RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igogitar
    CBC Član
    • 14.07.2010
    • 93
    • R.Srpska,Gradiška

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Eh ljudi imam jedno pitanje. Danas sam putovao za Beograd auto-putem i prvi put sam se ozbiljno iznervirao sa Lagunom. Mozda ce onima koji su bolji poznavaoci pitanje biti glupo i smijesno ali ja moram da pitam. Imam manuelnu klimu na Laguni. Klima radi odlicno osim sto se u poslednje vrijeme osjeca neugodan miris(nesto kao smrdljiv sir) ali to traje kratko kad upalim klimu i brzo prodje. Problem je sledeci:Klima super radi do brzine od 110-120 Km/h. Preko toga jednostavno NE RADI! Morao sam da biram da li cu da se vucem kao puz ili cu da idem brzo ali da se skuvam. Izabrao sam drugu varijantu. Da li je moja klima neispravna ili je to normalno? Da li je to neko podesavanje klime ili nesto drugo? Cim se brzina vrati na oko 100 km/h klima ponovo funkcionise bez problema.Stvarno sam zbunjen. Nikad ranije nisam vecim brzinama sa ukljucenom klimom.

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Originally posted by savke
      Ispravite me ako gresim i ET (offset) treba da je 50
      Originally posted by mobbdeepqb
      Razmak rupa na Laguni je 5*108.Isti razmak imaju i Ford, Volvo, Jaguar,Pezo....a Megan ima 4*100..
      Malo kasnim ali u pravu ste obadvojica evo jedan link, mislim da sam ga pronasao na forumu negde, u vezi celicnih felni
      http://www.alcar.at/stahl/index.php?lan ... le&gb3=H42
      @igogitar klima ti smrdi trebas je ocistiti, ima tu na forumu pisano u vezi toga pronadji.
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• vlaves2000
        CBC Član
        • 28.03.2010
        • 95
        • srbija

Hope ne znam kako se zovu plocice ali prednje sam platio 2400, a zadnje 2000 i 7000 silen blokove iz originala kako kazu a potvrdio mi je i majstor, plocice su inace japanske proizvodnje i super se ponasaju nema cvilenja i tako to a sto se tice tih dzekova postoje unutra i muski i zenski kao da je otspojen ako me razumes, mozda je najbolje da slikam da bi ste znali o cemu se radi
        https://t.me/pump_upp

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

Originally posted by vlaves2000
          Hope ne znam kako se zovu plocice ali prednje sam platio 2400, a zadnje 2000 i 7000 silen blokove iz originala kako kazu a potvrdio mi je i majstor, plocice su inace japanske proizvodnje i super se ponasaju nema cvilenja i tako to a sto se tice tih dzekova postoje unutra i muski i zenski kao da je otspojen ako me razumes, mozda je najbolje da slikam da bi ste znali o cemu se radi

"otspojen" je verovatno raskopcan ili izdzekan ,tako da te kapiram ,ali kod mene ima jedan dzek viska ali nema drugi deo koji bi se ukopcao u njega,tako da ja onda nemam takav dzek,imas li navigaciju ...tj bolje navedi sta ti ima od opreme u autu i jel ti sve radi
          sada sam se setio da tu negde treba da bude i centrala od airbag-ova ali ne znam da li mislis na nju ,pa odgovori da li ti je upaljena lampica od airbag-ova ,ako jeste onda je to to

Comment

• vlaves2000
            CBC Član
            • 28.03.2010
            • 95
            • srbija

koliko sam ja uspeo da vidim sve mi radi, nemam navigaciju, auto imam tek mesec dana oprema je privileg
            https://t.me/pump_upp

Comment

• makinus
              CBC Član
              • 17.06.2010
              • 62
              • Beograd

Originally posted by igogitar
              Eh ljudi imam jedno pitanje. Danas sam putovao za Beograd auto-putem i prvi put sam se ozbiljno iznervirao sa Lagunom. Mozda ce onima koji su bolji poznavaoci pitanje biti glupo i smijesno ali ja moram da pitam. Imam manuelnu klimu na Laguni. Klima radi odlicno osim sto se u poslednje vrijeme osjeca neugodan miris(nesto kao smrdljiv sir) ali to traje kratko kad upalim klimu i brzo prodje. Problem je sledeci:Klima super radi do brzine od 110-120 Km/h. Preko toga jednostavno NE RADI! Morao sam da biram da li cu da se vucem kao puz ili cu da idem brzo ali da se skuvam. Izabrao sam drugu varijantu. Da li je moja klima neispravna ili je to normalno? Da li je to neko podesavanje klime ili nesto drugo? Cim se brzina vrati na oko 100 km/h klima ponovo funkcionise bez problema.Stvarno sam zbunjen. Nikad ranije nisam vecim brzinama sa ukljucenom klimom.
              Mozda (najverovatnije) treba da proveris PK kais. Pri vecim brzinama-obrtajima moze da proklizava i ne okrece remenicu kompresora?

