RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

spediter,tvoje je pravo da stavis na svoj auto sta god ti hoces ali sto se mene tice ja bi se pridrzavao dimenzije guma koju je fabrika preporucila
    modesti,stvarno mi nije jasno da ne znas sta je bubac na gumi,ali dobro,kada tockom udaris u rupu pa se pomeri platno u njoj ili pokida neka zica ,samim tim stvara se izbocina ili ti bubac na gumi
    a sto se tice biksne,jedan majstor mi je rekao da je otisla letva ,a kada sam otisao u servis oni mi rekli to je biksna i moze da se zameni,kosta la me 800din+400 zamena ali kada su skinuli kraj spone je imao malo lufta pa su i njega zamenili i naplatili kraj spone+biksnu+rad=3000 din

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Hvala ti hope, a sto se tice bubca, u mom selu se to kaze jaje na gumi...
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• cikajowa
        CBC Veteran
        • 12.11.2009
        • 153
        • svugde

Bilo ko u vezi mog problema
        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

modesti,svako selo ima svoju izreku,jos malo pa ce se morati pisati na engleskom da bi se razumeli
          cikajovo,nisam ispratio jesi li bio u servisu i sta su ti oni rekli,ali pogledaj grejace a posle grejaca pogledaj relej na hladnjaku,taj relej daje signal koliko dugo da rade grejaci
          na mojoj imaju i 4 grejaca vode za hladnjak,nalaze se ispod veznog lima na takozvanoj traverzni na koju se srafi plasticni suspleh ispod tablice,gledano odozdo bukvalno na pola izmedju tablice i hladnjaka
          i jos jedno sto moze biti u vezi sa grejanjem vode u motoru je plasticna racva od creva
          sve u svemu problem je termostatu ili nekom delu koji otvara ili zatvara vodu u hladnjaku,ili u nekoj zici koja ima veze sa tim

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by modesti
            Hvala ti hope, a sto se tice bubca, u mom selu se to kaze jaje na gumi...
            i kod mene .

Comment

• Annoy
              CBC Član
              • 28.08.2009
              • 19
              • Kanjiza

@markofpi
              Nismo se razumeli druze,meni je sad sve ok,ja sam pisao "NightRider"-u kao odgovor na pitanje.Nisam ja taj koji sad ima problema,hvala bogu .Inace dobio sam garanciju od godinu dana.

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

jel postoji nesto da moze da lupka nazad desno cuje se kao da je iznutra rekoh vec ko plastika u plastiku... jel ima nesto u tocku da moze stvara zvuk...

Comment

• renolas
                  CBC Početnik
                  • 06.01.2011
                  • 4
                  • Lukavac BiH

imao sam slicnu pojavu i na svu srecu problem je bio sto je cerka ostavila praznu kutiju od CD-a u dzep na zadnjim desnim vratima, inace ima dosta mijesta koje mozes da pogledas pgledaj ga odozdo dali ima nesto da se otkacilo pa da se njise ili vibrira e vec da lupa neka plastika ... u tocku je nema osim ratkapne a da ti lupa u tocku i da ti cujes onda bi ga dosada izgubio, mozda provjeris rezervni tocak dali je uvrscen, unutar karambolke ima li kakvih visecih objekata.
                  Inace auto treba stalno pregledati a ne samo jednom godisnje na tehnickom, skoro sam provjeravao sarke na vratima i na dvoja vrata sam imao sta da zavrcem zasto su popustile nemam pojma a da se nije primijetilo prilikom otvaranja/zatvaranja... inace sad imam sljedeci podhvat cim dodjem kuci na godisnji jos od ljetos me klima zeza naime na mojoj lijevoj vozackoj strani duva hladno na svim otvorima a na desnoj suvozackoj uzima vanjski zrakec kada sam prije mjesec dana isao na servis da mi stave zimske gume spomenuo sam to a oni kao po obicaju kao nase vracere moze biti ovo ili ono ali trebalo bi raskopati cijelu kontrolnu tablu pa da vidimo sta je pa ako imamo dio i da promijenimo... ...inace sam se zasitio svog ovlastenog servisa koji uzima 50 eura da spoji i izolira jednu zicu i tome slicno, pa sam na internetu pronasao kompletnu semu klime i kanala korak po korak kako doci do tih kanal, motorica i klapni a da nemoras skinuti cijelu tablu pa cu to na proljece da odradim o svojoj reziji imam i neki program na racunalu za ocitavanje i ponistavanje gresaka pa cu i to pokusati da odradim sam je** ga ako sta za****m o svom sam trosku pa sta mi bog da ionako imam osjecaj da svaki puta kad posjetim servis oni mi nesto namjeste da moram da dodjem ponovno nakon 7 dana...

