RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mdarko
    CBC Član
    • 18.02.2011
    • 30
    • Banja Luka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

A ovde se nalazi EGR, samo skinem ovo crijevo desno i odvrnem ova 3 šarafa? http://img.photobucket.com/albums/v497/ ... 0dae45.jpg

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Tako je. Uzmeš rukavice i benzin i potopis ga prvo a onda i izribas.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• slavenm
        CBC Veteran
        • 11.10.2010
        • 128
        • Bijeljina

jos jedan glas za ESP+ABS+ SENZORE+.... jer ne bi ljudi toliko usavrsavali te sisteme zastite da ih moze zamjeniti jednostavno veci tocak
        heheheh
        evo ljudi jedno iskustvo... danas sam presao 500 i nesto kilometara u cugu Bijeljina-Kragujevac-Bijeljina.... prosjecna potrosnja 7,9 litara (tri odrasle osobe i pun gepek prtljaga), nema nikakvih vidljivih problema auto je bez problema isao i do 160km/h (nisam htjeo vise zato sto sam na WINTER1 gumama), jedini podsjetnik na put ce mi biti CHECK ENGINE lampica narednih par dana koja je posljedica voznje na tempomatu vecinom puta
        pozzzz

Comment

• igogitar
          CBC Član
          • 14.07.2010
          • 93
          • R.Srpska,Gradiška

Jos jedan glas za ABS ESP itd. Zaista korisni dodaci.

Comment

• mdarko
            CBC Član
            • 18.02.2011
            • 30
            • Banja Luka

Originally posted by igogitar
            Jos jedan glas za ABS ESP itd. Zaista korisni dodaci.
            Slažem se, samo što moj nema ESP . Ima šiber, ne vidim razlog zbog čega su ga ugrađivali kad ima klimu.

Comment

• igogitar
              CBC Član
              • 14.07.2010
              • 93
              • R.Srpska,Gradiška

Ja nemam parking senzore i mogu ti reci da mi fale. A ESP je super stvar. Zimi kazem zeni sjedaj u Lagunu i vozi. Moze da pritisce gas i kocnicu koliko hoce tu su ESP i ABS da to isprave.

Comment

• sjstephy91
                CBC Veteran
                • 28.11.2010
                • 143
                • Beograd- Srbija

Originally posted by max3m87
                ABS+ESP+parking senzori+Ostale gluposti su za domacice.. ako ti ne trebaju 17" ne treba ti ni esp ni abs gde ces to da iskoristis po gradskoj voznji.. poz ljudi
                Dosta pametnih stvari si rekao na forumu, ali ova tvrdnja ti je nesto najgore sto si mogao.. Ne zameri, ali zaista je tako..
                Konkretno na mojoj laguni nemam esp i mislim da je to (pored seljaka koji su bacili ledenu santu na put i klizavog kolovoza) najbitniji faktor moje havarije, koja je samo na srecu zavrsila sa stetom samo od 300e, ali opet napominjem SRECOM! Mozda nisi imao takvu situaciju nikad, ali nedugo zatim sam vozio Megana sa ESP-om isto po ledu i ta ``glupost za domacice`` me je izvukla da ne pokupim semafor. Mada meni uopste nije jasno kako to uspeva, ali jednostavno funkcionise.. O ABS koji mi se u pocetku gadio zbog odvratnog osecaja na nozi kad zatrese, sad mi ne bi palo na pamet da uzmem auto bez njega..

@slavenm

Zasto mislis da je CHECK ENGINE upaljeno zbog tempomata?? Meni se to sad nije desilo, ali to ne znaci da nece...
                RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by slavenm
                  jedini podsjetnik na put ce mi biti CHECK ENGINE lampica narednih par dana koja je posljedica voznje na tempomatu vecinom puta
                  Kakve veze ima check engine sa cruise control? Prelazio sam nekoliko puta po više od 1.000km u dan-dva, skoro sve na cruise control i nikada mi se nije upalila ta lampica.