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

@vlaves2000
                Ajde bas slikaj ako ti nije problem i jednu i drugu dzeksnu pa da probamo da provalimo sta je.

Originally posted by igogitar
                Moguce je da ti nije nesto u redu sa pritiskom freona pa iskljuci klimu kada mu pritisak predje neku granicu. Nisam upucen bas previse u ovu tematiku ali moguce je da je kompjuter nesto zabelezio, pa ne bi bilo lose da odes negde na dijagnostiku da ti provere greske i da provere parametre vezane za klimu. Najbolje bi bilo da sednes sa povezanom dijagnostikom u auto i da uzivo moze da se vidi na dijagnostici sta se desava sa parametrima kada ti se zbog brzine ugasi klima.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• daniboy
                  CBC Član
                  • 16.06.2009
                  • 16
                  • Beograd

Da li neko zna, koji otpad bi mogao da ima Renault Laguna II, 2006. godiste? Ili, ako je neko menjao DPF (FAP) ili katalizator, ko moze da donese polovno iz inostranstva?

Pokusavam da nadjem to, ali je smrt naci!!

Comment

• makinus
                    CBC Član
                    • 17.06.2010
                    • 62
                    • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ni_delovi/

Ja sam kod njih nasao branik za restilizovanu lagunu.

E sad, ako ti je motor 2.0FAP to je stvarno premija da se nadje.

Comment

• daniboy
                      CBC Član
                      • 16.06.2009
                      • 16
                      • Beograd

ne, motor mi je 1.9 dci, 81KW, to je standardan motor. Sada cu da ih kontaktiram i nadam se najboljem
                      hvala!

Comment

• debeli73
                        CBC Član
                        • 16.05.2010
                        • 75
                        • Kragujevac

Ja koliko znam motori od 81Kw nemaju Fap filter Moje pitanje ako neko ima iskustva da pomogne je sledeće. Na Laguni imam automatsku klimu i na dijagnostici je pokazivala da kad je uključena daje pritisak od 10 bara a da je fabrička vrednost 12 te su mi rekli da je to sasvim u redu. Ipak ima osećaj da kada radi najjače čini mi se da slabo duva (npr upoređujući s službenom Fabijom gde manuelna na dvojci ledi čelo posle 2 minuta). Drugo pitanje je da li izduvi za klimu idu i pozadi jer vidim da kod zadnje stakla postoje otvori gde duva vazduh za brzo odmagljivanje. Treće pitanje je da li ako nemam oznaku za razmagljivanje na potenciometru retrovizora to znači da i nemam grejanje retrovizora.

Comment

• makinus
                          CBC Član
                          • 17.06.2010
                          • 62
                          • Beograd

Originally posted by debeli73
                          Treće pitanje je da li ako nemam oznaku za razmagljivanje na potenciometru retrovizora to znači da i nemam grejanje retrovizora.
                          Za prvo pitanje i meni se cini da je slabije hladjenje (tako mi je bilo i na laguni I), drugo pitanje ne znam posto imam karavan (nema otvora za zadnje staklo)

Mogu da ti odgovorim samo na trece pitanje, i to pitanjem - o kakvom potenciometru govoris? Potenciometar za retrovizor ne postoji, samo "dzojstik" na vozacevim vratima...

Comment

• mrki
                            CBC Senator XXL
                            • 08.11.2006
                            • 550
                            • nis, serbia

@debeli73:
                            ako imas grejac preko zadnje trecine retrovizora, onda razmagljuje.

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kod faze 2 sa automatskom klimom, grejaci retrovizora se pale na dugme kod komandi klima , na istom na kojem su i grejaci zadnjeg stakla. Za ostale ne znam.
                              Kad smo vec kod toga, zna li neko da li u NS moze da se uradi popravka jedne linije grejaca zadnjeg stakla, posto mi jedna ne radi?
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• makinus
                                CBC Član
                                • 17.06.2010
                                • 62
                                • Beograd

@savke
                                Kupi tecno srebro u nekoj prodavnici elektronike. Trebalo bi da kosta oko 1000din mala minijaturna bocica. Sa njom svima na forumu mozes da popravis sve grejace.

Postoje i varijante "bison electro" ali je to dosta skuplje.

Comment

Working...
                                X