RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Krema
    CBC Član
    • 26.04.2010
    • 77
    • Novi Beograd
    • Laguna II 1.9 dCi

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@drmijan
    Probaj da ocistis senzor na pumpi, verovatno je on zaprljan.
    Evo trazim sliku da ti pokazem koji je to senzor. Cim nadjem postavicu je.

Comment

• djura 82
      CBC Član
      • 23.10.2010
      • 27
      • vojka

Ljudi,jedno pitanje,po čemu se zna da su retrovizori električno sklopivi pošto ja ne znam da li na mojoj laguni postoji ta opcija?

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Po tome sto tockic za retrovizore mozes okrenuti za 180 stepeni, cak mislim da postoji i sitan graficki prikaz. Imas neutral polozaj i mozes ga pomeriti levo i desno u zavisnosti koji retrovizor zelis da nastelujes. Ako ima elektro sklopive retrovizore onda tockic okrenes za tacno 180 stepeni od neutralnog polozaja (nebitno koji smer je u pitanju).

Comment

• autentik
          CBC Član
          • 06.08.2010
          • 11
          • bosnia

Originally posted by mobbdeepqb
          Originally posted by autentik
          Prvo da pozdravim sve i da Vam kazem nesto o sebi ili ti o mojoj lagunici.

Pratim forum nekih već nekih 8 mjeseci i nisam imao potrebe da postavljam suvisne komentare jer su vec svi odgovori bili vec tu ....

Vasim savjetima ja sam svoje prijatelje koji su takode vlasnici laguna savjetovao i govorio sta da rade i kako da otklone probleme .... i naravno uspjesno ....

Ali eto dode vrijeme da i ja imam problem a nisam bas memorisao, mada sam prelistao sve stranice foruma jer ga dugo pratim da se neko zalio na sljedeci problem:

1. Kada otvorim vrata, senzor na bordu ne reagira i ne prikazuje da su vrata otvorena (radi se o suvozacevim vratima)
          2. Svijetlo na suvozacevim vratima takode kad se otvore vrata ne reagira
          3. Sinoc odjednom sve radi ispravno, ali danas opet ne radi i imam probleme koje sam gore opisao.

Pitanje:

1. Da li se radi o senzoru da ne valja
          2. Ili osiguracu
          3. ili je po srijedi negdje prekid u kontaktu ili kablu

Ako je neko imao iskustvao sa ovim problemom bio bih mu zahvalan na odogovoru ili pak da mi ukaze na link gdje je citav sistem obrazlozen kako funkcionira....

Pozdrav
          Autentik
          Samo izvadi sijalicu i sve ce ti proraditi,a umesto nje stavi diodu i to je to

reseno kako je i objasnjeno, samo da se javi da je sve OK... Jos jednom pozdrav za sve koji su mi pomogli HVALA

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

Ma nista,zato smo tu Sitni kvarovi,kao sto je taj,se ponavljaju na dosta Laguna,pa ako se nije desilo nesto sto ste procitali u ovoj temi,verovatno i hoce,ali onda znate kako da ga resite....

Comment

• vlaves2000
              CBC Član
              • 28.03.2010
              • 95
              • srbija

a kakvu diodu staviti umesto sijalice mislim koje jacine
              https://t.me/pump_upp

Comment

• zlaxx
                CBC Član
                • 25.12.2010
                • 27
                • futog

Čitam jutros u Blicu da je letnje gume bolje puniti azotom (navedeno par prednosti). Ima li neko iskustva sa time pa da podeli sa nama? (npr. može li se to posle dopunjavati vazduhom i eventualno još po nešto za i protiv).

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

kolega,u tom istom clanku ti je sve lepo objsnjeno cak su lepo navedeni svi razlozi zbog kojih bi treba pumpati azot

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Ja sam prosle nedelje skinuo Wintere i presao na letnje gume. GY EfficientGrip nazad (proslogodisnje) i dve potpuno nove Michelin PrimacyHP napred. Nisu imali azot pa cu verovatno u toku predstojecih meseci i to resiti. Samo me zanima da li kad se guma skroz ispusti postoji li opasnost da sklizne sa felne i sl. pa da opet mora da montazu, balansiranje i sl.!?

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

koliko si platio pharmacy

Comment

• zlaxx
                        CBC Član
                        • 25.12.2010
                        • 27
                        • futog

Originally posted by hope
                        kolega,u tom istom clanku ti je sve lepo objsnjeno cak su lepo navedeni svi razlozi zbog kojih bi treba pumpati azot
                        Hvala kolega. Naravno da sam procitao ceo clanak, procitaj jos jednom moj post da bi video da se moje pitanje odnosi na dopumpavanje i iskustva a ne na clanak.

Comment

• hope
                          CBC Senator
                          • 03.06.2010
                          • 212
                          • ca

kolega,mislio sam da nema potrebe da na to odgovorim jer smatram da znas da u vazduhu veci procenat cini azot...naravno da smes

Comment

• vlaves2000
                            CBC Član
                            • 28.03.2010
                            • 95
                            • srbija

dali zna neko cenu punjenja azotom po tocku
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Mislim daje cena punjenja bila oko 800 do 1000din za sva 4 prosle godine. Inace gume uveg gledam da punim azotom, a sto se dopumpavanja tice jos mi se nije desilo da treba dopunjavati gume, kada je azot u njima. Gume naduvane azotom se manje greju pa je stoga i razlika u pritisku hladne i tople gume manja nego kada je vazduh u njima. Po mom licnom iskustvu preporuka za azot u gumama.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Originally posted by hope
                                koliko si platio pharmacy
                                Ja sam ih platio bas bas jeftino jer sam kupovao preko prijatelja. Cena po komadu je bila 9800din ali imaj na umu da nisam placao pdv ili je uzeto po vp cenama.

Comment

Working...
                                X