RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mazzy
    CBC Veteran
    • 25.07.2010
    • 164
    • Sarajevo

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

NIsam skontao za ovaj test... Jel ubacuje karticu i drzi onu tipku istovremeno ..ili sta vec ?

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

Drzis dugme borda i ubacis karticu,ona uradi test,ako nesto nije u redu pokaze ti simbol,a ako je u redu zavrsi i pritisnes dugme za paljenje

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

http://emotorenhaus.blogspot.com/2008/0 ... ondeo.html
        Top Gear-ov test uporedjivanja polovnjaka.Tu je i nasa Laguna

Comment

• thomas
          CBC Član
          • 04.10.2009
          • 97
          • Subotica

ako neko nije video, u epizodi Fifth Gear su isprobali Lagunu posto je dobila 5 zvezdica za sigurnost pa su resili da je zakucaju u drvo brzinom od 55 milja na sat. http://www.youtube.com/watch?v=2fLg8eQaPyE

Comment

• mazzy
            CBC Veteran
            • 25.07.2010
            • 164
            • Sarajevo

E ljudi , ne razumijem onaj test .. O cemu se radi ? hah pise mi fuel low , a u rezervoaru ima vise nego pola, i to strelica prikazuje . I za akumulator mi govori ono fault ...

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

To je test i to tako mora da ti izadje,kada krene da to izlazi daljim pritiskanjem tastera na displeju ćeš doći do ekrana na kom u idealnom stanju stoji "----". Ako je neka od crtica zamenjena slovom, kompjuter je evidentirao neku grešku.

Comment

• mazzy
                CBC Veteran
                • 25.07.2010
                • 164
                • Sarajevo

cini mi se da je zadnja crtica slovo "h" ...

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ljudi probao sam da sipam gorivo sa karicom u slotu i sve je proslo OK. Znaci kako je sipano gorivo tako je i kazaljka plako pokazivala sve vise goriva. Izgleda da je ovaj problem ipak ispravljen na fazi 2.
                  Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• hugo
                    CBC Početnik
                    • 29.07.2010
                    • 8
                    • Banjaluka

koliko nije puno kilometara za lagunu da je prešla za kupovinu,odnosno,koja je max.kilometraža isplatljiva /pouzdana za kupiti?

Comment

• mazzy
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2010
                      • 164
                      • Sarajevo

viewtopic.php?f=15&t=50805 evo i moje
                      I da li neko zna sta znaci ono zadnje "h" kada test radim ... ?

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Pisano je bar 2-3 puta u ovoj temi. Potraži i pronaći ćeš sigurno.

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

ako vam se pojavi slovo "t" imate problema kod "Einspritzunga" i to onog koji je min 4 sekunde bio javljen kao greska.
                          ako vam se pojavi slovo "J" pokazuje problem kod dostave goriva tj napajanje gotivom (obicno je to problem kontakta tj kada je vrednost otpora duze od 100s izvan 6-350 Ohma)
                          ako vam se pojavi slovo "d" imate problema kod "Einspritzanlage"
                          ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj meracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)

Comment

• mazzy
                            CBC Veteran
                            • 25.07.2010
                            • 164
                            • Sarajevo

MOze li neko objasniti ovo zadnje? kakav pokazivac ulja ? kada startam motor, pise "oil ok" .

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Kad je evidentirana neka greška, da bi bio 100% siguran o čemu se radi, treba da odeš u servis koji ima Clip (Renault dijagnostika) i saznaćeš tačno šta je kompjuter registrovao.
                              U principu, greške koje se pojavljuju u test modu se odnose na neki trenutni nedostatak u signalnima koji dolaze sa raznih senzora. Na primer, ta tvoja greška je možda evidentirana zbog signala sa senzora nivoa ulja koji je u nekom trenutku bio van predviđenog opsega, iz ko zna kog razloga.

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd
                                • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi rodjendan mi je nikad usraniji... znaci... sto se tice zamene kugla napravljena je jos veca steta... znaci ispala je polu osovina i procurelo ulje iz menjaca, tj. manzetna se otkacila...nista od posla... zvao sam sve servise niko nije hteo da dodje u pomoc... tako da sam se bas smorio... inace morace se slepa negde.. al ne ide mi se nigde, znam da u hit auto necu makar crko... bili su bas ljubazni...poz ljudi.. srecan mi rodj.

ako neko ima ideju kako da pomogne bilo bi super...

Comment

Working...
                                X