RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by mupe
    Originally posted by krelac
    Znaci, stavio je soferku koja nije za senzore za kisu, tako da mi sad nerade senzori. Nije neki veliki bad ali ipak kad imam senzore....
    Mislim da treba da se vratiš kod "majstora" i da mu tražiš da montira odgovarajuću šoferšajbnu, o svom trošku.

Originally posted by cirikan
    D2C Super Vision HID sa naznakom Conversion kit, u Temerinskoj u NSu. Naravno da sam prethodno platio tih debilnih 6400 za original OSRAM D2R.
    Plašim se da ćeš relativno uskoro promeniti mišljenje i tih 2.600 za "conversion kit" koji to nije, smatrati debilnim. Već sad sam 99% siguran da ti ta sijalica ne svetli jednako kvalitetno/precizno kao osram, a pitanje je i koja joj je boja.
    A ja bas htedoh pitati da slikas auto sa upaljenim svetlima danju i nocu iz vozila po mraku kao i ispred vozila da vidimo ima li neke razlike!

Comment

• cirikan
      CBC Član
      • 12.10.2010
      • 11
      • ns

vazi slikacu, mozda nekom pomogne

razlika postoji, ali po meni nije znacajna (znam da po zakonu moraju bito iste boje...), ovaj D2C je 6000K, za Osram nisam siguran
      ali razliku sam imao i izmedju stare i nove D2R, valjda zbog toga sto je stara vec bila pri kraju, gledajuci tako trebalo bi da ih menjamo u paru, za original 2×6400 je malo previse, po meni je ta cena stvarno visoka, bolje uzeti 2×SuperVision ako je vec problem boja

pre Lagune sam vozio Xsaru karavan bez xenona, postoji razlika u osvetljaju ali ne drasticna

vek xenon sijalice je 3000h kako kazu i Osram i ovaj moj kineski SuperVision, 3000h×40km/h=120.000km
      neka mi D2C traje 2 god ( sto je kod mene 40.000km ) i ja sam zadovoljan. Laguna je extra ali je i 2001god, ocekujem da cu sledece godine moci da doplatim za nesto mladje....

pozz

Comment

• bulmil
        CBC Početnik
        • 14.07.2010
        • 3
        • indjija

moze li mi neko pomoci oko ovoga:na mojoj laguni 2001 kada je hladno napolju zakuca mi kontrolna tabla.ni obrtaljka ni km sat ni putni racunar mi ne rade.u cemu je tu kvar i zna li neko nekog majstora koji to moze da popravi.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Kada bih kupovao xenon sijalicu gledao bih da ona bude iskljucivo 4500K, sve ostalo je po meni sabanerija i nije fabricki. To sto ti se razlikuju boje mozda lezi u cinjenici tj. razlici temperature boje zato sto ti je nova sijalica 6000K, a stara fabricka 4500K. Xenon sijalica kada odsvira svoje i kad joj se radni vek blizi kraju ona pocne da poprima blago ljubicasto-roze boju koja vremenom postaje sve intenzivnija.

Kada sam isao da zakazem posetu servisu i usput pomenuo problem sa uparivanjem senzora majstor mi rece da je moguce da su stavljeni univerzalni senzori. Dajte nek neko iskopa uputstvo kako se senzori uparuju bez samih kodova!??

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Za vikenda sam isao sa suprugom do vrnjacke banje i to vece pred polazak negde oko 22h crkne mi leva Xenonka. Samo od jednom promenila boju i svetlo postade sto rece ljubicasto-roze boje. Na svu srecu kolega bio u radionici i imao je jednu polovnu i spasao me u prvi mah.

E sada video sam od 1750 din na jednom sajtu neke verovatno no-name (kod mene su D2S), pa sve do rekordnih 180E sa zamenom kod Cvijica, original Philips kao sto je i prva ugradnja.

Slazem se da je sve preko 4300K previse plavo. Ozbiljno misim da kupim dve te za po 1750din(mislim da ima tri nijanse ), a da ovu dobru ostavim u rezervi. Te jeftine su mi na dugim i maglenkama i svetle fantasticno, a obzirom da mora da se vozi i po danu sa upaljnem svetlima, oborena ima da crkavaju bila ona od 1750din ili 17500din.

Inace montirao sam Valeo prednje brisace one u zelenoj kutiji od 1450din i fantasticno brisu, a uopste se ne cuju.
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• srbinje
              CBC Početnik
              • 28.10.2010
              • 5
              • Beograd

Zna li neko gde moze da se kupi instrument tabla za lagunu 2.0 ide,2002.god. i koliko otprilike kosta?

