RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ja se izvinjavam, znam da smaram.. i dosta pisem... laguna je super auto i nijedan ozbiljan kvar nisam imao da kucnem u drvo.. presao sam 10k i 7meseci je imam... ali ja volim sve da radi savrseno, i znam da je sada sve drugacije vise stvari primecujem, vise je cujem, zato sto sam svaki dan u njoj i navikao sam na nju, ja jesam freak za kola i stvari, i sve mora mi bude da radi kako treba i mnogo se nerviram oko sitnica koje neko ni ne primeti... i nisam od onih koji teraju dok ne crkne pa gledaju onda sta ce... hvala svima.. a da mi je boki iza imao bi problem sa kretanjem i ne bi hteo da ide iako je velik mislim da za bokija mora prikolica...

Comment

• sony
      CBC Član
      • 30.09.2010
      • 38
      • gm
      • laguna 1.8

Max i meni je benzinac sa plinom ali stvarno te probleme nemam nista se neoseca na sedistu a i rucica menjaca nemrda bolje ti zameni majstora moguce je da je nosac motora .

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Max, ako govoris o nepravilnom trzanju, kao da ponekad neki cilindar jace okine ili sl., ja sam to osetio kod svakog renaultovog 16-ventilca kojeg sam imao priliku da vidim. To je takav motor. Na meganu 1.6 16V sam menjao zbog toga sve bobine, dizne, cistio usisnik, menjao gumice na spoju plasticne usisne grade sa aluminijumskim delom .... i svaki put sta god da sam uradio ucinilo mi se da sam resio problem ali problem se svaki put vracao. Naravno i majstor mi je govorio da sam lud sto uopste hocu da resim taj problem, posto je to normalno za taj motor. Kaze mi da je video samo jedan takav motor da je savrseno radio na leru, a to je bio megan 1 ph2, 1.6 16V koji vozi neka zena iz BG i dolazi kod njih na servis. Kaze da mu ta zena vadi dusu koliko ga cepa po gasu, pa je mozda bas zbog toga takav, a opet mozda se jednostavno zalomio dobar primerak. Primetio sam bio kod tog mog megana da mi se intenzitet trzaja pojacavao ako bih ga nekoliko dana "penzionerski" vozio.

Najcrnje od svega je sto vecina ljudi ni ne primecuje to. Ako je kod tebe to u pitanju, da osetis te trzaje, bojim se da ne mozes da ih izlecis, vec samo da ih svedes na minimum odrzavanjem bobina i dizni u idealnom stanju.

P.S. Cak mi je majstor rekao da su kod par njih zbog toga skidali glavu i radili ventile, ali ni posle toga problem nije u potpunosti nestajao, vec se samo smanjivao intenzitet trzaja.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

e savke upravo to kao trzaj... nije da meni auto trese u leru da mu nesto ne valja, on je miran ali bukvalno ima trzaje... kad ga davim jesu jaci...i cesci, nekad bukvalno i nista a nekad se osecaju... znaci nije ono da auto trese da se davi ili nesto.. on radi bas dobro bio kod majstora otvarali haubu ne mrda nit se cuje.. bukvalno trzaji... i on mi je rekao da to je problem kod lagune II... kaze da na trojci toga nema vise..znaci on je miran ne trese nista stavim kesu na suvozacevo ona ne mrda samo ima te trzaje kazem ti ako pricas sa nekim ili pustis muziku ne mozes primetis ili ako prolaze kola pored tebe ona mrdaju vise auto nego to..

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pa da upravo je to to na sta mislim. Ne znam za Lagunu 3, ali taj problem je uopsteno na renaultovim 16-ventilcima, makar kod onih sa dve bregaste. Cak mi se nesto cini da su mi trzaji nestajali kada je recimo vlaznije vreme(magla i sl.) sto je veoma cudno.

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

hvala savke produzio si mi zivot... ja rekao ne moguce me laze majstor pa prvi bi me on odrao...
              a ja mislim da se kod mene najvise osecaju kada je ovako vreme nekih 12 ili tako, on kaze tako ti i leti ali leti to tesko da primetis... otvoris prozore, muzika, hehehe.... a sad idem sam na posao hladno mora primetim... heeh..

