RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ja ne znam da tamo ima... cuo sam da remontuju a znam da se zakazuje... meni nije tesko da odem ti kupim i posaljem samo da saznamo dal ima to.. ja ne znam ni kako izgleda ta plastika..poz

Comment

• savidsi
      CBC Član
      • 12.01.2010
      • 90
      • km

max, hvala na javljanju. Zvao sam ih i tip koji to radi je na odmoru, sutra pocinje da radi. On ce znati koji je to deo i ako oni ne budu hteli da mi posalju zamolicu tebe da to preuzmes i onda se cujemo telefonom. Bitno mi je da stigne do sledeceg ponedeljka jer idem na odmor.
      Hvala jos jednom.

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd

e naravno... meni stvarno nije problem.. budi pozdravljen odo ja da se slepam...

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Originally posted by max3m87
          nisam to ja... to je moj cale
          a nije to posao neki... to sto ispadne poluosovina i nije problem.. nego ova manzetna nije smela da sklizne sa plastike... ne znam sto je skliznula zato je i iscurelo.. nije sve u parama.. hteo cale da radi.. nije to samo da se ustedi... ima necega u majstorstvu...
          Ok,ali mogli ste da s****te jos nesto,crevo ABS-a npr.a da ni ne izvalite...pa posle da ti blokira tocak ili slicno,nece da koci...svasta moze da se desi....a zasto?

Comment

• mazzy
            CBC Veteran
            • 25.07.2010
            • 164
            • Sarajevo

E senzori za pritisak u gumama me zezaju . Odavno sam to primjetio , al danas me podsjeti . Napuhao sam prednje na 2.2 , a zadnje na 2.1 ... Kad sam upalio auto , prikazuje mi obratno . Prednje 2.1 , a zadnje 2.2... Sta bi moglo biti ?

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Moglo bi biti da su ti prednji tockovi nazad a zadnji napred. Svaki senzor se uparuje sa centralom, tako sto mu se kaze gde se nalazi. Ako ti vulkanizer zameni mesta tockovima, centrala to nece znati, pa ce prikazivati na displeju onako kako je podesen.
              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• slobo35
                CBC Član
                • 05.03.2010
                • 16
                • kraljevo

mazzy i kod mene su pokazivali netacne podatke a narocito zimi pa sam ih na dijagnostici lepo iskljucio i vise ne razmisljam o njima

Comment

• Krema
                  CBC Član
                  • 26.04.2010
                  • 77
                  • Novi Beograd
                  • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by nashua
                  sta moze da bude pa se trese rucica menjaca....hvala
                  Moguce da ti je otisao donji nosac motora ili kako se drugacije popularno zove "koska". Ako imas kanal skini donji plasticni poklopac motora i pogledaj u kakvom ti je stanju taj nosac.
                  Cini mi se da je cena oko 80tak evra.

@mazzy
                  Kao sto je Savke vec rekao proveri da ti vulkanizer pri montazi nije zamenio tockove, prednje stavio na zadnje i obrnuto. Mislim da se na vozacevim vratima nalazi nalepnicama sa uputstvom koja boja senzora ide na koji tocak, uporedi to pa ces znati da li je zamenio ili nije.

Comment

• modesti
                    CBC Senator
                    • 26.08.2009
                    • 239
                    • novi sad
                    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by modesti
                    Auuuu brale ala ga je sredio, to me podsetilo kada sam seo sa caletom 1997 u lanciu themu 2.o pa je isterali na auto-put...samo smo smo je provrteli i pravac majstor.
                    Ja nikako da sredim problem sa safe modom...ociscen egr, turbina, promenjen senzor turbine, ociscen protokomer i opet mi pali bez ikakvog pravila safe mod, nece da vuce, moram da stanem i ugasim i ponovo upalim auto, blago sam na kraju zivaca.. Sutra opet kod Slobe.
                    Ima li iko ideju sta moze da bude uzrok.
                    Nema niko ni ideju sta me z......a?
                    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mazzy
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2010
                      • 164
                      • Sarajevo

@Krema
                      Stari mi je mjenjao te gume, znas ono , ljeto-zima . MIslim, nije mjenjao on neko u vulkanizeru ... Da li mogu vidjeti boju senzora bez skidanja tocka ?

Comment

• Krema
                        CBC Član
                        • 26.04.2010
                        • 77
                        • Novi Beograd
                        • Laguna II 1.9 dCi

Malopre sam bio do auta da vidim da li moze da se vidi boja senzora bez da skidas tocak. Kod mene moze. Samo ponesi neku krpicu da obrises ventil i videces na njegovom obodu boju. Inace boje su zelena (prednji levi), zuta (prednji desni), crvena (zadnji levi) i crna (zadnji desni).

Comment

• Laguna 2002
                          CBC Senator
                          • 13.12.2009
                          • 297
                          • Bačka Palanka

Otiđi do prve pumpe ili vulkanizera i ispusti jednu gumu i vidi koja će zasvetleti na displejju, pa je doduvaj i tako tri puta, na četvrtoj ćeš već ukapirati .

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Senzori ne reaguju bas odmah tako da ce trebati vremena da se tako uradi.
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mazzy
                              CBC Veteran
                              • 25.07.2010
                              • 164
                              • Sarajevo

znam da ne reaguju .. Ma najlakse mi je vidjeti na vratima lijepo i eto ...

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

mozes i do servisa oni spoje sa kompom prodju sa nekom spravicom i ubace u komp koji senzor gde stoji

inace ljudi dobro sam prosao za 15 000 rsd sam zamenio krajeve spona, krajeve letva, kugle i vratili mi one manzetne + ulja koliko ide.... i posle centriranje ... nije lose e da slep me je kostao 2500rsd

Comment

Working...
                                X