni karton sprejeva nece pomoci, jer kada se uvuce u ventilacione otvore sve i svasta...lepo mirise slozices se .
It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!
modesti , kod mnogih na forumu je varijanta polovnih automobila , i samo pokusavamo da ispravimo nesavesno ponasanje predhodnog "gazde" , a to je u prvom slucaju zamena filtra i sprej , a ako to ne uspe da pomogne , trazimo drugu , pa i trecu varijantu otklanjanja neugodnog mirisa od klime...
za sad je sve ok, bar ja mislim, niko nece kaze koliko mu klima otprilike oslabi auto... ali zanima me npr, za sledecu sezonu bi isao u klima servis na ono komplet sta god se tu radilo, zanima me sta, gde i koliko?
e da i jel neko zna gde u bgu imaju sijalice???
Meni klima ni malo ne oslabi auto...to mogu da kazem jer sam iz punta sa klimom presao u lagunu. U puntu kada odvrnes klimu nece da vuce, vise u rikverc ide nego napred...
It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!
Jedno pitanje za sve prisutne, zamenio sam sijalice na svim podizacima, ali mi ne radi iluminacija na prekidacu za retrovizore, da li uopste tu postoji sijalica?
modesti za ono punto ide u nazaad
Ne znam kod mene se oseti razlika i to poprilicno.
Pazi em vozim na plin em klima radi , mora da se oseti razlika.
U pocetku dok sam bio pod utiskom udobnosti i komfora nisam ni osetio razliku benzin-plin ali nakon nekog vremena i kada se malo naviknes na nju ostetis svaki nepravilan zvuk trzaj .... a kamoli da ne osetis i razliku kada predjes sa plina na benzin ili obrnuto.
Razlika je izuzetno mala (za plin) ali postoji , razlika *klima*bez klime se takodje oseti i to poprilicno .
gogi pa ti i ja imamo istu makinu, iste elemente... hehehe... znaci na benzin sam vozio iskreno jednom da kazem dugo i onako, ima razlike, ne velike ali ima, lepo ide i na plin, a to mi je sto mi je, benzin videti nece... heheh... sto je mnogo mnogo je... a svidja mi se potrosnja plina, isto je tu negde ko benzin... zadovoljan sam skroz...
ubi ti sa sijalicama
ma sta ce ti to i meni par komada ne radi a necu da se patim oko toga za sada .
Moras malo i na benzin voziti cisto da rade malo i benzinske dizne jer posle moze da kosta mnogo vise od ustede to sto ne vozis na benzin vec samo na plin !!
imam problem vec duze vreme ...prilikom ubrzavanja u bilo kom stepenu prenosa auto odlicno krene da ubrazava ali prilikom ubrzavanja naglog ili postepenog pocne da "talasa"...kao da na delice sec. ostaje bez snage i ja to u voznji dozivljavam kao "talas"..uradjen veliki servis ..proveren na dijagnostici..sve ok...??? da li neko imao slicno iskustvo ili mozda ima neku
pa nesto me i nerviraju i ne... zamenio bih ih a i ne bi cackao hehehe.. al pukne me nekad da sredim... tipa ko sad kad prosao rok pa nemam sta da radim...e pa vozi se nekad, ponekad, mislim do sad sam skrcko malo vise od 15l
Comment