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

Ma ajde molim te otkad to seviseri hoce samo pare da uzmu ?
                    Nego budi ti bas oprezan sa tim majstorijama u "kucnoj reziji" , laguna je i onako automobil koji je poznat a i sklon raznim elektronskim problemcicima i poprilicno cesto ume da zasvetli kao lampioni na bozicnoj jelci tako da ne znam sta mislis da ces postici sa tim pre svega softverom koji imas na kompjuteru !! Ok mehanicke poslove ako znas uradi ali oko elektronike bolje nemoj i ako se cini kao lak posao nije ni malo naivno.

PS dobro dosao u Laguna sekciju

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad
                      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Renolas-kao prvo dobro ti nama dosao, a kao drugo vezano za tvoj problem sa duvanjem hladnog na tvojoj strani...bila jedna laguna kod mog majstora sa istim problemom, covek taman kupio auto, a problem bio u kompjuteru klime, mora da sa menja...tako da nemoj bas takve stvari o svom trosku da radis da ne napravis od gotovog veresiju...
                      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• renolas
                        CBC Početnik
                        • 06.01.2011
                        • 4
                        • Lukavac BiH

hvala bolje vas nasao,
                        nije problem sto puse hladno vec sto nepuse hladno i na suvozackoj strani a to se desilo tek tako nikakvih predznaka jbg samo se desilo ma kazem vam za servis gotovo svaki puta kada sam njih posjetio i zbog redovnog servisa po obicaju se vratim sljedece sedmice jer nesto nije kako treba( npr: kako mozete zakaciti i presjeci zicu od termostata na hladnjaku koja se nalazi u samoj karambolki a da predhodno ne otkinete karambolku), a eto buduci da je auto cijelo vrijeme i u Belgiji imalo servisiranje u renoovom servisu htjeo sam da tako i ostane al jbg zavrcu usi brate neki dan mi rekose veliki servis 600 eura, kada sam to rekao poznaniku taxisti nazvao mi je prodavnicu (Francuz)u kojoj moj servis kupuje dijelove i vlasnik mi kaze da sve potrebno za servi kosta 103 eura e jbg kupaju pravo, a sto se tice samostalnog prckanja pa naci cu jos nekoga ko se razumije u ovu problematiku pa cemo zajedno sve da ispitamo mozda i na ovom forumu bude ideja do proljeca ...

Comment

• cale
                          CBC Senator
                          • 22.03.2009
                          • 297
                          • Backa Topola

Pa kakvo je ovo vreme doslo, jos cemo mi ovde da raspredemo i o "uradi sam veliki servis", a ne samo sijalice i te sitnice.
                          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• canma
                            CBC Član
                            • 28.10.2005
                            • 12

Jedno pitanje.Kada mi nestane tecnosti za vetrobrane ne pali mi se lampica na kontrol tabli kao upozorenje da je nestala tecnost ili da je pri kraju.Da li je to opcija ili bi to svaka Laguna II trebalo da ima?Hvala
                            ...samo ja i JUNKIE JUNGLE....

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

Trebalo bi da ima svaka.
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• canma
                                CBC Član
                                • 28.10.2005
                                • 12

Jel tebi svetli na kontrol tabli kada ti je pri kraju tecnost?
                                ...samo ja i JUNKIE JUNGLE....

Comment

Working...
                                X