RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

meni je jedna od bitnijih stvari da mi auto nije udaran... ne bi voleo da vozim auto koji je puknut pa ispravljan ali to se da proveriti u servisu kad se digne na kanal ne moguce je da se sve ispravi savrseno... isto tako i motor mi je bitan ali isao sam metodom ovom kupio sam ga sa 200k i ne smeta mi jer auto nije namucen i sednes probas pa vidis ide ko azdaja... znaci dobar je ne curi mora malo negde vlazi realno i znam da sa njim necu preci jos 100k tako da mi odgovara... heheh... imas ti i auto sa 50 000 ako se neko izivljavao na kolima ima se raspadne...

kako se proverava kad kupujes auto ili uopsteno dal ti ide ko ker... vidjam brdo kola po gradu novija ne pricam o kecevima koji fabricki tako idu.. hehheh... osecam da na jednom retrovizoru ne vide nista...

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by mupe
      ..... na većim nivoima opreme postoje diode koje osvetljavaju ručicu menača i njenu okolinu...
      Ovo mi je bas extra! Kada vozis nocu onako ti diskretno osvetljava crveno taj deo. Super izgleda!

Zanomljivo je sto sam juce recino gledao kod kolege kako cerupaju neku slupanu lagunu karavan 2002. Oprema je Expression i imala je i kozni volan(ali nema onaj drveni deo kao moja), i posebno se otvaralo staklo prtljaznika, ima i prikljucak za punjac u gepeku, zavesice na zadnjim vratima.... a vidjao sam i bolje pakete koji nemaju sve to. U cemu je caka?

Ogrebao sam se za jedan rukogvat prednjih vrata a drugi je izgleda neko vec makao ili je zaturen negde. Ako mi nadju i drugi idu kod lika koji radi AirBrush da mi ih ofarba u metalik crno i uradi neki renaultov znak ili mozda ispisem "Laguna" na njima.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Caka je u oznovnim nivoima opreme i dodatnim stavkama koje su prvi vlasnici zeleli naknadno da poruce a naravno i za razlicita trzista u evropi i svetu nivoi opreme nisu standardizovani no bilo je vec price o tome savkeee

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Razumem ja to ali hocu da kazem da ima "boljih" paketa opreme koji nemaju nista sto ova nema sem naziva boljeg paketa.

Ne razumem zasto bi neko uzeo nizi paket opreme i kao dodatne stvari trazio recimo sve sto ima neki bolji paket opreme. Zar nije lakse odmah uzeti taj bolji paket?

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Ja nikad ne gledam sam naziv opreme vec iskljucivo gledam konkretno sta ima, s ta pise to me ne zanima

Comment

• slavenm
              CBC Veteran
              • 11.10.2010
              • 128
              • Bijeljina

slazem se sa markom,
              ocigledno se pokazalo da ti nazivi bas i nemaju puno veze sa samom kolicinom GADGET-a u autu

nego jeli neko imao iskustva sa automatikom, tj konkretno da li mu se desilo da nakon naglog kocenja (pjesak izleti itd) pri ponovnom kretanju nekada se desi da se cuje neki ruzan zvuk neko grrrrr na sekund i onda nastavi normalno ?

Comment

• DOKTOR_NI
                CBC Početnik
                • 24.04.2009
                • 3
                • Nis

Cao svima..imam Lagunu II 1.8 sa ugradjenim plinom..imam problem u zadnjih 6 meseci mozda i duze sa paljenjem kad je motor hladan..letos mi nije zadavao toliko muka jer je bilo toplije ali ide zima i moram resiti problem..jako tesko vergla ujutru, gas pada gore-dole kao da je nesto zapuseno pa mu treba vreme da probije..u zadnjih 15 dana sam uradio sledece stvari-pranje dizni, ciscenje ler klapne, promenjene svecice i ulje sa filterom, proverio sam i akumulator dobar je ali sam pozajmio od drugara jaci i noviji da vozim na njega dok ne resim kvar da bih znao da nije sigurno do akumulatora, bio sam do servisa gde sam ugradio alarm i mp3 proverili su mi da ne vuce neku struju..nije do toga..cak sam i skinuo instalaciju za plin koja je bila direktno na akumulator povezana i vozio 2-3 dana ali nikakve razlike...kad je hladan i dalje se muci da upali..onda sam remontovao alnaser koji je inace bio u ocajnom stanju..tu sam ocekivao vec da necu imati vise problema...ali masala! Opet isto...da li neko ima ideju ili je imao slican problem jer vise nemam ideje sta bi moglo biti...da li mozda ima veze sa dovodom goriva ili nekim pumpom za gorivo? Auto pali tesko samo kad je hladan inace kad je malo zagrejan ili bas vruc pali iz prve bez problema..nadam se da neko ima ideju..do ovlascenog servisa nisam bio zato sto to ostavljam kao poslednje resenje jer su jako nestrucni i svi se zale na njih...osim 1 lika koji se poprilicno razume ali je trenutno na odmoru..hvala unapred pozz

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Treba pratiti na dijagnostici koliki je pritisak pumpe za gorivo prilikom paljenja tada kada nece da upali. Nesto mi lici da je ipak to u pitanju.

