RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djura 82
    CBC Član
    • 23.10.2010
    • 27
    • vojka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav,od pre pet meseci sam vlasnik Lagune II 1.9 dci pa me interesuje da li na nju mogu da se stave gume 195/65/R15 i imao bih jos jedno,verovatno glupo pitanje,al kud puklo da puklo:da li casovnik u kolima mora na dijagnostiku da bi se pomerio 1h unazad?P.S.procitao sam postove od početka do kraja i mnogo su mi pomogli!

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Bio kod Nee u servisu da mu globalno napomenem sta da se pogleda i ujedno zakazemo dolazak. Pitao sam za egr jer sam hteo preventivno da ga ocistim. Rekao mi je da nista ne diram dok auto ide i ne izbacuje gresku. Uz moju napomenu da to ljudi ciste da se ne bi zapusio i samim tim se doslo u istuaciju da se kupuje novi odgovorio mi je pitanjem jwe ti ides na operaciju ako ne moras> Za acu i njegovo punjenje mi je receno da ga ne dopunjujem i ne diram...kad rikne kupim drugi i to je to. Sto se tice onog seckanja na odredjenom broju obrtaja moze biti 101 stvar tako da cu to videti u petak kada je poseta i zakazana. Zaboravih da pitam za ulje u menjacu ali sam pitao zasto nekad pogotovo ukutru tesko ubacujem i rikverc ili prvu. Kaze da rikverc i prva nemaju sinhrone i da pokusam sa duplim kvacilom tj. da dvaput pritisnem za redom pedalu kvacila ili da ubacim u neku drugu brzinu pa onda iz nje u zeljenu.
      I opet izgubih kako se uparuju senzori bez citanja kodova pa ako neko tacno zna gde je nek opet postavi!?

Comment

• cikajowa
        CBC Veteran
        • 12.11.2009
        • 153
        • svugde

Senzori se uparuju bez kodova samo preko dijagnostike, i to tako sto se prikaci diagnostika, auto podigne na dizalicu (ili sednes sa laptopom u auto i provozas se) komp i dijagnostika registruje kod senzora kada se tocak zavrti preko 20km/h
        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• cikajowa
          CBC Veteran
          • 12.11.2009
          • 153
          • svugde

Originally posted by djura 82
          Pozdrav,od pre pet meseci sam vlasnik Lagune II 1.9 dci pa me interesuje da li na nju mogu da se stave gume 195/65/R15 i imao bih jos jedno,verovatno glupo pitanje,al kud puklo da puklo:da li casovnik u kolima mora na dijagnostiku da bi se pomerio 1h unazad?P.S.procitao sam postove od početka do kraja i mnogo su mi pomogli!
          Sat u autu vracas i podesavas na dva dugmica pored displeya,za minute i sate... pomocu neke hemiske olovke je najlakse
          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

u kompresoru prdju sa aparatom pored kola i on ocita kod sa svakog tocka i upisuje ga u dijagnostiku

Comment

• dex012
              CBC Početnik
              • 20.10.2010
              • 4
              • pozarevac

Imam Reno Lagunu 18 16v 2002. desava mi se sledece u toku voznje ukljuci se signalizacija Anomalia instalacione ( auto iz Italije) i gas mi se pojaca na 2-3 000 obrtaja i tako turira non stop. Ugasim ga i upalim i on ide normalno pa opet posle nekog vremena. Na dijagnostici neprijavljuje gresku niti konstatuje da je ikad bila. Neki put se i ugasi sam od sebe. Gas je normalan a onda pocinje malo da seta od 8 do 10 pa stoji na 9 pa opet a vecinom je normalan. Nesto neverovatno. Zamenio sam senzor bregaste i isto i majstor mi kaze ili onaj konektor sa leptira gas ili kompjuter. Proverim kod majstora kaze leptir gasa nov i kao nesto cistio muvo i radi dobro i stvarno 2 dana ok pa isto u voznji samo izbaci i drzi gas na 2000 obrtaja a papucica nereaguje nista, ugasim upalim vozim neko vreme i opet. Neznam vise sta da radim strah me je da nije kompjuter a on kazu 5-600 evra.

