RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gavra01
    CBC Član
    • 04.02.2010
    • 26
    • Beograd
    • Laguna II 1.6 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by savke
    Samo mi reci da li je pocelo da trese jos pre nego sto si stavio nove diskove i plocice ili posle? Nije redak slucaj da se posle nekog vremena posle zamene diskova pojave vibracije(kada krene da se trosi ne trosi se ravnomerno iz nekog razloga i posle nekog vremena pocne da trese prilikom kocenja). Ako su vibracije bile tu i pre zamene diskova onda sigurno nije to.

Inace kada kazes da ti dizne imaju odlican protok da li je protok meren ili je samo na oko dobar. Imao sam isti problem kada su mi dizne nalivale vise goriva nego sto treba.(na meganu 1.6 16v)

Bile su prisutne i pre zamene diskova,a protok je merio lik koji je čistio dizne i ustanovio je da bacaju tačno koliko treba!

Comment

• krelac
      CBC Član
      • 19.06.2010
      • 17
      • brcko

Da li neko zna gdje se tacno nalazi mikroprekidac za rikverc svjetla na kucistu mjenjaca?
      Rikverc svjetla mi malo rade pa malo nerade, sumnjam na kontakt, ali neznam gdje se nalazi prekidac.
      Laguna II 2003. god. 1.8 16 v.

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

zanima me da li je neko od vas nekada sredjivao sitna ostecenja karoserije.. tipa malo ulubljeno i ogrebotine kod majstora... jer ne mora fazon mi prefarba pola kola da bi sredio neki sitan deo.. tipa 5x5cm... slikacu sutra kad operem i ispoliram tu okolo da se lepo vidi sta je steta..

Comment

• ristovski
          CBC Član
          • 12.09.2010
          • 12
          • Požega

Tako je to u Beogradu...

Comment

• Nikols
            CBC Član
            • 25.10.2009
            • 21
            • Cacak

Da nezna neko koja PUMPA za gorivo ide fabricki u lagunu benzinac?????????

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Masinac2
              Pozdrav.
              Za vikend sam doterao Lagunu 2 1.9 dci do Subotice i ostavio je tamo da se carini.
              Sad se ceka papir da je euro 3 iz zavoda a to je misterija kad ce biti, posto se ljudi sele vec 15 dana sto ja znam i naravno ne primaju zahteve.
              Elem da kazem da je dosta udoban, lagan za voznju, jako malo trosi, samo sto je meni ovakav motor straaaasno slab.
              Pitanje: kad smotam volan u bilo koju stranu i idem laganije napred ili nazad, prilikom stajanja u levom prednjem tocku zna da se cuje jedan udarac poprilicno jak.
              Naglasavam da je jedan udarac (nije homo zglob) kao da se nesto namesti tj kao da nesto bude zategnuto pa se otpusti i napravi udarac.
              U toku voznje sve radi savrseno i nema nikakvog zvuka.
              Dal je neko mozda imao slicno iskustvo i dal neko mozda ima ideju sta bi moglo biti u pitanju???
              Masinac potrajace to sa carinjenjem posto i ja cekam na carinjenje bas iz tog razloga. Inace ako ti nije daleko i skupo mozes da ocarinis auto u Kladovu posto tamo priznaju podatke o euro 3 standardu koji su zavedeni u saobracajnoj dozvoli auta a u SU to ne priznaju !! Tako da ... idemo tamo

