RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • thomas
    CBC Član
    • 04.10.2009
    • 97
    • Subotica

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Juce vozio za Novi Sad, u povratku kuci u jednom momentu u voznji upali se lampica Stop i akumulator, odmah se zaustavim, lampice se pogasile, pogledam ispod haube , nista cudno se ne desava tj sve normalno. Nastavim dalje posle 20 km opet se upalise lampice ali ovaj put se negase, opet stanem, pogled ispod haube, nista cudno, lampice se pogasile kad sam dao gas, nastavim dalje. Ispred Subotice upali mi se lampice za akumulator, air bag, abs, stop, servis. Onda sam ugasio auto i zvao druga da me slepa, otvorim haubu ,gledam nista nevidim ali nisam hteo nista da rizikujem odslepam kod majstora. Majstor da ga upali on ni da mrdne, donese drugi akumulator upali , izmeri punjenje ono nista, alternator mrtav. Danas ga rastavio, sve izgorelo, rotor, stator, regler vrisnuo, tako da me popravka kostala 150 eura

Comment

• sjstephy91
      CBC Veteran
      • 28.11.2010
      • 143
      • Beograd- Srbija

Jel moze neko da mi kaze gde mogu da nadjem ``bele`` sijalice za svetla, ona obicna.. Jer nisam nesto za to da ugradjujem xenon-e, jer su poceli da ih ugrajuju u svakakve kante( bez uvrede oni koji su ih ugradili, ali tako je kako je) a ne bih ni da imam ona odvratna zuta svetla...
      RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• zbane
        CBC Član
        • 04.04.2010
        • 34
        • va

Za autentik-a.
        Pokusaj da izvadis sijalicu iz vrata (svetlo u vratima) pa onda vidi kako se sve ponasa. Moguce je da je slucaj kao kod mene, izvadis sijalicu, nemas nju ali imas sve ostalo. Predpostavljam da je rec o prekidu u instalaciji iza tapacira vrata, ali me mrzelo da skidam.

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Baš sam to hteo da napišem. I kod mene bez sijalice radi sve ostalo. Meni dovoljno, baš me briga za sijalicu. Inače, kod mene zezaju zadnja desna vrata.

Comment

• vlaves2000
            CBC Član
            • 28.03.2010
            • 95
            • srbija

Originally posted by vlaves2000
            pozdrav, interesuje me gde se moze popraviti podizac stakla imam problem na zadnjim vratima mislim da je nesto puklo dali sajla ili neka plastika kroz koju sajla prolazi i koliko bi to kostalo

jel moze neko da mi pomogne ne mogu nigde da nadjem da je pisano o ovome pominje se podizac ali se nigde ne pominje popravka izvinite i hvala
            https://t.me/pump_upp

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

@vlaves2000 , ja sam radio podizac kod Bobana (Boban sajle).

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Vlaves-ovo ti je broj za Novi Sad, na Klisi. kod njega sam ja radio i kostalo me komplet po prozoru, samo jedan je bio, 3000 dinara.
                Za sajle-Zoran Stojanović, NS, 021-6414677 i 063-83-55-465
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Originally posted by max3m87
                  dovezoh lagunu :-)
                  extra kao drugi auto sredili su je vrhunski... kvacilo 16x lakse nego sto je bilo i hvata lepo nisko.. menjac mi je pravio probleme kad hocu iz vise u nizu sad ulazi kao vruc noz u maslac...
                  sve su sredili lepo zapakovali cak i one nitnice su stavljali.. oprali mi auto i spolja i unutra i obradovah se, dobio sam i onu plastiku za tablice...

@danijel nova brava je 15 000 sa 4 zice pa ti vidi sa 6..
                  Suma sumarum na kraju: sta ti je sve tacno bilo za zamenu i sta si sve menjao i koliko para sve to djuture!? Jel ti kvacilo bilo mnogo tvrdo pre zamene i koliko visoko je hvatalo!?
                  Kod mene nije mekano kao pero ali ne i nesto tvrdo, a hvata negde posle polovine samog hoda papucice.

