Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
ako sam dobro ukapirao ,onda je to regulator pritiska,na ph1 je sa dva srafa a na ph2 sa tri srafa,kada vrisne manifestuje se tako sto auto nece da upali (ali nikako nece da upali) koliko ja znam u ovlascenom je 170 evra
ljudi jedno pitanjce kupio sam one jeftine brisace i danas po ovoj kisurini da poginem, ali nije u njima problem kupio sam i valeo original direktno za lagunu II vriste kako rade ali je problem u tome sto je moja soferka nekako zamazana... ne znam kako da vam objasnim ne mrljavi brisac nego je soferka mrljava uvek na istim mestima... ne bitno od brisaca... cime to oprati, dal ima neko ko moze da sredi ili sta...
Voja1981 mislim da imas problem sa pumpom niskog pritiska. Idi do servisa da ti to provjere.Ja sam neku kinesku platio oko 60 evra i zasad sljaka odlicno. Bilo je vec rijeci o tome potrazi malo po forumu.
Originally posted by max3m87
ljudi jedno pitanjce kupio sam one jeftine brisace i danas po ovoj kisurini da poginem, ali nije u njima problem kupio sam i valeo original direktno za lagunu II vriste kako rade ali je problem u tome sto je moja soferka nekako zamazana... ne znam kako da vam objasnim ne mrljavi brisac nego je soferka mrljava uvek na istim mestima... ne bitno od brisaca... cime to oprati, dal ima neko ko moze da sredi ili sta...
Kada imam takav problem, odem u one perionice gde sam peres auto i malo vise sa onim sredstvom za bezkontaktno pranje obratim paznju na soferku i resim problem. Inace bas ume da nervira kada se zamasti
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
ljudi sve sam probao i mer i trljo ko kreten i tecnost za sudove, jednostavno je masna gde su bili otprilike prethodni brisaci... nocu kad mi neko obasja soferku vide se tragovi gde je masno
sad sam je brisao alkoholom i trljao za nijansu je bolje... tj. ne znam nije jos mrak hehehe... videcu veceras... inace ovi novi brisaci su vrh ali kostaju 4600rsd... valeo... komplet... vozacev ima ono za vetar..heheh..
Pozdrav drugari!
Od 12.10.2010. ponosni sam vlasnik Lagune 2 ph1 Grandtour 2,0 16V automatic !
Mogu reci samo da mi je ova tema doprinijela mnoooogo u odlucivanju oko kupovine ovog autica, nadam se da ce uskoro malko da se proljepsa vrijeme pa da je slikam i okacim slike ... a do tada ovako!
Auto je 2003 godiste, uvezao sam ga iz Svajcarske sa predjenih 250 450 kilometara, urednom servisnom knjigom i zadnjim servisom uradjenim na 246 000.
S obzirom na predjene kilometre auto izgleda odlicno, naravno da ima nekoliko sitnica tu i tamo ali nista strasno!
O ocuvanosti mislim da govori i to da su patosnice u njemu originalne a da ne govorim dalje, vidjecete slike!
Sve u svemu isao sam sa njim na put vec (oko 600 kilometara) i imam samo reci hvale, jos uvjek se navikavam na karticu i dugme i pomalo me strah toga ali sta je tu je!
Imam samo jedno pitanje u povratku mi se nakon zaustavljanja (kod rodbine na par sati) pri ponovnom paljenju auta ostala je da gori lampica "Toxic fume filter system warning light" , e sad razumijem ja sve sta je to ali me zanima jeli moze njeno paljenje da uzrokuje lose gorivo i da li se ona ugasi sama ili da idem na servis, napominjem da mi SERV ne svijetli .... a auto ide normalno!
pozdrav drustvo, gde bi mogao naci onaj sundjer ili od cega je vec sto dolazi izmedju motora i plasticnog poklopca motora, kod mene ga nema pa se bas cuje kad vibrira ili sta da stavim a da se ne zapali tj. da trpi temperaturu
Comment