Comment

• savidsi
                    CBC Član
                    • 12.01.2010
                    • 90
                    • km

Originally posted by mdarko
                    A ovde se nalazi EGR, samo skinem ovo crijevo desno i odvrnem ova 3 šarafa? http://img.photobucket.com/albums/v497/ ... 0dae45.jpg
                    To svakako skidas, ali EGR nije tu on je ispod, videces da u njega ide jedan konektor. Ovo sa slike skidaš da bi lakse dosao do EGR ventila.

Comment

• slavenm
                      CBC Veteran
                      • 11.10.2010
                      • 128
                      • Bijeljina

ma drugari nema ona direktne veze sa tempomatom , nasuo sam neko lose gorivo , plus kada ide na konstantnim obrtajima duze vrijeme , upali mi se to ... provjeravao sam ... ima neka fora sa regenerisanjem filtera cestica ... nisam sad bas siguran, uglavnom auto ne prijavljuje ama bas nikakvu gresku , niti svijetli SERV ni nista, normalno ide , samo jedno 3 dana svijetli taj check engine (ona zuta lampica u okviru obrtomjera) i ugasi se ne sikirajte se drugari , sto bi reko nas narod , to tako treba jos jedna razlika izmedju moje i vasih laguna je sto je moja automatik, mozda ima neke veze a mozda i nema

Comment

• sjstephy91
                        CBC Veteran
                        • 28.11.2010
                        • 143
                        • Beograd- Srbija

Kada sam kupovao lagunu, ne ovu koju imam nego sam gledao jednu drugu, covek koji je prodavao mi je rekao sledece: ``Ove zute lampice koje gore nisu nista strasno to je normalno, ja i nzm sta one znace, samo su mi rekli da obratim paznju da mi se ne pale crvene...``
                        Tako i ti dok ide teraj... Salim se.. Tvoja je i benzinac koliko mogu da primetim, a ukoliko imas TNG, moguce je da ti se pali ta lampa zbog gasa, meni se na laguni prethodne generacije palila zbog gasa neka zuta izlomljena, valjda je to za pumpu goriva, jer dok auto ide na plinu ona ne radi, pa auto prijavljuje kao gresku...
                        RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Originally posted by savidsi
                          Originally posted by mdarko
                          To svakako skidas, ali EGR nije tu on je ispod, videces da u njega ide jedan konektor. Ovo sa slike skidaš da bi lakse dosao do EGR ventila.
                          Aj sad jel bi neko mogao da detaljno navede kako i sta se skida osrafljuje i kojim redosledom!? Ili bar ako je neko nasao ilustrovano uputstvo na netu.

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

ma nijedna zuta lampica nije tu bezveze, upozorava na nesto a ova moja upozorava na to da auto izbacuje vise CO2 nego sto bi trebalo
                            nemam TNG vozim na cist BENZIN samo sa malo vise vode, zahvaljujuci nasim predusretljivim pumpadzijama

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

da se razumemo... nisam ja rekao da te stvari ne valjaju.. nego su oni rekli da ne trebaju 17" jer nece se trkaju zato sam ja rekao sta ce vam onda i sve to... ja cu isto verovatno preci na 16 zbog cene guma, ali nikako nisu bolje od niskoprofilnih... poz... nove table bez kvakica i nule
                              poz svima... jel se desava nekome samo pri prvom paljenju da kad upali kao da hoce da se ugasi pa podigne obrtaje i tako neko kratko vreme... dok otprilike ne stisnem gas....

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd
                                • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by igogitar
                                Ja nemam parking senzore i mogu ti reci da mi fale. A ESP je super stvar. Zimi kazem zeni sjedaj u Lagunu i vozi. Moze da pritisce gas i kocnicu koliko hoce tu su ESP i ABS da to isprave.
                                to sam upravo i rekao h

Comment

Working...
                                X