RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

e bio sam i do radio kluba rekla mi za to ali nemaju vise... tuga... nacicu ih valjda negde...poz..

Comment

• sinisapancevo
      CBC Član
      • 17.05.2010
      • 38
      • pancevo

hoces da ti ja posaljem ili po bratu ako imas vremena sutra ili postom obicnom stigne za dan

Comment

• symbad
        CBC Početnik
        • 17.03.2010
        • 3
        • Kopaonik

Hvala na odgovorima. Upecah jos ovaj primerak pa idem i njega da vidim najverovatnije sutra takodje:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... expresion/

Sto se cene tice, ne znam sta tek za ovu da mislim, ako je ona od 7150,00 naduvana, onda je tek ovo mnogo

Javicu sta se desava.

Pozz i hvala.

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

e sinisa to bi bilo bas super... meni je sve jedno kako god da je tebi lakse...

Comment

• sinisapancevo
            CBC Član
            • 17.05.2010
            • 38
            • pancevo

Taj servis gde sam uzeo danas vise ne radi pa cu ih uzeti sutra.
            Treba sutra da dobijem uput za atest za plin pa cu da skoknem do AMSSa u Ruzveltovoj da ga odradim ako ne dobiujem uput saljem ti po bratu prekosutra.On radi u centru blizu skupstine

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

nikakav problem hvala ti mnogo... ti znas koje sve sijalice trebaju.. heheh...poz

Comment

• cikajowa
                CBC Veteran
                • 12.11.2009
                • 153
                • svugde

symbad2
                NIje druze nista mnogo ako vredi te pare, prosto
                Mene je moja pre 7 meseci izasla blizu 10 000 dok sam stavio nove gume,servis,registracija ...
                http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic ... 72f2f673f1
                evo link moje ako nije problem,ako da ,obrisacu
                Nisam se pokajao ni sekunde sto sam je uzeo.
                Evo jedna najsvezija sa novim felnicama
                http://www.renaultforumserbia.com/index ... 8341;image

ja bi pogledao vise primeraka, ne zuri auto se ne kupuje svaki dan..
                Moj izbor
                http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... na_19_dci/
                http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... restyling/
                A za par godina ako Bog da ovo
                http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _20_turbo/
                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• slobo35
                  CBC Član
                  • 05.03.2010
                  • 16
                  • kraljevo

za symbada ...ja sam iz KV ali svoju lagunu odrzavam u servisu u Cacku momci su maksimalno korektni sa cenama i uslugom servis DEVLA kontakt tel. Dejan 063/682-592 ....

Comment

• symbad
                    CBC Početnik
                    • 17.03.2010
                    • 3
                    • Kopaonik

Originally posted by slobo35
                    za symbada ...ja sam iz KV ali svoju lagunu odrzavam u servisu u Cacku momci su maksimalno korektni sa cenama i uslugom servis DEVLA kontakt tel. Dejan 063/682-592 ....
                    Odlicno, hvala puno!!!

Comment

• dachonije
                      CBC Početnik
                      • 02.06.2010
                      • 2
                      • bg

Originally posted by markofpi
                      Zaboravljate da su danasnji auto mnogo nezniji po pitanju toga. Nekada se ceo kokpit iradnjivai iz jednog dela, bez mnogo plastike i gume ali kad se zeli da bude moderno i fensi to je cena koja se placa jer auto nije konstruisan za oranice vec za puteve. A kada govorimo o krckanju pretpostavka je da se ne misli na ravan put vec na ono po cemu vozimo najvecim delom. Ja kad idem auto putem pored Arene ima par izbocina koje nikako ne mogu da zaobidjem jer se prostiru celom sirinom trake, a ja bas i ne mogu da usporim na 40km/h da bih preko toga presao. Svaki put mislim da ce nesto da mi otpadne.
                      Potpuno si u pravu. Ja zivim pored arene i onaj dio puta je u katastrofalnom stanju. Stvarno je osjecaj kao da ce nesto da ti spadne sa auta
                      Tako da stvarno mislim da oko tog lupkanja i skripkanja u nasim automobilima ne treba diskutovati jer putevi nisu ni za zaprezna kola a ne za ovakve ladje koje mi vozimo

Imam i jedno pitanje. Promjenio sam juce krajeve letve volana i caure na zadnjem trapu. Znam da radi ovog prvog treba ici na reglazu prednjeg trapa, a pitam se da li treba da se centrira i zadnji trap radi ovih novih caura?

Pozdrav

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Mislim da nema potrebe raditi bilo sta posle zamene caura na zadnjem trapu. Za prednji moras obavezno jer si menjao krajeve letve.
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• CDanijel76
                          CBC Veteran
                          • 11.01.2010
                          • 144
                          • Novi Sad

ako ides na kopijutersku dijagnostiku , i ako ti je potrebno stelovati i zadnji trap mislim da ce to komop da registruje i prijavi, jer -moje misljenje nestrucno! - mislim da se rade sva 4 tocka ako treba!
                          --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Rade se stelovanja sva cetiri tocka, ali mislim da se zadnji steluju samo posle rada na limarije usled neke havarije ili sl. a da nema potrebe to raditi posle zamene silen blokova (naravno ako je bio u redu pre toga). Naj bolje je da odes negde i pitas, pa kazi i nama da budemo sigurni. Samo opet gomila mastora nema pojma da se zadnji trap steluje......
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Krema
                              CBC Član
                              • 26.04.2010
                              • 77
                              • Novi Beograd
                              • Laguna II 1.9 dCi

E ovako sto se tice trapa. Ja sam menjao oba zadnja amortizera i zadnje caure, kao i nastavke letve volana (obeI i kraj spone na desnom tocku. Pitao sam da li treba da se radi centriranje zadnjeg trapa ili samo prednjeg i rekli su mi da centriranje zadnjeg trapa ne treba da se radi. Eto to Vam je odgovor iz prve ruke. Inace sam to sve menjao pre mesec dana kod Nese u Munze konza.
                              Centriranje kod Adama.

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

E drugari ovako stoje stvari:
                                Cini se meni da mi klima de duva dovoljno hladno, pa odem do servisa neovlascenog.Prikace na neki uredjaj izvuku gas, 670gr, po prospektu treba da ima 650gr... znaci ok. Izmere temperaturu na izduvima(tem na klimi stavljena 16C,ventilator na max) u mestu pokazuje 16-18C, odem provozam magistralom jedno 3-4km, temperatura na izduvima pada i drzi oko9-10C, znaci znatno bolje nego u mestu i ako turiram. Drugar sa lagunom dosao isto u servis, kod njega u mestu na izduvima u kabini pokazuje 8-10 znaci ok!
                                Majstor mi rece da je verovatno kompresor(ne stvara dobar pritisak valjda), on je nov oko 500e, a moze i da se ovaj remontuje valjda .
                                Da li je neko imao slican problem ljudi, ne daje mi se 500 e jbt..
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X