RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ivane iz Zg dobro dosao na forum . Mislim da bi tvoj problem bio resen upravo pomenom pomenutog EGR ventila ili ciscenjem istog ali je zamena ipak najbolje resenje pogotovo ako je auto presao dosta km . Koliko je laguna presla ??

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

Sto se tice razloga, na jednom od predhodnih postova napisao sam da auto u razlicitim stepenima prenosa u jednom trenutku izgubi intezitet vuce a nakon toga se nastavi normalno, mnogo vise cadi i poslednjih dana je na nizim obrtajima u drugoj przini pri blagom dodavanju gasa (stedisa ubrazavanju) poceo da naglo gubi gas (stuca) cak ispod 1800 obrtaja.

Interkuler se naduvao i pukao, turbina proverena, prvo sam se brecno da je turbina izazvala pucanje ali mi je covek rekao da je ok i da , naravno, stari modeli interkulera do 2003-2004 nemaju pojacanja i da na svakoj drugoj laguni u servisu do tog proizvodnog intervala, intekuler pukne kad tad.

Toliko o tome.... u svakom slucaju jos jedan nepotreban kvar u seriji decijih bolesti, ne znam da li samo ja primecujem ali neki kvarovi su prilicno ucestali na lagunama, rekao bi da je svako od nas na ovome forumu imao barem jedan neplaniran, od pumpe, visokog pritiska, niskog pritiska, egr ventila, turbine, interkulera, senzora turbine, creva, dizni, alternatora, brave, senzore pritiska, podizace i sijalice da ne pomiljem(od pomenutih jedino za dizne bi mogao reci, ajde, zaprljale se jbg, i ajd i sijalice ali ostalo...), veurijem da ima jos problema koje benzinci mogu da dodaju( ako se neko nije pronasao , uskoro verovatno hoce)

Sve u svemu moje licno iskusto sa ostalim vozilima koje sam vozio pre lagune a bilo ih je sugurno 10 ak u istoj i slicnoj klasii, voznje minimum godinu do dve dana, mogu reci da se ni sa jednim nisam namucio kao sa ovim i imao prilike da svaki drugi dan blejim na forumu i sa zadaskom ocekujem neko novo nesrecno iskustvo a kroz glavu mi prolazi "nece valjda mene i ovo".

Comment

• Guru
        CBC Član
        • 15.01.2010
        • 57
        • NIS

Dobro dosao Ivane,
        to sto je garavo oko EGRa ne znaci da je za zamenu. U svakom slucaju ako ti se desava da na auspuhu prilikom veceg gasa izlazi taman dim ili cak gar, potreban ti je iskusan serviser koji bi ocistio EGR.
        Pozdrav

Comment

• vlaves2000
          CBC Član
          • 28.03.2010
          • 95
          • srbija

desava li se nekom da papucica kvacila nece da se vrati skroz gore ostane jedno dva santimetra
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Krema
            CBC Član
            • 26.04.2010
            • 77
            • Novi Beograd
            • Laguna II 1.9 dCi

Meni se desilo 2x to. Poslednji put pre jedno 4500 km i od tada nije mi se desavalo. A drugi put skoro da nije ni hteo da se vrati,samo nesto malo. Pitao sam majstora, cini mi se da rece da je problem u gornjem cilindru kvacila. Cena prava sitnica, oko 150 jevreja.

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Originally posted by SerbianHero
              mogu reci da se ni sa jednim nisam namucio kao sa ovim i imao prilike da svaki drugi dan blejim na forumu i sa zadaskom ocekujem neko novo nesrecno iskustvo a kroz glavu mi prolazi "nece valjda mene i ovo".

Skupi su delovi pa čoveka lako uhvati paranoja.
              Činjenica je da laguna ima dosta dečijih bolesti, ali je isto tako činjenica i da je najveći deo problema koji se ovde navode karakterističan za sve polovne dizelaše, a te pominjane dečije bolesti se uglavnom lako rešavaju.
              Inače, mene je za ovih 120 000 km koliko je kod mene (na satu sad oko 260k, realno možda i više) najviše iznervirala pumpa niskog pritiska. Menjano već 3 ili 4 puta, ne mogu ni da se setim tačno. Srećom svaki put sam uspeo da je povratim tako što lupim nekim velikim ključem po njoj, i odvezem se do servisa.
              Sramota kako je loše napravljeno, nije ni čudo što ne može da sastavi ni godinu dana.

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Nisu ni delovi toliko skupi. Jednostavno nervira to sto malo malo nekakva "sitnica" crkne pa ajde kod majstora, meni je na putu do mora otisao ,verovatno, prekidac ventilatora klime pa sad zamisli situaciju kada celo letovanje vozis sa otvorenim prozorima, a klima jedva da duva. Tu su onda problemi sa sijalicama, ovo je na racuna maxija, pa ovo pa ono...nerviraju takve stvari, barem mene. Pratim pomalo ostale forume i ne vidim da ljudi imaju toliko 2sitnih" problema kao mi sa lagunama. Ispravite me ako gresim.
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• debeli73
                  CBC Član
                  • 16.05.2010
                  • 75
                  • Kragujevac