Comment

• mobbdeepqb
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2009
                • 383
                • beograd

Originally posted by djura 82
                POzz Ne mogu da stanu,znaci 16 najmanje a za sat ti je Cikajova lepo objasnio,najbolje je hemijskom olovkom

Comment

• cirikan
                  CBC Član
                  • 12.10.2010
                  • 11
                  • ns

Xenoni:
                  Fabricka sijalica D2R - platio 6.200 u martu, levi far, zamenjena za 5 min
                  Zamenska sijalica D2C - 2.400, u avgustu, desni far, zamena 15s

Brisac pozadi:
                  Zapekla konusna caura, mora se.na silu skinutI brisac pazeci na.staklo. Meni su polomili plastiku na brisacu, zatim nasli drugu cauru.
                  Prskalica: postoji mali valjak koji prebacuje prskAnje na prednje ili zadnje staklo, kao dvopolozajni ventil. Treba ga razraditi.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

CIja je ta zamenska sijalica!? A cija je ta original!? Cudu me da imaju razlicite oznake!?

Comment

• Laguna 2002
                      CBC Senator
                      • 13.12.2009
                      • 297
                      • Bačka Palanka

Zvao sam na par mesta i cena zadnjeg brisača za Lagunu 900 - 1200 dinara. Pukao mi film i odem i kupim par grafitnih ( 250 dinara ), skinuo i zamenio samo gumicu za 2 minuta ( ostao mi još jedan rezervni koji paše ispred suvozača ). Za pozadi je odličan, briše ko lud. Makar za ovo me ne moraju ošišati.

Comment

• imported_špediter
                        CBC Početnik
                        • 21.10.2010
                        • 5
                        • Beograd

Posle 5 dana citanja svih postova evo da vam se pridruzim.Od pre mesec dana sam i ja vlasnik lagune 2, 1.9 dci,expression.Za sada je sve ok i nadam se da ce tako i potrajati.Inace to mi je 5 reno u kuci za poslednjih 6 god.Vozio sam Lagunu 1- 2.0 b/140 ks i to je najbolji auto do sada koji sam vozio.Sluzio me 100k km bez greske(zamenjen samo set kvacila na 180k od ukupno predjenih 220k).Ova laguna sad je iz CH i bila je udarena u desno krilo ali je sve korektno odradjeno, a ja sam od onih koji ako nisu videli to sto kazu onda se to za mene nije ni desilo.Sve sto budem imao od iskustva sa njom podelicu sa vama.Evo i neka slika za pocetak.

Comment

• krelac
                          CBC Član
                          • 19.06.2010
                          • 17
                          • brcko

Mijenjao sam sofersajbu ali mi majstor-glupan nije izrezao prorez za senzore za kisu, tu je ona crna folija.E, sad, dali mogu sa unutrasnje strane da napravim taj prorez i znal ko uopste kako se skida ona plastika sto drzi unutrasnji retrovizor?

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

Pozdrav novopridoslima na forum . @krelac kakva prorez za senzor???? Ja sam menjao soferku ali nikakav prorez nije pravljen, jesi ti siguran da je taj majstor glupan???
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• krelac
                              CBC Član
                              • 19.06.2010
                              • 17
                              • brcko

Znaci, stavio je soferku koja nije za senzore za kisu, tako da mi sad nerade senzori. Nije neki veliki bad ali ipak kad imam senzore....

Comment

• djura 82
                                CBC Član
                                • 23.10.2010
                                • 27
                                • vojka

POzz Ne mogu da stanu,znaci 16 najmanje a za sat ti je Cikajova lepo objasnio,najbolje je hemijskom olovkom[/quote]
                                Sat vraćen unazad po upustvu,svaka vam cast,i za veličinu guma hvala, sad mi ostaje da trazim 4 felne 16 za zimske gume

Comment

Working...
                                X