momci, mogu da zamislim kako vam je, i ne daj Boze da se i mom kumu to desi, naime, za sada ga niko nije cimao iz SUP-a, kupio je fiat punto, u Rumi, vlasnik ga je vozio oko godinu dana, uvezen je 2007. u saobracajnoj mu pise da je 2002. a po staklima i na eper-u smo kasnije videli da pise da je godina proizvodnje 11/2001. Da li je moguce da je i on jedan od prevarenih? ili moze da bude da je sve ok? jer je i 11/2001 zadovoljio standarde euro 3, postavio sam ovo pitanje i pre nekoliko dana na forumu, ali vidim da je ova tema pravo mesto za to pitanje
Pomoć oko oduzetih vozila
Collapse
X
-
slican problem
Da vam ukratko opisem moj slucaj.Kupio sam u decembru 2006 god. audi B4 1994 god. na PO table kome je prva registracija u Srbiji 15.11 2006.U saobracajnoj dozvoli je pisala zabrana otudjenja 60 dana.Kada je proslo tih 60 dana ja sam preveo auto na svoje ime UE table.Kada je istekla registracija 15.11 2007 opet sam registrovao auto.Pre nekoliko dana kada sam opet hteo da produzim registraciju auto mi je oduzet!!!!!!!!!!!!
Sta da radim?????????
Comment
-
-
Šta su rekli po kom osnovu ti oduzimaju vozilo. Mada po mom razmišljanju auto koji je '94 nikako nije mogao da ima euro 3 pošto je '06 tada bio preduslov za uvoz i registraciju osim ako vozilo nije uvezla osoba sa invaliditetom. Predlog nadji lice od koga si kupio auto "ako ga nadješ" pa tužba.
Comment
-
-
Za punta druze 99posto ne treba da brines,ali za ovaj B4,ne znam..to nije euro 3 sigurno,jedino je mogao na invalida,ali otkud zabrana otudjenja 60dana kad ide 3god?jedino ako je isao na KiM tablice ili fazon sa carinjenjem skoljke i motora,ali ja mislim da to tada nije bilo moguce..brate,u sosu si kao i gomila nas u Srbiji,drzavi koja kaznjava nevineKo leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
pomoć...
Punto je OK sigurno jer se računa prva registracija a ne kad je proizveden i nije velika razlika između oba datuma.Ima vozila koja su proizvedena pa tek posle godinu dana prodata a to nije strašno.Što se tiče B4 nije regularan 100 posto jer koliko se ja sećam ako je uvežen preko invalida zabrana otuđenja je 3 godine.Pozdrav svima.
Comment
-
-
pomoc!
Jos nisam dobio papir iz supa posto je to bilo pre par dana a rok je tri meseca.
Prema odredbi cl.192.st.1. i st.6.Carinskog zakona,oslobodjeni su od placanja uvoznih dazbina domaci i strani stalno nastanjeni drzavljani- na predmete nasledjene u inostranstvu.
Comment
-
-
Sta da ti kazem. Ne znam kako znas da si i ti u toj prici, da li su te vec trazili ili nesto nezvanicno. Ako ga sada prodas, a znao si da je ne regularan, mogu i tebe da okrive. A i ne gine ti tuzba od potencijalnog kupca. Ne znam kako je da ga prodas na otpad za delove, da izvuces makar nesto. Naravno moras imati neki papir o tome. Ako ti ga oduzmu, proci ces kao mi, a tu je neizvesno da li ce ti ga vratiti. Mozes posle ti da tuzis prodavca, uvoznika, drzavu,.... Dobrodosao u klub.
MAKAR IMAS IZBOR
Comment
-
-
pomoć ...
Ljudi čuo sam se sa inspektorom iz PU Sremska Mitrovica koji radi na našem slučaju i rekao mi je da treba do kraja nedelje da se završi istražni postupak i da se posle toga šalje u tužilaštvo i carinu predmet zbog krivičnog postupka. Ovaj inspektor se nada da će nam carina vratiti vozila ako su po Euro3 standardu, međutim pošto ima mnogo vozila on se nada da će nam ih vratiti iako nisu Euro3.Čim saznam sledeće nedelje nešto više (ako saznam pošto neću biti tu, vraćam se posle nove godine jer idem na odmor) javiću se.Pozdrav svima.
Comment
-
-
Jel moze neko nesto da mi kaze o mom slucaju, ja sam novi ovde. Ovako, podaci koji se nalaze u mojoj saobracajnoj ne odgovaraju mom vozilu, broj motora nije taj a ne odgovara ni kubikaza! Malo sam se raspitivao i saznao sam da je auto 95, a ne 2001 god. Sumljam da je cak i broj na limariji umetnut! Jel postoji mogucnost da se taj auto vrati sa obzirom da su papiri prljavi?
A sto se tice prethodnog komentara tako nesto sam i ja cuo, ali samo za vozila koja su regularna tj. kojima je problem samo carina, dok za ovo drugo nemam saznanja!
Comment
-
Comment