Comment

• lagunas
                CBC Član
                • 01.09.2010
                • 28
                • NOVI PAZAR

[
                Moja Laguna je 2.2 dci, 2003 god, čisto da napomenem...

Pozdrav![/quote]
                JA sam pitanje postavio u vezi 2.2 dci znas li odgovor????????????[/quote]

Isto se dešava i kod mene. Ja sam to prvo pripisivao lošem gorivu. Međutim, promenio sam i pumpu na kojoj sipam gorivo, al opet isto. Mislim da je problem u EGR-u, a kako sam čuo od prijatelja koji drži servis, da ponekad nije dovoljno samo "čišćenje"...trebalo bi ga zameniti da ne bi napravio niz gluposti...[/quote]
                Koliko je on siguran u to da je EGR ? ??
                Jer ja sam vec pisao sta sam sve cistio i nista nije bolje .Ako je bas siguran daj da to menjamo .[/quote]
                Ristovski

Sta se desilo sa EGR jesi li ga zamenio?

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Originally posted by savke
                  Za vikenda sam isao sa suprugom do vrnjacke banje i to vece pred polazak negde oko 22h crkne mi leva Xenonka. Samo od jednom promenila boju i svetlo postade sto rece ljubicasto-roze boje. Na svu srecu kolega bio u radionici i imao je jednu polovnu i spasao me u prvi mah.

E sada video sam od 1750 din na jednom sajtu neke verovatno no-name (kod mene su D2S), pa sve do rekordnih 180E sa zamenom kod Cvijica, original Philips kao sto je i prva ugradnja.

Slazem se da je sve preko 4300K previse plavo. Ozbiljno misim da kupim dve te za po 1750din(mislim da ima tri nijanse ), a da ovu dobru ostavim u rezervi. Te jeftine su mi na dugim i maglenkama i svetle fantasticno, a obzirom da mora da se vozi i po danu sa upaljnem svetlima, oborena ima da crkavaju bila ona od 1750din ili 17500din.

Inace montirao sam Valeo prednje brisace one u zelenoj kutiji od 1450din i fantasticno brisu, a uopste se ne cuju.
                  Akos e odlucis za kupovinu no name xenona slikaj pakovanje i samu sijalicu kao i to kako svetli. Sto se brisaca tice gde si nasao Valeo po toj ceni?

Comment

• cirikan
                    CBC Član
                    • 12.10.2010
                    • 11
                    • ns

evo slika

levi far je SuperVision 6000K, desno je Osram - pretpostavljam 4500K.
                    slike su sa moba ali dovoljno dobre da se stekne neki utisak

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

Kako ide onaj slogan "izgleda smesno ali meni pomaze"!!
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• oliver012
                        CBC Početnik
                        • 05.11.2010
                        • 9
                        • pozarevac

Pozdrav svima!!! Ja sam novi clan ovde i nadam se da cete mi pomoci. Naime zelim da kupim Lagunu 1.9DCI 120KS, e sada je pitanje koje godiste je naj bolje sobzirom da imam izbor do 5500 evrica, sa kojom opremom i naravno sta moram da gledam pri kupovini??? MOLIM VAS POMOZITE I HVALA

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

Dobrodosao Olivere,
                          Kao sto ce ti svako ovde na forumu reci, izdvoji dan-dva procitaj sve postove u ovoj temi od pocetka i sve ce ti biti jasno ukoliko i posle budes imao neku dilemu pitaj
                          pozzzz

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Danasam bio kod Nese. Dolio malo antifriza, zamenio taster za sva 4 migavca, upario senzore za pritisak u gumama, prikacen na dijagnostiku zbog postojanja povremene knedle na oko 1800-2000rpm. Nije pokazao ni jednu gresku, a Nesa posto je provozao auto kaze da to moze biti i do dizni ali da on tu nista ne bi dirao vec ako se stanje pogorsa da dodjem. Inace auto po njegovim recima odlicno ide, dobro i mirno radi itd. Provereno i vesanje, sve je tip top. Ne stigoh samo da pitam za ulje u menjacu ali to cu kad odem za koji dan po sus pleh.

Comment

• mobbdeepqb
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2009
                              • 383
                              • beograd

Originally posted by cirikan
                              evo slika

levi far je SuperVision 6000K, desno je Osram - pretpostavljam 4500K.
                              slike su sa moba ali dovoljno dobre da se stekne neki utisak
                              Vidi se razlika i vidi se da je desna mnogo ''bolja'' od leve

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Upravo tako, a fabričke bi trebalo da su 4300K.

Comment

Working...
                                X