Comment

• igogitar
                CBC Član
                • 14.07.2010
                • 93
                • R.Srpska,Gradiška

Daj max3m87 opusti se i uzivaj u Laguni covjece...ili kupi dizela

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

bio sam dokon pa sam pogledao koliko je max x pisao na ovoj strani i izbrojao sam da je 7x,tako da si max ovog puta bas bio dokon,ali moram priznati da je simpaticno citati.
                  kada imas neki problem ti to predstavis tako dramaticno a posle 5 minuta napises da si vec nasao resenje ...ali ipak ako neko ima savet da bi valjalo...pa opet da to i nije neki problem ali da si ti perfekcionista ....i tako .
                  ali jos jednom moram naglasiti da je meni to simpaticno
                  a i bas me zanima koji ti je rekord sa najvise postova na jednoj stranici
                  mislim da je devojka resenje za tvoje probleme,pa ces onda manje osluskivati po kolima a i lagana muzika ce ti uvek raditi u autu,zbog ambijenta...

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

a i ne moram mrdam... sama gurka samo je ostavim na leru... ahhh...
                    kazem laguna = savrsenstvo...

e da sad je 8

Comment

• SDSd
                      CBC Član
                      • 23.06.2010
                      • 49
                      • Beograd
                      • VW touran 1.9 tdi

Iako znam da će poleteti "drvlje i kamenje" na moju adresu, moram priznati da postovi koje postavlja Max, meni uopšte nisu simpatični. Naprotiv, zamorni su za čitanje - sklop rečenice je jako loš, sa dosta nedovršenih i konfuznih misli (a čini mi se da je napisao da je student), a i njegovi "problemi" su sve drugo samo ne to !
                      Sorry za iskrenost !

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

nece covek ne brini, mene bas briga dal se nekom svidjaju i ne svidjaju, meni je jedino bitno da se druzimo, pomognemo kome sta muci.. tako da u zdravlje i da te auto sluzi... poz.. a to sto sam student nema nikakve veze sa ne ozbiljnim pisanjem.. a ti nisi student zato su ti i konfuzne..

Comment

• sjstephy91
                          CBC Veteran
                          • 28.11.2010
                          • 143
                          • Beograd- Srbija

Originally posted by SDSd
                          Iako znam da će poleteti "drvlje i kamenje" na moju adresu, moram priznati da postovi koje postavlja Max, meni uopšte nisu simpatični. Naprotiv, zamorni su za čitanje - sklop rečenice je jako loš, sa dosta nedovršenih i konfuznih misli (a čini mi se da je napisao da je student), a i njegovi "problemi" su sve drugo samo ne to !
                          Sorry za iskrenost !
                          Ne bi se slozio sa tobom, iako sam ga i ja zezao sa onim snimkom, ali covek ima problem koji ga iritira i logicno je da problem pokusa barem delimicno da dijagnostikuje ovde, posto vec ne moze ovde da ga resi, moze neko da ga uputi, kao sto su neki koji su duze na forumu upucivali i mene i mnoge druge.. Mislim da bi i ti pre nego sto krenes od majstora do majstora prvo ovde pitao za problem..
                          p.s. Mi studenti se razumemo bez obzira ko kako pise...
                          RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• sjstephy91
                            CBC Veteran
                            • 28.11.2010
                            • 143
                            • Beograd- Srbija

Inace ljudi, onaj problem koji sam imao sa obrtomerom, radio sam test table i obrtomer radi super, tj normalno, ali RADI... A kad dam gas on se samo elegantno spusti na nulu... NISAM PAMETAN vise !
                            RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

Ja prvi put cujem za takav problem kod benzinaca, ja znam da ga nemam

Mada ni ne stedim ga kad vozim
                              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

E moram upoznati max-a obavezno, posto sam i ja po prirodi perfekcionista i trudim se da o onome sa cim se srecem u zivotu saznam sve. Jedino sto mene ubija to sto nemam vremena za sve to. Zena, deca, posao....

Comment

Working...
                                X