Mislim, da sam ja o ovom problemu više puta pisao. Ljudi, da je sa Lagunama sve ok ne bi ovaj forum imao preko 130 strana. Drugo, statistika je čudo pogledajte ADAC test o broju kvarova Laguna 2001/02/03/04. Ja iskreno sa mojom bilo kakvih problema do sada nisam imao. Treće, ne može da se uzima vozilo 2001/02 da se veruje da je prešlo 120.000 i da se pita kako se bre kvari posle 9 godina, šta mu je?!? Četvrto, prosečni kupci Lagune u Srbiji su ljudi koji hoće veći i luksuzniji auto za malo para, i to je ok da se kupuju malo očuvaniji koji su i skuplji. Ali ne, kupuje se Laguna za 5.500evra koja je u vrednosti jednog solidnog Clia i onda se kuka. I na kraju ono što me najviše izluđuje je da se pojavljuju novi članovi koji kažu parafraziram"forum mi je pomogao mnogo,...evo postao sam ponosni vlasnik Lagune 01 godište", eeeeeeeej bre. Pa da si čitao valjda ne bi kupio ph1 nikako, ali dobro...I još nešto, najgore je kada vozač vozila iz B segmenta odluči da kupi vozilo D segmenta za iste pare. N e m o ž e to nikako.

Comment

• mazzy
                    CBC Veteran
                    • 25.07.2010
                    • 164
                    • Sarajevo

e ljudi,primjetih jutros da kada tek upalim aut kazaljka za obrtaje stoji malo iznad 1000 i cini mi se hoda milimetar gore dole. to slucaj nije bio prije....poslije par minuta rada stisnem kvacilo ili ubacim u ler stoji na 1000. jel se trebam brinuti? a da napomenem,veliki servis je na pomolu. za 5000km.

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad

Debeli73 apsolutno se slazem sa tobom. Lagune koje dolaze kod nas stare 6-8 godina i to dizelasi, nema sanse da su presle manje od 200-250000 km, cast izuzetcima, ma sta da pise na satu. Ja sam moju kupio pre malo vise od godinu dana i dobro me je namucila, menjao sam senzor protoka vazduha za turbinu, tako nesto, zadnje silen blokove, cistio turbinu, EGR ventil, opet neki regulator protokomera, sad ovo sa klimom, prekidac sva 4 zmigavca, crkle pojedine sijalice ali mi to i ne predstavlja neki problem...ima tu jos ponesto ali ne mogu da se setim. Sve u svemu da sam pre kupovine znao za ovaj forum ne bi mi bas pomoglo jer sam jse ukljucio na forum na 7 ili 9 strani , a sada da treba da je kupim, zaobisao bih je u sirokom luku. Cinjenica je da za "malo" para dobijes limuzinu ali te namuce, barem mene, sitnice...

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Debeli ne preteruj ! Po cemu ne bi kupio "taj neko ph1" . Evo ja vozim bas tu ph1 i to prvu seriju mart 2001 i nikakvih ALI nikakvih problema nemam . No dobro i auto sam kupio a da je pre toga bio redovno servisiran u ovlascenom servisu i kilometraza je prava bar u mom slucaju. Dakle moze da se pronadje dobra laguna ph1 2001 ali treba traziti.
                        Realna vrednost klia (u odnosu na lagunu) koje godiste i na osnovu cega dajes realnu procenu ???
                        Jednostavno: nemaju svi 7000e pa da kupe lagunu ph2 tu negde 2005 ili noviju i zadovoljavaju se lagunama za 4500e . E zato ja moju prodajem za 5650 i to skoro fiksna cena pa ko hoce dobar auto mora doobro i da plati . Realno, laguna poput mojih imas za 5000 da biras ali je pitanje odrzavanja i kilometraze a ja sve imam crno na belo od papirologije ali ko se razume dovoljno je da malo pogleda sedne proba i sve mu se kaze u ostalom tu je i ovl.servis pa ...

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad

Gogi11, dobra je laguna ph1, niko to ne osporava ali treba naci dobar primerak. Ja sam moju pre placanja odvezao u servis, proverena, ja je vozio nedelju dana i sve bilo ok, ali vrag ne spava, pocela sranja, da prostis na izrazu, posle par meseci...i eto ti sad. Generalno lagunu sa benzinskim motorom je lakse naci da je u dobrom stanju nego dizelasa.
                          Ja juce postavio pitanje sta mislite o chipovanju? Sa 120 ks se dize na 151ks i jos plus 30% veci obrt.mom.

Comment

• mazzy
                            CBC Veteran
                            • 25.07.2010
                            • 164
                            • Sarajevo

i da dodam na ovaj post gore tj. da se ispravim. kazaljka stoji ispod hiljade. malo iznad crte zadnje. a normalno je da stoji na crti

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

mazzy cini mi se da je mozda aktivan taj el saug ali sta vec ima tu funkciju posto je i vreme vec losije tj hladnije tako da mora malo da podigne obrtaje.

E da modesti u pravu si za lagunu benzinca a to sam zaboravio da pomenem , sto se tice dizela u pravu je debeli da ima dosta problema ali opet to su neki standardni problemi za sve dizelase te generacije samo je pitanje hoce li pre ili kasnije

Comment

• mazzy
                                CBC Veteran
                                • 25.07.2010
                                • 164
                                • Sarajevo

Aha uredu . Ma dobro ne bih se cudio i da je nesto , jer servis je ubrzo tako da .... Ali eto , kako sam onu zicu "sredio" da kucnem o drvo . Nista Samo mi pukla guma neki dan, ali srecom ubrzo sam stao , pa je felga ostala netaknuta. I to mi je bio prvi put..................da sam gumu zamjenuo ,

Comment

Working...
                                X