RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

RENAULTMATIC D3 Syn DEXRON III pise u mom upustvu,moguce da ide i u tvoj to ili neko total jer je sada total vlasnik elf-a
    ali moze i druga fabrika ali je bitno da bude gradacija za automatik tvoje generacije
    a sto se tice stedljivosti,moja laguna jeste dizel ali trosi kao i benzinac,u gradu gde su mi relacije oko 1 km trosi oko 10-11 a na otvorenom 7-8,ali ako se cepi moze jos 1-2 litra u plusu,tako da o stednji nema govora ali zato jeste uzivanje voziti a vidi se iz opisa da je 96kw ili ti 130 konjica,tako da kada se da gas ...polece,ali da budem iskren kada sam izlazio na put isao sa porodicom tako da mislim da nisam prelazio 130
    zaboravio sam da napomenem za filter ,to se jos nisam raspitao jer su mi pominjali majstori koje sam pitao da samo promenim ulje,a sama pomisao na to mi lici da ako se menja i filter da je dosta skupo,ali tek na prolece mi to ide pa cu se do tada i raspitati

Comment

• dci Šabac
      CBC Član
      • 16.10.2009
      • 60
      • Šabac

@savke

gola koza,
      zato je narod izmislio kojekakve podmetace,ja sam dokupio neki podmetac sa grejacem, jes da ga retko ukljucujem ali je koristan zimi kad udjes u ledeni auto.

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

neka nesto samo greje.

Comment

• SHMEXY
          CBC Član
          • 30.03.2010
          • 18
          • beograd

ljudi imam jedno veoma glupo pitanje.. ujaku sam juce dao kola... i pukla mu je guma... a ja nemam pojma dimenzije. a kola nisu u bg neko mesto pored bg su parkirana.. pa mi treba neko da mi kaze koje su moguce dimenzije da bih ja otisaoo i kupio.. napomenucu da su 17 inca felne i da su niskoprofilne.. nesto tipa 205 65 ili tako nesto..molim za pomoc.. ((

Comment

• hope
            CBC Senator
            • 03.06.2010
            • 212
            • ca

225/45-17
            205/55-16

Comment

• igogitar
              CBC Član
              • 14.07.2010
              • 93
              • R.Srpska,Gradiška

@hope
              Kao sto si i sam rekao ide zima,vidjeces koliko je ESP dobra i korisna stvar.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Svi imate ESP, samo ja nemam
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

savke... nemam ni jaa
                  --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• modesti
                    CBC Senator
                    • 26.08.2009
                    • 239
                    • novi sad
                    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Vidi Savke, nemam ni ja ESP...ali od juce imam sve 4 zimske gume na autu...Mishelin primacy alpin...
                    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd
                      • Renault LagunaII 1.8 16v

ni ja....

Comment

• hope
                        CBC Senator
                        • 03.06.2010
                        • 212
                        • ca

Originally posted by modesti
                        Vidi Savke, nemam ni ja ESP...ali od juce imam sve 4 zimske gume na autu...Mishelin primacy alpin...
                        koliko su para i koja je dimenzija,ako nije tajna
                        savke ,tvoja laguna je ph2 tako da mi nije jasno kako onda nemas esp,pa me bas zanima za koje je trziste tvoja laguna tj tl...?

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad
                          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Nije tajna hope, dimenzija je 205/55/16, a ja sam ih kupio prosle godine kod prijatelja koji drzi vulkanizersku radnjuj Kedi za 7000 dinara po komadu, sada im je cena oko 13000. Ipak je ovo prijateljska varijanta
                          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

Pridruzujem se timu bez ESP-a.
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790
                              • Sever Srbije - Novi Sad

i ja al me boli uvo o tome sada misli novi vlasnik

Za sve one koji imaju automatike neka imaju na umu da je servis u vidu zamene ulja i filtera (u jednini) do 100e . Filter povlaci najveci deo cifre a za ulje treba izdvojiti oko 4000 din ako se dobro secam sta mi rece Sloba.

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

100-150 eura izadje servis automatika sa komplet materijalom (ulje, filteri).

Ako se odlucite da radite servis, nadjite nekoga ko je upucen u automatike kod Renoa i ko ima CLIP dijagnostiku, zato sto sa univerzalnim dijagnostikama ne moze se pristupiti kompu menjaca. Postoji kompletna procedura oko promene (menjac mora biti zagrejan na 60 stepeni, itd), a i CLIP je potreban kako bi resetovao brojac ulja (slicno kao i servisni interval motora), da ne bi kasnije palio gresku na bordu. Ulja je potrebno uzeti 2-3 puta vise nego sto staje u menjac, jer je potrebno isprati ga - naime, ako se pusti na sraf, ne iscuri svo ulje van, vec ostaje odredjena kolicina stalno u njemu. Pored toga, u najvecem delu slucajeva kad se filter menja, mora se skinuti skroz menjac
                                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                                X