Comment

• dci Šabac
                    CBC Član
                    • 16.10.2009
                    • 60
                    • Šabac

Poz svima,

sto se tice opreme,
                    kod mene je Expresion paket, a imam kozna sedista, kozni menjac i obruc volana, navigaciju, parking senzore, zavesice u vratima i na zadnjem staklu, 3 upaljaca u kabini i jedan u gepeku, ESP, tempomat, kasetice u vratima,senzore za kisu a recimo nemam alu felne a pametnjakovic koji je narucivo nov auto uz kozu nije narucio grejace sedista (odnos cene je otprilike 1 500 eur koza-75 eur grejaci).

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

Originally posted by slavenm
                      slazem se sa markom,
                      ocigledno se pokazalo da ti nazivi bas i nemaju puno veze sa samom kolicinom GADGET-a u autu

nego jeli neko imao iskustva sa automatikom, tj konkretno da li mu se desilo da nakon naglog kocenja (pjesak izleti itd) pri ponovnom kretanju nekada se desi da se cuje neki ruzan zvuk neko grrrrr na sekund i onda nastavi normalno ?

nisam imao taj problem sa automatikom,koliko km je presao auto i jesi li menjao ulje u menjacu?
                      da li ima mesto za punjace na dva ili tri mesta i sl... lici na merenje "pise"

Comment

• slavenm
                        CBC Veteran
                        • 11.10.2010
                        • 128
                        • Bijeljina

@hope
                        auto je presao 252 000 km, a ulje nisam mjenjao jos, jer sam ga kupio pre mesec i nesto dana, planiram da zamjenim i ulje uskoro dok bude "vremena" (citaj para) heheh
                        iskreno receno to mi se samo jednom desilo, a posto nikada do sada nisam imao automatik, ne znam da li se "desava" ili je neki kvar, mjenjac i pre i posle radi normalno, bez trzanja!
                        ovo drugo nisam bas shvatio sta hoces da kazes (ako je namjenjeno meni) ... pozzz

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by dci Šabac
                          Poz svima,

sto se tice opreme,
                          kod mene je Expresion paket, a imam kozna sedista, kozni menjac i obruc volana, navigaciju, parking senzore, zavesice u vratima i na zadnjem staklu, 3 upaljaca u kabini i jedan u gepeku, ESP, tempomat, kasetice u vratima,senzore za kisu a recimo nemam alu felne a pametnjakovic koji je narucivo nov auto uz kozu nije narucio grejace sedista (odnos cene je otprilike 1 500 eur koza-75 eur grejaci).
                          Da li je bas potpuno kozno sediste ili je samo okolo od koze? Kod mene je skroz kozno i mogu reci da bi bas bilo neprijatno da nemam grejace.

Comment

• igogitar
                            CBC Član
                            • 14.07.2010
                            • 93
                            • R.Srpska,Gradiška

@ gogi11
                            Papucar sam i to br. papuca 46

Comment

• hope
                              CBC Senator
                              • 03.06.2010
                              • 212
                              • ca

nije namenjeno nikom odredjeno,nego to nabrajanje opreme i sta bi jos valjalo kada bi bilo... mi je malo otuzno,npr imam tempomat a automatik je menjac i kada sam uzeo auto sa tempomatom bio sam presrecan ,a za pola godine nisam ga upalio nekoliko puta jer za grad nije,za magistralu i nekako ali trazi suvisnu koncetraciju a na auto put nisam ni jednom izasao.
                              kada sam trazio lagunu bilo mi je bitno da je karavan,automatik i da je mala kilometraza,a jos je ispalo da ima i esp sto je odlicno ali jos ni jednom se nije aktivirao(ali ide zima pa ce odradjivati svoje),ali od sve opreme najvise koristim parking senzore jer auto ogroman pozadi pa senzori bas pomazu.
                              a sto se tice automatika,moj je presao malo pa me tek ceka menajnje ulja na 100k,ali ako je tvoj toliko presao onda odma zameni makar ulje a to je oko 3crvene sto zaista nije mnogo,a moze da ti ustedi preko 1000 evra,jer kao sto znas automatski menjac malo ko ima kod nas a tako i slabo koji majstor zna da ga popravi ako naidje problem.
                              i da napomenem jos nesto,kada sam uzeo auto par puta sam imao zelju da saltam pa mi se obicno desi da zaboravim da prebacim u visi stepen tako da sam i to brzo izgustirao ,automatski menjac je kao i skijanje,izgleda bez veze dok ne probas,a kada probas onda se bas navuces

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

hehehe
                                imali smo iste kriterijume prilikom kupovine, samo sto sam ja imao jos jedan
                                karavan, automatik i BENZIN
                                znam da je kod nas dooosta popularniji dizel ali ja nekako vise volim benzince! nije najstedljiviji auto ali meni se svidja
                                sto se tice mjenjaca zamjenicu ulje cisto da budem miran sam sa sobom, a auto zaista ima prilicno urednu servisnu knjigu i lijepo je odrzavan ( bar sudeci po izgledu i pregledu majstora), nego imas li neki predlog koje ulje da sipam i koji filter ide ?

P.S. automatik je prelijepa stvar za voznju, mislim da daleko bolje cuva motor, i pogotovo na duzim putovanjima odmori se covjek

Comment

Working...
                                X