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Originally posted by srdjan1991
                ljdui pomagajte..Prilikom paljenja mi se pali lampica za gresku i jos jedan koja ima kao neki grejac a povise njega slovo w u kockici. da li neko zna sta je ovo. i jos nesto ne reaguje na papucicu gasa vec drzi obrtaje motora na 2500. ljudi ne znam sta da radim. danas sam bio kod majstora i sve je bilo ok, gledao je na kompu i skinuo je sve greske. onda dodjem kuci i opet. auto takodje ima i plin. zna li neko koji je problem
                Do plina NIJE to odmah da znas. U igri su dve opcije : elektronska klapna ili kompjuter po nekada bude da je do dzeksne na klapni sto je ujedno i najjeftinije resenje sve ostalo je do par stotina evra. Auto ti radi u sef modu i turira do 2500 obrtaja, gas ne reaguje niiii ??
                Klapna polovna je oko 200e ali ima vec da se poruci i za 150e u Sabcu posto sam ja porucivao ali ipak nije bilo do klapne !!! komjuter 200-300e pa i vise kako te ko zavrne ali je najbolje da se ako je do komjutera isti skine i posalje na popravku kod dooobrog elektronicara sto zbog softvera koji je u njemu sto zbog cipa koji ume da zeza.
                U mom slucaju taj CIP je zamenjen i svi problemi su reseni . Cena je bila preko raznih varijanti i urgiranja "prijateljska" 200e ali inace 300evra
                Tako da... sta da ti kazem moraces da to resis jer iz iskustva drugih koji imaju taj problem biva ce sve gore i gore tj sve cesce ce ti paliti tu gresku.
                Ako sta zatreba mogu da te spojim sa mojim majstorom pa da vidis sta i kako ali mislim da ti je Ns daleko a i ako je kvar kao u mom slucaju racunaj 300e popravka kompa plus ruke majstora za montazu-demontazu istog
                Ako ti je za utehu majstor koji je to meni resio ima sve vise i vise zahteva da se upravo taj tvoj problem resi kod njih i to najcesce na lagunama nesto malo na kliu.
                Jebga .

Comment

• ristovski
                  CBC Član
                  • 12.09.2010
                  • 12
                  • Požega

Ajde nemojte da me napušavate odmah... Prelistao sam stranice... Ali...
                  Ima li kakvih novosti u vezi diska za navigaciju Carminat?

Comment

• Masinac2
                    CBC Član
                    • 02.09.2010
                    • 19
                    • Beograd

gogi11

Ma nema sanse sad da potezem tu zezanciju pa da idem za Kladovo.
                    To mi je previse maltretiranja plus davanje para pogotovo sto imam kola pa nije frka ni po tom pitanju.
                    Bicu strpljiv mada danas cu da pokusam da dodjem do direktora zavoda za standardizaciju pa da ..........

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by ristovski
                      Nista novo. Poslednja je izasla V30 sa update softvera, ali i dalje nista od Srbije.
                      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Masinac ajde pa javi mi sta si saznao tamo . Javi mi na p.p. a ja cu tebi za detalje oko Kladova cim saznam do detalja , inace i moja kola su u Su pa ako krene slep mozda i tvoju lagunu uguramo

Comment

• thomas
                          CBC Član
                          • 04.10.2009
                          • 97
                          • Subotica

@ Krelac @ Moj je dizelas ali mozda ti pomaze , sa prednje strane ili odgore izmedju poklopca motora i poklopca akumulatora gledas, na menjacu kod mene ovako izgleda automat rikverc svetla.

Comment

• ristovski
                            CBC Član
                            • 12.09.2010
                            • 12
                            • Požega

Originally posted by savke
                            Originally posted by ristovski
                            Nista novo. Poslednja je izasla V30 sa update softvera, ali i dalje nista od Srbije.
                            E pazi, znaš šta me interesuje?
                            Trenutno ovako bez diska, izbacuje mi ono upozorenje na francuskom jeziku...i imam sve one funkcije, štelovanja muzike, boje ekrana i ostalo... Sa tim diskom, dobijam li šta drugo osim ovoga, da li se bar skloni ono glupo upozorenje da nema diska?

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

Evo slikice moje lagune...

Comment

• Masinac2
                                CBC Član
                                • 02.09.2010
                                • 19
                                • Beograd

Jako lepo izgleda....pogotovo u crvenoj

Comment

Working...
                                X