Comment

• sjstephy91
                    CBC Veteran
                    • 28.11.2010
                    • 143
                    • Beograd- Srbija

aaaa da ne zna neko za ove sijalice nesto, ipak... DDDDDD

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

Za sijalice je tu dr.mr. prim. prof. max3m87!!! Ako on ne zna oko sijalica niko ne zna
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mobbdeepqb
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2009
                        • 383
                        • beograd

Originally posted by autentik
                        Prvo da pozdravim sve i da Vam kazem nesto o sebi ili ti o mojoj lagunici.

Pratim forum nekih već nekih 8 mjeseci i nisam imao potrebe da postavljam suvisne komentare jer su vec svi odgovori bili vec tu ....

Vasim savjetima ja sam svoje prijatelje koji su takode vlasnici laguna savjetovao i govorio sta da rade i kako da otklone probleme .... i naravno uspjesno ....

Ali eto dode vrijeme da i ja imam problem a nisam bas memorisao, mada sam prelistao sve stranice foruma jer ga dugo pratim da se neko zalio na sljedeci problem:

1. Kada otvorim vrata, senzor na bordu ne reagira i ne prikazuje da su vrata otvorena (radi se o suvozacevim vratima)
                        2. Svijetlo na suvozacevim vratima takode kad se otvore vrata ne reagira
                        3. Sinoc odjednom sve radi ispravno, ali danas opet ne radi i imam probleme koje sam gore opisao.

Pitanje:

1. Da li se radi o senzoru da ne valja
                        2. Ili osiguracu
                        3. ili je po srijedi negdje prekid u kontaktu ili kablu

Ako je neko imao iskustvao sa ovim problemom bio bih mu zahvalan na odogovoru ili pak da mi ukaze na link gdje je citav sistem obrazlozen kako funkcionira....

Pozdrav
                        Autentik
                        Samo izvadi sijalicu i sve ce ti proraditi,a umesto nje stavi diodu i to je to

Comment

• sjstephy91
                          CBC Veteran
                          • 28.11.2010
                          • 143
                          • Beograd- Srbija

Originally posted by cale
                          Za sijalice je tu dr.mr. prim. prof. max3m87!!! Ako on ne zna oko sijalica niko ne zna
                          hhaahah, ma mozda je on dr. mr. ili sta vec ali ga nema na forumu, izgleda da od kad su mu sredili Ladzunicu, poceo da spava u njoj... DD
                          Dakle max3m87, kada izadjes iz lagune, javi se, potrebna je mala pomoc... )

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad
                            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Molim Vas da ne degradirate AKADEMIKA za sijalice gosp. Maxa.
                            Max javljaj se, ljudima gori, a tvoje znanje jedino moze da pomogne
                            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gokkon
                              CBC Član
                              • 31.01.2010
                              • 63
                              • Subotica
                              • Renault Laguna II 1.9 dCi

Evo mene opet. Znaci, slike su na 204-oj stranici. Procena stete od majstora, tj predracun 484000 dinara. Tj 4800 eura popravka, sve u svemu, totalka...
                              Za koliko ga mogu prodati, dali znate kako idu cene havarisane lagune...

Comment

• sjstephy91
                                CBC Veteran
                                • 28.11.2010
                                • 143
                                • Beograd- Srbija

Originally posted by gokkon
                                Evo mene opet. Znaci, slike su na 204-oj stranici. Procena stete od majstora, tj predracun 484000 dinara. Tj 4800 eura popravka, sve u svemu, totalka...
                                Za koliko ga mogu prodati, dali znate kako idu cene havarisane lagune...
                                imas varijantu ``staro gvozdje``.. ali ja to ne bi..
                                Ne moze sa slika da se vidi tacno, mozda je bolje da prodajes u delove, pa ono sto se ne proda ili je unisteno na otpaad.. A kako ide sad jel ti dobijas novi auto? Msm ne bas novi, ali drugu lagunicu?

Comment

Working...
                                X